SocialNetUsr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Στις 1/8/2020 στις 6:10 ΠΜ, esertas είπε Για αυθημερόν εκδρομές ένα σακιδιάκι φτάνει. Για χειμώνα θα χρειαστείς και γκέτες. Μποτάκι θα πας να δοκιμάσεις απόγευμα για να είναι πρησμένο το πόδι σου και μη πάρεις μικρό νούμερο. Καλύτερα να φοράς τις κάλτσες που θα φοράς στο βουνό. Επίσης όταν δοκιμάζεις μποτάκι και είναι τα δάκτυλα του ποδιού μπροστά οκ (έχουν χώρο), πρέπει πίσω στην φτέρνα να μπορείς να χώσεις το δάκτυλο σου του χεριού.Να έχει λίγο κενό δηλαδή. Αν πας σε εξειδικευμένο κατάστημα πιστεύω θα στα πούνε. πολύ χρήσιμα τα tips, φχαρστώ!!!
TUPAC Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Εγώ που κάνω δυσπρόσιτα μονοπάτια με σκαρφαλώματα και απότομες καταβάσεις μέσα στο καλοκαίρι, τι τύπο παπούτσι κοιτάω; Χαμηλό, ημίμποτο ή το ψηλό που κρύβει τον αστράγαλο. Αυτά όμως δεν είναι συνήθως φτιαγμένα και για κρύο; Το πόδι δεν θα ανάψει το καλοκαίρι; Η εταιρεία Grisport μας αρέσει; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2020 από TUPAC
MISKIN Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Εγώ στη θέση σου δε θα έπαιρνα μποτάκι. Θα έπαιρνα αθλητικό παπούτσι ορεινού τρεξίματος. Θα κοιτούσα να έχει rock plate και να είναι ιδανικό για βραχώδη τερέν και όχι για λάσπες και χώμα. Ένα παράδειγμα, το LA Sportiva Akyra.
TUPAC Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, MISKIN είπε Εγώ στη θέση σου δε θα έπαιρνα μποτάκι. Θα έπαιρνα αθλητικό παπούτσι ορεινού τρεξίματος. Θα κοιτούσα να έχει rock plate και να είναι ιδανικό για βραχώδη τερέν και όχι για λάσπες και χώμα. Ένα παράδειγμα, το LA Sportiva Akyra. Θα ήθελες σε παρακαλώ να επεκταθείς πάνω σε αυτό που λες για να μπω κι εγώ σε έναν σωστό τρόπο σκέψης; Πχ Γιατί όχι μποτάκι ενώ πατάω σε ανώμαλη βραχώδη επιφάνεια και σε αγκαθωτά θαμνάκια; Για να μην έχω βάρος; Για μεγαλύτερη ευελιξία; Για άνεση; Αξίζουν όμως αυτά τη θυσία της προστασίας και της σταθερότητας; Δεν ξέρω, γι'αυτό ρωτάω. Να αρχίσω να μπαίνω κι εγώ στον σωστό τρόπο σκέψης γιατί όλα αυτά τα χρόνια έκανα βλακείες και σκαρφάλωνα τα κατσάβραχα με απλό αθλητικό παπούτσι. Πχ μου αρέσει να βγαίνω έκτος μονοπατιού να κόβω δρόμο από το απάτητο. Κουραστικό μεν, γιατί έχεις μεγαλύτερη κλίση και ανώμαλο έδαφος, ενδιαφέρον δε γιατί εσύ ορίζεις την πορεία σου και σκέφτεσαι ποια είναι τα καλύτερα πατήματα, κάτι σαν πρόκληση. Ευχαριστώχαριστώ προκαταβολικά.
esertas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μάλλον είπε καλύτερα χαμηλό για να σκαρφαλώνεις πιο εύκολα να λυγίζει ο αστράγαλος κ.λ.π. Βάλε και μια γκέτα για τα αγριόχορτα αγκάθια και άλλα. Υπάρχουν και μίνι γκέτες πιο χαμηλές.
MISKIN Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Καταρχήν να σου πω για τα Grisport. Σαν μάρκα την έχω δοκιμάσει στη δουλειά, βγάζει και παπούτσια ασφαλείας. Αν είναι τόσο άβολα τα ορειβατικά, όσο είναι τα παπούτσια ασφαλείας που είχα (Marmolada το μοντέλο αν θυμάμαι καλά) τότε καλύτερα με αθλητικό. Έχουν μεγάλη αντοχή, αλλά πολύ σκληρό πάτο και είναι λίγο στενά μπροστά, με αποτέλεσμα να ενοχλεί τα δάχτυλα. Οπότε αυτό που σου είπα για τα αθλητικά παπούτσια ορεινού τρεξίματος, πάει στο παραπάνω. Αν είναι να πάρεις ορειβατικό με 80€ που το θες μόνο για καλοκαίρι, τότε γιατί δε κοιτάς ένα χαμηλό παπούτσι καλύτερης ποιότητας; Ακόμη και πεζοπορικό, δε χρειάζεται να είναι τρεξίματος. Πχ τα Salomon XA Pro 3D είναι εξαιρετικό παπούτσι για καλοκαιρινή ορεινή πεζοπορία. Πάρε και ένα ζευγάρι γκέτες τρεξίματος, όπως έγραψε και o @esertas και είσαι καλυμμένος. Εγώ τρέχω με παπούτσια trail running εκεί που εσύ πεζοπορείς, οπότε μη φοβάσαι τόσο πολύ το παραπάτημα, εκτός αν έχεις κάποια ευασθησία, οπότε αλλάζει. Αν όμως δεν έχεις ευπάθεια στους αστραγάλους, τότε δε βλέπω το λόγο να φορτώσεις το πόδι σου με ένα παπούτσι διπλάσιου, και παραπάνω, βάρους. Θα σου πρότεινα κιόλας να πάρεις και κάποιο που στεγνώνει γρήγορα σε περίπτωση που περάσεις κάποιο ρέμα με νερό. Δε φαντάζεσαι πόσο γρήγορα στεγνώνουν αυτά τα παπούτσια. Αν βραχεί από μέσα το μποτάκι, θα στεγνώσει όταν φτάσεις σπίτι σου. Εγώ έχω και μποτάκι (Meindl Kansas GTX) αλλά και πολλά αθλητικά trail running. Δε πρόκειται να πάω επ' ουδενί με τα Meindl καλοκαιριάτικα, πεζοπορία, εκτός αν είναι να ανέβω τον Όλυμπο ξερω γω... Αν παρόλα αυτά επιμένεις στο μποτάκι, κοίτα άλλες μάρκες. Η Salomon, η La Sportiva, η Asolo, κλπ βγάζουν και μποτάκια. Το παπούτσι είναι το Α και το Ω στη πεζοπορία, μη πας σε κάτι φθηνό που θα σε ταλαιπωρήσει. Καλές διαδρομές!
TUPAC Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Όχι, δεν επιμένω στο μποτάκι. Απλώς ήθελα αιτιολόγηση γιατί όχι, για να καταλαβαίνω κι εγώ. Άρα λόγω βάρους και λύγισμα αστραγάλου για τις μεγάλες κλίσεις καλοκαίρι. Ωραία. Συμφωνώ για την ποιότητα. Δεν κάνουμε τσιγκουνιές στο παπούτσι. Απλώς δεν ήξερα καθόλου τι εστί Grisport. Δεν ξέρω όμως τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάω στο παπούτσι. Πχ τι διαφορά έχουν αυτά: https://www.skroutz.gr/s/17110891/Salomon-XA-Pro-3D-406711.html από αυτά: https://www.skroutz.gr/s/15477396/Salomon-X-Ultra-3-Ltr-GTX-404784.html Επίσης ποια είναι η καλύτερη εποχή για αγορά; Παίζουν εκπτώσεις κάποια περίοδο ειδικά για τέτοιου είδους εξοπλισμό;
infini Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Το δεύτερο έχει μεμβράνη goretex. Θα σου συνιστούσα να αποφύγεις αδιάβροχα παπούτσια. Αν βάλουν νερό, δεν στεγνώνουν με τίποτα.
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 On 31/07/2020 at 20:56, SocialNetUsr said: Αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου στην πεζοπορία! Βρήκα κάποιες ομάδες trekking και λέω από Σεπτέμβρη να αρχίσω να συμμετέχω στις εκδρομές που κάνουν. Ενδεικτικά κάποια μέρη που έχουν πάει ειναι Ελικώνας, Ταΰγετος, Ορεινή Κορινθία κλπ. Αυτό τώρα που θέλω είναι να βρω είναι ένα παπούτσι για τις εκδρομές. Σίγουρα θέλω να είναι μποτάκι ώστε να καλύπτει αστράγαλο!! Ρωτώντας κάποιους μου είπαν να κοιτάξω αρχικά κάποια φθηνή μάρκα όπως Mckinley και αν δω ότι που αρέσει τότε να πάρω κάτι σε "καλό". οπότε ερωτώ Να πάω σε κάποια φθηνή λύση αρχικά και μετά σε κάτι καλό? Έχετε κάποια να μου προτείνετε? Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάω όταν κάνω επιλογή? Κάτι άλλο βασικό σαν εξοπλισμό που θα χρειαστώ? αυτά τα ολίγα, φχαρστώ!! παρε απο την αρχη κατι καλο και ασε το Mc kinley.ειναι ενα παπουτσι που το φορας και εξω ή στην δουλεια οποτε δεν θα παει χαμενο. επισης αν περπατας βουνα και οχι απλα για να κοβεις δρομο τα mpatons ειναι οτι πρεπει ωστε ακομα και αν παραπατησεις να την γλυτωσεις αφου το φορτο θα πεσει στα Mpatons. On 03/12/2020 at 02:53, TUPAC said: Καλησπέρα παιδιά. Εγώ που κάνω δυσπρόσιτα μονοπάτια με σκαρφαλώματα και απότομες καταβάσεις μέσα στο καλοκαίρι, τι τύπο παπούτσι κοιτάω; Χαμηλό, ημίμποτο ή το ψηλό που κρύβει τον αστράγαλο. Αυτά όμως δεν είναι συνήθως φτιαγμένα και για κρύο; Το πόδι δεν θα ανάψει το καλοκαίρι; Η εταιρεία Grisport μας αρέσει; Ευχαριστώ. για καλοκαιρι ειτε κανα trail ή κανα trekking αντε στην χειροτερη ημιμποτακι. προσωπικα δεν θα εβαζα ημιμποτακι εχω θεμα με την ζεστη. 18 hours ago, TUPAC said: Θα ήθελες σε παρακαλώ να επεκταθείς πάνω σε αυτό που λες για να μπω κι εγώ σε έναν σωστό τρόπο σκέψης; Πχ Γιατί όχι μποτάκι ενώ πατάω σε ανώμαλη βραχώδη επιφάνεια και σε αγκαθωτά θαμνάκια; Για να μην έχω βάρος; Για μεγαλύτερη ευελιξία; Για άνεση; Αξίζουν όμως αυτά τη θυσία της προστασίας και της σταθερότητας; Δεν ξέρω, γι'αυτό ρωτάω. Να αρχίσω να μπαίνω κι εγώ στον σωστό τρόπο σκέψης γιατί όλα αυτά τα χρόνια έκανα βλακείες και σκαρφάλωνα τα κατσάβραχα με απλό αθλητικό παπούτσι. Πχ μου αρέσει να βγαίνω έκτος μονοπατιού να κόβω δρόμο από το απάτητο. Κουραστικό μεν, γιατί έχεις μεγαλύτερη κλίση και ανώμαλο έδαφος, ενδιαφέρον δε γιατί εσύ ορίζεις την πορεία σου και σκέφτεσαι ποια είναι τα καλύτερα πατήματα, κάτι σαν πρόκληση. Ευχαριστώχαριστώ προκαταβολικά. καπου χανεις καπου κερδιζεις.προσωπικα θα φορεσω παπουτσι trekking ακομα και σε κατσαβραχα.αλλα αλλο το κατσαβραχα να ειναι παρνηθα και αλλο να ειμαι στην μεση του πουθενα.πχ ανεβηκα kilimanjaro. ναι ανεβαινες και με αθλητικο.φορεσα μποτακι αδιαβροχο ομως γιατι δεν ξερεις τι θα κανει ο καιρος,ειμαι στην μεση του πουθενα,ηθελα κατι λιγο πιο ζεστο και ας ηταν λιγο πιο αβολο. γενικως μην παρεις μονο ενα ζευγαρι παπουτσια. 16 hours ago, MISKIN said: Καταρχήν να σου πω για τα Grisport. Σαν μάρκα την έχω δοκιμάσει στη δουλειά, βγάζει και παπούτσια ασφαλείας. Αν είναι τόσο άβολα τα ορειβατικά, όσο είναι τα παπούτσια ασφαλείας που είχα (Marmolada το μοντέλο αν θυμάμαι καλά) τότε καλύτερα με αθλητικό. Έχουν μεγάλη αντοχή, αλλά πολύ σκληρό πάτο και είναι λίγο στενά μπροστά, με αποτέλεσμα να ενοχλεί τα δάχτυλα. Οπότε αυτό που σου είπα για τα αθλητικά παπούτσια ορεινού τρεξίματος, πάει στο παραπάνω. Αν είναι να πάρεις ορειβατικό με 80€ που το θες μόνο για καλοκαίρι, τότε γιατί δε κοιτάς ένα χαμηλό παπούτσι καλύτερης ποιότητας; Ακόμη και πεζοπορικό, δε χρειάζεται να είναι τρεξίματος. Πχ τα Salomon XA Pro 3D είναι εξαιρετικό παπούτσι για καλοκαιρινή ορεινή πεζοπορία. Πάρε και ένα ζευγάρι γκέτες τρεξίματος, όπως έγραψε και o @esertas και είσαι καλυμμένος. Εγώ τρέχω με παπούτσια trail running εκεί που εσύ πεζοπορείς, οπότε μη φοβάσαι τόσο πολύ το παραπάτημα, εκτός αν έχεις κάποια ευασθησία, οπότε αλλάζει. Αν όμως δεν έχεις ευπάθεια στους αστραγάλους, τότε δε βλέπω το λόγο να φορτώσεις το πόδι σου με ένα παπούτσι διπλάσιου, και παραπάνω, βάρους. Θα σου πρότεινα κιόλας να πάρεις και κάποιο που στεγνώνει γρήγορα σε περίπτωση που περάσεις κάποιο ρέμα με νερό. Δε φαντάζεσαι πόσο γρήγορα στεγνώνουν αυτά τα παπούτσια. Αν βραχεί από μέσα το μποτάκι, θα στεγνώσει όταν φτάσεις σπίτι σου. Εγώ έχω και μποτάκι (Meindl Kansas GTX) αλλά και πολλά αθλητικά trail running. Δε πρόκειται να πάω επ' ουδενί με τα Meindl καλοκαιριάτικα, πεζοπορία, εκτός αν είναι να ανέβω τον Όλυμπο ξερω γω... Αν παρόλα αυτά επιμένεις στο μποτάκι, κοίτα άλλες μάρκες. Η Salomon, η La Sportiva, η Asolo, κλπ βγάζουν και μποτάκια. Το παπούτσι είναι το Α και το Ω στη πεζοπορία, μη πας σε κάτι φθηνό που θα σε ταλαιπωρήσει. Καλές διαδρομές! den exv φορεσει παπουτσια ασφαλειας αλλα σιγουρα ενα μποτακι salomon δεν ειναι αβολο. ειναι διαφορετικη νοοτροπια.το ενα παει προς ακαμπτο με σιδερο κτλ ενω το αλλο(ορειβατικο ) καμια σχεση. 12 hours ago, TUPAC said: Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Όχι, δεν επιμένω στο μποτάκι. Απλώς ήθελα αιτιολόγηση γιατί όχι, για να καταλαβαίνω κι εγώ. Άρα λόγω βάρους και λύγισμα αστραγάλου για τις μεγάλες κλίσεις καλοκαίρι. Ωραία. Συμφωνώ για την ποιότητα. Δεν κάνουμε τσιγκουνιές στο παπούτσι. Απλώς δεν ήξερα καθόλου τι εστί Grisport. Δεν ξέρω όμως τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάω στο παπούτσι. Πχ τι διαφορά έχουν αυτά: https://www.skroutz.gr/s/17110891/Salomon-XA-Pro-3D-406711.html από αυτά: https://www.skroutz.gr/s/15477396/Salomon-X-Ultra-3-Ltr-GTX-404784.html Επίσης ποια είναι η καλύτερη εποχή για αγορά; Παίζουν εκπτώσεις κάποια περίοδο ειδικά για τέτοιου είδους εξοπλισμό; εξαρτατε τι σε βολευει.δεν υπαρχει ακριβως σωστο η λαθος. αλλο ανωμαλος δρομος αλλο κατσαβραχα.αλλο περπατας μονο εσυ αλλο με 20 κιλα σακιδιο. με τις εκπτωσεις δεν υπαρχει κατι standard. το τι θα παρεις εξαρτατε τι θες να κανεις.αλλο μονο καλοκαιρι να πηγαινεις καπου αλλο χειμωνα.προσωπικα εχω διαφορα ζευγαρια.αθλητικα για απλο χωμα, ενα trekking για πιο παραξενα μονοπατια αλλα καλοκαιρινο,μετα εχω μποτακι αδιαβροχο για χειμωνα,λασπες κτλ και μετα ημιακαμπτη μποτα για βουνα εξωτερικου ή πολυ χιονι κτλ. 7 hours ago, infini said: Το δεύτερο έχει μεμβράνη goretex. Θα σου συνιστούσα να αποφύγεις αδιάβροχα παπούτσια. Αν βάλουν νερό, δεν στεγνώνουν με τίποτα. αν παει να περπατησει σε βροχη ποταμακια το θελει το αδιαβροχο.απλα πρεπει να προσεχει μην περασει το νερο απο πανω.
MISKIN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 @poulinos πως από τα Grisport παπούτσια, πήγαμε στα salomon; Δε κατάλαβα, να πω την αλήθεια τη παράθεση σου.
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 3 minutes ago, MISKIN said: @poulinos πως από τα Grisport παπούτσια, πήγαμε στα salomon; Δε κατάλαβα, να πω την αλήθεια τη παράθεση σου. γενικα αναφερθηκα σε παπουτσια
MISKIN Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Μια μάρκα παπούτσια, που φτιάχνει άβολα παπούτσια ασφαλείας γιατί να φτιάχνει βολικά παπούτσια πεζοπορίας; Αυτό ήθελα να πω, μάλλον δεν έγινα σαφής όπως το έγραψα. Η Lowa πχ που βγάζει και από τα δύο, είναι εξαιρετικά.
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 3 minutes ago, MISKIN said: Μια μάρκα παπούτσια, που φτιάχνει άβολα παπούτσια ασφαλείας γιατί να φτιάχνει βολικά παπούτσια πεζοπορίας; Αυτό ήθελα να πω, μάλλον δεν έγινα σαφής όπως το έγραψα. Η Lowa πχ που βγάζει και από τα δύο, είναι εξαιρετικά. μαλλον δεν το καταλαβα και εγω.
TUPAC Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μπερδεύτηκα λίγο ρε παιδιά. Δεν έχω καταλάβει ακόμα τη διαφορά από ένα παπούτσι trail κι ένα παπούτσι trekking. Το trail είναι το χαμηλό που είναι για τρέξιμο. Το trekking είναι το ορειβατικό που λέμε; Πώς τα ξεχωρίζω σε ένα site από τη φωτογραφία; Το trekking έχει πιο ανάγλυφο πάτο; Το αναγνωρίζω από κάποιο χαρακτηριστικό στην αναφορά; Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από TUPAC
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 4 minutes ago, TUPAC said: Μπερδεύτηκα λίγο ρε παιδιά. Δεν έχω καταλάβει ακόμα τη διαφορά από ένα παπούτσι trail κι ένα παπούτσι trekking. Το trail είναι το χαμηλό που είναι για τρέξιμο. Το trekking είναι το ορειβατικό που λέμε; Πώς τα ξεχωρίζω σε ένα site από τη φωτογραφία; Το trekking έχει πιο ανάγλυφο πάτο; Το αναγνωρίζω από κάποιο χαρακτηριστικό στην αναφορά; το trail ειναι για running.το ορειβατικο ειναι πιο στοιβαρο για περπατημα ομως και πιο ανθεκτικο και για οταν κουβαλας βαρος κτλ.η διαφορα φαινεται και εξωτερικα αλλα το αναφερει και ο κατασκευαστης.και εχει και διαφορα λιγο στον πατο. το trail θυμιζει αθλητικο αλλα με διαφορετικό πατο που παει λιγο προς του ορειβατικου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα