Προς το περιεχόμενο

Intacto (2001)

ScarletK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Intacto (imdb)

Το χρωστάω να κάνω ένα νήμα για αυτή την ταινία. Η κεντρική ιδέα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο τυχεροί από τους υπόλοιπους. Ενώ είναι κάτι αόριστο γενικά, κάτι μη μετρήσιμο, τα άτομα με "πλεόνασμα" τύχης -ή έστω αυτοί που κατανοούν τους κανόνες της- μπορούν να στην κλέψουν.

Περίεργα στοιχήματα με μεγάλα "έπαθλα" και γενικά παραξενιές:-). Πάνε κάτι χρόνια που την έχω δει αλλά ένα δύο σκηνές τις φέρνω στο μυαλό μου συχνά. Έχει ήσυχη και σκοτεινή σκηνοθεσία, και λόγω θέματος περνάει όμορφα η ώρα.

post-124289-129063128655_thumb.jpg

Δημοσ.

Όντως πολύ ενδιαφέρουσα ταινία. Πάνε αρκετά χρόνια που την έχω δει αλλά είναι 2-3 σκηνές που τις θυμάμαι ξεκάθαρα σα να τις είδα χτες.

Η σκηνή που τρέχουν με δεμένα μάτια στο δάσος, ή η σκηνή που περνάνε το δρόμο πάλι με δεμένα μάτια είναι χαρακτηριστικές.

Γενικά πάντως μου είχε μείνει η αίσθηση ότι θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερο και ότι έχασαν μια ευκαιρία να κάνουν μια ταινία που θα έμενε στην ιστορία.

Δημοσ.

Γενικά πάντως μου είχε μείνει πάντως η αίσθηση ότι θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερο και ότι έχασαν μια ευκαιρία να κάνουν μια ταινία που θα έμενε στην ιστορία.

Όπως το λες ακριβώς. Γενικά συμφωνώ με ολόκληρο το ποστ σου :lol:.

Δημοσ.

Ταινιάρα. Οι λάτρεις του ισπανικού κινηματογράφου που βρίσκονται στην Αθήνα προλαβαίνουν για κανά 2 μέρες ακόμα τη 2 εβδομάδα ισπανικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Δημοσ.
Όπως το λες ακριβώς. Γενικά συμφωνώ με ολόκληρο το ποστ σου :lol:.

συμφωνώ και εγώ με την σειρά μου... !! πριν λίγες μέρες την πρότεινα και σε κάποιον εδω μέσα που έψαχνε κάτι να δεί.. είναι απτις ταινίες που τις θυμάσαι για κάποιον λόγο και μετά απο πολύ καιρό..

Δημοσ.

Φαινεται καλη ταινια απο το τρειλερ που ειδα ...

Φαινεται να εχει γινει καλη δουλεια ...

Αλλα αν καταλαβα καλα κινειται γυρω απο την εννοια τυχη την οποια και δεν πιστευω αρα δε νομιζω να τη δω ....

Εκτος κι αν καταλαβα λαθος απο το τραιλερ ...

Δημοσ.

δεν χρειάζεται να πιστεύεις σε κάτι για να το δείς.. είναι μια ταινία φαντασίας... είναι μια ιστορία και δεν είναι απαραίτητο να είναι αληθινή ιστορία για να είναι ωραία..

όμως καταλαβαίνω τι λές, αφου και εμένα με εκνεύρισε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ το Big Fish γιατι έδειχνε μια ιστορία ενός ανθρώπου που προσωπικά τον χαρακτήρα απαιχθάνομαι ...

πάντως συμφωνώ μαζί σου.. η τύχη ευνοεί τους ικανούς... :-) :-)

(quote απο hard luck)

Δημοσ.

ωραία ταινία, με τα καλά ευρωπαϊκά στοιχεία

απλά είναι του 2001 και από τότε έχουν αλλάξει πολλά

ίσως να μην τρελαθεί κάποιος αλλά δύσκολο να την dislike

Δημοσ.

ότι πιο άκυρο έχω διαβάσει σε σχόλιο ποτέ εδω μέσα... :lol:

τι έχουν αλλάξει..?? θα μας τρελάνετε ρε... τα σκέφτεστε αυτά πριν τα πείτε..??

wtf-cat.jpg

Δημοσ.

WTF γατουλα κι απο μενα:lol::lol:

Δημοσ.

μάλλον δεν καταλάβατε τι έγραψα, δεν αναφέρομαι στο περιεχόμενο της ταινίας, αλλά στην παραγωγή

σε κάθε περίπτωση όταν δεν καταλαβαίνετε τουλάχιστον κρατηθείτε λίγο πριν σχολιάσετε

Δημοσ.
μάλλον δεν καταλάβατε τι έγραψα, δεν αναφέρομαι στο περιεχόμενο της ταινίας, αλλά στην παραγωγή

σε κάθε περίπτωση όταν δεν καταλαβαίνετε τουλάχιστον κρατηθείτε λίγο πριν σχολιάσετε

αρχικά συγνώμη για το ύφος μου πριν αλλα όπως το έγραψες, έτσι απάντησα.. δεν έχω κάτι μαζί σου.Στην παραγωγή αυτά που έχουν αλλάξει (το 2010) είναι οτι δεν βγαίνουν πια ταινίες με φοβερά σκηνικά, με καλοσχεδιασμένα κοστούμια, ακόμα και καλές ερμηνείες σπανίζουν. γενικά αν έχει αλλάξει κάτι αυτό είναι τα έξοδα που κάνουν τα studio ... όλοι προσπαθούν να πετάξουν μέσα 10-20 effects και βγάζουν κάτι που το θεωρούν ταινία. όσο βγάζουν τέτοιες ταινίες, προσωπικά, τόσο θα τις κατεβάζω αντί να τις πληρώνω. και τόσο θα μένω ανικανοποίητος στο τέλος ..

το έχουν καταντήσει το hollywood μια αηδεία (γιατι μάλλον στο hollywood αναφέρεσαι όταν λές την παραγωγή).. και οι εξαιρέσεις είναι λίγες..

Δημοσ.

μα δεν μιλάω για το hw ούτε για ταινίες με fx, πως τα μπλέξατε με το intacto όλα αυτά;

η συγνώμη δε χρειάζεται, δεν με πείραξε το ύφος απλά ακόμη πιστεύω πως δεν έχετε καταλάβει τι σχολιάσατε

anyway είναι υπερβολικό να γράψω ολόκληρη ανάλυση και να χαλάσω το θέμα της ταινίας χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αλλά αφού δεν έγινε κατανοητό, θα το κάνω σε spoiler

αυτοί που είδαμε την ταινία όταν βγήκε, πολύ πιθανόν να μας έκανε πολύ, πολύ καλύτερη εντύπωση από κάποιον που θα τη δει σήμερα

αυτό γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια

απλά η δεκαετία του '10 έχει πολύ πιο έντονο αυτό το στοιχείο από ότι παλιότερα, γιατί είναι πιο έντονες οι αλλαγές που έγιναν

κατά τη γνώμη δλδ όλα αυτά, αν και πιστεύω πως μπορούν να τεκμηριωθούν με επιπλέον στοιχεία πέραν των παρακάτω, αλλά δε χρειάζεται να γράφω σεντόνια

όχι μόνο γιατί από τότε έχουν γίνει πάρα πολλές (κυρίως ευρωπαϊκές) παραγωγές (επομένως και το επίπεδο αυτών) αλλά και επειδή όσες υπήρχαν και τότε, δεν ήταν όσο διαδεδομένες όσο είναι σήμερα λόγω internet - δεν έχει σχέση το internet του '10 με του '01

κάποιος δλδ που βλέπει ταινίες σήμερα, έχει δει πολύ πολύ περισσότερες ταινίες στο ίδιο ύφος, από κάποιον που έβλεπε ταινίες το 2001

τώρα βέβαια με αυτά που γράψατε, αυτό παίζεται

αν κάποιος το μόνο που έχει δει από το 2001 έως τώρα, είναι ταινίες με χειρότερες ερμηνείες και περισσότερα fx τι να κάνουμε; έτυχε

αν βλέπεις μόνο blockbuster πώς να δεις καλύτερες ερμηνείες; λογικό είναι

αν είναι έτσι όπως γράψατε όμως γιατί αντιδράτε;

δεν διαφωνούμε, απλά έχουμε δει άλλες ταινίες σε αυτό το διάστημα

σε κάποιον που έχει δει ότι έχω δει εγώ και δει σήμερα το intacto, θα του αρέσει πάρα πολύ απλά θα βρει κενά

κενά που δεν βρήκα εγώ όταν το είδα αλλά θα βρισκα αν το έβλεπα τώρα

σε κάποιον που βλέπει κυρίως blockbuster αλλά ψάχνει κάτι καλύτερο, προφανώς θα του αρέσει πολύ περισσότερο γιατί είναι κάτι διαφορετικό για αυτόν

εγώ λοιπόν το έγραψα για τους πιο πάνω και όχι για τους τελευταίους, για να μην απογοητευτούν, αυτά:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...