Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε RAM

fordakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σωστός....

THERMALTAKE VG7000BWS SOPRANO RS 101 BLACK WINDOW

ASUS P5E

INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX

ZALMAN ZM750-HP 750W

ASUS EAH2400PRO/HTP 256MB PCI-E RETAIL

NEC OPTIARC AD-7203S LABELFLASH BULK BLACK

FLOPPY DISK DRIVE 3.5' BLACK

Transcend Ram 2GB Kit DDR2 800+ U-DIMM AxeRAM

Seagate 500 GB (7200RPM - 32MB, Sata)

Γιατί σκεφτόμουν για κάτι τέτοιο να πάρω εάν βρω την προσφορά κάπου. Να πάω δηλαδή στα 6Gb. Αλλα λογικά θα πρέπει να λειτουργήσουν οι υπάρχον μνήμες μου με 2.1volt στα 800 Mhz. Σωστά?

Δημοσ.

Καλά, το συγκεκριμένο kit δεν παίζει να το βρεις για κανένα λόγο :/

Και ναι, θα πρέπει να παίξουν οι υπάρχουσες στην τάση των Mushkin.

Καλά, έχεις τον Ε8400 και δεν τον έχεις ανεβάσει ακόμα; :Ρ

Δημοσ.

Γιατί?Είναι τόσο καλό το kit αυτό?

Βλακεία??Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Φοβάμαι μην κάνω καμία βλακεία και μετά πάει το PC μου...:(.

Είναι καλός για o/c?

Δημοσ.

δεν υπάρχει λόγος να πάς στα 6gb. οι mushkin είναι φοβερές τις είχα και τις πούλησα εδω μέσα για να πάρω 1066 ram .. και πήρα τις Reaper.. (χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο να σου πώ την αλήθεια).. με 4 gb θα είσαι εντάξει.. αλλα προσωπικά σου προτείνω να πάς σε 1066 και ας είναι 5-5-5-15 (αντί του 4-4-4-12)

Δημοσ.

Οι mushkin κάνουν για o/c? Δηλαδή @Luciddream μου προτείνεις καλύτερα να αγοράσω εάν τις βρώ αυτές της mushkin? Αλλά δν λειτουργούν σε 800 με χρονισμό 5-5-5-15. Εσύ για ποιο 1066 λες?Τους είχες κάνει υπερχρονισμός?Μπερδεύτηκα.

Εσένα @phanispal ποια είναι η γνώμη σου?

Δημοσ.

Στα 3600MHz τον πας χωρίς αύξηση τάσης σε μερικά δευτερόλεπτα, στα 4GHz πάει σχετικά εύκολα και για παραπάνω πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Τις Mushkin δεν παίζει να τις βρεις επειδή το Πλαίσιο έχει χάσει τη μπάλα τώρα τελευταία και ένα σωρό προϊόντα που έχουν στη σελίδα τους είναι πρακτικά ανύπαρκτα.

Δημοσ.

Βασικά πριν μέρες πήρα έτσι ένα σκληρό 2,5" γι αυτό δεν χάνω τις ελπίδες μου. Εαν τις βρώ λές να τις χτυπήσω? Πραγματικά όμως θα ήθελα να βάλω και τις δικές μου μαζί πάνω.

Όσο για τον CPU μου βάζεις φιτιλιές...(καλές βέβαια...;-))

Δημοσ.

Ε ναι, για κάποιους να σκεφτείς, είναι «ντροπή» ν' ακούνε για E8400 @ stock clocks :Ρ

Κι εγώ δεν πιστεύω να χρειαστείς τα 6GB, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα από εμάς.

Πάντως οι Transcend σου δε θα έχουν πρόβλημα να παίζουν με 2.1V.

Δημοσ.

Έχεις κάνει o/c σε τέτοιο επεξεργαστή? Πόσο τον έχεις πάει?

Όταν λές τον πάς σε μερικά δευτερόλεπτα στα 3.6 πως το κάνεις?

Πάντως μπήκα σε μεγάλο δίλημμα τώρα...Δεν αξίζει να δώσω 65ευρο για να πάρω 4Gb και καινούργιες παρά να δώσω 40ευρο για 2Gb?

Δημοσ.
Οι mushkin κάνουν για o/c? Δηλαδή @Luciddream μου προτείνεις καλύτερα να αγοράσω εάν τις βρώ αυτές της mushkin? Αλλά δν λειτουργούν σε 800 με χρονισμό 5-5-5-15. Εσύ για ποιο 1066 λες?Τους είχες κάνει υπερχρονισμός?Μπερδεύτηκα.

Εσένα @phanispal ποια είναι η γνώμη σου?

εγώ προτείνω να αγοράσεις κάποιες μνήμες 4gb (η να πάρεις του φίλου σου αν είναι 4gb) και να μην κάνεις αλχημείες ... με λίγα λόγια ξέχνα το OC στις μνήμες. αν λένε οτι παίζουν 1066, θα τις βάλεις 1066.. αν λένε 1150, θα τις βάλεις εκεί που θα σου παίζει σταθερά.

τώρα αν μπορείς να ανεβάσεις αυτές που έχεις στα 1066 δεν ξέρω... αλλα θα χρειαστείς πολύ πειραματισμό για να το κάνεις αυτό.. και δεν το προτείνω καθώς μπορεί να νομίζεις οτι είσαι σταθερός και να μην είσαι. οι διαφορές που θα δείς απο 1066 σε 1150 π.χ είναι πολύ μικρές..

edit: επειδή νομίζω δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι είναι οι χρονισμοί, το οτι η mushkin έχει 4-4-4-12 σημαίνει οτι είναι καλύτερη απο μια 5-5-5-15 ... αλλα είναι 800mhz. οι διαφορές δεν είναι μεγάλες αλλα αν έχεις την ευκαιρία να βρείς μια ram στα 1066 νομίζω οτι αξίζει σε σχέση με την 800άρα (αν και οι απόψεις είναι διάφορες για το θέμα) .. επίσης η mushkin θα παίξει σε 5-5-5-15 ακόμα και πιο πάνω (π.χ αυτήν την στιγμή επειδή έχω ρίξει τα ρολόγια για κάποιον λόγο η OCZ μου τρέχει σε 5-7-7-20 ... δεν σημαίνει οτι προκαλεί πρόβλημα αυτό, ίσα ίσα βοηθάει και την μνήμη να τρέχει πιο χαλαρά..)

τώρα για το θέμα o/c συνήθως αν δοκιμάσεις να ανεβάσεις μια μνήμη πάνω απο το νούμερο για το οποίο είναι σχεδιασμένη, αντι να κερδίσεις επιδόσεις μπορεί και να χάσεις.. οπότε πολύ απλά δεν έχει νόημα.. !

οπότε καταλήγουμε στα εξής..

είτε παίρνεις την ραμ του γνωστού σου και μαζί με την δική σου τις τρέχεις στα 800mhz 5-5-5-15 στα 1.8v.

είτε καταφέρνεις να τρέξεις την ραμ σου στα 2.1 και 1066mhz 5-5-5-15 και μαζί με την ραμ του γνωστού σου έχεις 4gb στα 5-5-5-15 1066mhz

είτε βρίσκεις και αγοράζεις 4gb 1066mhz ram (με οτιδήποτε timings)

είτε παίρνεις τις mushkin 4gb 800mhz 4-4-4-12 και καθάρισες (αν υπάρχουν) ...

η επιλογή δική σου! :)

Δημοσ.

Μπορώ να πω πως ήσουν κατατοπιστικότατος!:D

Να ρωτήσω όμως...είναι σίγουρο πως εάν πάρω του γνωστού μου οι μνήμες θα δουλέψουν με 1.8Volt. Επίσης, το οτι έβαλα πάνω αυτές τις μνήμες και το PC δεν λειτούργησε μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα?

Δημοσ.

είμαι 99% σίγουρος... οι δικίες μου δουλεύουν που είναι παρόμοιες.. και ΠΡΕΠΕΙ να δουλεύουν αφου οτιδήποτε πάνω απο 800mhz θεωρείται overclocking. (το 400 που βλέπεις κάτω σημαίνει 800 (2*400))

capture1cr.jpg

αυτές που έβαλες δεν είναι ddr2.. είναι ddr1 είναι για παλαιότερα pc.

Δημοσ.

Ναι..όντως...έχετε δίκιο..Απλά έβαλα λάθος link. Αυτές που έχω είναι η ίδια μάρκα και 512 Mb αλλά σε DDR2.

Σαν μνήμη καλύτερες είναι 4Gb με 800Mhz και 4-4-4-12

ή 4Gb με 1066 και 5-5-5-15?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...