Προς το περιεχόμενο

Intacto (2001)

ScarletK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Intacto (imdb)

Το χρωστάω να κάνω ένα νήμα για αυτή την ταινία. Η κεντρική ιδέα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο τυχεροί από τους υπόλοιπους. Ενώ είναι κάτι αόριστο γενικά, κάτι μη μετρήσιμο, τα άτομα με "πλεόνασμα" τύχης -ή έστω αυτοί που κατανοούν τους κανόνες της- μπορούν να στην κλέψουν.

Περίεργα στοιχήματα με μεγάλα "έπαθλα" και γενικά παραξενιές:-). Πάνε κάτι χρόνια που την έχω δει αλλά ένα δύο σκηνές τις φέρνω στο μυαλό μου συχνά. Έχει ήσυχη και σκοτεινή σκηνοθεσία, και λόγω θέματος περνάει όμορφα η ώρα.

Εδώ έχει σκηνές απο την ταινία ή είναι τόσο σύμπτωση/κλέωιμο το όλο σκηνικό; Είναι OST?

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=BKXKWBcaV3A[/ame]

Δημοσ.

αυτοί που είδαμε την ταινία όταν βγήκε, πολύ πιθανόν να μας έκανε πολύ, πολύ καλύτερη εντύπωση από κάποιον που θα τη δει σήμερα

αυτό γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια

........

κάποιος δλδ που βλέπει ταινίες σήμερα, έχει δει πολύ πολύ περισσότερες ταινίες στο ίδιο ύφος, από κάποιον που έβλεπε ταινίες το 2001

ok επειδή μιλάς πολύ γενικά σε "προκαλώ" να μας γράψεις αυτές τις υπέροχες και γεμάτες ενδιαφέρον ταινίες που αναγκάζουν τον σημερινό cine-φιλ να την περάσει στα γρήγορα..

---------- Προσθήκη στις 18:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:21 ----------

Εδώ έχει σκηνές απο την ταινία ή είναι τόσο σύμπτωση/κλέωιμο το όλο σκηνικό; Είναι OST?

δεν είναι απτην ταινία πάντως... μάλλον "σύμπτωση" .. !! :)

Δημοσ.

σε spoiler γιατί δεν βλέπω τι σχέση έχουν αυτά με το intacto

ok επειδή μιλάς πολύ γενικά σε "προκαλώ" να μας γράψεις αυτές τις υπέροχες και γεμάτες ενδιαφέρον ταινίες που αναγκάζουν τον σημερινό cine-φιλ να την περάσει στα γρήγορα...
νομίζω είναι κατανοητό τι εννοούσα στο πρώτο post που ξεκινούσε με τις λέξεις 'ωραία ταινία', και ότι δεν έχει σχέση με τα σχόλια που ακολούθησαν για hw και fx και άλλα, και δεν ξέρω που κολλάνε, τελεία σε αυτό

από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάτσω να σου γράψω λίστα

δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, είναι η αποψή μου και την επεξήγησα γιατί μάλλον δεν έγινε κατανοητή, το αν διαφωνεί κάποιος είναι άλλο θέμα

αν θες να δεις ταινίες μπορείς να ψάξεις και μόνος σου πιστεύω, δεν χρειάζεσαι τη βοήθεια μου και όταν συγκρίνεις με το intacto ταινίες hollywood και fx σημαίνει πως δεν έχεις δει κάτι εκτός αυτών

εσύ τα έγραψες, αν σε ενδιαφέρει κάτι άλλο ψάξε και δες οτιδήποτε εκτός αυτών, είναι πολύ εύκολο

αν διαφωνείς κι επιμένεις ότι δεν υπάρχει για σένα κάτι αξιόλογο από το 2001 και μετά (παρ'όλο που αρχικά μάλλον αναφερόσουν μόνο στο hollywood, οπότε τώρα συνεχίζεις για λόγους αντιπαράθεσης και δεν καταλαβαίνω γιατί), τέλος

άλλο γούστο έχεις εσύ κι άλλο εγώ, δεν θα σου αλλάξω γούστο εγώ

αν το θέμα σου είναι να πιάσεις μία μία τις ταινίες που θα γράψω εγώ και να μου γράψεις κριτική, ευχαριστώ πολύ αλλά δεν ζήτησα τπτ τέτοιο και δεν θα συμμετέχω σε τέτοια αντιπαράθεση - γιατί αυτά που γράφεις αντιπαράθεση βγάζουν

πραγματικά δεν ξέρω τι σχέση έχουν αυτά με το θέμα για την ταινία και γιατί συνεχίζουμε

Δημοσ.

έχουν σχέση με το θέμα γιατι εγώ μιλάω για το intacto και το υποστηρίζω (στο θέμα του intacto) και εσύ μιλάς για το intacto και λές την γνώμη σου για αυτό (στο θέμα του intacto) η οποία είναι οτι έχει "παλιώσει" και δεν αξίζει να την δεί κάποιος το 2010...

δεν είπα πουθενα οτι δεν έχουν βγεί αξιόλογες ταινίες μετά το 2001 απλώς καμία ταινία που βγήκε μετά το 2001 δεν ανάγκασε το intacto να μην είναι πλέον ωραία ταινία. δηλαδή το monty python τι το θεωρούμε?? άθλιο επειδή είναι του 1975..?? σε πληροφορώ οτι αυτή η ταινία έχει 158.000 ψήφους στο imdb και βαθμολογία 8.4 ... άρα δεν έχει παλιώσει καθόλου.. !!

συζήτηση λέγεται... δεν λέγεται αντιπαράθεση.. αλλα αφου δεν θέλεις δεν έχω κανένα λόγο να την συνεχίσω... :-)

Δημοσ.

Κακώς, έχει φάση. Μόνο εγώ με τον marantoni θα πλακωνόμαστε; :P

Υ.Γ.Νομίζω ότι ο/η oneofthem ξεκαθαρίζει τι εννοούσε. Ότι τότε δεν υπήρχαν άλλες ταινίες στο στυλ αυτής κι άρα έκανε εντύπωση ενώ πλέον έχουν γυριστεί πολλές άρα θα κάνει λιγότερη εντύπωση και τα μειονεκτήματα της είναι πιο "χτυπητά" σε σχέση με τότε που λόγω έλλειψης συγκρίσιμων μεγεθών δεν ήταν τόσο αντιληπτά. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Δημοσ.

gan-gan, gan-gan

έχουν σχέση με το θέμα γιατι εγώ μιλάω για το intacto και το υποστηρίζω (στο θέμα του intacto) και εσύ μιλάς για το intacto και λές την γνώμη σου για αυτό (στο θέμα του intacto) η οποία είναι οτι έχει "παλιώσει" και δεν αξίζει να την δεί κάποιος το 2010...

δεν είπα πουθενα οτι δεν έχουν βγεί αξιόλογες ταινίες μετά το 2001 απλώς καμία ταινία που βγήκε μετά το 2001 δεν ανάγκασε το intacto να μην είναι πλέον ωραία ταινία. δηλαδή το monty python τι το θεωρούμε?? άθλιο επειδή είναι του 1975..?? σε πληροφορώ οτι αυτή η ταινία έχει 158.000 ψήφους στο imdb και βαθμολογία 8.4 ... άρα δεν έχει παλιώσει καθόλου.. !!

sry ρε παιδί μου αλλά έχεις διαβάσει το σχόλιο (μου) που σχολίασες; και τα υπόλοιπα δλδ, αναρωτιέμαι

δεν ξέρω γιατί έχεις κολλήσει με αυτά που έγραψα - πρέπει να κάνω quote; ορίστε:

ωραία ταινία, με τα καλά ευρωπαϊκά στοιχεία

δλδ πως αλλιώς να γράψω ότι είναι ωραία ταινία αν όχι γράφοντας... 'ωραία ταινία';

δεύτερο quote:

σε κάποιον που έχει δει ότι έχω δει εγώ και δει σήμερα το intacto, θα του αρέσει πάρα πολύ απλά θα βρει κενά

