Nightstrike Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Όντως το advent vega και το Archos 101έχουν καλά specs... Θα προτιμούσα λίγο παραπάνω Ram/NandSotrage βέβαια.. αλλά πολύ καλά, ειδικά η τιμή!
Skylined Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 αναλυτικά specifications Advent Vega αναλυτικά specifications Archos 101 Το γεγονός ότι δεν αναφέρεται πως το Archos 101 έχει 256 MB Ram μου φαίνεται εσκεμένο, λες και προσπαθούν να το κρύψουν. Το Archos είναι πολύ ελαφρύ για το μέγεθος της οθόνης του και έχει μεγαλύτερη ενσωματωμένη μνήμη, σίγουρα μια καλή και τίμια λύση αυτή τη στιγμή. Στα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά το Vega είναι καλύτερο, βασικά είναι πολύ καλό για τα λεφτά του. Επαναλαμβάνομαι το ξέρω
anpetsalis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Χμμ.. λοιπόν εγώ πέτυχα διαθέσιμο το archos 101 στο site της archos και το παρήγγειλα την Παρασκευή… Ήρθε χθες Ελλάδα αλλά δεν ήμουν σπίτι και τελικά το παρέλαβα από τον κούριερ σήμερα. Σύντομα θα σας έχω τις εντυπώσεις μου. εισαι τυχερος.. γιατι το βρηκα την προηγουμενη πεμπτη και εγω αλλα τελικα το παραγειλα απο amazon και ακομα να μου ερθει!! περιμενουμε πωσ και πως εντυπωσεις μιας και μεχρι σημερα ολοι μιλαγαν υποθετικα! αντε να δουμε τι λεει και στην πραγματικοτητα!
Nightstrike Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Αν και παρορμητικός θα περιμένω το xoom, για να δω τι θα γίνει με το honeycomb.
vangelis_k Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μάλλον το ίδιο θα κάνω και εγώ αφού το archos 70 που έπιασα στα χέρια μου την περίοδο των Χριστουγέννων στο public δεν μου έκανε κλικ
ZauZ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 ARCHOS 101i ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ REVIEW Καλησπέρα σας ! Δυστυχώς video δεν έχω το χρόνο να κάτσω να φτιάξω αλλά θα σας δώσω τις εντυπώσεις μου από τις πρώτες ώρες χρήσης του archos 101 – 8 GB. Δεν θα επεκταθώ πολύ στα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας και τα ξέρετε όλοι σας (τα 256 ΜΒ RAM ισχύουν προφανώς). Για την εσωτερική μνήμη δεν έχω καταλάβει τι γίνεται … Μου γράφει System Storage 152 MB και Internal Storage 6.94 GB και available τα 6.63. Αναρωτιέμαι τι έγινε το 1 GB από τα 8 που υποτίθεται ότι έχει η συσκευή. (θέλω να υποψιάζομαι ότι έχουν δώσει τελικά 1 GB για τις εφαρμογές μας γιατί έχω την εντύπωση ότι τα 152 ΜΒ ήταν τόσα από την αρχή). Θα το δώ τις επόμενες ημέρες και θα σας πώ. Στα υπόλοιπα. Το archos μου φοράει την 2.2.1 froyo Για να μην σας κρατάω σε αγωνία πριν αναλύσω όσα πρόλαβα να δω σας λέω ότι οι πρώτες εντυπώσεις από το μηχανάκι είναι ιδιαίτερα θετικές. Αλλά ας τα πάρω με την σειρά : Περιεχόμενα κουτιού : To archos , κάτι manual (δεν τα διαβάζουμε ποτέ…) + 20 mp3 free (αδιάφορο) , ένα mini-USB σε USB και ο μετασχηματιστής. (Ναι… όλα αυτά…). Αααα ξέχασα… έχει και 2 άσπρα αφρολέξ μέσα ! Να πω εδώ ότι έχω δει και έxω «παίξει» τόσο με το archos 7 (απαράδεκτο) όσο και με το μικρό του αδερφάκι το 70i το οποίο μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα (κάτω του μετρίου καλύτερα). Πάμε τώρα παρακάτω : Εξωτερικά – Πρώτες εντυπώσεις Ανοίγοντας