Προς το περιεχόμενο

imac 21,5" vs 27"

zxcv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια δωστε μου μια γνωμη. ειμαι ετοιμος για αγορα ενος imac και δεν μπορω να αποφασισω πιο μεγεθος οθονης να παρω. θα ηθελα η τιμη να μην ειναι το βασικο κρητηριο μιας και τα χρηματα που θα διαθεσω θα ειναι τα ιδια (1600ε). δηλαδη ενα 27αρι η ενα πιο δυνατο 21,5αρι. η χρηση θα ειναι λιγο απο ολα.....

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν βρεις αυτο ακριβως το μοντελο(iMac 27" με quad core i5 επεξεργαστη και δυνατη καρτα γραφικων ati 4850) διαθεσιμο:

http://www.skroutz.gr/s/95602/Apple-iMac-27%27%27-2-66Ghz-4G-1TB.html

παρτο χωρις δευτερη σκεψη.

Ειναι πολυ πιο γρηγορο απο τον iMac 21" και 27" που εχουν διπυρηνο επεξεργαστη και αργη καρτα γραφικων.

Δημοσ.

ευχαριστω για την αμεση απαντηση αλλα σε παρακαλω θα ηθελα βοηθεια πρωτα στο να αποφασισω πιο μεγεθος οθονης θελω.

Δημοσ.

Θεωρω πως ειναι κριμα να δωσεις ~1500€ εν ετει 2010 για να παρεις εναν υπολογιστη με διπυρηνο επεξεργαστη ,μικρη οθονη 21" και μικρη αντοχη στο χρονο.

Οποτε δωσε κατι παραπανω και παρε τον 27". Ειδικα αν βρεις το συγκεκριμενο μοντελο που παρολο που ειναι τετραπυρηνο, κοστιζει περι τα 1700€.

• Super Moderators
Δημοσ.
ρε παιδια δωστε μου μια γνωμη. ειμαι ετοιμος για αγορα ενος imac και δεν μπορω να αποφασισω πιο μεγεθος οθονης να παρω. θα ηθελα η τιμη να μην ειναι το βασικο κρητηριο μιας και τα χρηματα που θα διαθεσω θα ειναι τα ιδια (1600ε). δηλαδη ενα 27αρι η ενα πιο δυνατο 21,5αρι. η χρηση θα ειναι λιγο απο ολα.....

Είχα ακριβώς το ίδιο δίλημμα. Έψαχνα για iMac για γραφείο, επεξεργασία κειμένου κυρίως, χωρίς φυσικά να αποκλείω καμιά ταινιούλα ή κανά παιχνιδάκι πού και πού. Διαθέσιμα λεφτά μέχρι 1800 το πολύ!

Έχω πάει καμιά 10αριά φορές στο iStorm στο Κολωνάκι και στο Public στο Σύνταγμα για να δω τις δύο οθόνες από κοντά. Είχα τρομερό δίλημμα, γιατί η 27άρα, είναι αλήθεια ότι μου φαινόταν υπερβολική (ιδίως όταν είμαι συνηθισμένος από την 13άρα του αλουμινένιου MacBook μου).

Μέχρι που διάβασα αυτά τα δύο μηνύματα:

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3656065&postcount=55

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3656079&postcount=56

Ξαναπήγα, είδα την 27άρα και παρήγγειλα από το techneasy (εδώ είναι η σελίδα).

Λοιπόν, οι τύποι στο συγκεκριμένο κατάστημα είναι τρελλοί (με την καλή έννοια). Όχι μόνο το είχαν άμεσα για παράδοση, όχι μόνο είχαν την καλύτερη τιμή αλλά το παρήγγειλα σήμερα το πρωί και μου το παρέδωσαν πριν από δύο λεπτά, με αντικαταβολή. Same day delivery, πρώτη φορά μου συμβαίνει. Έπρεπε να φύγω τρέχοντας από το γραφείο στην Αθήνα για να προλάβω τον άνθρωπο του καταστήματος που μου το έφερε σπίτι.

Προσωπικά, από όλα τα reviews που έχω διαβάσει (και, πίστεψέ με, έχω διαβάσει πολλά - ενδεικτικά) θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη αγορά. Όπως λέει κι ο haHa, έχει κορυφαία κάρτα γραφικών, τετραπύρηνο επεξεργαστή, απίστευτη οθόνη και εξαιρετική τιμή σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

Δημοσ.

Καλορίζικο Paredwse!!

Ενω σε αυτα τα συστηματα δεν πολυκοιταμε specs, αυτο εχει φοβερα specs.

Πως σου φαινεται η οθονη ως προς το browsing? Ρωταω γιατι φαινονται ολα μικροσκοπικα και μακρια το ενα απο το αλλο, εντυπωσιακο μεν αλλα δεν ξερω μετα απο πολυ ωρα...

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλορίζικο Paredwse!!

Ενω σε αυτα τα συστηματα δεν πολυκοιταμε specs, αυτο εχει φοβερα specs.

Πως σου φαινεται η οθονη ως προς το browsing? Ρωταω γιατι φαινονται ολα μικροσκοπικα και μακρια το ενα απο το αλλο, εντυπωσιακο μεν αλλα δεν ξερω μετα απο πολυ ωρα...

Ευχαριστώ, και στα δικά σας! :-D

Αυτή τη στιγμή είναι στο κουτί του (όπως έγραψα μου παραδόθηκε κυριολεκτικά πριν μερικά λεπτά). Κοιτάω το κουτί και έχω ερωτικές επιθυμίες. Αν βγάλω έξω τον iMac, φοβάμαι ότι δεν θα κρατηθώ...

Σοβαρά: είναι προφανές ότι αν έχεις μία οθόνη 27 ιντσών σε απόσταση μικρότερη των 70 εκατοστών από τα μάτια σου, δεν θα αντέξεις πολύ, θα κουραστείς. Θεωρώ ως δεδομένο λοιπόν ότι ο iMac 27 θα μπει σε κάποια τέτοια απόσταση για να μην κουράζει, αλλιώς είναι υπερβολή.

Από την άλλη, σκέφτηκα και το επιχείρημα που παρέθεσε παραπάνω ο haHa (ο οποίος με κατέστρεψε, παρεμπιπτόντως, αυτόν ακούω κι έχω φάει όλα μου τα λεφτά): η διαφορά από τα 1500 περίπου που κοστίζει ο "ακριβός" 21.5' με i3 είναι ελάχιστη (200 ευρώ για παραπάνω εμβαδό οθόνης και ισχυρότερο επεξεργαστή - ισχυρότερη κάρτα γραφικών). Ένιωσα ότι θα το μετάνιωνα σε βάθος χρόνου και... έκανα την κίνηση. :-)

Δημοσ.
... έχει κορυφαία κάρτα γραφικών, τετραπύρηνο επεξεργαστή, απίστευτη οθόνη και εξαιρετική τιμή σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

. η διαφορά από τα 1500 περίπου που κοστίζει ο "ακριβός" 21.5' με i3 είναι ελάχιστη (200 ευρώ για παραπάνω εμβαδό οθόνης και ισχυρότερο επεξεργαστή - ισχυρότερη κάρτα γραφικών). Ένιωσα ότι θα το μετάνιωνα σε βάθος χρόνου και... έκανα την κίνηση. :-)

Σε αυτα προσθεσε οτι υπαρχει και η δυνατοτητα να χρησιμοποιηθει η οθονη του iMac 27" ανεξαρτητα , πχ για να συνδεσεις ενα ps3 ή ενα mac mini/macbook pro/pc κλπ. Αυτο δεν γινεται στον iMac 21" .

Οχι οτι θα το κανεις ποτε, αλλα ειναι ενα ακομα ωραιο point για να δικαιολογουμαστε στον εαυτο μας που ξοδεψαμε παραπανω χρηματα! :lol:

Δημοσ.

ΟΚ! Θεωρησα οτι παρατησες ολες σου τις δουλειες και αρχισες το browsing με τον ζουμερο imac, ο 21,5 ειναι πολυ αδυνατος!! :-)

Εχει δικιο ο haHa (οπως πάντα), θα το μετανιωνες και δεν ειναι ωραιο συναισθημα ειναι η αληθεια... Ουτε να μπεις στην διαδικασια να το δωσεις για να παρεις το αλλο, τοτε χανεις περισσοτερα απο 200...

Αντε περιμενουμε εντυπωσεις!

---------- Προσθήκη στις 15:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:08 ----------

Σε αυτα προσθεσε οτι υπαρχει και η δυνατοτητα να χρησιμοποιηθει η οθονη του iMac 27" ανεξαρτητα , πχ για να συνδεσεις ενα ps3 ή ενα mac mini/macbook pro κλπ.

Αυτο το χαρακτηριστικο ειναι απιστευτο, ειλικρινα σου λεω, δεν εχω χωνεψει ακομα οτι μπορει να γινει, οτι μας το επετρεψε η apple... Να σου πω την αληθεια δεν ηξερα οτι δεν υποστηριζεται απο το 21,5 γιατι ποτε δεν του εδωσα σημασια σαν μοντελο. Βλεποντας 27" dell, λεω, δεν μαζευω λιγα παραπανω για εναν 27" imac να κανω την καψουρα μου και να τον εχ και σαν οθονη?? ΑΛΗΘΕΙΑ!

• Super Moderators
Δημοσ.
Σε αυτα προσθεσε οτι υπαρχει και η δυνατοτητα να χρησιμοποιηθει η οθονη του iMac 27" ανεξαρτητα , πχ για να συνδεσεις ενα ps3 ή ενα mac mini/macbook pro/pc κλπ. Αυτο δεν γινεται στον iMac 21" .

Οχι οτι θα το κανεις ποτε, αλλα ειναι ενα ακομα ωραιο point για να δικαιολογουμαστε στον εαυτο μας που ξοδεψαμε παραπανω χρηματα! :lol:

Σταμάτα κάθαρμα, δεν ξαναδιαβάζω μήνυμά σου, είσαι επικίνδυνος για την τσέπη μου! :lol:

ΟΚ! Θεωρησα οτι παρατησες ολες σου τις δουλειες και αρχισες το browsing με τον ζουμερο imac, ο 21,5 ειναι πολυ αδυνατος!! :-)

Εχει δικιο ο haHa (οπως πάντα), θα το μετανιωνες και δεν ειναι ωραιο συναισθημα ειναι η αληθεια... Ουτε να μπεις στην διαδικασια να το δωσεις για να παρεις το αλλο, τοτε χανεις περισσοτερα απο 200...

Αντε περιμενουμε εντυπωσεις![...]

Όντως, είναι πειρασμός, ευχαριστώ για τις ευχές, ανταποδίδω και θα επανέλθω (όταν συνέλθω από το σοκ).

τελικα με πεισατε. Αυριο το μεσημερι θα παραλαβω απο you.

Με το καλό, καλώς ήρθες στην παρέα! :-D

Δημοσ.

Ένα από τα διλήμματα που είχα κι εγώ.

Τελικά ενέδωσα στον 27άρη μια και οι 23άρες οθόνες θα έκαναν τον 21,5 να μοιάζει κούτσικος!!!!

Α, κύριοι, έχω συνδέσει και το PS3 πάνω, προπαρήγγειλα ήδη το Gran Tourismo 5, 30 6άδες FIX (που είναι και ρετρό και τις πίνω σούμπιτες) νέο χειριστήριο και περιμένω την ημέρα που θα έρθει το παιχνίδι.....

Paredwse καλορίζικος και καλόλιωστος!!!!!!!!!!

• Super Moderators
Δημοσ.
Ένα από τα διλήμματα που είχα κι εγώ.

Τελικά ενέδωσα στον 27άρη μια και οι 23άρες οθόνες θα έκαναν τον 21,5 να μοιάζει κούτσικος!!!!

Α, κύριοι, έχω συνδέσει και το PS3 πάνω, προπαρήγγειλα ήδη το Gran Tourismo 5, 30 6άδες FIX (που είναι και ρετρό και τις πίνω σούμπιτες) νέο χειριστήριο και περιμένω την ημέρα που θα έρθει το παιχνίδι.....

Paredwse καλορίζικος και καλόλιωστος!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ, να τον χαίρεσαι. :-D

Επειδή τον προορίζω για γραφείο και άρα για επαγγελματική χρήση...

...είναι εύκολο να διευκρινίσουμε αν συνδέεται εύκολα ένα Wii στην οθόνη; Προφανώς θα θέλει αντάπτορα. Αλήθεια το DisplayPort Input 'φέρνει' και ήχο;

Όχι τίποτε άλλο, οι κρύες νύχτες του χειμώνα θα αποκτήσουν ενδιαφέρον. :-)

Δημοσ.

εγω εχω τον 21,5αρη 3.06 4gb ram nvidia 9400 256 mb και απο αποδοσεις ειμαι πολυ ικανοποιημενος... το μονο που θα αλλαζα ειναι η οθονη!!! 27αρα δαγκωτο! οχι οτι με χαλαει η 21,5 αλλα η 27 ειναι το κατι αλλο!

Δημοσ.
Αν βρεις αυτο ακριβως το μοντελο(iMac 27" με quad core i5 επεξεργαστη και δυνατη καρτα γραφικων ati 4850) διαθεσιμο:

http://www.skroutz.gr/s/95602/Apple-iMac-27%27%27-2-66Ghz-4G-1TB.html

Συνγώμη για να καταλάβω. Αυτό είναι το προηγούμενο μοντέλο? Οπότε μόνο refurbished?

1270 λίρες refurbished στο UK Apple Store. Τσάμπα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...