Προς το περιεχόμενο

Linux πανω σε WIndows 7

Evil_Skullman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αχμ, το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω μιας και είμαι τελείως νουμπάς στο linux. Αυτό που είδα να κάνει, είναι να φορτώνει μια extra εγγραφή στον boot manager των Win7 για το linux, που όταν την επιλέξεις φορτώνει τον grub.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολα αυτα εγω τα εκανα??? :P

Ορισα τον εχτ4 ως / διαφορετικα δε μου επετρεπε να κανω εγκατασταση και ορισα ενα τμημα ως εικονικη μνημη (Swap).To gparted δεν τον εχω χρησιμοποιησει ποτε,επισης δεν εχω λειτουργικο ακομα για να το καψω.Επαναφερω windows apo to image και μετα εγκαθιστω ubuntu ξανα και αρχιζω ερωτησεις. :)

απορώ που ο topic starter δυσκολεύτηκε να εγκαταστήσει το ubuntu παράλληλα με windows.

Απ'ότι έχω δει και διαβάσει, ο νέος installer υποτίθεται ότι είναι ευκολότερος από τους προκατόχους του.

ΟΚ.Επανεφερα τα windows και χωρισα 1 τμημα 100gb για τα λινουξ.Μπουταρα με το cd και βρισκομαι στην οθονη που γραφει

Εγκατασταση παραλληλα με αλλα λειτουργικα

Διαγραφη και χρηση ολοκληρου δισκου

Οριστε τις κατατμησεις χειροκινητα

Τι επιλεγω?

Εμφανισε μια οθονη που γραφει Κατανομη χωρου στο δισκο.

Στο "επιλεξτε δισκο" εχω επιλεγμενο τον primary δισκο που ειναι εγκατεστημενα και τα windows.

Και απο κατω εχει 2 τετραγωνακια οπου το αριστερο ειναι το τμημα των windows και το δεξι ειναι το τμημα που εχω ονομασει ως Ubuntu.TO τμημα ειναι 189.5 gb αλλα θα επρεπε να ειναι το πολυ 100 γιατι τοσα του εδωσα οταν το χωριζα.ΤΙ κανω μετα?

μάλλον μπορείς να πατήσεις με το ποντίκι μεταξύ των δυο τμημάτων (λειτουργικών),

και με σούρσιμο να μικρύνεις το χώρο του ubuntu ως εκεί που το θέλεις.

189.5 gb είναι λογικά ο ελεύθερος χώρος στο δίσκο.

Επομενο πατημα ηταν "Εγκατασταση τωρα"

Μεχρι εδω το εχω φερει και μονος μου κανωντας ακριβως τα ιδια βηματα.

Οταν κανω επανεκκινηση θα μου βγαλει διπλο λειτουργικο ή θα μου βγαλει παλι το μηνυμα περι του πολυφημου GRUB?

---------- Προσθήκη στις 00:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:22 ----------

Μολις τα καταφερα.Χαρη στη βοηθεια σας φυσικα.

Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τις αμεσες απαντησεις σας. :)))

νεα απορια...αν περασω αλλα 2 λειτουργικα στο κομπιουτερ μου θα κανει προβλημα με τα λινουξ?

Μηπως χαθει το dual boot που μου εμφανιζει οταν ανοιγω να επιλεξω λειτουργικο??

γιατι θελω να δοκιμασω κι αλλα λειτουργικα αλλα αυτο θα το κανω αργοτερα καποια στιγμη.Ευχαριστω για την αμεση αποκριση σας. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...