κενά που δεν βρήκα εγώ όταν το είδα αλλά θα βρισκα αν το έβλεπα τώρα

*** και συμπληρώνω: γιατί πιθανόν να έχει μεγαλύτερες προσδοκίες σήμερα ο θεατής

-

πού έγραψα πως δεν είναι ωραία ταινία είτε-τότε-είτε-τώρα, που έγραψα πως έχει παλιώσει και δεν αξίζει να την δεις; απορώ που τα είδες αυτά

ίσως να μην τρελαθεί κάποιος αλλά δύσκολο να την dislike

έγραψα πως μπορεί... ΜΠΟΡΕΙ να μην τη βρει άψογη ένας σημερινός θεατής

όχι πως δεν θα του αρέσει, το ανάποδο, δύσκολα δεν θα αρέσει σε κάποιον

- και γιατί να μην τη βρει άψογη κάποιος;

(παρένθεση: σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω που γράφτηκαν μου φαίνονται υπερβολικά, ούτε με τον a.o να μίλαγα, μια κουβέντα έγραψα και θα κάνουμε διδακτορικό σε λίγο..)

γιατί εκτός από την ιδέα (δλδ το σενάριο), ένα ιδιαίτερο στοιχείο της ταινίας είναι το κινηματογραφικό ύφος της

δλδ χρήση φυσικού φωτισμού, έλλειψη heavy make up, παύσεις κτλ που χρησιμοποιούν κυρίως οι ευρωπαίοι για να δημιουργήσουν αυτό το ρεαλιστικό κλίμα που λείπει από το hollywood που δεν χρησιμοποιεί πολύ αυτήν την τεχνοτροπία

ε τι να κάνουμε, σήμερα είναι πιο διαδεδομένο αυτό το στοιχείο, όχι γιατί πάλιωσε η ταινία αλλά γιατί ο θεατής έχει ευρύτερη 'παιδεία'

άρα πιθανόν να ζητήσει κάτι περισσότερο, να έχει μεγαλύτερες προσδοκίες, όχι πως δεν θα του αρέσει

με ρωτάς για το monthy python, quote:

δεν αναφέρομαι στο περιεχόμενο της ταινίας, αλλά στην παραγωγή
ελπίζω να επαρκεί το quote, άμα θες να το αναλύσω περισσότερο και για το mp και γιατί δεν κολλάει το ερώτημά σου.. χαθήκαμε

αλλά και για το intacto δεν αναφερόμουν καν στην ποιότητα της παραγωγής αλλά στην τεχνοτροπία όπως περιέγραψα πιο πάνω που είναι πιο διαδεδομένη

σε κάθε περίπτωση καμμία σχέση με το περιεχόμενο

αφού τα post πάνε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε τι μου γράφεις πως προσπαθείς να κάνεις συζήτηση και όχι αντιπαράθεση

εγώ αυτό που διαβάζω δεν είναι κάποια διαφωνία, αλλά κάποιος που σχολιάζει ότι να ναι

ειλικρινά μετά το τελευταίο post σκέφτομαι σοβαρά πως απλά κάνεις trolling για πλάκα και νιώθω σαν κορόιδο που έκατσα να απαντήσω

Ότι τότε δεν υπήρχαν άλλες ταινίες στο στυλ αυτής κι άρα έκανε εντύπωση ενώ πλέον έχουν γυριστεί πολλές
και αυτό με έναν επιπλέον αστερίσκο όπως είπα, ότι ακόμη και αυτές που υπήρχαν πριν το 2001, δεν ήταν διαδεδομένες έως το 2001, γιατί δεν ήταν το internet στην ίδια φάση με σήμερα και για άλλους λόγους που χρειάζονται εκτεταμένη ανάλυση

anyway ούτε με τανκς δε συνεχίζω

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Τον εμπιστεύομαι τον Καβαλιώτη (αν και δε μ' άρεσε καθόλου το Treme) και θα την κατεβάσω να τη δω.

Κακώς. Άστοχη κι ανούσια, τυπικό δείγμα ευρωπαϊκού κινηματογράφου που θέλει να πει πολλά και τελικά δε λέει τίποτα. Είχε δυνατότητες για παραπάνω αλλά...

5/10 από μένα.

Υ.Γ. Η σκηνή στο δάσος πραγματικά ήταν καλή αλλά δεν αρκεί για να σώσει την ταινία ;)

Δημοσ.

Ίσως έπρεπε να γράψω περισσότερα στο αρχικό ποστ, αν και φαίνεται από τα 3-4 πρώτα σχόλια ότι μιλάμε για μία μέτρια ταινία (που από τα μισά και μετά χάνει λίγο την συγκέντρωση της). Παρόλα αυτά -ίσως λόγω θεματολογίας- νομίζω αξίζει μία παρακολούθηση.

Δημοσ.
Ίσως έπρεπε να γράψω περισσότερα στο αρχικό ποστ, αν και φαίνεται από τα 3-4 πρώτα σχόλια ότι μιλάμε για μία μέτρια ταινία (που από τα μισά και μετά χάνει λίγο την συγκέντρωση της). Παρόλα αυτά -ίσως λόγω θεματολογίας- νομίζω αξίζει μία παρακολούθηση.

δεν είναι καθόλου μέτρια ταινία.

Δημοσ.
δεν είναι καθόλου μέτρια ταινία.

Θα ήθελα περισσότερους διαλόγους. Ολόκληρη η ταινία στηρίχτηκε πάνω στην κεντρική ιδέα (τύχη) και έτσι αμελήθηκε το κείμενο. Οπότε βλέπεις γραπωμένος πάνω στην ιδέα και τελικά όταν τελειώνει δεν σου έχει δείξει και κάτι τρομερό - κάποιο twist. Ή μάλλον δείχνει, αλλά δεν το πουλάει πως να το πω. Μη με κάνεις και γίνομαι κακός τώρα, είπα μία παρακολούθηση την αξίζει ! :lol:

Δημοσ.

έχω και καιρό να την δώ οπότε δεν θυμάμαι ακριβώς τι γίνεται στο τέλος... θυμάμαι πάντως οτι μου έχει αφήσει πολύ θετικά συναισθήματα σαν ταινία.. το οτι δεν μιλάνε πολύ είναι χαρακτηριστικό μη-χολυγουντιανών παραγωγών... μπορεί να σου περάσει και με άλλους τρόπους πράγματα ... που να δείς το El Aura δηλαδή που μιλάνε ακόμα λιγότερο.. (και είναι ταινιάρα).. προχτές πήγα να το ξαναδώ και με πήρε ο ύπνος.. :lol: :lol:

Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα με τα αργά και τα μουγκά (stalker, assasination of jesse james, no country for old men, carnivale είναι στην λίστα αγάπης) απλά το intacto ήταν λίγο γυμνό.

Για τον ύπνο που λες έχεις πολύ δίκιο.Όσο κι αν αγαπάω κάποιες ταινίες, απλά δεν βλέπονται άμα είσαι λίγο κουρασμένος. :)

Δημοσ.

Προσωπικά, με κουράζουν οι ταινίες που είναι τίγκα στο συμβολισμό και από κείμενο μηδέν (σε αντίθεση με τον μαραντόνα που νομίζω ότι τις λατρεύει).

Δημοσ.
Προσωπικά, με κουράζουν οι ταινίες που είναι τίγκα στο συμβολισμό και από κείμενο μηδέν (σε αντίθεση με τον μαραντόνα που νομίζω ότι τις λατρεύει).

Οφ τοπικ: Νομιζω οτι απλα σε κουραζουν οι περισσοτερες ταινιες που ειναι κατα μεγαλο μερος συμβολικες και εχουν διαρκεια πανω απο μιαμιση ωρα. Αυτο με το "κειμενο μηδεν" δε το δεχομαι και δεν συμφωνω (παροτι με τις μουγγες ταινιες δεν εχω φυσικα προβλημα).

:-)

Ον τοπικ: Θα δω το Infacto οσονουπω γιατι μου κινησατε την περιεργεια

αλλα πιο πολυ επειδη δεν αρεσει στον yannis27:-D:p

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...