Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε RAM

fordakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρητικά περισσότερο bandwidth έχουν οι 1066άρες, αλλά με γυμνό μάτι δεν πρόκειται να δεις διαφορές, άσε που έτσι κι αλλιώς είναι αμελητέες.

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Αφού πρώτα έβαλα τις μνήμες μου στα 2.1Volt με ταχύτητα 1066Mhz και με timings 5-5-5-15 και το PC λειτούργησε κανονικά, πήγα στο Πλαίσιο και αγόρασα αυτές τις μνήμες (Mushkin Radio Active Edition 4GB DDR2-1066MHz Ram Kit), και τις τοποθέτησα μαζί με τις δικές μου για να πάω στα 6Gb.

Τις τοποθέτησα, ολες μαζί, πάνω στο PC μου επιλέγοντας τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα παραπάνω. Ο υπολογιστής λειτούργησε κανονικά.Δεν έχω δοκιμάσει να κατεβάσω τις μνήμες στα 1.8Volt με 800Mhz και timings 4-4-4-12, δεν ξέρω εάν θα λειτουργήσουν οι καινούργιες με αυτό τον συνδιασμό.

Στην συνέχεια άφησα 12 ώρες ανοιχτό το PC με το πρόγραμμα Memtest χωρίς να μου βγάλει κάποιο Error.

Λογικά θα είμαι οκ τώρα, έτσι? Το μόνο που δεν ξέρω εάν είναι καλό, μετά από 12 ώρες λειτουργία, όταν ακούμπησα τις μνήμες με το χέρι ήταν αρκετά ζεστές, είναι λογικό?Μήπως έχω κάποιο πρόβλημα αργότερα?

Δημοσ.

Χμμ.. ανέβασε screenshots από cpu-z να δούμε τι παίζει με τις Mushkin, νομίζω πως για τα 1066MHz απαιτούν 2.05V.

Επίσης να δούμε και πόσα θέλουν για τα 800MHz και με τι timings, μπας και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στην περίπτωση στην οποία βρίσκεσαι τώρα (1066MHz με 5-5-5-15 και 2.1V) και σε 800MHz με 4-4-4-12 και 1.8V.

Δημοσ.

το πολύ πολύ να τα φτύσει η πρώτη μνήμη αφου είναι σχεδιασμένη για λειτουργία στα 1.8v .. για μένα βγάλτην και άσε πάνω μόνο τις mushkin.. 4gb είναι αρκετά :)

ήταν μεταχειρισμένες? η στο κουτί τους?

Δημοσ.

Λοιπον παιδια εχω και εγω μια απορια πανω στις ΡΑΜ. Εχω αυτην την μνημη http://www.multirama.gr/products/product?pid=0412575&catid=020600 και την αγορασα με 40€ οταν αναβαθμισα τον υπολογιστη μου με την βοηθεια του Ινσομνια! Τωρα η ιδια καρτα κοστιζει 48€ στα Μουλτιραμα... Προσεξα αυτην την καρτα μνημης http://www.multirama.gr/products/product?pid=0526661&catid=020600 στην περιγραφη εχουν την ιδια ταση 1,5V αποτι διαβασα πιο πανω παιζει ρολο και σας ρωτω αν μπορουν να λειτουργησουν μαζι χωρις προβληματα καθως ειναι πιο φθηνη λυση απο την Αντατα! Ευχαριστω

Δημοσ.
το πολύ πολύ να τα φτύσει η πρώτη μνήμη αφου είναι σχεδιασμένη για λειτουργία στα 1.8v .. για μένα βγάλτην και άσε πάνω μόνο τις mushkin.. 4gb είναι αρκετά :)

ήταν μεταχειρισμένες? η στο κουτί τους?

Ναι αλλά αυτή η μνήμη είναι έτσι φτιαγμένη για να μπορείς να τις δώσεις μερικά volt παραπάνω. Έτσι είναι?

Μου είπαν πως δεν ήταν μεταχειρισμένες. Τις είχαν μέσα σε ένα κουτί απο υπολογιστή εκεί επάνω, τις έβγαλαν και μου τις έδωσαν.

Αυτή την στιγμή έχω βάλει το PC μου στο Auto. Παραθέτω εικόνες από το CPU-Z στην κατάσταση AUTO

Πληροφορίες για την Transcend

Πληροφορίες για την Muskin

Απ ότι φαίνεται στο AUTO παίζει με μικρή συχνότητα και μεγάλο χρονισμό. Το FSB:DRAM τι είναι?

Δημοσ.

Για κάποιο λόγο σε γύρισε στα 667MHz με 6-5-5-15.

Όπως βλέπεις οι Mushkin θέλουν όντως 2.05V για τα 1066MHz, οπότε αν βάλεις χειροκίνητα 2.1V σε όλες και ορίσεις να παίζουν στα 1066MHz δε θα έχεις πρόβλημα λογικά.

Το FSB:DRAM είναι ο λόγος του FSB προς τη συχνότητα της μνήμης.

Δημοσ.
Ναι αλλά αυτή η μνήμη είναι έτσι φτιαγμένη για να μπορείς να τις δώσεις μερικά volt παραπάνω. Έτσι είναι?

Μου είπαν πως δεν ήταν μεταχειρισμένες. Τις είχαν μέσα σε ένα κουτί απο υπολογιστή εκεί επάνω, τις έβγαλαν και μου τις έδωσαν.

Αυτή την στιγμή έχω βάλει το PC μου στο Auto. Παραθέτω εικόνες από το CPU-Z στην κατάσταση AUTO

Πληροφορίες για την Transcend

Πληροφορίες για την Muskin

Απ ότι φαίνεται στο AUTO παίζει με μικρή συχνότητα και μεγάλο χρονισμό. Το FSB:DRAM τι είναι?

αρχικά ΜΑΚΡΙΑ απτο AUTO... εφόσον έμαθες να τα βάζεις μόνος σου και γνωρίζεις σε τι συχνότητα μπορεί να τρέξει η μνήμη δεν υπάρχει λόγος να βάζεις στο auto, συνήθως οι μητρικές βάζουν πολύ χάλια ρυθμίσεις ....

δεν νομίζω οτι σχεδιάστηκε για να αντέχει μέχρι 1066, αλλα ίσως αντέχει.. απο εκεί και πέρα μάλλον γιαυτό ζεσταίνεται τόσο και μπορεί σε λίγο καιρό να σου χαλάσει η να πετάει errors.. (υποθέτω,δεν ειμαι σίγουρος για αυτο)..

το FSB:RAM είναι σε τι συχνότητα τρέχει η μνήμη σου σε σχέση με το FSB του CPU, αυτά πάνε "μαζί".. δηλαδή αν έχεις 400 FSB και οι μνήμες σου είναι στα 800mhz, τότε έχεις FSB ratio 1:1 (400x2 λόγω του Double Data Rate) ... στους καινούριους επεξεργαστές (και σε αυτόν που έχεις) δεν έχει καμία διαφορά είτε έχεις 1:1 ratio η 5:12 η οτιδήποτε άλλο μην σε απασχολεί αυτό..

Δημοσ.
Για κάποιο λόγο σε γύρισε στα 667MHz με 6-5-5-15.

Όπως βλέπεις οι Mushkin θέλουν όντως 2.05V για τα 1066MHz, οπότε αν βάλεις χειροκίνητα 2.1V σε όλες και ορίσεις να παίζουν στα 1066MHz δε θα έχεις πρόβλημα λογικά.

Το FSB:DRAM είναι ο λόγος του FSB προς τη συχνότητα της μνήμης.

Γύρισε τόσο, γιατί το έβαλα στο AUTO. Αυτά που έχει στον πίνακα στο κάτω μέρος του προγράμματος CPU-Z είναι οι χρονισμοί, τα Volt και οι συχνότητες που μπορούν να λειτουργήσουν? Εάν βάλω 5-5-5-18 με 1.8Volt στα 800Mhz θα είμαι καλά λογικά ε?

Επίσης γιατί να μην το βάλω 2.05 με 5-5-5-15 στα 1066Mhz?

Θα έχει διαφορά στην επίδοση σε αυτά τα χαρακτηριστικά?

@Luciddream ευχαριστώ.Άρα δεν ανησυχώ γι αυτή την τιμή ;-)

Δημοσ.
Αυτά που έχει στον πίνακα στο κάτω μέρος του προγράμματος CPU-Z είναι οι χρονισμοί, τα Volt και οι συχνότητες που μπορούν να λειτουργήσουν?

ναι, τα πέρνει κατευθείαν απο την μνήμη και στα δείχνει.. αρχικά δοκιμάζεις με αυτές τις ρυθμίσεις και αν δεν παίξει τότε χαλαρώνεις τα timings.

Εάν βάλω 5-5-5-18 με 1.8Volt στα 800Mhz θα είμαι καλά λογικά ε?

Επίσης γιατί να μην το βάλω 2.05 με 5-5-5-15 στα 1066Mhz?

Θα έχει διαφορά στην επίδοση σε αυτά τα χαρακτηριστικά?

καλά θα είσαι αλλα ίσως να παίζει και με πιο σφιχτά timings 4-4-4-12 ..(αν και θα την πιέζεις).. δεν θα μάθεις αν δεν δοκιμάσεις.. !

αν μπορείς να το βάλεις με 2.05 και παίζει να το κάνεις, δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω volt. (ο phanispal εννοούσε οτι ίσως η άλλη μνήμη σου χρειάζεται 2.1 για να παίξει στα 1066)

συνήθως αυτές οι μνήμες έχουν και μια "ασφάλεια" overvolting +0.1v ώστε να μην παθαίνουν ζημιά και να μην χάνεις την εγγύηση..

Δημοσ.

Όταν λες να χαλαρώσω τα timings εννοείς να τα ανεβάσω έτσι?

Επιπλέον εάν πάθουν κάτι οι μνήμες με καλύπτει η εγγύηση?Μπορούν να καταλάβουν ότι τις πείραξα?

Επίσης στο παράθυρο του CPU-Z για την καινούργια μνήμη τί ειναι αυτά που αναγράφει πάνω JEDEC #1 , #2 και EPP #1?

Και κάτι ακόμα, συγνώμη εάν γίνομαι κουραστικός, πώς γίνεται στα 1066 οι καινούργιες να πάνε με 5-5-5-15 και στα 800 να πάνε με 5-5-5-18 όπως λέει το CPU-Z?

Δημοσ.

Κοίτα, αν θες να παίζεις στα 1066MHz, πρέπει είτε να βρεις πόση τάση απαιτούν και τα 2 kits για τη συγκεκριμένη συχνότητα (για τις Transcend δεν είσαι σίγουρος με πόση παίζουν στα 1066 καθώς κάρφωσες 2.1V κατευθείαν και οι Mushkin αναφέρουν 2.05V αλλά μπορεί να παίζουν και με λιγότερη).

Αυτό στο λέω γιατί όπως είναι λογικό, όσο λιγότερη τάση (αλλά να είσαι σταθερός) εφαρμόζεις, τόσο το καλύτερο.

Δηλαδή να βρεις την ελάχιστη τάση με την οποία θα παίζουν και τα 2 kits σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, ταυτόχρονα.

Όταν λέμε χαλαρώνω timings, ναι, εννοούμε ότι τ' ανεβάζω. Όσο τα ανεβάζεις, τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες να ανεβάσεις τη συχνότητα, αλλά και το αντίστροφο.

Όχι, δε μπορούν να το καταλάβουν, εκτός πια κι αν εφαρμόσεις τόση τάση πάνω τους (μερικά boards δίνουν δυνατότητα για μεγάλες τιμές) και καούν σε σημείο να μαυρίσουν τα chips :Ρ

Αλλά και πάλι μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν ξέρεις τίποτα ;)

Αυτά που αναφέρεις είναι τα διαφορετικά profiles στα οποία μπορεί θεωρητικά να λειτουργήσει το συγκεκριμένο dimm.

Στα 800MHz και με 5άρια μπορούν να παίξουν με 1.8V επειδή είναι χαλαρά τα timings, δεν είναι 4άρια ας πούμε.

Συνήθως για να παίξουν στα 800MHz με 4άρια απαιτούν μεγαλύτερη τάση από τα 1.8V.

Ενώ στα 1066MHz απαιτούν 2.1V για να παίξουν πάλι με 5άρια.

Όλα αυτά είναι θεωρητικά βέβαια, στην πράξη μπορεί να είναι αλλιώς τα πράγματα.

Δημοσ.

Είπαμε πως τα περισσότερα volt είναι αυτά που μπορούν να κάνουν κακό στην μνήμη, έτσι δεν είναι (εάν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε);

Για αυτό το λόγο έφτασα σταδιακά από το bios στις παρακάτω ρυθμίσεις:

1.8Volt,1066Mhz και 5-5-5-15. Τώρα έχω βάλει το Memtest να ελέγξει και θα σας πω τα αποτελέσματα το πρωί αφού τελειώσει αρκετά test. Λέτε να κάνω κακό με αυτές τις ρυθμίσεις στις μνήμες?

Δημοσ.
Είπαμε πως τα περισσότερα volt είναι αυτά που μπορούν να κάνουν κακό στην μνήμη, έτσι δεν είναι (εάν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε);

Για αυτό το λόγο έφτασα σταδιακά από το bios στις παρακάτω ρυθμίσεις:

1.8Volt,1066Mhz και 5-5-5-15. Τώρα έχω βάλει το Memtest να ελέγξει και θα σας πω τα αποτελέσματα το πρωί αφού τελειώσει αρκετά test. Λέτε να κάνω κακό με αυτές τις ρυθμίσεις στις μνήμες?

απλά θα σου βγάλει error το memtest.. κακό δεν θα πάθουν. η τάση είναι πολύ λίγη για να λειτουργήσουν τόσο ψηλά..

---------- Προσθήκη στις 22:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:02 ----------

Όταν λες να χαλαρώσω τα timings εννοείς να τα ανεβάσω έτσι?

Επιπλέον εάν πάθουν κάτι οι μνήμες με καλύπτει η εγγύηση?Μπορούν να καταλάβουν ότι τις πείραξα?

Επίσης στο παράθυρο του CPU-Z για την καινούργια μνήμη τί ειναι αυτά που αναγράφει πάνω JEDEC #1 , #2 και EPP #1?

Και κάτι ακόμα, συγνώμη εάν γίνομαι κουραστικός, πώς γίνεται στα 1066 οι καινούργιες να πάνε με 5-5-5-15 και στα 800 να πάνε με 5-5-5-18 όπως λέει το CPU-Z?

είπα να στο γράψω πριν αλλα επειδή δεν ήμουν σίγουρος αν σε ενδιαφέρει δεν το έκανα... Ο JEDEC είναι ένας οργανισμός που δίνει κάποια standar για ηλεκτρονικά και σε αυτόν συμμετέχουν μεγάλες εταιρίες πληροφορικής... με λίγα λόγια βγάζει κάποιους όρους και κάποιες ονομασίες ώστε να μπορείς εσύ να καταλάβεις τα χαρακτηριστικά της πιο έυκολα.. η αλήθεια είναι οτι στις μνήμες δεν ακολουθείται πάντα αυτός ο κανόνας, αφου πλέον πολλές μνήμες αναφέρονται ώς 8500 (ή 9200 όπως σου πρότεινε να πάρεις ο γνωστός σου) η με διάφορα άλλα νούμερα που δεν είναι ορισμένα απτον JEDEC...

το θέμα πάντως είναι οτι για να γράφει αυτά τα νούμερα στο JEDEC η στο EPP (Enhanced Performance Profile)

Enhanced Performance Profiles is an extension of SPD, developed by NVIDIA and Corsair, which includes additional information for higher-performance operation of DDR2 SDRAM, including supply voltages and command timing information not included in the JEDEC SPD spec. The EPP information is stored in the same EEPROM, but in bytes 99-127 which are unused by standard DDR2 SPD.

θα τρέχει στην συγκεκριμένη ταχύτητα και αυτό σε νοιάζει εσένα ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...