micos000 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Μπορείς να επιλέξεις ότι θέλεις αλλά δεν θα κερδίσεις πολλά από αυτά. Κάνε και τα υπόλοιπα που σου είπα. Από την αδρανοποίηση θα κερδίσεις τόσα gb όση και η μνήμη ram που έχεις, ενώ από την εικονική μνήμα θα κερδίσεις από 2 έως 4 περίπου gb,
nikomas50 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Απ' ό,τι βλέπω το Ccleaner δεν έχει επιλογή διαγραφής προσωρινών αρχείων του Windows Update. Μια διαγραφή όλων των περιεχομένων του φακέλου %windir%\SoftwareDistribution\Download θα απελευθερώσει τεράστιο χώρο. Πρέπει όμως να έχει προηγηθεί επανεκκίνηση αν έχουν ληφθεί προσφάτως ενημερώσεις.
micos000 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2014 Όχι , δεν έχει τέτοια δυνατότητα. Επίσης οι απόψεις για τον SoftwareDistribution διίστανται, αν όμως έχει μαζευτεί πολύ πράγμα τότε καλά είναι να διαγραφούν από τον φάκελο Downloads μόνο τα αρχεία και οι φάκελοι που είναι παλαιότεροι από μήνα.
nikomas50 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Επίσης οι απόψεις για τον SoftwareDistribution διίστανται. Υπάρχει κάποιο άρθρο να ενημερωθώ σχετικά? Διαγράφω τα περιεχόμενα του φακέλου %windir%\SoftwareDistribution\Download με τη βοήθεια ενός αρχείου .bat ,που έχω φτιάξει για το σκοπό αυτό, εδώ και χρόνια και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Φυσικά πάντα προσέχω να το χρησιμοποιώ μετά από επανεκκίνηση του λειτουργικού και αμέσως μετά κάνω έλεγχο για ενημερώσεις, οπότε ξαναγράφονται λίγα αρχεία μεγέθους μερικών Kilobyte στο φάκελο αυτό. Πρόκειται για αρχεία με ονόματα της μορφής e698211385dde414aaacb2612b0ee7d4d832edc0 τα οποία δεν έχουν επέκταση αλλά μπορούν να διαβαστούν με οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου και όλα ανεξαιρέτως έχουν σχέση με τις άδειες χρήσης λογισμικού της Microsoft. 1
TheELF Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Το θέμα είναι ότι χάνεις την δυνατότητα για rollback από κάποιο update που δεν κάθεται καλά ή σου χαλάει με κάποιο τρόπο την λειτουργία τον windows,για αυτό και ο ένας μήνας,σου λέει μπορεί να αργήσεις να το καταλάβεις. Και εγώ μια φορά τα σβήνω όλα κατά καιρούς.
micos000 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Eδώ (http://social.technet.microsoft.com/Forums/windowsserver/en-US/f5744a18-d4ca-4631-8324-878b9225251d/windowssoftwaredistribution-folder-cleanup-automation) το είδα. Θεωρώ λογικό αυτό που λέει ο lawrence.
nikomas50 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2014 Eδώ (http://social.technet.microsoft.com/Forums/windowsserver/en-US/f5744a18-d4ca-4631-8324-878b9225251d/windowssoftwaredistribution-folder-cleanup-automation) το είδα. Θεωρώ λογικό αυτό που λέει ο lawrence. Σύμφωνα με τα γραφόμενά του οι 10 ημέρες θεωρούνται αρκετές σαν διάστημα ασφαλείας για τη διαγραφή και επιπλέον θεωρεί ασφαλή και τη διαγραφή του φακέλου %windir%\WinSxS ο οποίος έχει αρκετό όγκο αρχείων. Το αρχείο που δεν είναι φρόνιμο να διαγράφεται είναι το DataStore.edb στο φάκελο %windir%\SoftwareDistribution\DataStore, διότι το ξαναδημιουργεί σε προσπάθεια νέας ενημέρωσης εξ αρχής και απαιτείται χρόνος μεγαλύτερος της μισής ώρας για το σκοπό αυτό.
micos000 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Εγώ τον winsxs δεν τον πειράζω πάντως εκτός αν αποφασίσω να κάνω φορμάτ.
nikomas50 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Εγώ τον winsxs δεν τον πειράζω πάντως εκτός αν αποφασίσω να κάνω φορμάτ. Ούτε κι εγώ τον πειράζω ποτέ. Απλά το διάβασα σε απάντηση του Lawrence! "Format" έκανα στις 2/11/2008 (D7 snapshot), δεν είναι λίγο νωρίς να ξανακάνω; Στο μεταξύ έχω περάσει Windows 7 & έχω αναβαθμίσει σε Windows 8.1. Ας είναι καλά τα DeepFreeze & Norton Ghost. Τί θα λέγατε για το άνοιγμα ενός θέματος με τίτλο: "Πότε κάνατε το τελευταίο format στο PC σας" ζητώντας snapshot με D7;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα