Προς το περιεχόμενο

προβλημα με παλιο υπολογιστη

alt10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Σημερα μετα απο 5-6 μηνες νεκρας αποφασισα να ανοιξω το παλιο pc για να παρω ενα αρχειο. Το pc εχει P4 επεξεργαστη μαλλον 2GB ram και σκληρο που τον αλλαξα προσφατα. Να πω πως πριν καιρο ειχα παρατηρησει καποια προβληματα του τυπου οτι το ανοιγα απο τον πυργο αλλα δεν εδειχνε τπτ στην οθονη ουτε εκανε το μπιπ που κανει λιγο μετα οταν πατησεις το κουμπι εναρξης και ουτε ανταποκρινοταν στο reboot αλλα αμα το εβγαζες 5,6,7 φορες απο την πριζα και το ξαναεκανες φορτωνε κανονικα.

Τωρα παω να το ενεργοποιησω , παταω το κουμπι .... τπτ ... ξανα ξανα ξανα... τιποτα το ανοιξα εβγαλα ολες τις αλλες καρτες μπας κ εχει καει τπτ ... αλλα αυτο τα ιδια... δοκιμασα τις ΡΑΜ μα οτι και να εκανα ξανα τα ιδια , δεν αναβει η οθονη φυσικα καθολου και δεν κανει κανενα μπιπ ποτε...

Τι να εχει συμβει και τι μπορω να κανω ?

Ευχαριστω :confused::confused::confused:

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αυτο ειναι το προβλημα δεν εχω τιποτα αλλο να δοκιμασω και δεν εχω ιδεα τι ειναι , ειναι σχετικα παλιο ... πως να το καταλαβω?

Δημοσ.
αυτο ειναι το προβλημα δεν εχω τιποτα αλλο να δοκιμασω και δεν εχω ιδεα τι ειναι , ειναι σχετικα παλιο ... πως να το καταλαβω?

99% πρέπει να είναι το τροφοδοτικό .Αν έχεις πολυμετρο μπορείς να μέτρησης το ρεύμα στο 24 pin καλώδιο. :-)

9_ATX-Stecker_%2824-Pin%29.gif

Δημοσ.
ωραια ... θα το κανω τωρα ... τι τιμες πρεπει να βρω? αν ειναι χαλασμενο ?

Αν σε κάποια δεν σου δώσει τιμές τότε σημαίνει ότι είναι χαλασμένο.

Δημοσ.

...Για να αποφύγεις τα παρακάτω, όλο και κάποιον γνωστό θα έχεις να σου δανείσει για 1-2 μέρες τροφοδοτικό να δοκιμάσεις (..αν και λες για "παλιό" pc, κι αν αυτό σημαίνει ότι έχεις ΚΑΙ "καινούριο", απλά δοκίμασε το δικό του τροφοδοτικό).

Αν πάλι δεν παίξει άλλο τροφοδοτικό, ξηλώνεις τη μητρική, τη βάζεις σκέτη σε πάγκο, βγάζεις και την μπαταρία της για να γίνει κι ένα reset στο BIOS, και στη συνέχεια βάζεις πάνω της τα εξής :

Τροφοδοτικό

επεξεργαστή/ψύκτρα (να τα έχεις βγάλει πριν)

μία μνήμη (δοκίμασέ τες εναλλάξ)

κάρτα γραφικών και συνδέεις την οθόνη (αν τυχόν έχει onboard τη συνδέεις σ' αυτήν)

και δοκιμάζεις να ξεκινήσεις το σύστημα ακουμπώντας μ' ένα κατσαβίδι τα 2 πινάκια στα οποία κατέληγε το βύσμα που ερχόταν απ' το power button όταν η μητρική ήταν στο κουτί.

Εάν ΔΕΝ ξεκινήσει και τώρα, είτε σκοτώνεσαι κάποια στιγμή να βρεις οπωσδήποτε τροφοδοτικό για δοκιμή/είτε είναι η μητρική-οπότε το ξεχνάς/είτε είναι ο επεξεργαστής, αν και χλωμό-αλλά σε κάθε περίπτωση δε νομίζω να την ψάχνεις για τέτοιο επεξεργαστή, οπότε ΠΑΛΙ το ξεχνάς/είτε είναι κάρτα γραφικών Ή μνήμες και για κάποιο λόγο το beeper δεν έβγαζε ήχους σφάλματος-πράγμα επίσης χλωμότατο, κι απλά το αναφέρω σαν -έστω απειροελάχιστη- πιθανότητα...

* όσο έγραφα παίχτηκε πολύμετρο (που δεν περίμενα να έχεις...), οπότε αν σου βγει ψόφιο, δεν χρειάζονται τα παραπάνω

** αν σου βγει όμως οκ το τροφοδοτικό -που ούτε εγώ νομίζω- τσέκαρε προσεκτικά τη μητρική μπας και δεις υπερχειλισμένους/σκασμένους πυκνωτές (google it)

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ... κανενα απο τα αλλα pc μου δεν ταιριαζει το τροφοδοτικο .. :S δεν ξερω γιατι... εχει πιο χοντρα καλωδια αλλες εισοδους το παλιο δεν ξερω.. θα ψαξω να βρω παντως... ακομα μετραω μεχρι τωρα ολα οκ με την μετρηση ...

Δημοσ.

...αν είναι οκ με τη μέτρηση, τότε αντί να ψάχνεις άλλο, κάνε την ψυχοβγαλτική διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω

(το πιο πιθανό τα "άλλα" να έχουν "24άρια" βύσματα που πάνε πάνω στη μητρική και της δίνουν το ρεύμα, αλλά είναι -συνήθως- αποσπώμενα σε 2 κομμάτια. Κουμπώνουν συρταρωτά δλδ και φαίνονται σαν "ένα" -και μπορείς να τα ξεχωρίσεις χωρίς ζημιά- ενώ το παλιό τροφοδοτικό, κατά πάσα πιθανότητα είτε να μην έχει το "εξτρά" τετράπινο βυσματάκι, είτε να το έχει "ξεκούμπωτο" από το βασικό 20άρι)

Δημοσ.

να κανω πουτ@νι@ και να αλλαξω βισματα στο καλο τροφοδοτικο με το παλιο για δοκιμη ? θα παιξει ?

Δημοσ.

^...δεν ξέρω τί εννοείς - αλλά αν κατάλαβες την περιγραφή που έκανα πριν, τα τροφοδοτικά είναι -κατά πάσα πιθανότητα- "τα ίδια". Συμβατά δλδ (οκ, δεν παίρνω κι όρκο άμα δεν τα βλέπω κι αυτά και τις μητρικές). Κι απλά αν είναι το "καινούριο", "ενιαίο 24άρι", δοκίμασε να το "διαχωρίσεις" σε 2 βύσματα.

...αλλά αν όπως είπες, το πολύμετρο σου βγάζει το παλιό οκ, ΔΕΝ χρειάζεσαι (στο είπα ήδη) δοκιμή με τροφοδοτικό.....

(το μόνο που μένει, είναι η "επιβεβαίωση" με το στήσιμο της μητρικής κτλ εκτός κουτιού. Η οποία είτε που θα δείξει ότι κατά πάσα πιθανότητα η μητρική κακάρωσε-ή θα πάρει μπρος, κύριος οίδε γιατί......)

Δημοσ.

οκ θα τα κανω αυτα , αλλα επιμενω να δοκιμασω και αλλο τροφοδοτικο γιατι το πολυμετρο μ δεν το εμπιστευομαι και τοσο κτ εχει παθει...

Δημοσ.
οκ θα τα κανω αυτα , αλλα επιμενω να δοκιμασω και αλλο τροφοδοτικο γιατι το πολυμετρο μ δεν το εμπιστευομαι και τοσο κτ εχει παθει...

ποιο είναι το άλλο τροφοδοτικό που έχεις;

Δημοσ.

...αν δεν είσαι σίγουρος για το πολύμετρο (αν και μάλλον καλά στα λέει...), τότε ο συντομότερος δρόμος είναι να κοιτάξεις να συνδέσεις ένα απ' τα "καινούρια" σου τροφοδοτικά - αν κατάλαβες τα περί βυαμάτων, κι αν όντως ταιριάζουν στην παλιά μητρική.

Ο αμέσως επόμενος -που εγώ θ' ακολουθούσα- είναι αυτός με το στήσιμο σε παγκο κτλ.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...