Προς το περιεχόμενο

C+Pthreads

Salvation

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γίνεται να μου προτείνετε κάποιο καλό βιβλιο (κατά προτιμηση ελληνόγλωσο) εισαγωγικό στη C το οποίο όμως περιλαμβανει κεφάλαιο σε threads και γενικα παραλληλία;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εισαγωγή στην C/C++ και νήματα ΔΕΝ πάνε μαζί.

Τα νήματα είναι γενικά προχωρημένο ζήτημα και πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό ήδη.

Στα ελληνικά δεν θα βρεις σχεδόν τίποτε ή αν βρεις θα είναι θεωρητικολογίες δίχως πρακτικό (προγραμματιστικό) αντίκρυσμα.

Στα αγγλικά υπάρχει αρκετό υλικό (αλλά όχι εισαγωγή στον προγραμματισμό και νήματα μαζί).

Τα pthreads δεν είναι γενικά η καλύτερη επιλογή για εισαγωγή στην παραλληλία, ειδικά για αρχάριους.

Απαιτούν χειρισμό πολλών λεπτομερειών σε χαμηλό επίπεδο ακόμη και για τα απλά πράγματα.

Το ίδιο και τα winThreads των windows.

H μόνη επιλογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από αρχάριους είναι το OpenMP.

Είναι πολύ βολικό για παραλληλισμό δεδομένων (που συνήθως μεταφράζεται σε παραλληλισμό βρόγχων).

Κάνει και παραλληλισμό ελέγχου (η έκδοση 3) αλλά λιγότερο.

Το καλό που έχει είναι ότι χρησιμοποιείται εύκολα (και από αρχάριους) καθώς δεν απαιτεί γραφή σε χαμηλό επίπεδο,

δηλ. δεν ασχολείσαι με αποπροσανατολιστικές λεπτομέρειες.

Υπάρχει πολύ και καλό υλικό γι αυτό.

Τέλος, αρκετές βιβλιοθήκες έχουν ρουτίνες που κάνουν (ή βοηθούν) στον παραλληλισμό, π.χ. η Qt

ή έχουν γραφεί αποκλειστικά γι' αυτόν όπως η TBB της Intel.

Αν επιμένεις να ασχοληθείς με τα PThreads ένα βιβλίο που έχω εγώ είναι το "Modern Multithreading" των Carvrer, Tai.

Αλλά πρέπει να ξέρεις C ή C++ ήδη...

Δημοσ.
Παιδιά γίνεται να μου προτείνετε κάποιο καλό βιβλιο (κατά προτιμηση ελληνόγλωσο) εισαγωγικό στη C το οποίο όμως περιλαμβανει κεφάλαιο σε threads και γενικα παραλληλία;

Ευχαριστώ!

Καλυτερα να βρεις ενα βιβλιο για εισαγωγη στη c και ενα βιβλιο χρηση thread με c. Στα λεω αυτα επειδη τα thread δεν εχουν σχεση με τη γλωσσα αλλα με τον διαχειριστη του cpu (λειτουργικο συστημα).

Δημοσ.

Είναι απαρχαιωμένο, στριφνό, δυσνόητο, πολύ χαμηλού πρακτικού αντικρίσματος (δηλ. το διαβάζεις και δεν μπορείς να κάνεις πρακτικά τίποτε) κ.α.

Η αξία του είναι πλέον μόνον ιστορική.

Απορώ πώς και γιατί το συστήνουν/διδάσκουν σε αρχάριους. Δεν ξέρω ούτε έναν που να έμαθε C από αυτό και να ήταν σε θέση να κάνει χρήσιμο.

Από τις χειρότερες επιλογές.

Δεν έχεις παρά να το...πάρεις (ως αρχάριος) και θα το διαπιστώσεις μόνος σου.

Αν θέλεις προγραμματισμό με νήματα πρέπει να ασχοληθείς αφού μάθεις C ή C++ ή να διαβάζεις ταυτόχρονα το openMP που είναι κατανοητό.

Αν η C δεν σου χρειάζεται για κάποιον ειδικό λόγο, πιάσε την C++ με κάποιο από τα βιβλία που έχουν συστήσει εδώ σε άλλους.

Αλλιώς θα χάσεις άσκοπα τον χρόνον σου....

-

Δημοσ.
Είναι απαρχαιωμένο, στριφνό, δυσνόητο, πολύ χαμηλού πρακτικού αντικρίσματος (δηλ. το διαβάζεις και δεν μπορείς να κάνεις πρακτικά τίποτε) κ.α.

Η αξία του είναι πλέον μόνον ιστορική.

Απορώ πώς και γιατί το συστήνουν/διδάσκουν σε αρχάριους. Δεν ξέρω ούτε έναν που να έμαθε C από αυτό και να ήταν σε θέση να κάνει χρήσιμο.

Από τις χειρότερες επιλογές.

Δεν έχεις παρά να το...πάρεις (ως αρχάριος) και θα το διαπιστώσεις μόνος σου.

Αν θέλεις προγραμματισμό με νήματα πρέπει να ασχοληθείς αφού μάθεις C ή C++ ή να διαβάζεις ταυτόχρονα το openMP που είναι κατανοητό.

Αν η C δεν σου χρειάζεται για κάποιον ειδικό λόγο, πιάσε την C++ με κάποιο από τα βιβλία που έχουν συστήσει εδώ σε άλλους.

Αλλιώς θα χάσεις άσκοπα τον χρόνον σου....

-

Εγώ πάλι το βρίσκω ιδιαίτερα κατανοητό, και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Βίβλος. :-)

Δημοσ.

Είναι reference book και δεν νομιζω οτι ειναι για τον τελειως αρχαριο. Αν εχεις ξαναδει κωδικα ναι. Δεν σε παει βημα βημα σε καποια θεματα και αυτο ισως ειναι κακο.

Φιλοι που ηταν σχετικα αρχαριοι δυσκολευτηκαν αρκετα σε καποια θεματα αλλα βρηκαν το δρομο τους..Παντως ακομα το σιχτηριζουν

Δημοσ.
Είναι reference book και δεν νομιζω οτι ειναι για τον τελειως αρχαριο. Αν εχεις ξαναδει κωδικα ναι.

Συμφωνώ, αλλά αυτό δεν το κάνει κακό βιβλίο!

Δεν σε παει βημα βημα σε καποια θεματα και αυτο ισως ειναι κακο.

Κακό δεν είναι απλά προϋποθέτει ότι κάποιος έχει πρότερη γνώση.

Φιλοι που ηταν σχετικα αρχαριοι δυσκολευτηκαν αρκετα σε καποια θεματα αλλα βρηκαν το δρομο τους..Παντως ακομα το σιχτηριζουν

Τ' αγαθά κόποις κτώνται.

:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...