Ravager Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Διστυχώς παιδιά να θυμάστε ότι πέρα απο τα δεδομένα που ανταλλάσουμε στέλνουμε και παραπάνω πληροφορία που χρειάζεται για δρομολόγηση αποσφαλμάτωση κτλ κτλ. Πχ. μία γραμμή 24 mbps μπορεί να στείλει 24/8=3 Mbyte/sec. Όμως σε αυτά τα 3 υπάρχουν κ οι παραπάνω πληροφορίες που ανέφερα. Οπότε το 3Mbyte/sec είναι άπιαστο. Τεσπα το θέμα είναι επιτέλους να μπορούμε όλοι μας να έχουμε ίντερνετ με εγγύημένες ταχύτητες και πάνω από όλα σταθερό. Συμφωνώ μαζί άλλα 3 mb/s δεν νομίζω να είναι εύθικτο γιατί βάλε το θόρυβο της γραμμής που θα έχεις όση απόσταση και να είσαι. Εγώ στην δουλειά έχω καθαρή 24αρα παραπάνω από 2.6 mb/s δεν πήγε πότε. Αυτό είναι το maximum της γραμμής που πιστεύω ότι μπορεί να βγάλει.
Vatos_locos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Συμφωνώ μαζί άλλα 3 mb/s δεν νομίζω να είναι εύθικτο γιατί βάλε το θόρυβο της γραμμής που θα έχεις όση απόσταση και να είσαι. Εγώ στην δουλειά έχω καθαρή 24αρα παραπάνω από 2.6 mb/s δεν πήγε πότε. Αυτό είναι το maximum της γραμμής που πιστεύω ότι μπορεί να βγάλει. εγώ έχω δεί και 2.7 με τα ρούτερ να κλειδώνουν στα 24 και το mikrotik να λέει οτι δεν πήγα ποτέ πάνω από 22 το πρόβλημα έχουμε πει πιο είναι δεν έχουμε σωστή βάση εγώ περιμένω πραγματικά πως και πως να περαστούν οι οπτικές και μετά να δω που θα ρίχνουν το φταίξιμο για τις ταχύτητες
antonl Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Αν δεν κάνω λάθος, τις ταχύτητες στις συνδέσεις τις μετράνε βάσει του δεκαδικού συστήματος. Οπότε πάνω από 2.86MB/s δε γίνεται
Vatos_locos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Αν δεν κάνω λάθος, τις ταχύτητες στις συνδέσεις τις μετράνε βάσει του δεκαδικού συστήματος. Οπότε πάνω από 2.86MB/s δε γίνεται εν κάνεις λάθος καθόλου καρντιά μου (1 024 * 24) / 8 = 3072
antonl Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Όχι ρε! 24.000.000 (αχμ, «δικτυακά») bits είναι 24.000.000/1024/1024 = 22,88818359375 («κανονικά») Mbits 22,88818359375 / 8 = 2,86102294921875 MB ... νομίζω
Vatos_locos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 ε αυτό σου λέω εσύ τα λες με τη θεωρία και εγώ τα λέω όπως τα λέει ο οτε για του λόγου το αληθές τα 24 καθαρά που κλειδώνω εγώ πάνε μέχρι 21.64 mbit ( το μέγιστο που είδα ποτέ ) http://vatos.dyndns.pro:81/graphs/iface/Adsl/
eytyxhs098 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 στα χανια ποτε θα ερθει???...και εμεις που εχουμε τα 24mbps πως θα βαλουμε τα 50????
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 εδώ δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί η κάλυψη της Αττικής που θεωρητικά έχεις τους περισσότερους πελάτες και ρωτάς για Χανιά?
Vasilius Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Η υποδομή που μπαίνει λόγο του vdsl μπορεί κάλεστα να πατήσει πάνω της επερχόμενη τεχνολογία FTTH etc. Προς τι η όλη γκρίνια ; Μήπως οι λοιποί κάναν κάτι αξιόλογο ; Δεν κάνετε τη σκέψη για όλους που έχουν 24άρες αλλά είναι μακριά απτον κόμβο και πιάνουν 4-8mbit το πολύ; Αυτούς τους συμφέρει που μπαίνει το vdsl πρώτα αντί για FTTH διότι έχουν απόσταση , είναι med end users και αρκετοι δε θέλουν να πληρώσουν παραπάνω για το VDSL αλλα θα γούσταραν να έχουν παραπάνω ταχύτητα όπως ο τυχερός φίλος τους που μένει δίπλα στο κέντρο του ΟΤΕ και όμως πλήρώνουν το ίδιο. Αυτούς να τους βράσουμε έτσι ; Ναι αλλα σημασια εχει το ποτε ο πΟΤΕ θα αποφασισει να μας το δωσει. Οταν ολος ο κοσμος αποκτησει 1Gbit; Προβλεπω να ερχεται το LTE πρωτα και να το γυρναμε ολοι εκει για internet και μετα ο οτε να δωσει full speed. Όταν ο ΟΤΕ θα έχει την υποδομή σε κυκλώματα λογικά και όταν θα τον συμφέρει εμπορικά να το διαθέσει. Τέλος το upload είναι πιο ακριβό . Όσον αφορά το πως θα μπεί το FTTH λογικά απτους φωταγωγούς δίπλα στο δίκτυο της αποχέτευσης και θα καταλήγει στη κουζίνα. Έτσι μπαίνει σε εκει που δεν υπάρχει υποδομή (παλαιότερα κτίσματα). Αφού είναι γνωστό οτι στην Ελλάδα δίνουν 24αρες που στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας συμπεριφέρονται σαν 10αρες λόγω υπερφορτομενου δυκτυου. Ακόμα και τεχνικοί των εταιριών το παραδέχονται και γελάνε αν τους έχεις φίλους και σου πουν την αλήθεια. Τα κυκλώματα του ΟΤΕ δεν ξεπερνούν το 40-60% σε usage = σπάνια υπάρχει περίπτωση να μην κατεβάζει κάποιος απο ftp server της ΕΔΕΤ-ati-nvidia-microsoft όσο κλειδώνει το router σας. Αν τώρα κατεβάζουμε απο συγκεκριμένες τοποθεσίες που παίζουν κόφτες τότε εκεί παίζει θέμα δρομολόγησης - carrier (που και εκεί παίζουν πολλά) π.χ rapidshare - youtube . Όσον αφορά QoS νομίζω πως κάτι πρέπει να χει παιχτεί απο αρχές Σεπτέμβρη ξανά , δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2010 από Vasilius
Meraklis56 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Να αναφέρω πως ένας γνωστός μου,μου είπε πως θα φέρουν οπτικές ίνες και εδώ θεσσαλονίκη,και μάλιστα καλαμαριά,κρήνη μέχρι την άνοιξη του 2011... απτην μία θέλω πολύ να τον πιστεύσω,γιατί ολόκληρη η περιοχή βασανίζεται με disconnects(πχ.εμένα με την χάλια hol και να συγχρονίζω 6 μιση) αλλά από την άλλην μου δίνετε την εντύπωση,πως θα αργήσει πολύ παραπάνω...!! άντε,τουλάχιστον ξεκινάει η διαδικασία να φύγουμε απο το adsl 2!!
Anubis13 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μ'αρεσει που εχετε και προβλημα στα 6 και στα 8 καποιοι αλλοι που βγαζουν2 με το ζορι τι να πουνε δηλαδη?
anta_n Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Να αναφέρω πως ένας γνωστός μου,μου είπε πως θα φέρουν οπτικές ίνες και εδώ θεσσαλονίκη,και μάλιστα καλαμαριά,κρήνη μέχρι την άνοιξη του 2011... Γιατί εγώ πιστεύω πως η υποδομή VDSL μάλλον είναι απλά αναβολή επ' αόριστων της υποδομής FTTH; Μακάρι να μην έχω δίκαιο. Όπως και να έχει, η ανάπτυξη (έστω και καθυστερημένη) καλή είναι και ευπρόσδεκτή, εφόσον βέβαια τα πακέτα που ανακοινώθηκαν θα είναι και σε προσιτές τιμές.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 η υποδομή FTTH θα γίνει από το κράτος και όχι από τον ΟΤΕ...
poulinos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Γιατι ρε παιδια ειχε προβλημα το Ζωγραφου με το ιντερνετ? Δηλαδη εμεις εδω κατω στον αλιμο που ειμαστε ολοκληρη περιοχη με attenuation 52+ και τρωμε 4 disconnects την μερα, ποτε θα μας το φερουν? Γαμω την συννενοηση μπουζουκι γαμω giati ζωγραφου ειναι ολοι οι φοιτητες και απο τα μεγαλυτερα αστικα κεντρα.β.εσεις εκει εισαστε καταραμενοι.εχω δει απειρες χαλια γραμμες εκει.δεν ειναι μονο το 52+ ειναι και χαλια η ποιοτητα.ειδικα ενα καφαο πανω στην αλιμου πιο κατω απο την spicar 300-400 metra μαματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα