Luciddream Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Όχι, μια χαρά είσαι. Το HWMonitor τι λέει; ήρεμα πράγματα...
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 H ένδειξη System πρέπει να είναι το chipset.
caution Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 33C "γυμνό" το x38 ; Αμφιβάλλω... Επίσης η συγκεκριμένη δεν έχει PWM temp οπότε ο θεός και η ψυχή της - δεν θα ήμουν άνετος να την τρέχω έτσι για καιρό...
Luciddream Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 33C "γυμνό" το x38 ; Αμφιβάλλω... Επίσης η συγκεκριμένη δεν έχει PWM temp οπότε ο θεός και η ψυχή της - δεν θα ήμουν άνετος να την τρέχω έτσι για καιρό... ναι και εγώ αυτής της άποψης είμαι... δυστυχώς δεν βρήκα κάτι καλύτερο σήμερα και πήρα αυτό: http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Chipset-Coolers/Xigmatek-Chipset-Cooler-Porter-N881-HDT.htm ...του έβαλα και ένα 80άρι fan πάνω.. αλλά ίσως το αλλάξω σε λίγες μέρες. τώρα για SB και mosfets... ? edit: κάτι τέτοιο ίσως...?? http://www.thermalright.com/products/index.php?act=data&cat_id=10&id=168 Question : I have a Gigabyte DQ6 motherboard that has quite an effective cooling solution for its MOSFET. Would I get an even better result with HR-09? Answer : In our own lab tests, results have shown that there is a difference of 5-8 Celsius degrees after the installation of HR-09 on the Gigabyte DQ6 motherboard. If you were to install a HR-05 for the northbridge chipset, you would have an even wider range for overclocking.
caution Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μια χαρά είναι για το nb αυτό Τέρας ακόμα και χωρίς fan. Για τα phases -> http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Passive-Cooling/Thermalright-Mofset-Cooling-HR09U.htm για SB μην αγχώνεσαι και πολύ, μέτρα τις τρύπες και όλο και κάτι θα βρεις. Αλλιώς thermal pad και 4 από τα κλασικά enzo_για_phase. Αν δεν σε νοιάζει το RMA βέβαια, μπορείς να κόψεις την μαμά
Luciddream Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μια χαρά είναι για το nb αυτό Τέρας ακόμα και χωρίς fan. Για τα phases -> http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Passive-Cooling/Thermalright-Mofset-Cooling-HR09U.htm για SB μην αγχώνεσαι και πολύ, μέτρα τις τρύπες και όλο και κάτι θα βρεις. Αλλιώς thermal pad και 4 από τα κλασικά enzo_για_phase. Αν δεν σε νοιάζει το RMA βέβαια, μπορείς να κόψεις την μαμά ωραία ιδέα να το κόψω.. και τo cooler για το NB καλό είναι, αλλα δεν έχω καταφέρει να το στήσω καλά πάνω.. ακουμπάει ίσα ίσα στο NB :-( και το ήξερα πριν το αγοράσω, το διάβασα σε διάφορα forum.. αλλα δεν βρήκα κάτι άλλο edit: μπά άκυρο για τα mosfets.. οπότε πάμε για κόψιμο...
caution Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Παράληψη που δεν τσέκαρα, απλά με το συγκεκριμένο thermalright δεν είχα ποτέ θέμα... άρχισε να κόβεις λοιπόν, και αν δεις ότι κάτι δεν πατάει, βάλε 2.5mm βίδες με τα αντίστοιχα παξιμάδια από praktiker και χάρτινη ροδέλα
Luciddream Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Παράληψη που δεν τσέκαρα, απλά με το συγκεκριμένο thermalright δεν είχα ποτέ θέμα... άρχισε να κόβεις λοιπόν, και αν δεις ότι κάτι δεν πατάει, βάλε 2.5mm βίδες με τα αντίστοιχα παξιμάδια από praktiker και χάρτινη ροδέλα λοιπόν τελικά επειδή μου φάνηκε πολύ απλό το έκοψα με το χέρι... αλλα δεν ξέρω αν είναι εντάξει τώρα η αν θέλει λιμάρισμα... λές να επηρεάζει τις θερμοκρασίες αυτό?? έβαλα και πάστα (arctic ceramique) πάνω στα mosfets και στο SB ... :-) το αποτέλεσμα είναι κάπώς έτσι.. (πάμε για 3.6 τώρα...)
Alkibiadhs Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Sorry που δεν ανοιγω νεο θεμα αλλα εφοσον υπαρχει λεω να γραψω εδω το μικροπροβληματακι μου. Μετα την εγκατασταση της mugen 2 με τον ανεμιστηρα απο την αριστερη μερια τον n/b δεν εχει επαρκες airflow για να ψυχθει και ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες. Idle ειναι πανω απο 50 παντα και σε load μετα απο καποιο game πχ το εχω δει να παει ως τους 72. Το n/b ειναι το 790FX και η μητρικη ειναι DFI LanParty Dk 790FXB M2RS. Και κατι ακομα ο ανεμιστηρας της mugen ακουμπαει πανω στην ψυκτρα των mofset δημιουργει καποιο προβλημα αυτο;
caution Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 72 είναι πάρα πολύ - ή δεν ακουμπάει η ψύκτρα στο NB ή του έχεις δώσει 1.5φεύγα... Η επαφή της mugen με τα phases δεν είναι πρόβλημα - αν και τα 2 είναι κουμπωμένα καλά...
Alkibiadhs Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Η ψυκτρα του n/b δεν παταει καλα αλλα πιστευω πως και να την βγαλω και τοποθετωντας νεα παστα παλι το προβλημα θα υπαρχει απο την στιγμη που ειναι ελλατωματικη η ψυκτρα.Εχω λιγη artic cooling mx-2 υπαρχει προβλημα αν την χρησιμοποιησω;
Alkibiadhs Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Η ψυκτρα του n/b δεν παταει καλα αλλα πιστευω πως και να την βγαλω και τοποθετωντας νεα παστα παλι το προβλημα θα υπαρχει απο την στιγμη που ειναι ελλατωματικη η ψυκτρα.Εχω λιγη artic cooling mx-2 υπαρχει προβλημα αν την χρησιμοποιησω;
Alkibiadhs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Ξανατοποθετησα την ψυκτρα του n/b εβαλα και λιγη MX-2 αφου ειχα καθαρισει την παλια αλλα το αποτελεσμα το ιδιο η ψυκτρα παλι δεν παταει καλα και οι θερμοκρασιες ειναι υψηλες.
Alkibiadhs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Ξανατοποθετησα την ψυκτρα του n/b εβαλα και λιγη MX-2 αφου ειχα καθαρισει την παλια αλλα το αποτελεσμα το ιδιο η ψυκτρα παλι δεν παταει καλα και οι θερμοκρασιες ειναι υψηλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.