το κουτί και πιάνοντας για πρώτη φορά το 101 στα χέρια μου εντυπωσιάστηκα! Καταρχήν από τις διαστάσεις του! Όχι, δεν είναι τεράστιο όπως το Ipad. Είναι σχετικά μικρό. Τόσο ώστε οριακά να μπορώ να το πιάσω με ασφάλεια για να το σηκώσω με ολόκληρη την παλάμη μου (μη φανταστείτε ότι έχω τίποτα τεράστια χέρια… 1.80 άνθρωπος είμαι). Το βάρος του επίσης είναι πολύ μικρό και δεν κουράζει καθόλου στο χέρι. Φυσικά θα χρειαστείτε και τα δύο χέρια για να το δουλέψετε αλλά διαβάζοντας ένα ebook π.χ. το κρατάμε άνετα με το ένα χέρι (σε αντίθεση με το ipad). Οι συγκρίσεις που κάνω είναι κυρίως με αυτά που έχω δουλέψει και όπως και να το κάνουμε το ipad είναι το κύριο tablet αυτή τη στιγμή που όλοι (εκτός από εμένα μάλλον) θαυμάζουν. Η εμφάνιση του archos είναι εντυπωσιακή κατά τη γνώμη μου. Είναι ελαφρύ, λεπτό (πολύ λεπτό…) και με 10.1 οθόνη ! Για να καταλάβετε πόσο λεπτό είναι σας λέω ότι είναι 1-2 χιλιοστά πιο παχύ από το HTC Desire που έχω και το μισό σχεδόν σε πάχος από το SE X10. Ποιότητα κατασκευής Προσωπικά είμαι παράξενος με την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζω αφού θεωρώ ότι συνήθως η ποιότητα της κατασκευής είναι αντιπροσωπευτική της κάθε συσκευής. Μέσες άκρες η ποιότητα του archos είναι καλή. Δεν θυμίζει σε τίποτα κινέζικες απομιμήσεις ή το ZTE που πλασάρει η COSMOTE. Ίσως λίγο πιο κάτω από την ποιότητα κατασκευής του Desire θα έλεγα. Αν το συγκρίνω με το Ipad , τότε σαφώς το Ipad υπερέχει σε ποιότητα κατασκευής αλλά μιλάμε για εντελώς διαφορετική προσέγγιση tablet. (Στην μια περίπτωση (ipad) ένα μόνο κουμπί και μια θύρα και στην άλλη περίπτωση (archos) κουμπιά και θύρες να φάνε και οι κότες). Το archos είναι από καλής ποιότητας ΜΑΤ κυρίως πλαστικό και αλουμίνιο (γύρω από την οθόνη και στο πίσω μέρος του). Παρόλο που η συναρμολόγηση του πάσχει σε ορισμένα σημεία που όμως πρέπει να είσαι ψείρας για να σε ενοχλούν θεωρώ πολύ καλή την δουλειά που έχει γίνει ειδικά εάν αναλογιστώ το κόστος αγοράς του. Η αίσθηση που δίνει στο χέρι και αυτό είναι το σημαντικότερο είναι μιας πολύ γεροδεμένης κατασκευής που άνετα ανοίγεις κεφάλια αν χρειαστεί. Οθόνη Στα forums γίνεται πολύς λόγος για την οθόνη του και τις μικρές γωνίες θέασης. Ήταν και για εμένα το πρώτο πράγμα που μου έκανε αρνητική εντύπωση. Στην πράξη όμως είναι ότι έχουμε συνηθίσει σε άλλου τύπου οθόνες και αν και αρχικά ξενέρωσα λίγο τελικά αποδείχτηκε ότι πρόκειται μόνο για συνήθεια αφού η χρήση και το κράτημα τις συσκευής σε αναγκάζει να την κοιτάς με συγκεκριμένο τρόπο. Για εμένα δεν τίθεται τελικά θέμα με τη γωνία θέασης. Είναι υπέρ αρκετή για φυσιολογική χρήση της ταμπλέτας (στο κάτω κάτω καλύτερα που ο διπλανός δεν βλέπει ξεκάθαρα το τι διαβάζω). Κρατώντας το με τα χέρια σε οποιαδήποτε θέση θα κρατούσατε ένα βιβλίο ή ένα κινητό τηλέφωνο δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Τα χρώματα είναι ζωντανά και η φωτεινότητα πολύ υψηλή. Μέσα στο σπίτι φανταστείτε με πολύ φώς και το έχω στο 40-45%. Κόκκος δεν υπάρχει όπως στο archos 7 και πραγματικά έχει μια πολύ καλή οθόνη! Ακόμα αναρωτιέμαι πώς τα χώρεσαν όλα αυτά σε τόσο λεπτό καλούπι. Επιδόσεις Οι επιδόσεις της συσκευής κατά την γνώμη μου είναι αρκετά καλές…. Διαβάζοντας PDF των 300 σελίδων το scrolling και η αλλαγή σελίδων ήταν άψογες! Στο zoom in , zoom out με τα δύο δάχτυλα κώλωνε λίγο σε ορισμένα αρχεία για 1-2 δευτερόλεπτα πότε πότε, αλλά καμία σχέση με τον οποιονδήποτε ebook reader. Η ανάγνωση PDF και Comics είναι πραγματικά απολαυστική υπόθεση ! Τα περισσότερα από τα PDF μου μάλιστα είναι πανεπιστημιακά PAPERS τα οποία διαβάζονται άψογα! (Επιτέλους θα σταματήσω να τυπώνω τόσο πολύ αφού τώρα μπορώ να διαβάσω ξαπλωμένος στον καναπέ). Βλέπετε αντιμετώπιζα ένα μικρό προβληματάκι ξαπλωμένος με κάθε υπολογιστή… ακόμα και με netbook. (η αλήθεια είναι ότι μόνο το macbook μου κάπως τα κατάφερνε στον καναπέ λόγο του «πραγματικού» multi touch… εγώ απλά δεν την πάλεβα μόλις ανέβασε θερμοκρασία. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στα PDF ! ίσως ορισμένες φορές να είναι ελάχιστα πιο αργό σε κάποια σημεία από το HTC Desire που υποθέτω ότι οφείλετε στην μικρότερη RAM, αλλά η οθόνη καλύπτει άνετα την διαφορά αφού πρακτικά διαβάζεις την A4 ολόκληρη χωρίς zoom. Ακριβός τα ίδια και στο υπόλοιπο σύστημα όπως είναι τα μενού, το internet browsing κ.τ.λ Η ταχύτητα απόκρισης είναι ικανοποιητική και ελάχιστα πιο αργή από το Desire όταν το φορτώσεις πολύ (είπαμε μικρότερη RAM…το Desire έχει την διπλάσια). Δύο πράγματα πρέπει να κάνεις κάποιος : Από τα Settings να επιλέξει την ταχύτητα του επεξεργαστή στο OVERDRIVE (δεν είναι overdrive… απλά δουλεύει ο επεξεργαστής στο 1 Ghz αντί στα 800 μιας και με το καινούριο firmware του έχουν ρίξει την συχνότητα λειτουργίας). Και να εγκαταστήσει και κάποιον καλό task manager για να σκοτώνει τις εφαρμογές που δεν του χρειάζονται πραγματικά πιο γρήγορα χωρίς να περιμένει το σύστημα να το κάνει για αυτόν όταν θεωρήσει ότι χρειάζεται περισσότερους πόρους. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι η μέγιστη διαθέσιμη RAM που είδα στο archos είναι : 136 ΜΒ Όταν στο Desire είναι : 225 ΜΒ Στον τομέα του Internet Browsing τα πράγματα είναι απολαυστικά ! Scrolling και multitouch λειτουργούν υποδειγματικά και ζορίζεται μόνο όταν ανοίξουμε πολλά tabs (το ζόρισα πραγματικά και είχα ανοίξει καμία 15αριά). Πρακτικά πράγματα… Δεν τίθεται θέμα ταχύτητας. Το μηχανάκι ανταποκρίνεται σαν ένα τεράστιο Desire. Τώρα εάν κάποιος το θεωρεί αργό πάω πάσο… Video / Multimedia Για την VGA web camera το μόνο μου σχόλιο είναι ότι δουλεύει ! Εδώ το archos… δεν ξέρω τι έχουν κάνει αλλά κυριολεκτικά πετάει! Οι φωτογραφίες εμφανίζονται αμέσως και μόνο 1-2 θα καθυστερήσουν να εμφανιστούν στο σύνολο τους περίπου 1 δευτερόλεπτο. Στο video επίσης τα πράγματα είναι άψογα. Η ποιότητα άψογη και το fast forward επίσης άμεσο. Μέχρι 720p έβαλα τραβώντας μάλιστα με Wireless από έναν ζορισμένο Server στο γραφείο και έπαιζε άψογα. Μόνο στο fast forward ζοριζόταν αλλά μου φάνηκε λογικό. (Υπότιτλους δεν δοκίμασα, δεν ξέρω αλλά υποθέτω ότι θα παίζει κάπως). Δεν δοκίμασα να περάσω τίποτα στην εσωτερική του μνήμη από multimedia αρχεία. Ένα πράγμα που έκανα είναι ότι άκουγα online Freedom Radio (μόνο online υπάρχει πλέον) στη κουζίνα (ναι αποφάσισα να μαγειρέψω σήμερα)! Τα εσωτερικά του ηχεία είναι ικανοποιητικά. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να έχουν λιγότερη ένταση και ποιότητα αλλά τελικά είναι μια χαρά για συνηθισμένη χρήση (δηλαδή στο σπίτι και στο γραφείο). Δεν ξέρω από multimedia τι άλλο να σχολιάσω μιας και δεν το θέλω για να βλέπω ταινίες. Αααα…. Και youtube άψογα… To Flash ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ! Στα Highlight τώρα Χμμ… τώρα που το σκέφτομαι δεν έκανα και τίποτα το τρομερό. Πέταξα πάνω ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο (της apple μάλιστα) στην USB και δούλεψε αμέσως. Ούτε restart ούτε τίποτα! Η απόκριση του εξωτερικού πληκτρολογίου σαν να ήμουν σε κανονικό PC… Τόσο μάλιστα που μου πέρασε από το μυαλό ότι εάν βρω πώς στο καλό αλλάζει γλώσσα από το εξωτερικό keyboard τότε θα καταργήσω στα express ταξίδια μου Κρήτη-Αθήνα το κανονικό laptop και θα κουβαλάω το archos μαζί με το ένα μικρό keyboard. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα αφού σε συνδυασμό με το stand που έχει είναι σαν να δουλεύεις σε ένα netbook αλλά με full keyboard με το θετικό ότι είναι πραγματικά αθόρυβο και με τεράστια αυτονομία. Αυτονομία : Πότε πρέπει να το φορτίσω είπαμε ; Wifi : Συνδέεται και είναι σταθερό σε σπίτι-γραφείο χωρίς κανένα πρόβλημα. Καμιά φορά το χάνει από sleep mode και χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να το ανακαλύψει αλλά γενικά κανένα πρόβλημα. Φυσικά έχει Ελληνική γραφή και εμφανίζει τα ελληνικά χωρίς πρόβλημα. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ : Α.) Αντιμετώπισα ένα πρόβλημα για το οποίο δεν είχα ακούσει ποτέ και αγχώθηκα λιγάκι στην αρχή αλλά τελικά ανακάλυψα ότι είναι πρόβλημα του τελευταίου firmware upgrade οπότε ΟΚ και από εκεί. Θα διορθωθεί φαντάζομαι μελλοντικά. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές δεν ξυπνάει το μηχανάκι από sleep mode και είναι κυριολεκτικά σαν να έχει πεθάνει. Αναγκαστικά κρατάμε 10 sec το power πατημένο για να κάνει restart. (σχετικά γρήγορο το boot θα έλεγα) Β.) Είναι πολύ εύχρηστο στην τουαλέτα – Δυστυχώς για κάποιους πιο εύχρηστο από την εφημερίδα (και έχει και όλες τις ειδήσεις το πρωί). Γ.) Διατηρώ τις αμφιβολίες μου κατά πόσο το ενσωματωμένο stand που έχει δεν θα χαλαρώσει με τον καιρό. Απίστευτα απαραίτητο για χρήση με εξωτερικό keyboard ή σαν ημερολόγιο ή οτιδήποτε άλλο πάνω στο γραφείο για άμεση οπτική επαφή. Στην αρχή το είχα υποτιμήσει το stand είναι η αλήθεια… Συμπερασματικά Προσωπική μου άποψη και έχοντας στα χέρια μου με android τα παρακάτω : HTC DESIRE S.E. XPERIA 10 Δανεικό ένα GALAXY TAB (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!! – Όχι γιατί είναι κακό, αλλά γιατί είναι το πιο ακριβό πράγμα που έχω δει τα τελευταία χρόνια). Έχοντας παίξει αρκετές ώρες με το archos 7 , archos 70i και 2-3 ebook readers (4-5 windows κινητά μετράνε; … τραυματική εμπειρία…). Έχοντας παίξει αρκετά με IPAD και IPHONE (και κάτοχος MAC από παλιά) καθώς και κάτοχος Tablet-Laptop πιστεύω ότι το Archos ξεχωρίζει, όχι γιατί είναι το καινούριο μου καμάρι αλλά γιατί ότι υπόσχετε το κάνει και το κάνει άψογα. Δεν μου ζήτησε ένα σκασμό λεφτά η ποιότητα κατασκευής του είναι καλή και το θεωρώ τίμιο και σωστό. Από εμένα ένα 10άρι για το 101 της archos και ένα 5άρι στην ίδια την archos για την αδυναμία της να διαθέσει στην αγορά το συγκεκριμένο μοντέλο σε ποσότητες. Υγ : Εννοείται ότι θα εγκαταστήσετε το market εσείς (2 λεπτά υπόθεση και 3 δαχτυλιές) ! Οούφ… καλύτερα να γύρναγα video…. Βαγγέλης Γράσσος
Nightstrike Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 φίλε με γεια και μπράβο για το review! Σχεδόν με έψησες
vangelis_k Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Πολύ καλό review και σε ευχαριστούμε. Κάποιες απορίες μου έχουν καρφωθεί στο μυαλό και θα σε παρακαλούσα αν μπορείς να με φωτίσεις. Συγκεκριμένα υπάρχει δυνατότητα να καρφώσεις εξωτερικό σκληρό δίσκο στη usb και να τρέξεις από εκεί αρχεία; Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για σύνδεση εκτυπωτή ή εξωτερικού 3g στικ για ίντερνετ στη usb; Τέλος από εφαρμογές γραφείου τι γίνεται στη συγκεκριμένη έκδοση android. Σε ευχαριστώ!!!
ZauZ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Πολύ καλό review και σε ευχαριστούμε. Κάποιες απορίες μου έχουν καρφωθεί στο μυαλό και θα σε παρακαλούσα αν μπορείς να με φωτίσεις. Συγκεκριμένα υπάρχει δυνατότητα να καρφώσεις εξωτερικό σκληρό δίσκο στη usb και να τρέξεις από εκεί αρχεία; Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για σύνδεση εκτυπωτή ή εξωτερικού 3g στικ για ίντερνετ στη usb; Τέλος από εφαρμογές γραφείου τι γίνεται στη συγκεκριμένη έκδοση android. Σε ευχαριστώ!!! Με κάθε επιφύλαξη (για το αν θα προλάβω) θα προσπαθήσω να δοκιμάσω και τα 3 το βράδυ -θα δοκιμάσω 2-3 εξωτερικούς δίσκους και 1-2 φλασάκια -Εκτυπωτή έχω έναν OfficeJet 6500 της HP (αρκεί να βρω στην αποθήκη ένα καλώδιο printer… θα δοκιμάσω μήπως γίνεται να εκτυπώσω και δικτυακά…) -3G stick έχω ένα απλό της Vodafone από παλιά, αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάρτα μέσα… πάντως θα το βάλω πάνω να δω τι θα γίνει. Από εφαρμογές γραφείου όταν λες; Ότι υπάρχει και για τα άλλα android με froyo ! Να σου πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει να επεξεργαστώ κάποιο αρχείο αλλά έχω ανοίξει αρχεία Word και powerpoint κανονικά με το QuickOffice. Θα το κοιτάξω πάντως και αυτό.
vangelis_k Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Θα περιμένω με αγωνία και πιστεύω ότι οι συγκεκριμένες απορίες θα απασχολούν και άλλους που ασχολούμαστε με το "αθλημα"
Nightstrike Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω τα android δέχονται fat32 σκληρούς, όχι ntfs.
anpetsalis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 φιλε μου πολυ καλη η παρουσιαση σου!! μου ελυσες πολλες αποριες! τωρα ανυπομονω να το παραλαβω και να το δουλεψω!
vgiazitzis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά καλημέρα.Την περασμένη Τρίτη παρέλαβα κ εγώ επιτέλους το "πολυπόθητο" archos 101..Πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος.Δε λέω ότι δεν έχει αδυναμίες (όχι κ τόσο σημαντικές όμως), αλλά για τα λεφτά του είναι superrrrrr... Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!
efo355 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Για πες και τις αδυναμίες μιας και είμαι στα πρόθυρα να το παραγγείλω... Έχω και android ορε !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα