Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε RAM

fordakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
δεν θέλω να σε στεναχωρήσω και ούτε να ξεκινήσω ιστορία με αυτό που θα πώ αλλα εγώ το memtest δεν το εμπιστεύομαι... μου πέρναγε ολόκληρο το τέστ μια χαρά και μετά έμπαινα στο WoW και σε 10 λεπτά έτρωγα BSOD.. τι να πώ μακάρι να σου τρέξουν αλλα δεν το νομίζω..

Το PC έκλεισε 14 ώρες λειτουργίας του προγράμματος Memtest χωρίς να βρεί Error, εκτελώντας έλεγχο 10 φορές μέχρι στιγμής. Θέλω να πιστεύω πως είμαι οκ.

Εάν όμως μου συμβεί κάτι αντίστοιχο όπως εσένα, δηλαδή μετά απο λίγο καιρό να δω BSoD, εάν αλλάξω τα volt θα είμαι οκ Ή απο την στιγμή που θα εμφανιστεί μία τέτοια οθόνη το PC έχει πάθει ζημιά?

Δημοσ.

Μια BSOD δεν οφείλεται αποκλειστικά στις μνήμες, μπορεί να παίζει οτιδήποτε.

Το πρώτο που θα κάνεις σε τέτοια περίπτωση είναι να τσιμπήσεις το DRAM Voltage και να τρέξεις πάλι memtest μέχρι να δεις αν θα έχει αλλάξει τίποτα.

Αν δεις ότι απαιτούν πολλή περισσότερη από πριν (τώρα δηλαδή), μπορεί να προτιμήσεις να ρίξεις τη συχνότητα ή να χαλαρώσεις κάποιο subtiming ή κάποιο συνδυασμό των παραπάνω.

Αν έχει έρθει η ώρα τους (θα βρεις με το memtest ποιες έχουν παραδώσει πνεύμα) τις στέλνεις για RMA, σου κόβουν κανα πιστωτικό και παίρνεις άλλες ή παίρνεις οτιδήποτε άλλο, ανάλογα με τα θέλω σου.

Δημοσ.
Μια BSOD δεν οφείλεται αποκλειστικά στις μνήμες, μπορεί να παίζει οτιδήποτε.

Το πρώτο που θα κάνεις σε τέτοια περίπτωση είναι να τσιμπήσεις το DRAM Voltage και να τρέξεις πάλι memtest μέχρι να δεις αν θα έχει αλλάξει τίποτα.

Αν δεις ότι απαιτούν πολλή περισσότερη από πριν (τώρα δηλαδή), μπορεί να προτιμήσεις να ρίξεις τη συχνότητα ή να χαλαρώσεις κάποιο subtiming ή κάποιο συνδυασμό των παραπάνω.

Πώς θα δώ απο το Memtest οτι θέλουν παραπάνω volt?Προς το παρόν έχει περασει 12 φορές (16 ώρες) χωρίς error. Λέω να το σταματήσω.

Με αυτά που μου είπες κατάλαβα πως εάν είναι να χαλάσουν..θα χαλάσουν...δεν θα φταίνε τα λιγα volt που τους έχω βάλει. Και εάν συναντήσω καμία BSOD να μην πανικοβληθώ, αλλα να αυξήσω λίγο τα volt.

Δημοσ.

Αν παρατηρήσεις αστάθεια ή BSOD's κ.λπ. (που οφείλονται στις μνήμες), θα καταλάβεις ότι απαιτούν περισσότερη τάση, κατ' αρχάς αυξάνοντάς την και κατά δεύτερον επειδή θα περνάνε πολλές ώρες memtest χωρίς λάθη κι επειδή το σύστημα θα είναι πάλι σταθερό.

Το παραπάνω ισχύει με τη λογική ότι όταν θα αρχίσεις να βλέπεις BSOD's, όταν θα τρέχεις memtest θα πετάνε λάθη, κάτι που μέχρι στιγμής δεν κάνουν.

Όσο δε δίνεις μπόλικη τάση δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Δημοσ.
Αν παρατηρήσεις αστάθεια ή BSOD's κ.λπ. (που οφείλονται στις μνήμες), θα καταλάβεις ότι απαιτούν περισσότερη τάση, κατ' αρχάς αυξάνοντάς την και κατά δεύτερον επειδή θα περνάνε πολλές ώρες memtest χωρίς λάθη κι επειδή το σύστημα θα είναι πάλι σταθερό.

Κάτι δεν μου κολλάει στο παραπάνω. Όταν εννοούμε σταθερό σύστημα πάει να πεί πως δεν θα κάνει επανεκκινήσεις από μόνο του?

Δημοσ.

ηλαδή εκεί που λειτουργούν να μου πει το σύστημα πως σταμάτησαν να λειτουργούν και να αναγκαστούν να κλείσουν

Δημοσ.

Και να φανταστώ...πως μετά δοκίμασες το Memtest και σου έβγαλε Error.

---------- Προσθήκη στις 23:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:08 ----------

Όχι αποκλειστικά, μπορεί να crashάρουν διάφορες εφαρμογές π.χ..

Έαν μια συγκεκριμένη crashari δεν νομίζω οτι πάει να πεί πως οι μνήμες μου πάνε...έτσι?

Δημοσ.

Ναι, έτρεξα στην αρχή και πετούσε λάθη, αλλά τις έγραψα κανονικά μέχρι που κάηκαν :Ρ

Αν τις έχεις όλες μαζί και βλέπεις να πετάνε λάθη, πρέπει να δοκιμάσεις κάθε ένα ξεχωριστά μέχρι να δεις ποιο είναι το ψόφιο.

Δημοσ.

Κατάλαβα...πάντως 25 ώρες το άφησα το Memtest και δεν έβγαλε Error. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πως ο κατασκευαστής τις Muskin έχει βγάλει 5-5-5-15 στα 1066 με 2.1 volt και με εμένα λειτουργούν στα ίδια με 1.8 Volt. Το bios δεν γίνεται να κάνει λάθος?!!

Δημοσ.

Χοχο, όντως είσαι στα 1066MHz με 1.8V και σταθερός απ' ό,τι φαίνεται. Περίεργο μου φαίνεται κι εμένα πάντως, αλλά θεωρώ πως απ' τη στιγμή που παίζεις με χαμηλή τάση, είσαι ΟΚ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...