Προς το περιεχόμενο

Νέα tablets Archos 101 και γνώμες

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον.....

χαιρετω όλους στο πανελ!

Διαβασα ολο το topic.

Μα ολο! Μου βγήκαν τα ματια και έχω μια ερώτηση για όσους μπορούν να βοηθήσουν και έχουν προσωπική εμπειρία.

Ενδιαφέρομαι για το Archos 70 .αλλά ίσως καλύτερα το 101. αλλά ίσως καλύτερα κάποιο άλλο.

στόχος; value for money.

ανάγκες; απαραίτητο το σερφαρισμα, απαραίτητο το coding, απαραίτητο το γραψιμο, απαραίτητο το διαβασμα PDF, καμια ταινία και αν υπάρξει κάτι που να μπορει να το κάνει το tablet που δε ξέρω ακόμη αν θα χρειαστώ. (πάντως δε νομίζω να σκεφτώ να θελήσω να δουλέυω photoshop σε τέτοια μηχανηματάκια)

τι να παρω που θα μου είναι πιο χρήσιμο? .... καθε ereader το εχω αποκλεισει. το διαβασμα PDF είναι πολύ σημαντικό αλλα δεν είναι η μοναδική μου ανάγκη.

suggestions????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 438
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καθε ereader το εχω αποκλεισει. το διαβασμα PDF είναι πολύ σημαντικό αλλα δεν είναι η μοναδική μου ανάγκη.

καλά έχεις κάνει γιατί δεν είναι για διάβασμα pdf τα e-books, αλλά περισσότερο λογοτεχνικά βιβλία σε μορφή e-bup/mobi...(Μπορείς να μετατρέψεις pdf σε άλλο format αλλά χάνεις κάποια πράγματα οπότε δεν λεέι)

suggestions????

Θα το κρατάς πολύ κοντά στα μάτια σου οπότε αν η οθόνη είναι ποιοτική η εμπειρία θα είναι ευχάριστη, κάτι με IPS σαν του iPad ή amoled την οποία δε βλέπω ακόμα σε αυτό το μέγεθος είναι ότι πρέπει. Επειδή η αγορά των tablet είναι ακόμα σχετικώς παρθένα και βρίσκεται σε φάση ραγδαίας ανάπτυξης φαίνεται πως θα περάσει αρκετός καιρός πριν τα καλά tablets, δηλαδή τα γρήγορα με ποιοτική οθόνη, γίνουν αρκετά φθηνά εκτός και αν οι φίλοι μας οι Κινέζοι έχουν διαφορετική άποψη :mrgreen: Μέχρι τότε θα λαμβάνουμε ακριβώς το value για το money που θα πληρώνουμε.

Και για να μη μακρυγορούμε, αν δε το βιάζεται κάποιος τότε αναμονή τουλάχιστον τριών μηνών πριν την αγορά tablet γιατί σε αυτό το διάστημα βγαίνουν αρκετές και καλές προτάσεις από κορυφαίες εταιρίες και συγχρόνως θα πέσουν οι τιμές των προϊόντων προηγούμενης γενιάς (υποθέτω) αν κάποιος θέλει να τσιμπήσει κανένα iPad 1 π.χ. σε καλύτερη τιμή

Και άσχετο τώρα, σχετικό με το νήμα όμως, το Archos 101 είναι πρώιμο tablet-αρπαχτή με ικανοποιητικό hardware αλλά κακή οθόνη. Αν κάποιος έχει τρελή ανάγκη από tablet και δε του περισσεύουν 200 ευρώ παραπάνω για να πάρει κάτι ποιοτικό τότε ΟΚ. Προσωπικά το θεωρώ υποδυέστερο προϊόν αποκλειστικά και μόνο λόγο οθόνης η οποία είναι πολύ κακή.

νομιζω οτι εισαι λιγο υπερβολικος.. δεν ξερω αν εχεις παιξει με το μηχανημα , αλλα δεν ειναι τοσο κακο οσο το αναφερεις! στην οθονη του , οκ κανει ειδωλα , αλλα οπςσ ειπα εγω αλλα και αλλοι φιλοι ειναι κατι που συνιθηζεται και μετα απο 1-2 ωρες ειναι κατι που πλεον δεν ενοχλει.. επισης η αναλυση της οθονης ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλη και η αποκριση του touch ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλη!! βεβαια αν το συγκρινεις με την smooth αισθηση του ipad οκ δεν ειναι ιδια , αλλα ειναι αρκετα κοντα!

Και εχω πει κατι και θα το ξαναπω... να συγκρινουμε μηχανηματα που υπαρχουν ΤΩΡΑ στην αγορα , και οχι αυτα που θα βγουν σε 1 βδομαδα - σε 1 μηνα - σε 1 χρονο και δεν ξερω εγω ποτε!!! απο reviews μπορω και εγω να παρουσιασω παπαδες... το θεμα ειναι τι γινετε στην πραγματικοτητα!

οσο αφορα το διαβασμα στο archos ειναι παρα πολυ απολαυστικο , γιατι λογω της wide οθονης του , αμα το γυρισεις οριζοντια διαβαζει ολοκληρη την σελιδα και ειναι φανταστικο! οσοι ειναι κατοχοι του archos μπορουν να καταλαβουν!!!

Δε διαφωνώ ότι σε ικανοποιεί η οθόνη του Archos, όπως και αρκετούς άλλους φίλους. Εγώ πάλι τη θεωρώ χαμηλής ποιότητας (που φυσικά είναι) και δε θέλω να τη συνηθίσω! Όσο για το τί θα βγει σε μία εβδομάδα κτλ. συμφωνώ γενικώς αλλά διαφωνώ στην περίπτωση των tablets. Πρόκειται για μία αγορά ανώριμη και υπανάπτυκτη ακόμα και πραγματικά αξίζει η αναμονή των 2-3 μηνών γιατί σε αυτό το διάστημα θα κυκλοφορήσουν πολλά αξιόλογα προϊόντα, ενώ τη στιγμή που μιλάμε τα αξιόλογα προϊοντα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του χεριού. Αν μιλούσαμε για κάρτες γραφικών επεξεργαστές κτλ τότε αλλάζει το πράγμα

Δε διαφωνώ ότι σε ικανοποιεί η οθόνη του Archos, όπως και αρκετούς άλλους φίλους. Εγώ πάλι τη θεωρώ χαμηλής ποιότητας (που φυσικά είναι) και δε θέλω να τη συνηθίσω! Όσο για το τί θα βγει σε μία εβδομάδα κτλ. συμφωνώ γενικώς αλλά διαφωνώ στην περίπτωση των tablets. Πρόκειται για μία αγορά ανώριμη και υπανάπτυκτη ακόμα και πραγματικά αξίζει η αναμονή των 2-3 μηνών γιατί σε αυτό το διάστημα θα κυκλοφορήσουν πολλά αξιόλογα προϊόντα, ενώ τη στιγμή που μιλάμε τα αξιόλογα προϊοντα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του χεριού. Αν μιλούσαμε για κάρτες γραφικών επεξεργαστές κτλ τότε αλλάζει το πράγμα

Το θέμα όμως είναι πως τα android tablet που έρχονται είναι και τσουχτερά στη τιμή. Επίσης το να δώσεις 350 ευρώ για ένα μηχανημα που δεν τα αξίζει όπως το archos και με μηδέν μεταπωλητική αξία δεν είναι και η σοφότερη επιλογή.Καμμιά φορά το ακριβότερο βγαίνει φθηνότερο. Παιδιά μη το ψάχνετε αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο το ipad με εφαρμογές τρελές ( έχω παραγγείλει και καλώδιο για να συνδέσω κιθάρα τι να λέμε τώρα ) σε 6 μήνες περίπου οι επιλογές θα είναι πάρα πολλές αλλά τώρα όποιος αγοράζει το archos 101 κάνει το ίδιο λάθος με αυτόν που αγόρασε πέρισυ το archos 7.

Επίσης έχει μείνει η εντύπωση του vfm για το archos κάτι που καλιεργήθηκε λόγω του ότι ανακοινώθηκε Σεπτέμβρη όπου 300 ευρώ ήταν πολύ καλή τιμή. Το θέμα είναι ότι βγήκε τον Γενάρη ( εδώ ακόμα το ψάχνουμε ) και όταν εχεις ένα advent vega πιο φθηνό και ένα nook color πιο φθηνό κάπου δε μας τα λέει και πολύ καλά η archos.Μια σωστή και δίκαιη τιμή θα ήταν να κατέβει η archos 50 ευρώ. Μην αυταπαταστε το archos 101 είναι ακριβή συσκευή βγαίνει ένα χρόνο σχεδόν μετά το ipad με ίδια specs και μόλις 150 ευρώ κάτω to 8αρι και 100 το 16αρι με πολύ χειρότερη οθόνη και χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής.

Το θέμα όμως είναι πως τα android tablet που έρχονται είναι και τσουχτερά στη τιμή.

Αυτή τη στιγμή όσα καλά tablets βγουν θα έχουν τσουχτερή τιμή γιατί είναι ανώριμη η συγκεκριμένη αγορά, κάτι σαν τους SSD η τιμή των οποίων πέφτει σιγάαα σιγάααα όπως και η τιμή των smart-phones(τιμημένη ΖΤΕ). Σε όλα όσα γράφεις συμφωνώ, λίγο μόνο με το iPad διαφωνώ, το καλύτερο tablet αυτή τη στιγμή σίγουρα αλλά θα περιμένω το 2 πριν αποφασίσω. Τουλάχιστο να υπάρχει ένα USB καλωδιάκι και με κάποιο jailbreak να μπορώ να περνάω αρχεία απευθείας χωρίς συγχρονισμό μέσω itunes :fear: (είχα ipod και είδα το φως όταν άλλαξα σε zen). Μέχρι το καλοκαίρι οι καλές επιλογές θα υπερπολλαπλασιαστούν, δε θα υπάρχει μόνο το iPad.

Το θέμα όμως είναι πως τα android tablet που έρχονται είναι και τσουχτερά στη τιμή. Επίσης το να δώσεις 350 ευρώ για ένα μηχανημα που δεν τα αξίζει όπως το archos και με μηδέν μεταπωλητική αξία δεν είναι και η σοφότερη επιλογή.Καμμιά φορά το ακριβότερο βγαίνει φθηνότερο. Παιδιά μη το ψάχνετε αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο το ipad με εφαρμογές τρελές ( έχω παραγγείλει και καλώδιο για να συνδέσω κιθάρα τι να λέμε τώρα ) σε 6 μήνες περίπου οι επιλογές θα είναι πάρα πολλές αλλά τώρα όποιος αγοράζει το archos 101 κάνει το ίδιο λάθος με αυτόν που αγόρασε πέρισυ το archos 7.

Επίσης έχει μείνει η εντύπωση του vfm για το archos κάτι που καλιεργήθηκε λόγω του ότι ανακοινώθηκε Σεπτέμβρη όπου 300 ευρώ ήταν πολύ καλή τιμή. Το θέμα είναι ότι βγήκε τον Γενάρη ( εδώ ακόμα το ψάχνουμε ) και όταν εχεις ένα advent vega πιο φθηνό και ένα nook color πιο φθηνό κάπου δε μας τα λέει και πολύ καλά η archos.Μια σωστή και δίκαιη τιμή θα ήταν να κατέβει η archos 50 ευρώ. Μην αυταπαταστε το archos 101 είναι ακριβή συσκευή βγαίνει ένα χρόνο σχεδόν μετά το ipad με ίδια specs και μόλις 150 ευρώ κάτω to 8αρι και 100 το 16αρι με πολύ χειρότερη οθόνη και χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής.

ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να εκφερεις γνωμη για ενα μηχανημα που δεν το εχεις δουλεψει, τα ιδια ελεγες και για το ipad στα πρωτα σου ποστ μεχρι που το δοκιμασες και αλλαξες γνωμη, οποτε καλο ειναι να μην βγαζουμε συμπερασματα μονο απο οτι ακουμε. Προσωπικα το archos με καλυπτει για τα απλα καθημερινα (internet, music, movies, pdf και κανα χαζοπαιχνιδακι), για τα υπολοιπα εχω το λαπτοπ μου. Οσον αφορα τις εφαρμογες μεχρι τωρα δεν εχω ψαξει κατι στο μαρκετ και να μην το βρω οποτε αν βρηκα 2 και οχι 20 εφαρμογες για το ιδιο πραγμα, για μενα ειναι το ιδιο.Στην τελικη παιδια ειναι στην υποκειμενικη αποψη του καθενος ,αναλογα με τις αναγκες του, το πως θα αξιολογησει ενα μηχανημα σε καθε δεδομενη χρονικη στιγμη.

Οκ άλλους τους καλύπτει η οθόνη του 101 άλλους

όχι. Για εμένα είναι αρκετά ξεκούραστη.

Μάλιστα πριν παραγκείλω από Γαλλία πήγα στο

mall στο μαρούσι και "έπεξα" και με το

ipad και με το Archos 70 (το 101 δεν το είχε κανείς)

και πραγματικά δεν είδα τρελή διαφορά στην οθόνη

(αρκεί να την κρατάει κανείς στην σωστή γωνία).

Συμφωνώ ότι η Archos τα έκανε μαντάρα.

Αν το μηχανάκι μπορούσε να το δώσει τον

Σεπτέμβριο σε 300 ευρώ θα είχε τρελαθεί

στις πωλήσεις.

Πάντως επειδή το θέμα οθόνη είναι υποκειμενικό

προσπαθήστε δείτε κάποιο μηχανάκι από κόντα,

αν και όταν αυτά είναι διαθέσιμα σε καταστήματα.

Εγω συνεχιζω να λεω... να λετε την γνωμη σας μονο για μηχανηματα που εχετε δουλεψει ή τα εχετε δει απο κοντα! το να βλεπετε τα spec απο διαφορα sites και να γινετε η συγκριση δεν ειναι σωστο!

συμφωνο απολυτα με τον φιλο dragonios με αυτα που εγραψε παραπανω..

Παιδιά, δεν έχω δει το archos αλλά έχω το ipad απο τον Μάιο. Είμαι power user και δεν μου έχει λείψει τίποτα. Δεν μπήκα εδώ για να σας πω πόσο καλό είναι και ότι το archos είναι κακό ή το αντίθετο. Μπήκα για να λύσω τυχόν απορίες που ίσως υπάρχουν σχετικά με το τι είναι δυνατόν με το jailbreak και τι όχι.

Για το θέμα του usb, με το camera connection kit μπορείς να συνδέσεις φλασάκι ή κάρτα με ταινίες, μουσική, φωτογραφίες και να τα παίξεις μια χαρά. Γιατί να το κάνεις όμως; Έχω το κιτ και δεν το χρησιμοποίησα παρα ελάχιστες φορές. Όταν είμαι σπίτι μπορω να streamάρω μουσική - ταινίες, άλλο αν δεν το κάνω γιατί δεν βλέπω το νόημα όταν έχω στεροφωνικό ποιότητας - τηλεόραση. Όταν είμαι ταξίδι και θέλω να δω καμια ταινία στο τρένο-αεροπλάνο ή την έχω περασμένη απο πριν ή αν έχω ιντερνετ στο ξενοδοχείο την κατεβάζω και την αποσυμπιέζω επιτόπου στο ipad.

Όσο για τα comics που έχω στον (δικτυακό) σκληρό μου τα παίρνω με wifi στο ipad και τα διαβάζω. Το βρίσκω πολύ πιο εύκολο και βολικό απο το υπερβολικά αργό γράψε-σβήσε σε φλασάκια.

Φυσικά τα παραπάνω είναι πράγματα που μπορούν να γίνουν και με το archos, δεν είναι αποκλειστικά του ipad ουτε τα παρουσιάζω για τέτοια. Ιδέες δίνω.

Αυτά απο κάποιον που χρησιμοποιεί το tablet του εδώ και 1 χρόνο σχεδόν.

ΥΓ. Πιο πριν είχα για άλλον 1,5 χρόνο umpc με touch screen για τις ίδιες δουλειές.

ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να εκφερεις γνωμη για ενα μηχανημα που δεν το εχεις δουλεψει, τα ιδια ελεγες και για το ipad στα πρωτα σου ποστ μεχρι που το δοκιμασες και αλλαξες γνωμη, οποτε καλο ειναι να μην βγαζουμε συμπερασματα μονο απο οτι ακουμε. Προσωπικα το archos με καλυπτει για τα απλα καθημερινα (internet, music, movies, pdf και κανα χαζοπαιχνιδακι), για τα υπολοιπα εχω το λαπτοπ μου. Οσον αφορα τις εφαρμογες μεχρι τωρα δεν εχω ψαξει κατι στο μαρκετ και να μην το βρω οποτε αν βρηκα 2 και οχι 20 εφαρμογες για το ιδιο πραγμα, για μενα ειναι το ιδιο.Στην τελικη παιδια ειναι στην υποκειμενικη αποψη του καθενος ,αναλογα με τις αναγκες του, το πως θα αξιολογησει ενα μηχανημα σε καθε δεδομενη χρονικη στιγμη.

Το archos 70 το έχω παίξει σε μαγαζί και φυσικα έβγαλα το live wallpaper και εντάξει δε μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα.όσον αφορά το iPad είχα πέσει στην ίδια λουμπα με πολλούς για το usb και τώρα που έχω το μηχάνημα δε το ανταλλασα με κανένα μόνο και μόνο για την USB.

Μάλιστα. Σχόλια του στυλ "τη συνηθίζεις την οθόνη", "εμένα με καλύπτει, άλλους όχι", "δεν είναι τόσο κακή" κτλ δείχνουν ότι υπάρχει αναγνώριση ότι η LCD του Archos 101 είναι μετριότατης ποιότητας. Αυτή είναι η απλή και χωρίς περιστροφές αλήθεια. Για ξεκούραστη εμπειρία χωρίς να χρειάζεται να συνηθίσει κάποιος κάτι και χωρίς να τίθεται θέμα υποκειμενικότητας (εμένα μου κάνει εσένα δε σου κάνει) ας ρίξει ο ενδιαφερόμενος μια ματιά στο iPad 1. Επίσης δείτε γωνίες θέασης του Galaxy Tab 10.1 όταν το στρέφει πλαγίως.

Και για του λόγου το αληθές οι κάθετες γωνίες του Archos 101:

img8331z.jpg

86936951.jpg

πηγή

Oι οριζόντιες γωνίες είναι ικανοποιητικές αλλά καθέτως μια περιστροφή μόλις λίγων μοιρών από τη βέλτιστη θέση είναι αρκετή για να αλλοιωθούν τα χρώματα. Δεν αμφιβάλλω ότι πολλοί έχουν βρει τρόπους να αντισταθμίσουν αυτό το μειονέκτημα και αισθάνονται λίγο πολύ ευχαριστημένοι με την αγορά τους αλλά το γεγονός παραμένει ότι η οθόνη είναι "περίεργη" όπως άλλωστε σχολιάζεται και στο archosfans.com. Στην ίδια σελίδα πάνω αριστερά στο Advanced search, κλικ, επιλογή φόρουμ Archos 101 και όρος αναζήτησης "viewing angle" για όσους αναζητούν περισσότερες απόψεις.

Όπως ειπώθηκε παραπάνω καλό είναι ο υποψήφιος αγοραστής να δει το συγκεκριμένο προϊόν από κοντά πριν αποφασίσει. Αν όμως κάποιος θέλει άνετη, όμορφη, ξεκούραστη, πλήρη εμπειρία ας μην μπει στον κόπο καν. Το Archos 101 με την LCD που έχει (και κάθε tablet με παρόμοια LCD) οπωσδήποτε δεν ικανοποιεί απαιτητικούς χρήστες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...