Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση καινούριου PC

halobump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χμμ προφανώς δεν προσέξατε καλά το προηγούμενο ποστ μου εσύ και ο lionheart75. Κουτί θέλω το συγκεκριμένο. Σκληρό δίσκο έχω είδη για το σύστημα SATA2 320GB. Για αποθήκη θα πάρω τον 500άρι portable. Η μητρική που προτίνεις απ'ότι βλέπω θέλει BIOS Update για τους 6-core. Το έψαχνα μια μέρα το θέμα και δεν βρήκα πιο φθηνή έτσι πως την θέλω. Το DVD-ROM είναι πιο ακριβό από το δικό μου. Και το τροφοδοτικό πιστεύω είναι λίγο 450Watt καθώς στην πορεία θα κάνω και overclocking. Αν είναι να ΄πάρω καινούριο τώρα θα πάρω μεγαλύτερο από το 500άρι που έχω. Οι RAM που βάζεις είναι 1333MHz στην ίδια τιμή. Για το DirectX συμφωνώ, αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να πάρω DDR5 κάρτα?

Κουτι δεν ειχε το ιδιο στο visionstudio, γιαυτο εβαλα ενα ιδιου κοστους για να βγαινει σωστα η τελικη τιμη (ασχετα που το σχεδιο μου φαινεται ολοιδιο και σε αυτο που εβαλα).

Τον δισκο τον βγαζεις απτη συνθεση λοιπον αφου εχεις ηδη και τα λεφτα τα βαζεις σε τροφοδοτικο 550W αυτο της Corsair (σειρα VX με 94 ευρω). Dvd-rom δεν ειχε φθηνοτερο το visiostudio. Για τις RAM, εχε υποψιν οτι οι επιδοσεις εξαρτωνται περισσοτερο απο τα timings παρα απο τα mhz. Ετσι λοιπον αυτες που εβαλα, ειναι στην ιδια τιμη και ειναι 2 cycles γρηγοροτερες αποτι οι kingston στα 1600. Σαφως γρηγοροτερες. Ακομα καλυτερα αυτες που σου προτεινει ο lionheart που εχουν ιδια timings στα 1600mhz.

Τωρα για την καρτα γραφικων για ποιο λογο κολλας στον τυπο μνημης οταν βλεπεις οτι η gts240 εχει παραπανω απο 100% γρηγοροτερες επιδοσεις? Σε νοιαζει να εχεις καρτα γραφικων με ddr5 ή καρτα γραφικων με πολυ καλυτερες επιδοσεις? Διαλεγεις και παιρνεις!

Για το τροφοδοτικο των 450W ειναι υπεραρκετο για το συστημα αυτο, αλλα τωρα μας λες ενα νεο δεδομενο που δεν ειπες εξαρχης, το overclocking (1-1 μας τα λες). Οποτε επανερχομαι σε οτι ειπα για το corsair vx550W + οτι αν πας για overclocking θα πρεπει να παρεις και aftermarket ψυκτρα.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-550W-CMPSU-550VXEU.htm

Εναλλακτικα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Psu-550W-Gx550W-RS550-ACAAE3-EU.htm

ή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Enermax-500W-Liberty-Eco-ELT500AWT-ECO.htm

Το corsair με διαφορα οτι καλυτερο υπαρχει σε αυτην την κατηγορια τιμων. Τις αποληξεις τροφοδοσιας που ζητας τις εχουν και τα 3.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κουτι δεν ειχε το ιδιο στο visionstudio, γιαυτο εβαλα ενα ιδιου κοστους για να βγαινει σωστα η τελικη τιμη (ασχετα που το σχεδιο μου φαινεται ολοιδιο και σε αυτο που εβαλα).

Τον δισκο τον βγαζεις απτη συνθεση λοιπον αφου εχεις ηδη και τα λεφτα τα βαζεις σε τροφοδοτικο 550W αυτο της Corsair (σειρα VX με 94 ευρω). Dvd-rom δεν ειχε φθηνοτερο το visiostudio. Για τις RAM, εχε υποψιν οτι οι επιδοσεις εξαρτωνται περισσοτερο απο τα timings παρα απο τα mhz. Ετσι λοιπον αυτες που εβαλα, ειναι στην ιδια τιμη και ειναι 2 cycles γρηγοροτερες αποτι οι kingston στα 1600. Σαφως γρηγοροτερες. Ακομα καλυτερα αυτες που σου προτεινει ο lionheart που εχουν ιδια timings στα 1600mhz.

Τωρα για την καρτα γραφικων για ποιο λογο κολλας στον τυπο μνημης οταν βλεπεις οτι η gts240 εχει παραπανω απο 100% γρηγοροτερες επιδοσεις? Σε νοιαζει να εχεις καρτα γραφικων με ddr5 ή καρτα γραφικων με πολυ καλυτερες επιδοσεις? Διαλεγεις και παιρνεις!

Για το τροφοδοτικο των 450W ειναι υπεραρκετο για το συστημα αυτο, αλλα τωρα μας λες ενα νεο δεδομενο που δεν ειπες εξαρχης, το overclocking (1-1 μας τα λες). Οποτε επανερχομαι σε οτι ειπα για το corsair vx550W + οτι αν πας για overclocking θα πρεπει να παρεις και aftermarket ψυκτρα.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-550W-CMPSU-550VXEU.htm

Εναλλακτικα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Psu-550W-Gx550W-RS550-ACAAE3-EU.htm

ή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Enermax-500W-Liberty-Eco-ELT500AWT-ECO.htm

Το corsair με διαφορα οτι καλυτερο υπαρχει σε αυτην την κατηγορια τιμων. Τις αποληξεις τροφοδοσιας που ζητας τις εχουν και τα 3.

Δεν τα λέω ένα ενα, μόλις έγραψες το πρώτο σου ποστ έκανα edit το αρχικό και το έγραψα. Προφανώς δεν το ξαναδιάβασες ή δεν το πρόσεξες αλλά δεν πειράζει :P.

Η gigabyte 5550 που είπα να πάρω τι σύνδεση έχει με την τροφοδοσία? 6πιν ή κάτι άλλο, κι αν ναι 1χ ή 2χ 6πιν? Καλές οι ιδέες σου για τα τροφοδοτικά, αντε να δούμε αν καταφέρουμε να τσιμπίσουμε κανα φραγκο παραπάνω από κανέναν.

Δημοσ.

Ναι έχω κατεβάσει το manual και έτσι τον επέλεξα, απλώς δεν ήξερα κάποια από τα πρόσθετα χαρακτηριστικά. Το τροφοδοτικό που έχω το έχω βάλει σε link σε πιο πάνω ποστ (ρίχτο μια ματιά και πες μου αν κάνει).Τι είναι το rendering? Όλα τα games τα παίζω σε 1600:900 max settings. Και μην ξεχνάτε πως στην πορεία θα overclockaro και την κάρτα οπότε memory και engine clocks θα ανεβούνε ;). Βοηθάς πάρα πολύ !!!

Για καλό και για κακό με βάση τα κομμάτια που έχω στο αρχικό ποστ (αν υποθέσουμε ότι θα πάρω αυτά, και θα γίινει overclocking στην πορεία) θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια τροφοδοτικά. :shifty: Προσέξτε όμως να έχουν τις κατάληλες συνδέσεις που θα χρειαστούν για κάρτα, DVDs, δισκο.

Αφού δε ξέρεις τι είναι το rendering, άστο, δε θα σου χρειαστεί καν. Το Chieftec που έχεις - δεν είχα προσέξει το λινκ σου παραπάνω - είναι μια χαρά και είναι υπεραρκετό σε stock. Τώρα σε overclocking ίσως ζοριστεί λίγο, αλλά εξαρτάται και από τις τάσεις κτλ που θα προσθέσεις. Μπορείς να το δοκιμάσεις και αν δεις πως δε σε βγάζει πέρα, να προβείς στην αγορά ενός καινούριου.

Για την 5570 που ρώτησες δε νομίζω να χρειάζεται extra τροφοδοσία. Ούτε η 5670 χρειάζεται. Οπότε γενικά είσαι καλυμμένος.

---------- Προσθήκη στις 00:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:08 ----------

Στα παραπανω σωστα που ειπωθηκαν εχω μονο μια απορια-ενσταση. Σε entry lvl καρτα γραφικων τι χρειαζεται το dx11? Kατ'εμε παντα, καλυτερα να δουλευει με dx10 και να εχει βελτιστες επιδοσεις σε αυτο, παρα να εχει μια vga που ονομαστικα υποστηριζει dx11, αλλα οταν παει να το ενεργοποιησει απλα θα ειναι uplayable, λογω των υπολοιπων τεχνικων χαρακτηριστικων της καρτας που ειναι φτωχα για τις απαιτησεις του dx11.

Αποτι καταλαβα εξαλλου, η χρηση για την οποια προοριζει το pc του, δεν απαιτει καθολου dx11, και αμφιβαλλω ακομα και με μια super vga αν θα καταλαβαινε διαφορες μεταξυ dx10 και dx11, οταν λεει οτι τον καλυπτει μια χαρα η 3850!!

Να βαζεις εξατμιση και ζαντες σε ενα τρικυκλο, ειναι καπως...

Αν οπωσδηποτε θελει dx11 απλα δινει πολλα παραπανω λεφτα και παει σε 57χχ/58χχ/gtx4xx.

Σωστός είσαι. Ο λόγος που το πρότεινα dx11 και 5570 έναντι της GT240 είναι γιατί δεν ήξερα αν ο φίλος μας γνωρίζει από dx και στη λογική εφόσον θέλει καινούρια κάρτα να πάει σε μία λύση που υποστηρίζει το πιο σύγχρονο set εντολών του DirectX. Επιπλέον η 5570 έχει πολύ λίγες απαιτήσεις σε τροφοδοσία και τραβάει αρκετό overclocking. Είναι ευέλικτη λύση. Τέλος, έχει HDMI έξοδο εικόνας+ήχο με το ενσωματωμένο chip της Realtek, οπότε προσφέρει μ ένα καλώδιο μόνο σύνδεση σε οποιαδήποτε TV, οπότε ως multimedia λύση είναι κάπως καλύτερη.

Από εκεί και πέρα και η GT240 είναι καλή επιλογή με καλύτερες stock επιδόσεις. Και οι 2 πάντως κάπου έχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Γι αυτό το λόγο, πρότεινα στον Halobump μία 5670 512mb που είναι καλύτερη και των 2 παραπάνω.

Δημοσ.
Αφού δε ξέρεις τι είναι το rendering, άστο, δε θα σου χρειαστεί καν. Το Chieftec που έχεις - δεν είχα προσέξει το λινκ σου παραπάνω - είναι μια χαρά και είναι υπεραρκετό σε stock. Τώρα σε overclocking ίσως ζοριστεί λίγο, αλλά εξαρτάται και από τις τάσεις κτλ που θα προσθέσεις. Μπορείς να το δοκιμάσεις και αν δεις πως δε σε βγάζει πέρα, να προβείς στην αγορά ενός καινούριου.

Για την 5570 που ρώτησες δε νομίζω να χρειάζεται extra τροφοδοσία. Ούτε η 5670 χρειάζεται. Οπότε γενικά είσαι καλυμμένος.

---------- Προσθήκη στις 00:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:08 ----------

Σωστός είσαι. Ο λόγος που το πρότεινα dx11 και 5570 έναντι της GT240 είναι γιατί δεν ήξερα αν ο φίλος μας γνωρίζει από dx και στη λογική εφόσον θέλει καινούρια κάρτα να πάει σε μία λύση που υποστηρίζει το πιο σύγχρονο set εντολών του DirectX. Επιπλέον η 5570 έχει πολύ λίγες απαιτήσεις σε τροφοδοσία και τραβάει αρκετό overclocking. Είναι ευέλικτη λύση. Τέλος, έχει HDMI έξοδο εικόνας+ήχο με το ενσωματωμένο chip της Realtek, οπότε προσφέρει μ ένα καλώδιο μόνο σύνδεση σε οποιαδήποτε TV, οπότε ως multimedia λύση είναι κάπως καλύτερη.

Από εκεί και πέρα και η GT240 είναι καλή επιλογή με καλύτερες stock επιδόσεις. Και οι 2 πάντως κάπου έχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Γι αυτό το λόγο, πρότεινα στον Halobump μία 5670 512mb που είναι καλύτερη και των 2 παραπάνω.

Ωραίος ο παίχτης ;). Για το rendering απλά ρώτησα να μάθω 2 κουβέντες μπας και το κάνω και δεν ξέρω απλά πως λέγεται. Να σε διορθώσω στα 2-3 τελευταία posts σου: για την 5550 μιλάμε όχι για την 5570. Τροφοδοτικό θα κρατήσω κανα 2μηνο αυτό που έχω και μετά θα πάρω ένα 600άρι καλό για να το έχω για το overclocking αργότερα.

Δημοσ.
Ωραίος ο παίχτης ;). Για το rendering απλά ρώτησα να μάθω 2 κουβέντες μπας και το κάνω και δεν ξέρω απλά πως λέγεται. Να σε διορθώσω στα 2-3 τελευταία posts σου: για την 5550 μιλάμε όχι για την 5570. Τροφοδοτικό θα κρατήσω κανα 2μηνο αυτό που έχω και μετά θα πάρω ένα 600άρι καλό για να το έχω για το overclocking αργότερα.

Λολ...! Ούτε καν το είχα προσέξει. Ξέχασε την. Nόμιζα προσανατολιζόσουν στην 5570. Έχει δίκιο ο beastakos, η GT240 σε σχέση με την 5550 είναι καλύτερη κάρτα σε όλα, εκτός από ό.τι δεν έχει HDMI ήχο και εικόνα καθώς και στο ότι περιορίζεται στο DX10.

Από τις 2 πάντως, όπως σου προτείνω και εγώ και ο lionheart πριν καλύτερα να πας σε 5670. Η υλοποίηση της Sapphire με την Arctic Cooling είναι μια χαρά εκεί στα 80 ευρώ. Την έχω αγοράσει γι αυτό σου λέω. Η κάρτα είναι αθόρυβη και κάνει μια χαρά τη δουλειά της.

Το τροφοδοτικό πάντως που έχεις μη το απαξιώσεις έτσι εύκολα. Έχει 3 γραμμές τροφοδοσίας στα 12V, τις συνδέσεις που θέλεις και γενικά τα Chieftec είναι ποιοτικά. Δεν ξέρω από θόρυβο τι λέει (εγώ έχω ένα θεματάκι με το θόρυβο) αλλά γενικά δοκίμασέ το σε συνθήκες overclocking και αν δεις πως σου κάνει τότε κράτησέ το. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις καινούριο μόνο 50W παραπάνω.

Επίσης, εφόσον τελικώς προσανατολίζεσαι στη λύση 6-core, θα μπορούσες να περιμένεις και τον 1035Τ, που θα είναι φθηνότερος και λογικά θα υπερχρονίζεται σε καλά επίπεδα. Δεν ξέρω βέβαια πότε ακριβώς θα φτάσει στην αγορά.

EDIT: Rendering κάνεις με πακέτα όπως το 3DMax, το Mayα και το LightWave. Αν σ ενδιαφέρει κάνε ένα search στο google με terms rendering, maya, κτλ και θα πάρεις μια ιδέα.

Δημοσ.
Λολ...! Ούτε καν το είχα προσέξει. Ξέχασε την. Nόμιζα προσανατολιζόσουν στην 5570. Έχει δίκιο ο beastakos, η GT240 σε σχέση με την 5550 είναι καλύτερη κάρτα σε όλα, εκτός από ό.τι δεν έχει HDMI ήχο και εικόνα .

Γιατί δεν έχει;

Δημοσ.
Έχει η nVidia GT240 audio input στο HDMI? :shock: Νόμιζα μόνο οι 320, 330 και η σειρά 4 της nVidia πως έχουν.

HDMI input εχουν σιγουρα οι gtx 27χ/28χ/29χ. Στο λεω με βεβαιοτητα αυτο. Δεν ξερω για τα φθηνοτερα μοντελα gtx 2χχ, αλλα η λογικη λεει οτι κι αυτα θα εχουν αφου ειναι της ιδιας σειρας.

edit: Εχει και η gt240 τελικα http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gt_240_us.html tab specifications

Δημοσ.
HDMI input εχουν σιγουρα οι gtx 27χ/28χ/29χ. Στο λεω με βεβαιοτητα αυτο. Δεν ξερω για τα φθηνοτερα μοντελα gtx 2χχ, αλλα η λογικη λεει οτι κι αυτα θα εχουν αφου ειναι της ιδιας σειρας.

edit: Εχει και η gt240 τελικα http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gt_240_us.html tab specifications

Μάλιστα, το λύσαμε λοιπόν. Και νόμιζα πως όλες οι φθηνές nVidia κάτω από 100 ευρώ δεν έχουν.

EDIT: Έχω μείνει με την 8800GT εγώ, οπότε καταλαβαίνεις. DVI σε HDMI και ξεχωριστό καλώδιο για ήχο στην τηλεόραση από 2η κάρτα ήχου. Κουραστικό !

Δημοσ.
Λολ...! Ούτε καν το είχα προσέξει. Ξέχασε την. Nόμιζα προσανατολιζόσουν στην 5570. Έχει δίκιο ο beastakos, η GT240 σε σχέση με την 5550 είναι καλύτερη κάρτα σε όλα, εκτός από ό.τι δεν έχει HDMI ήχο και εικόνα καθώς και στο ότι περιορίζεται στο DX10.

Από τις 2 πάντως, όπως σου προτείνω και εγώ και ο lionheart πριν καλύτερα να πας σε 5670. Η υλοποίηση της Sapphire με την Arctic Cooling είναι μια χαρά εκεί στα 80 ευρώ. Την έχω αγοράσει γι αυτό σου λέω. Η κάρτα είναι αθόρυβη και κάνει μια χαρά τη δουλειά της.

Το τροφοδοτικό πάντως που έχεις μη το απαξιώσεις έτσι εύκολα. Έχει 3 γραμμές τροφοδοσίας στα 12V, τις συνδέσεις που θέλεις και γενικά τα Chieftec είναι ποιοτικά. Δεν ξέρω από θόρυβο τι λέει (εγώ έχω ένα θεματάκι με το θόρυβο) αλλά γενικά δοκίμασέ το σε συνθήκες overclocking και αν δεις πως σου κάνει τότε κράτησέ το. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις καινούριο μόνο 50W παραπάνω.

Επίσης, εφόσον τελικώς προσανατολίζεσαι στη λύση 6-core, θα μπορούσες να περιμένεις και τον 1035Τ, που θα είναι φθηνότερος και λογικά θα υπερχρονίζεται σε καλά επίπεδα. Δεν ξέρω βέβαια πότε ακριβώς θα φτάσει στην αγορά.

EDIT: Rendering κάνεις με πακέτα όπως το 3DMax, το Mayα και το LightWave. Αν σ ενδιαφέρει κάνε ένα search στο google με terms rendering, maya, κτλ και θα πάρεις μια ιδέα.

Ναι ξεκινώντας να συνθέσω το pc άρχισα με στόχο τον 1035Τ αλλά ενώ ήταν να βγει τον Σεπτεμβρη , ακόμα να βγει :mad:, οπότε δεν γίνεται να περιμένω άλλο (θέλω να τα παραγγείλω μέχρι το τέλος της εβδομάδας).

Δημοσ.
Παίδες κατέληξα και σε τροφοδοτικό (σε περίπτωση που τσιμπίσω κανα φράγκο) και είναι αυτό για να μην έχω πρόβλημα ούτε με το overclocking αργότερα. Ακούω την γνώμη σας.

http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134016263

Καλο ειναι να φροντισεις να παρεις τροφοδοτικο μιας απο τις παρακατω μαρκες:

Corsair, Seasonic, coolermaster, enermax

Για τα lcpower δεν γνωριζω κατι.

Δημοσ.
Καλο ειναι να φροντισεις να παρεις τροφοδοτικο μιας απο τις παρακατω μαρκες:

Corsair, Seasonic, coolermaster, enermax

Για τα lcpower δεν γνωριζω κατι.

Και τα Chieftec και Deer είναι καλά

---------- Προσθήκη στις 19:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:19 ----------

Mακριά.......

Κυρίως όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ρώτησα (watt,efficiency,συνδέσεια κτλ).

Δημοσ.
Και τα Chieftec και Deer είναι καλά

---------- Προσθήκη στις 19:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:19 ----------

Κυρίως όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ρώτησα (watt,efficiency,συνδέσεια κτλ).

Δε θα το λεγα για τα Deer...Τουλαχιστον βλεποντας τα χαρακτηριστικα τους, μονο καλα δε μπορω να τα πω. Και φυσικα σε προιδεαζουν αρνητικα και οι σχεδον ανυπαρκτες εγγυησεις τους (1 χρονο?). Ουτε λογος φυσικα περι efficiency

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...