Προς το περιεχόμενο

Νέα tablets Archos 101 και γνώμες

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 438
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λίγα λόγια μετά από 5 μέρες συμβίωσης.

Γενικά η οθόνη είναι επιικώς άθλια, όσον αφορά τη γωνία θέασης. Αν κάποιος όμως το γύρισει 180 μοίρες (το κρατήσει ανάποδα), είναι ανεκτό. Προσωπικά συνήθισα τις γωνίες θέασης, αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό.

Είναι πολύ ελαφρύ και λεπτό, αλλά αντικειμενικά αυτό το 16-9 είναι λίγο δύσχρηστο (σε σχέση με το 4-3 του ipad). Ιδίως σε οριζόντια προβολή, δεν φτάνουν τα δάχτυλα εύκολα να πληκτρολογίσεις τα γράμματα που είναι στη μέση. Βέβαια από την άλλη βολεύει στις ταινίες.

Μέχρις στιγμής, ότι αρχείο και να έβαλα το έπαιξε άνετα και γρήγορα. Δοκίμασα και από usb stick και από δίσκο ntfs (εξωτερικό), και όλα δουλεέουν.

Γενικά είναι γρήγορο, παρόλο που έχω φορτώσει ένα κάρο εφαρμογές. Αυτό το πρόβλημα με τη μικρή μνήμη, δεν το κατάλαβα. Με τόσες πολλές εφαρμογές που έχω (dolphin hd, k-9 mail, kindle, adobe reader, tiger mame-snes-nes-droid2psx, angry birds, notes, calender, office ...), έχει χώρο για πολύ ακόμα.

Η εγκατάσταση του android market είναι παιχνιδάκι. δείτε εδώ τί πρέπει να κάνετε http://forum.archosfans.com/viewtopic.php?f=63&t=45351

Η μπατρία κρατάει αρκετά, και ιδίως αν κλεέισει κάποιος το wifi και blutooth, πάει 5-6 ώρες.

Μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό mouse και πληκτρολόγιο (είτε usb είτε bluetooth).

Ιδίως για τα λεφτά του, είναι πολύ καλή αγορά. Είναι ένα όμορφο gadget, χωρίς κάποιος να ξοδευτεί.

Το μόνο που με ενοχλεί αφάνταστα (την οθόνη τη συνηθίζεις) είναι η έλλειψη video call μέσα από skype. Δεν ευθύνεται βέβαια το archos, αλλά η πολυδιαφημισμένη κάμερα που έχουν τα android (και δεν έχουν τα ipad), είναι πρακτικά άχρηστη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Από όσα έχω διαβάσει καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είμαστε ακόμα σε πολύ πρωϊμο στάδιο.

Το μόνο που με ενοχλεί αφάνταστα (την οθόνη τη συνηθίζεις) είναι η έλλειψη video call μέσα από skype. Δεν ευθύνεται βέβαια το archos, αλλά η πολυδιαφημισμένη κάμερα που έχουν τα android (και δεν έχουν τα ipad), είναι πρακτικά άχρηστη.

Γιατί δεν μπορείς να κάνει video κλήση? https://market.android.com/search?q=video+call

btw αυτά τα reviews που κάνετε είναι πολύ χρήσιμα! Κάντε και κάνα videaki!

Γιατί δεν μπορείς να κάνει video κλήση? https://market.android.com/search?q=video+call

btw αυτά τα reviews που κάνετε είναι πολύ χρήσιμα! Κάντε και κάνα videaki!

Ναι αλλά πρέπει να έχει και ο άλλος χρήστης την αντοίστιχη εφαρμογή. Skype έχουν όλοι, αλλά ποιός έχει fring account?

Λίγα λόγια μετά από 5 μέρες συμβίωσης.

Γενικά η οθόνη είναι επιικώς άθλια, όσον αφορά τη γωνία θέασης. Αν κάποιος όμως το γύρισει 180 μοίρες (το κρατήσει ανάποδα), είναι ανεκτό. Προσωπικά συνήθισα τις γωνίες θέασης, αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό.

Είναι πολύ ελαφρύ και λεπτό, αλλά αντικειμενικά αυτό το 16-9 είναι λίγο δύσχρηστο (σε σχέση με το 4-3 του ipad). Ιδίως σε οριζόντια προβολή, δεν φτάνουν τα δάχτυλα εύκολα να πληκτρολογίσεις τα γράμματα που είναι στη μέση. Βέβαια από την άλλη βολεύει στις ταινίες.

Μέχρις στιγμής, ότι αρχείο και να έβαλα το έπαιξε άνετα και γρήγορα. Δοκίμασα και από usb stick και από δίσκο ntfs (εξωτερικό), και όλα δουλεέουν.

Γενικά είναι γρήγορο, παρόλο που έχω φορτώσει ένα κάρο εφαρμογές. Αυτό το πρόβλημα με τη μικρή μνήμη, δεν το κατάλαβα. Με τόσες πολλές εφαρμογές που έχω (dolphin hd, k-9 mail, kindle, adobe reader, tiger mame-snes-nes-droid2psx, angry birds, notes, calender, office ...), έχει χώρο για πολύ ακόμα.

Η εγκατάσταση του android market είναι παιχνιδάκι. δείτε εδώ τί πρέπει να κάνετε http://forum.archosfans.com/viewtopic.php?f=63&t=45351

Η μπατρία κρατάει αρκετά, και ιδίως αν κλεέισει κάποιος το wifi και blutooth, πάει 5-6 ώρες.

Μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό mouse και πληκτρολόγιο (είτε usb είτε bluetooth).

Ιδίως για τα λεφτά του, είναι πολύ καλή αγορά. Είναι ένα όμορφο gadget, χωρίς κάποιος να ξοδευτεί.

Νομιζω οτι εισαι λιγο υπερβολικος οσο αφορα την οθονη.. οκ ναι δεν εχει καλες γωνιες θεασης αλλα οχι οτι ειναι αθλια η οθονη.. συνηθιζετε οπςσ αναφερεις ..οπως την συνηθησα και εγω ..

τωρα στα υπολοιπα θα συμφωνησω μαζι σου εκτος για την μπαταρια , μιας που εγω εχω συναιχεια το ασυρματο αναμενο και η μπαταρια δεν λεει να τελειωσει.. απλα δεν εχω ξαναδει τετοια αυτονομια σε μηχανημα!

και οσο αφορα για το πληκτρολογιο που δεν φτανουν οι τα δαχτυλα σου ειναι γιατι ειναι 10,1 .. το ipad εχει πιο μικρη οθονη , και εκτος αυτου το archos εναι τοσο ελαφρυ που εγω προσωπκα το κραταω με το ενα χερι και με το αλλο δουλευω πανω στην οθονη και δεν με κουραζει καθολου!

Ναι αλλά πρέπει να έχει και ο άλλος χρήστης την αντοίστιχη εφαρμογή. Skype έχουν όλοι, αλλά ποιός έχει fring account?

Φαντάζομαι με 2-3 άτομα να σου χρησιμεύει η video κλήση, πες τους να βάλουν το fring για λίγο...

Φαντάζομαι με 2-3 άτομα να σου χρησιμεύει η video κλήση, πες τους να βάλουν το fring για λίγο...

Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Οι πιο πολλοί θα πουν "γιατί να εγκαταστήσω μια ακόμη εφαρμογή; Δεν ανοίγεις εσύ καλύτερα το laptop".

Τέλος πάντων, πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να λυθεί αυτό. Νομίζω το iphone έχει ήδη video call με skype, οπότε θα το βάλουν κάποτε και στο android.

Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Οι πιο πολλοί θα πουν "γιατί να εγκαταστήσω μια ακόμη εφαρμογή; Δεν ανοίγεις εσύ καλύτερα το laptop".

Τέλος πάντων, πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να λυθεί αυτό. Νομίζω το iphone έχει ήδη video call με skype, οπότε θα το βάλουν κάποτε και στο android.

hahah ναι ακούγεται "γνώριμο" :P

Ναι για το iphone υπάρχει, λογικά θα βγει και για android ειδικά τώρα με τα tablets.

Δευτέρα βράδυ το χτύπησα από archos store σήμερα παρασκευή μεσημέρι ήταν Τήνο.

Από αμερικάνικο store;

Στέλνει Ελλάδα;;

Τελωνείο; Μεταφορικά; Πόσο;

Στο store επέλεξα χώρα Ελλάδα και πλήρωσα ARCHOS 101 internet tablet - 16GB 292.63 Euros

(ref. 501594)

Total: 292.63 Euros

Postage: 11.55 Euros

Taxes: 59.62 Euros

Total amount: 363.80 Euros

Το στείλανε από Γαλλία με fedex και εγώ το παρέλαβα με γενική ταχυδρομική σε πολύ καλή συσκευασία εννοείται χωρίς τελωνεία και έξτρα χρεώσεις!

παιδιά καλησπέρα παράγγειλα και εγώ σήμερα το archos 101 και το περιμένω με αγωνία θα ήθελα να ρωτήσω όμως κάποια πραγματάκια για να είμαι έτοιμος όταν το πιάσω στα χέρια μου:

1ον: για να παίξει αρχεία avi, xvid, divx, mkv κτλ πρέπει να αγοράσεις και plugin από την archos που κοστίζει 15 ευρώ ή υπάρχει και άλλος τρόπος;

2ον: τι διαφορά έχει το AppsLib με το Android Market; Πως μπορώ να κατεβάσω απο Android Market;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...