kblar Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Καλημέρα σε όλα τα μέλη του forum!! Ίσως φανεί απλοϊκό αλλά όσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα το εξής απλό...έχω μια κάμερα SONY DCR_DVD_505E και μεταφέρω τα παραγόμενα αρχεία (νομίζω ότι είναι mpeg-2) στο laptop (μέσω του συνοδευτικού software Picture Package της SONY) προκειμένου να φτιάξω DVD με το Nero 9. Θέλω κατά την αναπαραγωγή του DVD να εμφανίζονται κάπου στην οθόνη η ημερομηνία και η ώρα καταγραφής του video (με ενδιαφέρει ώστε να φαίνεται η εξέλιξη των δυο αγοριών μου!!!). Πως μπορεί να γίνει? Παρόμοια είναι και η επόμενη ερώτηση...πως μπορώ με τις φωτογραφίες από τη μηχανή SONY DSC_W100 να κάνω ένα slide show με το Nero 9 και να εμφανίζονται πάνω σε κάθε φωτο η ημερομηνία και ώρα καταγραφής? Και τέλος, πως μπορώ σε όποια φωτογραφία εκτυπώνω να εμφανίζεται η ημερομηνία και ώρα καταγραφής? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
micos000 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Αυτό γίνεται από την ίδια την κάμερα κατά την καταγραφή. Πρέπει να είναι κάπου στο μενού την κάμερα ή της φωτογραφικής. Για τις φωτογραφίες είναι σχετικά εύκολο να το προσθέσεις αργότερα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το irfan view (δωρεάν) ή κάποιο επαγγελματικό πρόγραμμα σαν το photoshop. Αν θέλεις για digital γραμματοσειρά κατέβασε την Digital-7, αποσυμπίεσε το zip και κάνε δεξι κλικ->εγκατάσταση στο αρχείο Digital-7.ttf. Στο Irfan πάτα F12 για να ανοίξει το paint dialog. Εκεί πάτα στο Α για κείμενο. Κάνε κλικ στο σημείο που θέλεις να βάλεις την στάμπα και γράψε την ημερομηνία που θέλεις. Μπορείς να αλλάξεις γραμματοσειρά και πατώντας στο Hold to Preview για να δεις πως θα φαίνεται. Αν πατήσεις για να βάλεις την στάμπα στο κάτω δεξιά μέρος (το πιο φυσικό) θα πρέπει μα πατήσεις για δεξιά στοίχιση στο ανάλογο εργαλείο. Για τα βίντεο πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα που να έχει την δυνατότητα πρόσθεσης overlay track (π.χ. Pinncale, premiere κτλ). Γίνεται και στο movie maker αν αλλάξεις από Πίνακα Διάταξης σε Λωρίδα Χρόνου. Το κάνεις από το μενού Εργαλεία->Συντελεστές. Βάλε σαν εφέ το Υπότιτλος και επέλεψε γραμματοσειρά, μέγεθος και χρώμα. Όταν το προσθέσεις μπορείς μετά να το μετακινήσεις και να μεγαλώσεις την διάρκεια του όσο θέλεις.
kblar Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Φίλε μου micos000 σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου! Εγκατέστησα ήδη το irfan view και θα αρχίσω δοκιμές...από το λίγο που το σκάλισα διαπίστωσα πως έχει τον τρόπο να εμφανίζει την ημερομηνία/ώρα με τρόπο σχετικά αυτόματο (placeholder $T)...κι όχι όπως λες..."Κάνε κλικ στο σημείο που θέλεις να βάλεις την στάμπα και γράψε την ημερομηνία που θέλεις."...χρήζει περαιτέρω διερεύνησης! Πάντως δείχνει να είναι ένα αξιόλογο προγραμματάκι πλήρως παραμετροποιημένο. Σε ευχαριστώ και πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.