4saken Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2024 Καλημερα στην παρεα, γνωριζει καποιος απο Παπιγκο μεχρι καταφυγιο αν υπαρχει σημα στο κινητο?η εστω στο καταφυγιο?
4saken Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Γυρισα χθες απο Δρακολιμνη,θα γραψω αργοτερα εντυπωσεις, σημερα νιωθω ελλειψη συγκεντρωσης υπαρχει περιπτωση να με επηρεασε το υψομετρο (2000m)?Ουσιαστικα εχω περασει ολη μου τη ζωη στα 0-50m.
kronos73 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 08/10/2023 at 08:46, pagv said: Καλημέρα σας, Τον τελευταίο χρόνο έχουμε χαρεί με την πεζοπορία με τη γυναίκα μου, και κάνουμε κάθε τόσο οι 2 μας ή με φίλους. Οι 2 τελευταίες που κάναμε ήταν φαράγγι κενταύρων και δρυοδάσος στη Φολόη και το μονοπάτι της Καστανιάς στις Καρυές. Και στις 2 είχαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα πάρα πολλά μυγάκια / μικρά έντομα που έρχονται στο πρόσωπο, και μπαίνουν σε μάτια στόμα (μέσα στο φαράγγι ήταν οκ, όταν βγήκαμε ήταν το θέμα). Το γράφω πιο πολύ γιατί δεν είχε τύχει να διαβάσω κάτι για αυτό. Είναι θέμα θερμοκρασίας ; Και στις 2 περιπτώσεις είχε αρκετή ζέστη. Μήπως σχετίζεται με τις βελανιδιές που είχε και στα 2 μέρη ; Χθες παράγγειλα κουνουπιέρες κεφαλής από skroutz 🙂 Πραγματικά και εγώ θα ήθελα να το ξέρω, πάντως μου έχει συμβεί μόνο καλοκαίρι οπότε φαντάζομαι είναι η εποχή τους. Η αλήθεια είναι ότι Οκτώβριος και Μάιος / Ιούνιος είναι οι καλύτεροι μήνες για πεζοπορία. 3 hours ago, 4saken said: Γυρισα χθες απο Δρακολιμνη,θα γραψω αργοτερα εντυπωσεις, σημερα νιωθω ελλειψη συγκεντρωσης υπαρχει περιπτωση να με επηρεασε το υψομετρο (2000m)?Ουσιαστικα εχω περασει ολη μου τη ζωη στα 0-50m. Όχι, είναι μικρό υψόμετρο, μόνο αν ανέβαινες με ένα ελικόπτερο ας πούμε απότομα από το επίπεδο της θάλασσας. Και πάλι όμως λίγο απίθανο. Ίσως κουράστηκες λίγο παραπάνω. Το έκανες κατ'ευθείαν από μικρό Πάπιγγο και πίσω; Είναι αρκετές ώρες και έχει ζεστούλα ακόμα που δε βοηθάει. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2024 από kronos73 1
poulinos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 3 hours ago, 4saken said: Γυρισα χθες απο Δρακολιμνη,θα γραψω αργοτερα εντυπωσεις, σημερα νιωθω ελλειψη συγκεντρωσης υπαρχει περιπτωση να με επηρεασε το υψομετρο (2000m)?Ουσιαστικα εχω περασει ολη μου τη ζωη στα 0-50m. δυσκολο να σε πειραξουν τα 2000 μετρα.και συνηθως οταν κατεβεις χαμηλα εισαι ξανα οκ. η κουραση μπορει να φταιει αν περπαταγες τοσες ωρες ειναι καπως λογικο. και ξεχασες το βασικο.εκει πανω αναπνεεις καθαρο αερα. ουτε αυτο το εχεις συνηθισει xaxa 38 minutes ago, kronos73 said: Πραγματικά και εγώ θα ήθελα να το ξέρω, πάντως μου έχει συμβεί μόνο καλοκαίρι οπότε φαντάζομαι είναι η εποχή τους. αυτο ειναι το ωραιο που χαιρομαι στα ψηλα και κρυα βουνα.δεν υπαρχει ουτε μυγακι ουτε τιποτα. γενικα το καλοκαιρι και ανοιξη παιζει πολυ παραπανω ζωη. οταν ειχα παει στο Kilimanjaro στο πρωτο καταφυγιο στα 2700-2800 περιπου γινοταν πανικος.κουνουπαρες ,δεντρα, κτλ .επομενη μερα στα 3800 δεν υπηρχε ουτε δεντρο ουτε κουνουπι ουτε τιποτα. 2
smpt Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 36 λεπτά πριν, poulinos είπε και ξεχασες το βασικο.εκει πανω αναπνεεις καθαρο αερα. ουτε αυτο το εχεις συνηθισει xaxa Τον Βέγγο μου θύμισες τώρα... που σε μια ταινία είχε κατέβει από το λεωφορείο και έβαλε το κεφάλι του στην εξάτμιση. 😁 2
4saken Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Ειχαμε σκοπο να ανεβουμε Σαββατο και να μεινουμε καταφυγιο, ο καιρος ομως ηταν βροχερος και δεν θελαμε να το ρισκαρουμε, τελικα ξεκινησαμε 06.50 απο Μ.Παπιγκο και σε 2 ωρες ειμασταν καταφυγιο (οι πινακιδες λενε 2.50,καναμε μερικα ολιγολεπτα διαλλειματα, ειμαστε αρχαριοι στις αναβασεις αλλα μαλλον με καλυτερη απο τον μεσο ορο φυσικη κατασταση.Στο καταφυγιο κατσαμε λιγο περισσοτερο, φαγαμε κατι και συνεχισαμε για μια ωρα ακομα μεχρι την Δρακολιμνη.Το τελευταιο κομματι μας φανηκε και το πιο δυσκολο, ωραια η διαδρομη και φυσικα η λιμνη οπου ειδαμε και 2-3 τριτωνες (μαλλον δεν ειναι και πολυ σπανιο θεαμα).Σημα το κινητο εχει μεχρι καταφυγιο μετα τυχαια βρηκα σε ενα σημειο στην λιμνη και δεν μπορεσα να το ξαναεντοπισω. Η επιστροφη αν και θεωρητικα ευκολοτερη ηταν περιπετεια.Με επιασε πονος στην εξωτερικη πλευρα του αριστερου γονατου οποτε ειμασταν σε κατηφορα (σε ισιωμα η ανηφορα κανενας πονος), οντας τελειως αρχαριοι δεν ειχαμε εξοπλισμο, αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω ενα σωληνα σκουπας ως μπουτον σε ολη την διαδρομη (στα μισα της οποιας με επιασε ο ιδιος πονος και στο δεξι γονατο ενω μετα απο λιγο εχασα και την σολα απο το ενα μποτακι, ευτυχως ειχα 2ο ζευγαρι μαζι μου...).Αντι λοιπον η επιστροφη να ειναι παιχνιδακι σε σχεση με την αναβαση ηταν ψιλοεφιαλτης και κρατησε οσο η αναβαση. Σημερα τα γοντα δεν θυμουνται τιποτα... 2
smpt Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Ανατομικά η κατηφόρα είναι πιο δύσκολη από την αναφορά. 2
kronos73 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2024 45 minutes ago, 4saken said: Ειχαμε σκοπο να ανεβουμε Σαββατο και να μεινουμε καταφυγιο, ο καιρος ομως ηταν βροχερος και δεν θελαμε να το ρισκαρουμε, τελικα ξεκινησαμε 06.50 απο Μ.Παπιγκο και σε 2 ωρες ειμασταν καταφυγιο (οι πινακιδες λενε 2.50,καναμε μερικα ολιγολεπτα διαλλειματα, ειμαστε αρχαριοι στις αναβασεις αλλα μαλλον με καλυτερη απο τον μεσο ορο φυσικη κατασταση.Στο καταφυγιο κατσαμε λιγο περισσοτερο, φαγαμε κατι και συνεχισαμε για μια ωρα ακομα μεχρι την Δρακολιμνη.Το τελευταιο κομματι μας φανηκε και το πιο δυσκολο, ωραια η διαδρομη και φυσικα η λιμνη οπου ειδαμε και 2-3 τριτωνες (μαλλον δεν ειναι και πολυ σπανιο θεαμα).Σημα το κινητο εχει μεχρι καταφυγιο μετα τυχαια βρηκα σε ενα σημειο στην λιμνη και δεν μπορεσα να το ξαναεντοπισω. Η επιστροφη αν και θεωρητικα ευκολοτερη ηταν περιπετεια.Με επιασε πονος στην εξωτερικη πλευρα του αριστερου γονατου οποτε ειμασταν σε κατηφορα (σε ισιωμα η ανηφορα κανενας πονος), οντας τελειως αρχαριοι δεν ειχαμε εξοπλισμο, αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω ενα σωληνα σκουπας ως μπουτον σε ολη την διαδρομη (στα μισα της οποιας με επιασε ο ιδιος πονος και στο δεξι γονατο ενω μετα απο λιγο εχασα και την σολα απο το ενα μποτακι, ευτυχως ειχα 2ο ζευγαρι μαζι μου...).Αντι λοιπον η επιστροφη να ειναι παιχνιδακι σε σχεση με την αναβαση ηταν ψιλοεφιαλτης και κρατησε οσο η αναβαση. Σημερα τα γοντα δεν θυμουνται τιποτα... Ελπίζω να το ευχαριστήθηκατε, είναι πολύ ωραία διαδρομή. Πάπιγκο Δρακόλιμνη και πίσω είναι λίγο ζόρι αλλά αφού ανεβήκατε σε 2 ώρες καταφύγιο είστε δυνατοί! Και σε άλλα εύχομαι. 1
poulinos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 21 hours ago, 4saken said: Ειχαμε σκοπο να ανεβουμε Σαββατο και να μεινουμε καταφυγιο, ο καιρος ομως ηταν βροχερος και δεν θελαμε να το ρισκαρουμε, τελικα ξεκινησαμε 06.50 απο Μ.Παπιγκο και σε 2 ωρες ειμασταν καταφυγιο (οι πινακιδες λενε 2.50,καναμε μερικα ολιγολεπτα διαλλειματα, ειμαστε αρχαριοι στις αναβασεις αλλα μαλλον με καλυτερη απο τον μεσο ορο φυσικη κατασταση.Στο καταφυγιο κατσαμε λιγο περισσοτερο, φαγαμε κατι και συνεχισαμε για μια ωρα ακομα μεχρι την Δρακολιμνη.Το τελευταιο κομματι μας φανηκε και το πιο δυσκολο, ωραια η διαδρομη και φυσικα η λιμνη οπου ειδαμε και 2-3 τριτωνες (μαλλον δεν ειναι και πολυ σπανιο θεαμα).Σημα το κινητο εχει μεχρι καταφυγιο μετα τυχαια βρηκα σε ενα σημειο στην λιμνη και δεν μπορεσα να το ξαναεντοπισω. Η επιστροφη αν και θεωρητικα ευκολοτερη ηταν περιπετεια.Με επιασε πονος στην εξωτερικη πλευρα του αριστερου γονατου οποτε ειμασταν σε κατηφορα (σε ισιωμα η ανηφορα κανενας πονος), οντας τελειως αρχαριοι δεν ειχαμε εξοπλισμο, αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω ενα σωληνα σκουπας ως μπουτον σε ολη την διαδρομη (στα μισα της οποιας με επιασε ο ιδιος πονος και στο δεξι γονατο ενω μετα απο λιγο εχασα και την σολα απο το ενα μποτακι, ευτυχως ειχα 2ο ζευγαρι μαζι μου...).Αντι λοιπον η επιστροφη να ειναι παιχνιδακι σε σχεση με την αναβαση ηταν ψιλοεφιαλτης και κρατησε οσο η αναβαση. Σημερα τα γοντα δεν θυμουνται τιποτα... τι μποτακι ειχες? μαρκα εννοω Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2024 από poulinos 1
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 On 07/10/2024 at 21:50, 4saken said: Ειχαμε σκοπο να ανεβουμε Σαββατο και να μεινουμε καταφυγιο, ο καιρος ομως ηταν βροχερος και δεν θελαμε να το ρισκαρουμε, τελικα ξεκινησαμε 06.50 απο Μ.Παπιγκο και σε 2 ωρες ειμασταν καταφυγιο (οι πινακιδες λενε 2.50,καναμε μερικα ολιγολεπτα διαλλειματα, ειμαστε αρχαριοι στις αναβασεις αλλα μαλλον με καλυτερη απο τον μεσο ορο φυσικη κατασταση.Στο καταφυγιο κατσαμε λιγο περισσοτερο, φαγαμε κατι και συνεχισαμε για μια ωρα ακομα μεχρι την Δρακολιμνη.Το τελευταιο κομματι μας φανηκε και το πιο δυσκολο, ωραια η διαδρομη και φυσικα η λιμνη οπου ειδαμε και 2-3 τριτωνες (μαλλον δεν ειναι και πολυ σπανιο θεαμα).Σημα το κινητο εχει μεχρι καταφυγιο μετα τυχαια βρηκα σε ενα σημειο στην λιμνη και δεν μπορεσα να το ξαναεντοπισω. Η επιστροφη αν και θεωρητικα ευκολοτερη ηταν περιπετεια.Με επιασε πονος στην εξωτερικη πλευρα του αριστερου γονατου οποτε ειμασταν σε κατηφορα (σε ισιωμα η ανηφορα κανενας πονος), οντας τελειως αρχαριοι δεν ειχαμε εξοπλισμο, αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω ενα σωληνα σκουπας ως μπουτον σε ολη την διαδρομη (στα μισα της οποιας με επιασε ο ιδιος πονος και στο δεξι γονατο ενω μετα απο λιγο εχασα και την σολα απο το ενα μποτακι, ευτυχως ειχα 2ο ζευγαρι μαζι μου...).Αντι λοιπον η επιστροφη να ειναι παιχνιδακι σε σχεση με την αναβαση ηταν ψιλοεφιαλτης και κρατησε οσο η αναβαση. Σημερα τα γοντα δεν θυμουνται τιποτα... a.καλο θα ηταν να χρησιμοποιεις μπατονς. επισης τζαμπα βαρος να κουβαλας δευτερο ζευγαρι παπουτσια αν δεν υπαρχει λογος. πχ summit boots,approach shoes. απλα εχεις ενα ζευγαρι και σωστο. 1
4saken Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 McKinley τα ειχα φορεσει 2-3 φορες απλα τα χα αρκετα χρονια
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 7 hours ago, 4saken said: McKinley τα ειχα φορεσει 2-3 φορες απλα τα χα αρκετα χρονια γενικως θελει προσοχη.εχω πετυχει ατομο που του εφυγε η μια σολα και μετα νομιζω και η αλλη .και δεν ηταν σε κανα βουνο της πλακας ηταν στο Zugspitze. η μαρκα μποτακια ηταν αγνωστη που φορουσε ή τουλαχιστον εγω δεν ηταν ειχα ξανακουσει ποτε. 1
4saken Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Συμφωνω, επρεπε να σεβαστουμε περισσοτερο το βουνο, την επομενη φορα πιο προετοιμασμενοι Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2024 από 4saken
safridia Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Οι αλπικοι τριτωνες ειναι παντου γυρω απο την λιμνη, βγαινουν βολτα και εξω καθως ειναι αμφιβια, οποτε πρεπει να προσεχεις που πατας. Τα μποτακια εαν ειναι παλια καλο ειναι να εχεις μαζι σου ειτε μακρια δεματικα καλωδιων ειτε σκοινια (παλια κορδονια παπουτσιων) και μια μονωτικη ταινια για να δεσεις τους πατους, καποια στιγμη θα ξεκολλησουν, θα τριφτει το μεσαιο ελαστικο τμημα του παπουτσιου. 1
mpTrios Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2024 είδα ένα βίντεο με ένα ατύχημα που έγινε στο Εβερεστ χθες ... μη σου τύχει ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα