Προς το περιεχόμενο

μας δουλευουν με τις τιμές vga

GIANNIS400

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχμμ.. νομίζω πως η μεταξύ τους διαφορά έγκειται στο 10-15% ενώ η διαφορά τους στην τιμή είναι πολλαπλάσια της απόδοσης.

Άσε που με κλοκάρισμα η 5850 πιάνει και ξεπερνά την 5870.

Δημοσ.

ναι, σκεφτειτε ωστοσο οτι η gtx260 216 ξεκινησε σε μια τιμη γυρω στα 220ε

τωρα εχει φτασει γυρω στα 170

δεν ειναι και μικρη η πτωση

σιγουρα η τιμης της για τα χαρακτηριστικα της ειναι πολυ υψηλη, ωστοσο φανταζομαι δεν μπορουν να την βαλουν πιο κατω για λογους κοστους

η 5850 ξεκινησε γυρω στα 210ε και τωρα πωλειται 230, οποτε φανταζεστε οτι αν παρουμε σαν παραδειγμα αυτο της gtx260 θα υπαρξει και αλλη μεγαλη μιεωση...

Δημοσ.

@phanispal

ναι και η 5850 εμενα μου ριχνει περιπου στο 15-20% για αυτο ειπα οτι θελω ουσιαστικη διαφορα

το επιχειρημα σου με το κλοκαρισμα ειναι φυσικα σωστο, απλα θα ηθελα απο την αρχη να παρω κατι σαφως πιο δυνατο και το ανεβασουμε στη συνεχεια

(δε θα ηθελα ομως να πονταρω στο κλοκαρισμα αγοραζοντας καρτα)

ελπιζω παντως περισσοτερο οτι η σειρα 6xxx θα με καλυψει (και απο τιμολογιακη αποψη) και φυσικα θα προτιμουσα να παρω κατι το οσο δυνατον πιο συγχρονο

οποτε αναμενουμε :-)

αυτο βασικα πιστευω οτι θα επρεπε να κανουν οσοι ενδιαφερονται για gpu αυτη τη περιοδο

Δημοσ.

απο τις 6850-6870 μην περιμενεις και τρελες επιδοσεις, η τελευταια λογικα θα παιζει οριακα λιγο πιο πανω απο την 5850... :-(

θα δουμε ομως

οι 69χχ θα αργησουν ακομη

Δημοσ.

καλα ας βγουνε πρωτα αυτες που προκειται να βγουν στο αμεσο μελλον να δουμε τι παιζει και κινουμαστε αναλογως

Δημοσ.
@phanispal

ναι και η 5850 εμενα μου ριχνει περιπου στο 15-20%για αυτο ειπα οτι θελω ουσιαστικη διαφορα

το επιχειρημα σου με το κλοκαρισμα ειναι φυσικα σωστο, απλα θα ηθελα απο την αρχη να παρω κατι σαφως πιο δυνατο και το ανεβασουμε στη συνεχεια

Καμια σχεση.Μιλαμε για αλλη γενια με DirectX11.Επισεις η 5850 με την 5870 στα ιδια ρολογια εχουν μια διαφορα της ταξης του ~3-5%(καπου το εχω ξαναγραψει αυτο μου φαινεται :-D).Στην καλυτερη 4-5 frames.Γυρω στο 1000αρι πυρηνα παιζουν και οι δυο.Αμα πιστευεις οτι αξιζουν τα ~150 ευρω παραπανω για 4 frames παω πασο.

Δημοσ.
κοιτα αμα ειναι να τις ριξουν σε τετοια επιπεδα, κλαφτα..

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/with(CHIPSET_TYPE=GTX%20260%20Cuda).htm

κι εδω εχουμε παλια καρτα, η οποια εχει αντικατασταθει σαν γενια, με τα ιδια λεφτα παιρνεις καρτα της ιδιας εταιρειαw πολυ δυνατοτερη (460), παρολα αυτα σου ζητανε τα κερατα τους

μονο αν ειχαν τεραστιο αποθεμα που δε θα εφευγε με τιποτα ισως να εριχναν πολυ τη τιμη , αλλα οι συγκεκριμενες (oι 5850 εννοω εδω) καποια εποχη πουλουσαν σα ζεστα ψωμακια και ακομα πουλανε

μακαρι να πεσουν αρκετα οι 5αρες.. κι εγω θα εψηνα μια 5870 σε λογικο κοστος, αλλα το κοβω πολυ χλωμο

οποτε ελπιζω να εχουν λουκουμακια οι 6αρες

κοιτα φίλε μέχρι πέρσι μπορει να τα πουλούσαν ακριβά τα αντιστοιχα παλια μοντελα της καθε σειρας.. και να εκαναν μαρκετινγκ στην καμπουρα μας... αλλα τωρα ο κόσμος δεν αγοραζει οπως τις αρχες του 2009.Ενα προχειρο γκάλοπ που εχω κάνει εγω απο τους γνωστους ειδα οτι σταματησε το ( σε 5 μηνες θα τσιμπισω τον νεο επεξεργαστη ή την νέα καρτουλα) τωρα παιζει το (αν πεσουν οι τιμες θα τα τσιμπισω).

οπότε αφηνουν ολοι να καουν αυτα που εχουν και τα fan boy των νεων pc parts παραμειωθηκαν :devil:

---------- Προσθήκη στις 10:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:02 ----------

@phanispal

ναι και η 5850 εμενα μου ριχνει περιπου στο 15-20% για αυτο ειπα οτι θελω ουσιαστικη διαφορα

ελπιζω παντως περισσοτερο οτι η σειρα 6xxx θα με καλυψει (και απο τιμολογιακη αποψη) και φυσικα θα προτιμουσα να παρω κατι το οσο δυνατον πιο συγχρονο

οποτε αναμενουμε :-)

αυτο βασικα πιστευω οτι θα επρεπε να κανουν οσοι ενδιαφερονται για gpu αυτη τη περιοδο

καλα τα λες... αλλα απο εμπειρια 6 ετων για μένα δε χρειαζετε να δίνεις πάνω απο 160 ευρω για vga.Παντα επερνα κάρτες σε αυτα τα λεφτα και με καλυπταν μια χαρα σε game βαρια με υψηλες αναλυσεις.Καθε χρόνο αλαζα και κάρτα και πάντα χτυπαγα την σειρα 50 δλδ 3850-4850- και αναμενω για 5850:rolleyes: και την 2900gt της ΑΤΙ που ειχα πα΄ρει η οποία εσπερνε πριν 3-4 χρονια.

Βεβαια παιζει ρόλο και τα υπόλοιπα που έχεις στο υπ/στη.Εμενα ειναι μέτριο, αν εχεις τοπ μηχανημα θα θες και τοπ καρτα.Δεν ειμαι των πολυ τοπ μηχανηματων.. value for money mens

• Super Moderators
Δημοσ.

η GTX470 πάντως έπεσε στα 260 euro, βέβαια στα "μεγάλα" μαγαζιά κρατάει καλά ακόμα πάνω από τα 300 euro...

Δημοσ.
η GTX470 πάντως έπεσε στα 260 euro, βέβαια στα "μεγάλα" μαγαζιά κρατάει καλά ακόμα πάνω από τα 300 euro...

μαυρο στα "μεγαλα" μαγαζια... :P

Δημοσ.

.Δεν ειμαι των πολυ τοπ μηχανηματων.. value for money mens

ναι κι εγω ειμαι υπερ του value for money και την καρτα μου 160 ευρω τη πηρα :P και το pc μου γενικα δεν ειναι κατι υπερπανακριβο..

(αναλογα πώς το βλεπει ο καθενας βεβαια εγω παντως εδωσα 750 ευρω με την προοπτικη να μου μεινει τουλαχιστον 3 χρονια αλλαζοντας απλα καρτες μιας και το υπολοιπο συστημα πιστευω οτι θα με καλυψει με το παραπανω σε διαφορες εφαρμογες και σιγουρα στα παιχνιδια )

θα ηθελα ομως μια νεα καρτα με την οποια να μπορω να παιζω ανετα dx11 γιατι στη τελικη αυτο με ενδιαφερει περισσοτερο να κανω με το pc , να παιζω

εγω θα εδινα και μεχρι 200 (και κατι ψιλα) για καρτα , αλλα παραπανω πολυ δυσκολα

οσο για την 5850 και τη δυνατοτητα της στο o/c να πω την αληθεια δε το χω ψαξει ιδιαιτερα, ανεφερα τη 5870 για να πω τι διαφορα σε επιδοσεις θα με ικανοποιουσε (τουλαχιστον) , ωστε να αλλαξω καρτα

στο κατω κατω μια χαρα τη παλευει και αυτη που εχω δεν καιγομαι, αν ειναι να ξεκινησω να πουλαω και να αγοραζω θα το κανω για σοβαρη διαφορα, οχι για 15%

απο την αλλη ομως θελω και την καλη τιμη, δεν εχω (πολλα) λεφτα για πεταμα

Δημοσ.
ναι κι εγω ειμαι υπερ του value for money και την καρτα μου 160 ευρω τη πηρα :P και το pc μου γενικα δεν ειναι κατι υπερπανακριβο..

(αναλογα πώς το βλεπει ο καθενας βεβαια εγω παντως εδωσα 750 ευρω με την προοπτικη να μου μεινει τουλαχιστον 3 χρονια αλλαζοντας απλα καρτες μιας και το υπολοιπο συστημα πιστευω οτι θα με καλυψει με το παραπανω σε διαφορες εφαρμογες και σιγουρα στα παιχνιδια )

θα ηθελα ομως μια νεα καρτα με την οποια να μπορω να παιζω ανετα dx11 γιατι στη τελικη αυτο με ενδιαφερει περισσοτερο να κανω με το pc , να παιζω

εγω θα εδινα και μεχρι 200 (και κατι ψιλα) για καρτα , αλλα παραπανω πολυ δυσκολα

οσο για την 5850 και τη δυνατοτητα της στο o/c να πω την αληθεια δε το χω ψαξει ιδιαιτερα, ανεφερα τη 5870 για να πω τι διαφορα σε επιδοσεις θα με ικανοποιουσε (τουλαχιστον) , ωστε να αλλαξω καρτα

στο κατω κατω μια χαρα τη παλευει και αυτη που εχω δεν καιγομαι, αν ειναι να ξεκινησω να πουλαω και να αγοραζω θα το κανω για σοβαρη διαφορα, οχι για 15%

απο την αλλη ομως θελω και την καλη τιμη, δεν εχω (πολλα) λεφτα για πεταμα

Ετσι πρεπει.Εμενα η γνωμη μου ειναι να αναβαθμιζεις καθε 2 γενιες,οχι στην επομενη.Για να βλεπεις διαφορες ,τετοιες που να αξιζουν τα λεφτα που θα δωσεις.Απλα το θεμα ειναι οτι η 58χχ εχει αρκετα καλα,επιδοσεις,καταναλωση,θερμοκρασιες,θορυβος,dx11.Μιλαω για 'σενα που ενδεχομενως σκεφτεσαι να πας απο την 48χχ στην 58χχ.Στην τελικη αν δεν βαλεις(δεν το λεω για 'σενα,γενικα μιλαω) 16χ AF και βαλεις 8χ ή αν δεν βαλεις 8χΑΑ και βαλεις 4χ,δεν νομιζω οτι χανεις καμια εμπειρια.Εκτος και αν καποιος θελει να βρισκεται ολη την ωρα με το χερι στην τσεπη.;)

Δημοσ.

το να μη βαλω τερμα το aa και διαφορα αλλα τα ανεχομαι και τωρα και παντα θα βγαινουν ολο και πιο βαρια παιχνιδια, ας ειμαστε ρεαλιστες

το δικο μου βασικο θεμα στο αμεσο μελλον ειναι να εχω dx11 αξιοπρεπως -οχι να λεω οτι εχω, επειδη απλα εχω μια 5xxx ή μια 6xxx ή μια 4xx της nvidia- , αλλα και να μπορω να παιζω με μεγαλυτερη ανεση στην αναλυση μου εχοντας οσο το δυνατον περισσοτερα εφφε

το να εχω την πιο καινουρια γενια και να καιω λιγοτερο ρευμα δεν ειναι η προτεραιοτητα μου , αλλιως θα ειχα παρει 5770 στα ιδια λεφτα.

νομιζω πως επιθυμω οτι ο περισσοτερος κοσμος , οσο το δυνατον περισσοτερη δυναμη στο "χ" ποσο χρηματων

το ποιο ειναι αυτο το ποσο ο καθενας το καθοριζει με δικα του κριτηρια

ομως οσα λεφτα και να εχεις (εκτος αν θες να benchαρεις , οπου εκει μιλαμε για αλλο χομπι ) , το να αλλαζεις hardware καθε λιγο και λιγακι δεν ειναι λυση.. ειναι σπαταλη

και ολοι σχεδον που το κανουν αυτο μπαινουν πολυ μεσα , χωρις ουσιαστικο λογο

ειδικα αμα εισαι γενικα καλυμμενος απο το συστημα σου, εχεις τη "πολυτελεια" να περιμενεις να παρουσιαστουν ευκαιριες που πραγματικα αξιζουν το κοπο

επειδη ομως ειπες οτι καλο ειναι να αλλαζεις καθε δυο γενιες , η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα να μπορω να παρω μια καλη καρτα της σειρας 6xxx σε λογικα λεφτα, μιας και το να εχεις το πιο συγχρονο οπως και να το κανουμε ειναι προτιμοτερο εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα (και εχει τις καλυτερες επιδοσεις βεβαια)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...