equi1908 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Το χρειαστηκα σε ενα εργαστηριο για την σχολη που θα φτιαξουμε html με php κτλ.. 1) σε windows με τον txteditor εβαζα html κωδικα, εσωζα με .html και τυπο: all files και με οποιον browser το ανοιγα εβλεπα την σελιδα. ξεκινησα να κανω την ιδια δουλεια στο macbook αλλα οταν ανοιγω το αρχειο με καποιον browser μου βγαζει source code. τι λαθος κανω? πρεπει να βρω ειδικο editor? 2) μεσω xampp βαζω το file.html η php στο dir που μου ζηταει και παλι οταν παω και το τρεχω μεσω browser http://localhost/... μου βγαζει παλι source code. τι λαθος κανω? δοκιμασα με safari, firefox, chrome αλλα εχω το ιδιο αποτελεσμα οποτε φανταζομαι οτι υπαρχει θεμα λογω του οτι δημιουργω τα αρχεια με τον απλο txt editor του mac os Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 δεν έχω δοκιμάσει το xampp σε mac, προτιμούσα πάντα το MAMP που είναι κορυφαίο! Σε widnows pc με xamp κάτι συνιθισμένο είναι να μην έχουν σηκωθεί τα services και να χτυπάει το ίδιο port με το skype! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
equi1908 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 δεν έχω δοκιμάσει το xampp σε mac, προτιμούσα πάντα το MAMP που είναι κορυφαίο! Σε widnows pc με xamp κάτι συνιθισμένο είναι να μην έχουν σηκωθεί τα services και να χτυπάει το ίδιο port με το skype! ΟΚ, οποτε τεσταρω mamp Καποιον καλο editor για να γραφω κωδικα και να αποθηκευω σωστα σε ολους τους τυπους αρχειων (html, php κτλ) εχεις να προτεινεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 http://www.fraiseapp.com/ Κορυφαίος text editor, και δωρεάν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
equi1908 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 thanks καποιος να μπορεσει να μου πει γιατι τα .html που ανοιγω τοπικα μου τα ανοιγει σε ολους τους browser σαν source code?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 τα έχεις στο σωστό folder !? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
equi1908 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 τα έχεις στο σωστό folder !? Οπου και να το εχω τα ιδια βλεπω.. Ενα απλο html θα επρεπε να το βλεπω ακομα και απο το desktop.. Αλλα και στον φακελο του xamp τα εβαλα και τα ετρεξα και βλεπω σαν αποτελεσμα μονο κωδικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Mentor Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 ναί, γιατι το XAMPP δεν χρησιμοποιεί το κλασσικό /var/www για τα αρχεία του webserver αλλά νομίζω τα βάζει κάπου στο /opt/lampp ή κάπως έτσι. Σόρρυ που δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά προτιμώ να κάνω χεράτες(!) τις εγκαταστάσεις apache2 / PHP / MySql κλπ και να αποφεύγω έτοιμες λύσεις όπως XAMPP κλπ Ελπίζω να βοήθησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokotiris Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 δεν έχω δοκιμάσει το xampp σε mac, προτιμούσα πάντα το MAMP που είναι κορυφαίο! Σε widnows pc με xamp κάτι συνιθισμένο είναι να μην έχουν σηκωθεί τα services και να χτυπάει το ίδιο port με το skype! Αυτο το θεμα με το skype εχω, πως λυνεται φιλε μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.