polll Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Καθαρίζω συχνά τον δίσκο με πρόγραμμα καθαρισμού, ωστόσο χωρίς να προσθέτω νέα αρχεία, προγράμματα κ.λ.π. ο ελεύθερος χώρος μειώνεται μέρα με τη μέρα και πρόσφατα που έκανα επαναφορά συστήματος μειώθηκε σημαντικά. Παρατήρησα δυο φακέλλους τον pagefile.sys και hibefil.sys περίπου 1GB ο καθένας, να τους διαγράψω η θα γίνει ζημιά;
TheELF Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Το pagefile.sys είναι η εικονική μνήμη και αν καταφέρεις να το σβήσεις απλά θα ξανά δημιουργηθεί,το hibefil.sys είναι για το hibernation για την αδρανοποίηση δηλαδή,και τα δυο αρχεία μπορείς να τα ξεφορτωθείς απενεργοποιώντας της ανάλογες υπηρεσίες μέσα από τα windows.
micos000 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Τι λειτουργικό έχεις. Αν έχεις vista και μπήκε το sp2 ξεχωριστά από την εγκατάσταση των windows πάτα στο Έναρξη και στο πεδία Έναρξη Αναζήτησης που είναι ακριβώς άπό πάνω γράψε cmd. Πάτα στο CMD που θα σου εμφανίσει από πάνω και θα ανοίξει ένα μαύρο παράθυρο. Γράψε compcln και πάτα enter. Αν έχεις sp2 θα σε ρωτήσει αν θέλεις να ενσωματώσεις το sp2. Γύρνα το πληκτρολόγιο στα ελληνικά και πάτα Ν. Αν όλα πάνε καλά θα παγώσει για λίγα δευτερόλεπτα η οθόνη και μετά σου καθαρίσει κανά 500ΜΒ στον δίσκο. Αν αμέσως σε γυρίσει στην γραμμή εντολών δεν πάτησες σωστά το ν ή δεν ήταν το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά. Τρέξε στην συνέχεια το Έναρξη-Όλα τα προγράμματα-Βοηθήματα-Εργαλεία συστήματος-Εκκαθάριση δίσκου. Επέλεξε τον δίσκο C: και μόλις τελειώσει την ανάλυση πάτα πρώτα στην καρτέλα Περισσότερες επιλογές. Πάτα Εκκαθάριση στα Σκιώδη αντίγραφα. Μόλις καθαρίσει πάτα στην 1η καρτέλα και καθάρισε τα πάντα. Αν δεν χρησιμοποιείς την αδρανοποίηση μπορείς να την απενεργοποιήσεις από τις επιλογές ενλεργειας του πίνακα ελέγχου, αλλά προτίνω να το αφήσεις και αντί να κάνεις τερματισμό να κάνεις αδρανοποίηση. Η επαναφορά από αυτήν την κατάσταση είναι πιο γρήγορη απ ότι από τον τερματισμό. Εγώ αυτό κάνω στον laptop και στον desktop εδώ και 1 χρόνο. Επανεκκίνηση κάνω μόνο μετά από updates των drivers ή των windows.
polll Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Το pagefile.sys είναι η εικονική μνήμη και αν καταφέρεις να το σβήσεις απλά θα ξανά δημιουργηθεί,το hibefil.sys είναι για το hibernation για την αδρανοποίηση δηλαδή,και τα δυο αρχεία μπορείς να τα ξεφορτωθείς απενεργοποιώντας της ανάλογες υπηρεσίες μέσα από τα windows. Η αδρανοποιηση μπορει να μου ειναι χρησιμη καποτε; -------------------- Εχω τα XP pro.
TheELF Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Ότι είπε ο micos000 αν θες να κερδίσεις μερικά δευτερόλεπτα στην εκκίνηση και δεν σε πειράζει ο χώρος που χάνεις το βάζεις.
isay Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Ότι είπε ο micos000 αν θες να κερδίσεις μερικά δευτερόλεπτα στην εκκίνηση και δεν σε πειράζει ο χώρος που χάνεις το βάζεις. Λίγα; Αρκετά θα έλεγα. Επίσης ότι είχες αφήσει ανοιχτό, συνεχίζει να είναι εκεί μπροστά σου έτοιμο. Τεράστιο πλεονέκτημα. Συμπέρασμα: -Αν είσαι (γενικά) τύπος χρήστη του ενός παραθύρου, τότε η αδρανοποίηση ειναι άχρηστη. Αν είσαι τύπος των 15 παραθύρων και της ανυπομονησίας, η αδρανοποίηση είναι κάτι χρήσιμο.
TheELF Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Αν κάνεις boot μια φορά την ημέρα (άντε δύο) ακόμα και 30 η 40 δεύτερα να είναι,που δεν νομίζω να είναι,δεν θα άξιζε να χάσω τα GB. Γνώμη μου.
micos000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Εγώ έχω να πω ότι η αδρανοποίηση είναι μεγάλη εφεύρεση. Χαλάλι τα 2-3 GB στον δίσκο. Ο λαπτοπ μου θέλει 3-4 λεπτά να ανοίξει και να σταθεροποιηθεί (μάλλον πάει για format ), ενώ με την αδρανοποίηση ανοίγει σε 20''. Μια περίπτωση που βοήθησε ήταν σε ένα trial παιχνιδάκι που μου άρεσε και δεν το έβρισκα πλήρες, είχε 15 φορές να εκτελεστεί. Το τελείωσα σε λίγες μέρες χωρίς να το κλείσω ποτέ. Και θα δώσω +1 στον isay γι' αυτό που είπε για τα ανοιχτά προγράμματα. Ότι έχω ανοιχτό δεν το κλείνω π.χ τον firefox, τον jdownloader, το utorrent και ότι παιχνιδάκι έπαιζα εκείνη την στιγμή. Στην επαναφορά το έχω πάλι μπροστά χωρίς να χρειαστεί να περιμένω πότε θα ανοίξει το καθένα μετά το reboot. Ιδίως ο firefox και το jd.
polll Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Για το pagefile.sys στα XP pro. ποια βηματα πρεπει να κανω για να το απενεργοποιησω;
TheELF Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 κέντρο ελέγχου -> σύστημα -> για προχωρημένους -> επιδόσεις -> για προχωρημένους ->εικονική μνήμη. Είσαι σίγουρος ότι έχεις αρκετή μνήμη για να το κάνεις αυτό;;
washcloud Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Την "αδρανοποίηση" μπορείς να την επανεργοποιήσεις όποτε θες, αρκεί να έχεις τον χώρο που θα χρειαστεί (κα'να GB δλδ-όσο θα γλυτώσεις τώρα). Εφ' όσον δεν τη χρησιμοποιείς, απενεργοποίησέ την. Το pagefile δε θα έλεγα ότι είναι καλή ιδέα να το απενεργοποιήσεις, ανεξαρτήτως της RAM που έχεις. Βοηθάει για πιο γρήγορη εκτέλεση διαφόρων. Τον χώρο που δεσμεύει η Επαναφορά Συστήματος, άλλαξε επίσης. Από default είναι στο 12% και είναι τραγικά πολύς. Κατέβασέ τον σε πολύ λιγότερο (εγώ τον έχω στο ελάχιστο, κι ανάθεμα αν καν χρησιμοποιώ την επαναφορά ποτέ). Να χρησιμοιποιείς το Ccleaner για καθαρισμούς - κάνει την καλύτερη δουλειά, με μόλις 2-3 κλικ.
polll Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Τελικα θα αφησω το pagefile, το hibernate το εστειλα μειωσα και το χωρο της επαναφορας απο 12% σε 3% και κερδισα αρκετο χωρο, ευχαριστω για τις απαντησεις.
john_shadow Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Παιδιά συγνώμη που επαναφέρω ένα τόσο παλιό θέμα αλλά έχω και εγώ πρόβλημα. έχω τα windows 7 home premium, service pack 1, to λαπτοπ μου έχει 2 δίσκους, έναν SSD και έναν HDD, έχω περάσει λοιπόν τα windows στον ssd(32gb) και δεν του περνάω τίποτα άλλο εγώ μέσα. την μια μπορεί να μου βγάλει ότι έχει 2gb ακόμα την άλλη 500mb, τη μπορώ να σβήσω για να καβατζάρω λίγο χώρο?
micos000 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Για αρχή κάνε δεξί κλικ->ιδιότητες στον δίσκο και πήγαινε εκκαθάριση δίσκου. Καθάρισε από την καρτέλα Περισσότερες επιλογές τα σκιώδη αντίγραφα και από την 1η καρτέλα καθάρισε τα πάντα. Μετά τρέξε ccleaner και καθάρισε ότι βρει. Στη συνέχεια κάνε δεξί κλικ->ιδιότητες στο Υπολογιστής και πάτα αριστερά που λέει Ρυθμίσεις για προχωρημένους. Μετά Επιδόσεις και στην καρτέλα Για προχωρημένους άλλαξε την εικονική μνήμη σε άλλο δίσκο. Τέλος, απενεργοποίησε την αδρανοποίηση (http://www.sevenforums.com/tutorials/819-hibernate-enable-disable.html). Πάντως 32gb είναι τα απολύτως απαραίτητα για win7 και μάλλον θα είσαι συνέχεια στα όρια.
john_shadow Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2014 Ευχαριστω nicos000, κατι ακομα, στο ccleaner στο system, to DNS Cache τι ειναι? να το επιλεξω και αυτο να το καθαριζει? επισεις στο advanced τι ειναι τα εξης: windows event logs old prefetch data environment path user assist history Iss log files να επιλεξω καποιο απο αυτα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα