Προς το περιεχόμενο

συνδεση και μονωση καλωδιων στο καφαο του σπιτιου

fragment_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια μια ερωτηση θελω να κανω. μενω σε μονοκατικια σε απομακρυσνενη περιοχη. τωρα χειμωνα βρεχει πολυ και εχει απιστευτη υγρασια συνεπως στο καφαο του οτε στη πυλη του σπιτιου δημιουργηται προβλημα τετοια εποχη καθε χρονο ξενενωνω τα καλωδια και τρυβω τη σκουρια για να καθαρηση η γραμμη απ το θορυβο και ολα μετα ειναι οκ. το θεμα ειναι οτι πολες φορες αναγκαζομαι να κοβω λιγο το καλωδιο επειδη σαπιζει ο χαλκοα και κατα συνεπεια το καλωδιο εξωτερικα σιγα σιγα μικρενει απιστευτα. η ερωτηση μου θελω ενα πολυ καλο τροπο να συνδεσω τ τα καλωδια του οτε με του σπιτιου στο καφαο με γερη μονωση για να τελειωνω. ...... καποιος επαγγελματιας να δωση μια σωστη λυση;

Δημοσ.

τι θα ελεγες να βαλεις 2-3 στρωσεις (στενοτερο και πιο κοντο, φαρδυτερο και μακρυτερο και τελος λιγο πιο φαρδυ και λιγο πιο μακρυ) θερμοσυστελλομενο μακαρονι; α..και αν το βαλεις...μην ξεχασεις βεβαια να ζεσταινεις καθε στρωση καλα ωστε να σφραγιζει καλα γυρω απο το καλωδιο που θες...μην τα βαλεις σκετα, απλα το ενα πανω απο το αλλο! :P

ριξε μια ματια εδω που βρηκα με μια γρηγορη ματια στο google:

http://65.99.230.130:8080/KleoWicket/products/category/219/;jsessionid=AAA9DC58DDE9281C1FA0891D2B85DDE8

α..και εφοσον προχωρησεις σε αυτην τη λυση μπορεις, αν θες, να κολλησεις με κολλητηρι και καλαι τα καλωδια μεταξυ τους για να παρεις το μαξιμουμ την ενωσης τους.

αυτα απο εμενα :)

Δημοσ.

Με μπέρδεψες λίγο. :fear:

Μήπως δεν εννοείς το καφάο αλλά τον κατανεμητή του σπιτιού σου;

Γιατί το κομμάτι του βρόγχου που πάει στο καφάο είναι αρμοδιότητας ΟΤΕ και δε μπορείς να κάνεις καμία παρέμβαση σε αυτό. Αρμόδιος για επισκευές είναι ΟΤΕ.

Υποθέτω λοιπόν πως εννοείς τον κατανεμητή του σπιτιού σου.

Αν ο κατανεμητής είναι σε εξωτερικό χώρο Τότε θα πρέπει να προμηθευτείς από μαγαζί με ηλεκτρολογικά είδη ένα κουτί εξωτερικών χώρων για να βάλεις μέσα και να καλυφθεί η οριολωδίδα (ρεγκλέτα). Τα κουτιά αυτά είναι υδατοστεγή με τσιμούχες που καλύπτουν το καπάκι και τα σημεία εισαγωγής των καλωδίων.

Κόστος περίπου 10€. Αν θες έξτρα μόνωση βάζεις και λίγο σιλικόνη σε αυτά τα σημεία (καπάκι & εισαγωγές καλωδίων).

Το καλώδιο που ξεκινάει από την οριολωρίδα και καταλήγει μέσα στο σπίτι σου μπορείς να το αντικαταστήσεις (αν δεν είναι ήδη) για καλύτερη απόδοση με καλώδιο θωρακισμένο FTP cat6 έως το σημείο διασύνδεσης μέσα στο σπίτι σου. (Αν περνάει μέσα από τοίχο το καλώδιο και δεν είναι εξωτερικό δε μπορείς να το κάνεις γιατί θα χρειαστεί μεγάλο μερεμέτι).

Για έξτρα προστασία όπου είναι εκτεθειμένο το καλώδιο θα το περάσεις μέσα από πλαστικό σπιράλ κανάλι το οποίο επίσης βρίσκεις με μικρό κόστος σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού. Τα σημεία διαστάυρωσης/ένωσης και εισαγωγής του καναλιού μπορείς να τα καλύψεις επίσης με λίγη σιλικόνη.

Με αυτό τον τρόπο προστατεύεις και απο υγρασία και από τον ήλιο. Εάν μετά από χρόνια ο ήλιος "κάψει" το σπιράλ ή το κουτί και χάσουν την μόνωση τους τα αντικαθιστάς μιάς και όλο το κόστος είναι μικρό.

Συνιστώ να αποφύγεις κολλήσεις με καλάι και να μην επέμβεις στο κομμάτι της καλωδίωσης του ΟΤΕ, για το οποίο αν έχεις πρόβλημα θα πρέπει να ζητήσεις να γίνει επισκευή από τον ΟΤΕ.

Δημοσ.

Ο Vancas από πάνω είπε το σωστότερο.

Στεγανό κουτί που να χωράει τις ρεγκλέτες σου και σιλικόνη στις εισόδους-εξόδους του.

Τέτοιο setup σε παραθαλάσσιο εξοχικό -τίγκα στην υγρασία- που έστησα ζεί και βασιλεύει εδώ και 4-5 χρόνια. ;)

Btw τα καλώδια στις άκρες τους πέρνα τα με contact cleaner σπρέυ (της Perfects π.χ.), δεν είναι καλό να κόβονται.

/sc

Δημοσ.
Ο Vancas από πάνω είπε το σωστότερο.

Στεγανό κουτί που να χωράει τις ρεγκλέτες σου και σιλικόνη στις εισόδους-εξόδους του.

Τέτοιο setup σε παραθαλάσσιο εξοχικό -τίγκα στην υγρασία- που έστησα ζεί και βασιλεύει εδώ και 4-5 χρόνια. ;)

Btw τα καλώδια στις άκρες τους πέρνα τα με contact cleaner σπρέυ (της Perfects π.χ.), δεν είναι καλό να κόβονται.

/sc

προσωπικα εχει γινει και ζημια το καλωδιο που ερχεται απο το καφαο του οτε στο σπιτι το εχουν σκαψει μες τον πετρινο διακοσμιτικο πλακακι και καταληγει μεσα σε πλαστικο βαθουλωμα του τοιχου. εκει οπως εξεχει το καλωδιο εχει μεινει τι να σασ πω ρε παιδια ουτε ενα δακτυλο μηκος οποτε δε μπορω να κανω πολλα ... ισα ισα που εξεχει απ το τοιχο και δε μπορω να σπασω διακοσμητικο πλακακι μεσα αδυνατο. εχω κολλητηρι εχω και λευκη σιλικονη παρει οποτε θα δω πως θα τα κανω ...

Δημοσ.

Το κομμάτι του καλωδίου που έρχεται στον χώρο σου από το καφάο είναι αρμοδιότητα του ΟΤΕ και κανονικά πρέπει να ενημερώσεις τον ΟΤΕ ώστε να το επισκευάσουν αυτοί. Απ' όσο ξέρω απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο να επέμβεις σε αυτό το κομμάτι του βρόγχου.

Όπως σου ανέφερα και πριν δε συνίσταται η χρήση καλάι σε αυτά τα καλώδια, πόσο μάλλον στην περίπτωση σου που θες να επέμβεις σε κομμάτι καλωδίωσης του ΟΤΕ.

Όπως τα περιγράφεις και αν κατάλαβα καλά, είτε φωνάζοντας τον ΟΤΕ είτε κάνοντας εσύ την επισκευή στη δική σου καλωδίωση (προέκταση ή αντικατάσταση) για να γίνει καλή δουλειά θα πρέπει να επέμβεις και στο διακοσμητικό πλακάκι. Αυτό το λέω γιατί εκτός της προέκτασης θες να κάνεις και στεγανοποίηση. Οπότε αν δεν επέμβεις στο πλακάκι θα αναγκαστείς να κάνεις κάτι λειτουργικό αλλά άσχημο με προεκτάσεις σιλικόνες και εξωτερικά καπάκια ή κάτι το οποίο δε θα είναι πλήρως λειτουργικό αλλά θα φαίνεται όμορφο.

Κατά τη γνώμη μου δύσκολα θα τα πετύχεις και τα δύο (λειτουργικότητα/ εμφάνιση) χωρίς να κάνεις "μερεμέτι".

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επισης να τονισω στο κομματι της ενωσης στην δικη σου καλωδιωση για να μην εχεις καθε 3 και λιγο προβλημα μαυρισματος και κακης επαφης του χαλκου,να κανεις ενωση με συνδετηρες scotchlok UΥ2 σαν αυτους που χρησιμοποιη και ο ΟΤΕ .

Δεν απογυμνωνεις κανενα καλωδιο απλα βαζεις τα δυο καλωδια μεσα στις αντοιστιχες οπές και με μια πενσα πατας απο πανω το καπακι και ετσι η ενωση γινεται καρφωτη ,και εχει μεσα σιλικονη και μολις πατας και κουμπωνουν πεταγεται και σιλικονη και ετσι αφενος οτι γινεται ενα σωμα μια ψυχη ,αφετερου δεν μαυριζουν λογο του οτι δεν περναει μεσα στην ενωση καθολου υγρασια.

http://i62.servimg.com/u/f62/11/22/64/62/cablee10.jpg

http://i62.servimg.com/u/f62/11/22/64/62/cablee11.jpg

post-186658-0-51020500-1291558103_thumb.jpg

post-186658-0-87355500-1291558113_thumb.jpg

Δημοσ.

Η τα κολλάς με λίγο καλάι και καθάρισες.

Ο χαλκός δεν σαπίζει, οξειδώνετε οπότε μην τον κόβεις, καθάρισε τον με ειδικό σπρέι και πέρασε τον με σπρέι απομάκρυνσης της υγρασίας η χρησιμοποίησε την λύση "scotchlok UΥ2" και καθάρισες για πάντα..

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ο χαλκος οξειδωνεται αλλα πολλες φορες σε τετοιο σημειο που τον αγγιζεις και σπαει.και απο μενα συν ενα για την παραπανω λυση που εβαλε ο φιλος σε φωτο.κοινως φακες τα λενε καποιοι.ειναι η καλυτερη και η μονιμη λυση.η δευτερη λυση θερμοσυστελομενο μακαρονι και η χειροτερη λυση που κανουν καποιοι ειναι η μονωτικη.δεν το κραταει στεγνο και αντιθετα κραταει την υγρασια.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

Σε συνέχεια του θέματος θα ήθελα να παραθέσω και το δικό μου πρόβλημα. Έχω μία μεζονέτα (από τις 3 που βρίσκονται δίπλα δίπλα) της οποίας ο κατανεμητής βρίσκεται στον κήπο της 1ης (ηλιθιότητα του κατασκευαστη). Τα καλώδια από τον κατανεμητή έρχονται υπογείως στο σπίτι. Όποτε βρέχει (και όχι πάντα) "πέφτει" η γραμμή. Ο ΟΤΕ δηλώνει αναρμόδιος καθώς η γραμμή από το ΚΑΦΑΟ έρχεται καθαρή (και όντως σε τεστ που έχω κάνει αν βάλεις ακουστικό στη γραμμή μου από τον κατανεμητή είναι πεντακάθαρη). Αφού περάσουν τα πολλά νερά και φύγει η υγρασία εδάφους η γραμμή επανέρχεται με έντονο θόρυβο (έχω και συναγερμό πάνω στη γραμμή, με φίλτρα, αλεξικέραυνα και όλα τα συναφή κέρατα). Ο τεχνικός του ΟΤΕ μου είπε ότι φταίει η υγρασία του εδάφους και πως πρέπει να αλλαχτούν τα καλώδια που καταλήγουν στο σπίτι.

Προκύπτουν λοιπόν 2 θέματα:

Α. Στο παρελθόν είχα τηλεφωνικό κέντρο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα (.... ΔΕ ΘΕΛΩ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)

Β. Όταν αποσυνδέω το συναγερμό από τη γραμμή δεν έχω καθόλου θόρυβο (... ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!!)

Γ. Τι μπορεί να φταίει???

Να έχουν διαβρωθεί τα υπόγεια καλώδια και να χρειάζονται αλλαγή (την πατήσαμε)?

Να φταίει ο συναγερμός (πως αφού έχει φίλτρα)?

Δημοσ.

μισο λεπτακι γιατι εδω μου τα μπερδευεις.α.οταν δεν εχεις ιντερνετ που λες αμα βγαλεις τον συναγερμο τοτε εχεις?αν ναι τοτε δεν φταιει υγρασια η κατι αλλο αλλα φταιει ο συναγερμος.επισης οταν βρεχει και μετα ερχεται παλι η γραμμη με θορυβο τοτε αμα βγαλεις συναγερμο φευγει?ο θορυβος ακουγεται οταν εχεις το ιντερνετ πανω η γενικα και με κλειστο το ιντερνετ?

β.περα απο το ζευγαρι που εχεις απο τον κατανεμητη μεχρι το σπιτι σου πρεπει να υπαρχουν και αναπληρωματικα ωστε αν εχει χαλασει αυτο να βαλεις καποιο αλλο.

το τηλεφωνικο καμια φορα μπορει να κοψει το φυσημα κτλ επειδη ειναι τηλεφωνικο κεντρο.αυτο δεν σημαινει ομως οτι μπορει να μην εχεις προβληματα.το καλο το τεστ γινετε με τηλεφωνο και οχι με τηλεφωνικο κεντρο.

για τον συναγερμο δοκιμασε να βαλεις splitter η αλλη μαρκα φιλτρο στον συναγερμο.το εχω δει να φταει αρκετες φορες.επισης προσεχε μην εχει μπει αναποδα το φιλτρο στο συναγερμο.το Line του φιλτρου πρεπει να κοιταει τον τοιχο οχι τον συναγερμο.

Δημοσ.

Ας αφήσουμε το τηλεφωνικό γιατί αυτό το έχω βγάλει. Πάμε στην περίπτωση του συναγερμού. Μέχρι πριν 3 μέρες δούλευαν όλα (τηλ, net, συναγερμός) κανονικά, έστω και με θόρυβο στη γραμμή. Μετά και εντελώς ξαφνικά όλα κατερευσαν (κάτι το οποίο έχει ξανασυμβεί και χρειάστηκε να μπει το φίλτρο στο συναγερμό). Σήμερα έβγαλα από τη γραμμή το συναγερμό και η γραμμή δουλέυει άψογα, ούτε θόρυβο, ούτε τίποτα. Δεν υπάρχει όμως συναγερμός... Το φίλτρο έχει μπει στο κουτί του συναγερμού και όχι στη γραμμή που συναντιώνται τα καλώδια του ΟΤΕ με τα καλώδια του σπιτιού και του συναγερμού. Λες να υπάρχει πρόβλημα που συνδέω "γυμνά" τα καλώδια του συναγερμού με αυτά του σπιτιού σε κουτάκι και μετά μέσω rj11 με αυτά του ΟΤΕ; Σ´ αυτή την τριπλή (2+1) σύνδεση δεν παρεμβάλεται φίλτρο.

Δημοσ.

το φιλτρο μπορει να μπει οπουδηποτε .ειτε το βαλεις μεσα στον συναγερμο στα 10 εκατοστα απο τον συναγερμο ειτε καπου ενδιαμεσα ειτε πισω απο το πριζακι ειναι το ιδιο.δοκιμασε αλλο φιλτρακι αλλιως δοκιμασε splitter.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...