epp_kriti Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Γειά σας παιδιά, λοιπόν ενημερωτικά είμαι σχετικά νέος στο Matlab και στο forum. Έχω πάρει πτυχιακή με matlab,οπότε θα σας πω τι θέλω αρχικά.. Θέλω να ανοίγω μια εικόνα και να την κάνω segmentation πχ σε 5 επίπεδα. Για να γίνω πιο κατανοητός την segmented εικόνα θα την χρησιμοποιώ σαν βάση για να παράγω τον χάρτη βάθους της εικόνας. Εχω βρει τον παρακάτω κώδικα,αλλά κάνει segmentation και παράγει ασπρόμαυρη εικόνα δλδ 2 επιπέδων.. I = imread('cameraman.tif'); subplot(1,2,1), imshow(I) title('the image') level = graythresh(I) % εφαρμόζει τον αλγόριθμο otsu και βρίσκει το κατώφλι (level) για την κατάτμηση BW = im2bw(I,level); % και την κάνει black&white (ασπρόμαυρη) subplot(1,2,2), imshow(BW) title('segmented image') Εγώ θέλω να παράγω 5,δλδ ασπρο μαύρο και 3 επίπεδα του γκρι. Τελος θέλω να δουλεύει και για έγχρωμες εικόνες,το λέω γιατί η εικόνα που έχω βάλει ειναι κλιμακας γκρι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.!!
epp_kriti Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Κανένας ρε παιδιά;;;;;;;; Καμία απάντηση;;;;; Sooooooooooooooooooooss
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.