Προς το περιεχόμενο

προβλημα xampp

equi1908

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το χρειαστηκα σε ενα εργαστηριο για την σχολη που θα φτιαξουμε html με php κτλ..

1) σε windows με τον txteditor εβαζα html κωδικα, εσωζα με .html και τυπο: all files και με οποιον browser το ανοιγα εβλεπα την σελιδα. ξεκινησα να κανω την ιδια δουλεια στο macbook αλλα οταν ανοιγω το αρχειο με καποιον browser μου βγαζει source code. τι λαθος κανω? πρεπει να βρω ειδικο editor?

2) μεσω xampp βαζω το file.html η php στο dir που μου ζηταει και παλι οταν παω και το τρεχω μεσω browser http://localhost/... μου βγαζει παλι source code. τι λαθος κανω?

δοκιμασα με safari, firefox, chrome αλλα εχω το ιδιο αποτελεσμα οποτε φανταζομαι οτι υπαρχει θεμα λογω του οτι δημιουργω τα αρχεια με τον απλο txt editor του mac os

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν έχω δοκιμάσει το xampp σε mac, προτιμούσα πάντα το MAMP που είναι κορυφαίο!

Σε widnows pc με xamp κάτι συνιθισμένο είναι να μην έχουν σηκωθεί τα services και να χτυπάει το ίδιο port με το skype!

Σε widnows pc με xamp κάτι συνιθισμένο είναι να μην έχουν σηκωθεί τα services και να χτυπάει το ίδιο port με το skype!

ΟΚ, οποτε τεσταρω mamp

Καποιον καλο editor για να γραφω κωδικα και να αποθηκευω σωστα σε ολους τους τυπους αρχειων (html, php κτλ) εχεις να προτεινεις?

τα έχεις στο σωστό folder !?

Οπου και να το εχω τα ιδια βλεπω.. Ενα απλο html θα επρεπε να το βλεπω ακομα και απο το desktop.. Αλλα και στον φακελο του xamp τα εβαλα και τα ετρεξα και βλεπω σαν αποτελεσμα μονο κωδικα

ναί, γιατι το XAMPP δεν χρησιμοποιεί το κλασσικό /var/www για τα αρχεία του webserver αλλά νομίζω τα βάζει κάπου στο /opt/lampp ή κάπως έτσι.

Σόρρυ που δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά προτιμώ να κάνω χεράτες(!) τις εγκαταστάσεις apache2 / PHP / MySql κλπ και να αποφεύγω έτοιμες λύσεις όπως XAMPP κλπ

Ελπίζω να βοήθησα.

Αυτο το θεμα με το skype εχω, πως λυνεται φιλε μου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...