Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

o OTE καλά θα κάνει να προσφέρει πρώτα στοιχειώδεις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας στο σύνολο της επικράτειας και μετά να μιλάει για οτιδήποτε άλλο !! Διότι είναι ένας ακόμη λόγος να τον στείλουμε στον διάολο όταν σε απόσταση ευθείας 5 Km από αστικό κέντρο ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ adsl πρόσβαση στο διαδίκτυο ... και το δίκτυό του επίσης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις ιδιωτικές εταιρείες λόγω ασυμβατότητας ... Μιλάω για περιοχή όπου το δίκτυο αντικαταστάθηκε προ 8ετίας , κι είναι μη συμβατό με adsl , όταν το προηγούμενο και προκατοχικό δίκτυο ήταν πλήρως συμβατό ! Μιλάμε για τέτοια αθλιότητα , αναισθησία και σταρχιδισμό !! μαζί με το πάγιο νταβατζιλίκι βεβαίως !!

• Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
"Σε διεθνές επίπεδο, εκτός από τη Γερμανία, τέτοια δίκτυα έχουν αναπτυχθεί σε δεκάδες πόλεις σε ακόμη 29 χώρες, ενώ το κόστος μιας σύνδεσης VDSL κυμαίνεται στα επίπεδα των 50-60 ευρώ το μήνα"

Ναι, αλλά εδώ μιλάμε για 2,5 και 5 στο ανέβασμα, ούτε καν 10. Εϊναι κουτσουρεμένη VDSL όπως θα τη δίνουν.

Το θέμα είναι αν υπολογίζεις στην αξία της μονάδας ή στο πλήθος των μονάδων για να βγάλεις κέρδος. Εγώ πήγα με το πλήθος και με το γεγονός πως είμαστε σε οικονομική δυσχέρεια, οπότε δε βλέπω πόσοι θα τα σκάσουν για κάτι ακριβό (και αντικειμενικά δεν υπάρχει και λόγος, όσοι πάρουν την 50άρα πχ από ενθουσιασμό πολύ γρήγορα θα καταλάβουν πως είναι περίσσευμα bandwidth).

[edit] Έριξα μια ματιά εδώ http://dsl-und-dienste.t-online.de/call-surf-comfort-vdsl/id_19100978/index

και αν κατάλαβα καλά δίνει 45€ την 25/5 και 50 την 50/10 (το μήνα πάντα).

Ε, εδώ δε νομίζω να δώσει κανένας πχ 45+45+30=120 το δίμηνο για μια 30/2,5 και όχι 75 για μια 24/1, εκτός αν είναι σε προβληματική περιοχή και φυσικά έχει και το χρήμα. Δε μου φαίνεται να έχουν προοπτική τέτοιες τιμές εδώ, ειδικά όταν στην αρχική ανακοίνωση διαβάζουμε για "125.000 σπίτια και επιχειρήσεις", οπότε το κόστος θα πρέπει να είναι ανεκτό για να έχει τέτοια διεισδυτικότητα...

Επεξ/σία από PCharon
Δημοσ.

Ο ταν περναγανε τις οπτικες ινες πριν την ολυμπιαδα περιπου,τους ρωτησα το κοστος μεχρι την γειτονια μου 500 μετρα απο την Παν/πολη και μου ειπανε σε 2 χρονια θα ειναι παντου. Οποτε φανταστειτε τωρα που περασανε τις γραμμες τη εχει να γινει της κακομοιρας

Δημοσ.

Το 2008 ο τότε αρμόδιος υπουργός είχε ανακοινώσει cable γραμμές 50/50 με την προοπτική να ανέβουν στα 100/100 για 2 εκατομμύρια σπίτια μέχρι το 2013. Τίποτα δεν ξανακούστηκε γι' αυτό έργο και αν θέλουμε να συνομωσιολογήσουμε λίγο μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Ο.Τ.Ε. για αθέμιτες πρακτικές κάτω από το τραπέζι (λάδωμα και τα τοιαύτα), άλλωστε οι Γερμανοί φαίνεται πως χρησιμοποιούν τέτοια μέσα στις δουλειές που κάνουν εν Ελλάδι. Όπως και να χει η είδηση είναι σημαντική, τα τελευταία 4 χρόνια έχει κάνει άλματα η ευζωνικότητα στην Ελλάδα

Δημοσ.

θυμαμαι τον εαυτό μου να λεει οτι με 512kbps ειμαι μια χαρα κ με 2mbps 100% ευχαριστημενος. Και τωρα σκανε bluray ταινιες και υψηλης ποιοτητας video. To θεμα ειναι αν οι παροχοι και οι servers του ιντερνετ μπορουν να υποστηρίξουν τετοιους ογκους δεδομενων.

πχ εχω την εως 24mbps γραμμη κ το youtube κολλαει συστηματικα. Εκτος του οτι η μεγιστη ταχύτητα που εχω δει ειναι 500kbytes/sec .

Σημασια δεν εχουν οι ονομαστικες ταχυτητες αλλα οι πραγματικες.

με 10mbps καθαρα κατεβάζεις με 1,5mbyte/sec το οποιο ειναι επιστημονικη φαντασια για μενα

Δημοσ.

δεν καταλαβαίνω όμως γιατί σας φταίει ο κάθε provider όταν η καλωδίωση στο σπίτι σας είναι του 1820...

πληρώστε έναν ηλεκτρολόγο να σας φτιάξει τα καλώδια πρώτα και μετά κράξτε ελεύθερα

εγώ σε καινούριο σπίτι σε δύκτιο οπτικών ινών του Οτε δεν έχω πρόβλημα με τη dsl

24mbit ακριβών κλειδώνει και 2.6mb/s κατεβάζει

αν το αποφασίσει ποτέ και μας δώσει vdsl και αυτή στο τέρμα θα την έχουμε

οπότε κοιτάτε λίγο οτι η Αθήνα και γενικά τα σπίτια όλα είναι του 80 και πιο παλιά και τα καλώδια όλα θα έχουν γίνει πράσινα και θα έχουν πιάσει βατράχια και μετά να κράξετε

τι θέλετε δλδ να κάνουν ; άντε και πέρασαν οπτικές μήπως να σκάψουν και τα ντουβάρια σας να σας αλλάξουν καλώδια...

gtroza

50μ απο τέτοιο καφαο!

.

σε έχω...

2db attenuation 25μ max μέτρα από το ένα από τα 24 mini Dslam Ολυμπιακού Χωριού

Δημοσ.

Η όλη ιστορία είναι μια π@π@ρι@ και μισή.

Υπάρχουμε και εμείς που μένουμε σχεδόν στο πουθενά και συγχρονίζουμε στα 0,480mpbs.

Και το νέο καφάο είναι δίπλα.

Θα έρθει ένα πρωινό και θα πει το ενεργοποιήσαμε, σκάσε 50/60€ το μήνα για να έχεις internet της προκοπής.

Επίσης εταιρίες που έχουν υποκαταστήματα μακριά αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Απλά η όλη ιστορία θα πάει αργά με μοναδικό σκοπό το κέρδος.

Δημοσ.
δεν καταλαβαίνω όμως γιατί σας φταίει ο κάθε provider όταν η καλωδίωση στο σπίτι σας είναι του 1820...

πληρώστε έναν ηλεκτρολόγο να σας φτιάξει τα καλώδια πρώτα και μετά κράξτε ελεύθερα

εγώ σε καινούριο σπίτι σε δύκτιο οπτικών ινών του Οτε δεν έχω πρόβλημα με τη dsl

24mbit ακριβών κλειδώνει και 2.6mb/s κατεβάζει

αν το αποφασίσει ποτέ και μας δώσει vdsl και αυτή στο τέρμα θα την έχουμε

οπότε κοιτάτε λίγο οτι η Αθήνα και γενικά τα σπίτια όλα είναι του 80 και πιο παλιά και τα καλώδια όλα θα έχουν γίνει πράσινα και θα έχουν πιάσει βατράχια και μετά να κράξετε

τι θέλετε δλδ να κάνουν ; άντε και πέρασαν οπτικές μήπως να σκάψουν και τα ντουβάρια σας να σας αλλάξουν καλώδια...

σε έχω...

2db attenuation 25μ max μέτρα από το ένα από τα 24 mini Dslam Ολυμπιακού Χωριού

Αν και γενικά έχεις δίκιο, και παρά πόλοι που βρίζουν στην πραγματικότητα φταίνε οι ίδιοι και οι εσωτερικές καλωδιωσεις τους, δεν είναι κανόνας αυτός που λες. Υπάρχουν και πόλοι που και ξέρουν τι κάνουν, και καλώδια καινούργια έχουν βάλει αλλά ταλαιπωρούνται απο χαμηλές ταχύτητες. Αφού είναι γνωστό οτι στην Ελλάδα δίνουν 24αρες που στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας συμπεριφέρονται σαν 10αρες λόγω υπερφορτομενου δυκτυου. Ακόμα και τεχνικοί των εταιριών το παραδέχονται και γελάνε αν τους έχεις φίλους και σου πουν την αλήθεια.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Καλημερα τι να σας πω και εγω που εχω 2 σπιτια το ενα στο λουτρακι με 24αρα Hol και βγαζει 15.5 με αποσταση 1300 μ.που ειναι o Oτε και το σπιτι πανω στο βουνο και στην αθηνα ανω κορυδαλλο παλι 24 Ηοl με ανωτατο 1.5 με 2 κατι και λενε ο Οτε ειναι στην νικαια και εχεις 3.5 χιλιομετρα αποσταση γιαυτο.Αλλα πετυχα τους οτετζιδες πριν το καλοκαιρι (ανω κορυδαλλο) και με κακοκαιρια να αλλαζουν τα καλωδια στο καφαο που ειναι 1 τετραγωνο απο κατω ,τραβαω χειροφρενο στο αυτοκινητο καλημερα παιδια καλημερα μου λενε τι εγινε τους λεω γιατι δεν ειχα ουτε ιντ. ουτε τηλ. και μου λενε τραβαμε οπτικες μεχρι το καφαο εντωμεταξυ ειχε σκασει μπωλντοζα και τα ειχε σκαψει ολα τους ρωταω ποτε παιζει να ξεκινηση το θαυμα αγνωστο μου λενε .Αλλα ειχαν ανοιξη το κλασικο 20 ποντων χαντακι και ριχνανε ενα μαυρο καλωδιο περιπου Φ75. Ημαστε ολοι σε αναμωνη

Δημοσ.
o OTE καλά θα κάνει να προσφέρει πρώτα στοιχειώδεις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας στο σύνολο της επικράτειας και μετά να μιλάει για οτιδήποτε άλλο !! Διότι είναι ένας ακόμη λόγος να τον στείλουμε στον διάολο όταν σε απόσταση ευθείας 5 Km από αστικό κέντρο ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ adsl πρόσβαση στο διαδίκτυο ... και το δίκτυό του επίσης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις ιδιωτικές εταιρείες λόγω ασυμβατότητας ... Μιλάω για περιοχή όπου το δίκτυο αντικαταστάθηκε προ 8ετίας , κι είναι μη συμβατό με adsl , όταν το προηγούμενο και προκατοχικό δίκτυο ήταν πλήρως συμβατό ! Μιλάμε για τέτοια αθλιότητα , αναισθησία και σταρχιδισμό !! μαζί με το πάγιο νταβατζιλίκι βεβαίως !!

Γιατί δεν πάς στους άγιους παρόχους να σου λύσουν το πρόβλημα . Όλοι στην ίδια μοίρα είναι τώρα και πρέπει να έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις.

Δημοσ.

Απλά η όλη ιστορία θα πάει αργά με μοναδικό σκοπό το κέρδος.

Εννοείται !!! Ποιός έχει κάνει το παραμικρό για το καλό μας χωρίς αυτοσκοπό το κέρδος ?? Που είναι οι πάροχοι με τα δίκτυα τους να ρίξουν τις τιμές να πάρουμε όλοι ? Περιμένουν τον ΟΤΕ για να αγοράσουν χονδρική και με τις ευλογίες της ΕΕΤΤ να πουλούν πιο φθηνά, και να χρωστούν συνδρομές ετών στον ΟΤΕ.

Μου θυμίζουν τους νέους δρόμους με τα διόδια που πρώτα εισπράττουν για να φτιάξουν τον δρόμο μόλις πάρουν όλα τα λεφτά !!!! Έτσι κάνω τα πάντα και εγώ .

Δημοσ.

πληρώστε έναν ηλεκτρολόγο να σας φτιάξει τα καλώδια πρώτα και μετά κράξτε ελεύθερα άντε και πέρασαν οπτικές μήπως να σκάψουν και τα ντουβάρια σας να σας αλλάξουν καλώδια...

Δεν είναι μόνο έτσι. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις φταίει η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Είναι μία μόνο απο τις πολλές περιπτώσεις -σημεία εντοπισμού- της βλάβης.

Ας βάλουν αυτοί οπτικές ίνες πρώτα, ή πριν απόλα ας φτιάξουν τα μπουρδέλα τις κολώνες και τα σάπια καφάο τους και τα σάπια καλώδια τους και τελευταίοι εμείς να τσεκάρουμε το σπίτι μας.

Εμείς πληρώνουμε δεν μας πληρώνουν αυτοί....

Δημοσ.
Γιατί δεν πάς στους άγιους παρόχους να σου λύσουν το πρόβλημα . Όλοι στην ίδια μοίρα είναι τώρα και πρέπει να έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις.

είναι προφανές πως μιλάω για αγροτική περιοχή , όπου δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον για τους εναλλακτικούς παρόχους να περάσουν γραμμές λόγω μικρού αριθμού κατοίκων . όμως με ποια λογική ο ΟΤΕ αντικατέστησε το προυπάρχον δίκτυο που ήταν συμβατό με adsl και έβαλε καινούργιο ασύρματο , το οποίο δεν είναι ? Και μάλιστα σε εποχή που έτρεχαν ήδη προγράμματα ευρυζωνικότητας ?? Μήπως επειδή δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τον αγρότη , αλλά τον γδέρνουν κανονικά με τα ληστρικά τιμολόγια τους ?? Και κυρίως μήπως επειδή έπρεπε να εισπράξουν τις μίζες τους , δίκην "εκσυγχρονισμού" που μας γυρνάει περίπου στην εποχή του τηλέγραφου ??

Ο πατέρας μου λ.χ. πληρώνει 100 ευρώ το δίμηνο για τις άθλιες υπηρεσίες τους , όταν εγώ ( στην πόλη ) πληρώνω τα μισά στη HOL και με 8άρα σύνδεση ιντερνετ ...

Για ποιο λόγο όλα αυτά ? Ας απαντήσει και κάποιος του ΟΤΕ , αν διαβάζει το insomnia ....

Δημοσ.
με 10mbps καθαρα κατεβάζεις με 1,5mbyte/sec το οποιο ειναι επιστημονικη φαντασια για μενα

Διστυχώς παιδιά να θυμάστε ότι πέρα απο τα δεδομένα που ανταλλάσουμε στέλνουμε και παραπάνω πληροφορία που χρειάζεται για δρομολόγηση αποσφαλμάτωση κτλ κτλ.

Πχ. μία γραμμή 24 mbps μπορεί να στείλει 24/8=3 Mbyte/sec. Όμως σε αυτά τα 3 υπάρχουν κ οι παραπάνω πληροφορίες που ανέφερα. Οπότε το 3Mbyte/sec είναι άπιαστο.

Τεσπα το θέμα είναι επιτέλους να μπορούμε όλοι μας να έχουμε ίντερνετ με εγγύημένες ταχύτητες και πάνω από όλα σταθερό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...