Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε RAM

fordakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα την βοήθεια σας. Διαθέτω υπολογιστή με μητρική ASUS P5E και μνήμες TRANSCEND AXE RAM.

Θα ήθελα όμως να τις αυξήσω και να ανέβω στα 4GB μνήμη. Ένας γνωστός μου, μου δίνει αυτες τις μνήμες OCZ DDR2 PC2-9200 Reaper HPC Edition. Λέτε να έχω κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας?

Επίσης έχω δει και αυτή την μνήμη KINGSTON KHX8500D2/1G HYPERX Χ2. Τι λέτε?

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χοχο, παίζει οι Transcend σου να φοράνε D9GMH αν έχουν το Ν στο barcode (άσχετο βέβαια :Ρ).

Λοιπόν, αυτές που έχεις παίζουν με 1.8V, αν όμως αυτές που θα βάλεις απαιτούν περισσότερη τάση για μια συγκεκριμένη συχνότητα, θα πρέπει να την αυξήσεις χειροκίνητα για να μην έχεις προβλήματα.

Δημοσ.

Παραθέτω την παρακάτω εικόνα απο το site http://ramlist.i4memory.com/ddr2/

1110201021947.jpg

Η πρώτη πρέπει να είναι αυτη που μου δίνει ο γνωστός μου και η άλλη αυτή που διαθέτω.

Τελικά για να καταλάβω, για να μπορέσω να προσθέσω μνήμη στο PC μου ποία χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξω να έχει η καινούργια μνήμη?Να λειτουργεί στα ίδια volt (1.8Volt η δική μου)?Να έχει την ίδια στυγνότητα (800Mhz η δική μου) ? Ή να έχει ίδιο χρονισμό (4-4-4-12 η δική μου) ? Το chipset που φοράνε παίζει ρόλο?

Δημοσ.

Κοίτα, η συχνότητα και τα timings θα προσαρμοστούν αυτόματα στις πιο χαμηλές τιμές, δηλαδή στα 800MHz με 4άρια (λογικά).

Το πράγμα είναι απλό: οι δικές σου παίζουν στα 800MHz με 4-4-4-12 και 1.8V ενώ οι OCZ παίζουν στα 1150MHz με 5άρια αλλά με 2.1V τουλάχιστον.

Οι OCZ όμως στα 800MHz το πιθανότερο είναι να απαιτούν 1.8V και να είναι σε θέση να παίξουν με 4-4-4-12.

Απ' την άλλη, οι Transcend σου με 2.1V+ πάνε άνετα στα 1066+.

Οπότε έχεις μπροστά σου μπόλικο trial & error παράλληλα με memtest μέχρι να δεις πού θα καταλήξεις (αν σε απασχολεί φυσικά να τις ξεζουμίσεις-από λίγο έως πολύ).

Πολύ θα 'θελα να 'μουν στη θέση σου πάντως, είχα κάποτε τις 1066άρες Transcend με micron και τους είχα αλλάξει τα πετρέλαια :Ρ

Δημοσ.

Δηλαδή αυτό που μου προτείνεις είναι να δώσω 2.1volt σε αυτές που έχω τώρα και να πάρω και εκείνες του γνωστού μου.Με αυτό το τρόπο θα λειτουργήσουν κανονικά? Το κακό είναι πως δν έχω προσπαθεί να δώσω παραπάνω volt και δεν ξέρω πως γίνεται. Θα πρέπει να τους βάλω κάποιο ανεμιστηράκι? Πως πειράζω τα volt? Εαν τα πειράξω και μετα δεν ανοίξει το PC τι κάνω? Το μόνο που είχα κάνει κάποτε ήταν να αυξήσω λίγο λίγο τα volt απο το πρόγραμμα της μητρικής μου αλλά το PC δν άνοιγε. Μετά δεν θυμάμαι τι έκανα για να λειτουργήσει ξανά.Ξέρω πως σας ζάλισα με τις ερωτήσεις αλλα πιστεύω πως πριν κάνω οτιδήποτε πρέπει να γνωρίζω πως θα το κάνω και τις συνέπειες αυτού.

Οι δικές σου μνήμες, σαν αυτές που έχω, τώρα δεν λειτουργούν?

Δημοσ.

Η τάση αυξάνεται μέσα απ' το BIOS, μια επιλογή που συνήθως αναφέρεται ως DRAM Voltage.

Η μητρική σου δίνει από default 1.8V, οπότε αν βάλεις του φίλου σου, θα παίξουν σε χαμηλότερη απ' την (υποτίθεται) ονομαστική τους συχνότητα, τα 1150MHz. Με τι timings, δεν το γνωρίζω.

Οπότε δε θα έχεις πρόβλημα. Αν αργότερα θελήσεις να τις ανεβάσεις, τσεκάρεις την καρτέλα SPD στο cpu-z και βλέπεις τι και πώς.

Εκείνες οι Transcend που είχα εγώ κάηκαν (:P) τις λειτουργούσα μόνιμα τα 1200MHz όπου δεν είχαν πρόβλημα, αλλά τις είχα ταΐσει με τάση σε μερικές φάσεις, σκέψου ότι είχα μπει σε παραθυρικό περιβάλλον στα 1350MHz :Ρ

Δημοσ.

Δεν μπορώ να τοποθετήσω του φίλου μου και να δώ εάν λειτουργούν γιατί όπως σου είπα είναι γνωστός, που σημαίνει εαν τις πάρω...δεν επιστρέφονται ;-). Το κακό είναι πως δν γνωρίζουμε εαν θα λειτουργήσουν με 1.8V ενώ το κανονικό τους είναι 2.1V. Γι αυτό τώρα θέλω να δοκιμάσω να αυξήσω αυτές που έχω ήδη. Για να τις αυξήσω απλά πάω στο bios και δίνω κάθε φορά και λίγο παραπάνω ρεύμα? Αυτή την εικόνα παίρνω απο το CPU-Z.

http://img812.imageshack.us/i/31091885.jpg/

Δημοσ.

Ναι όντως έχουν το N και μάλιστα όταν τις αγόρασα, τις έψαξα πριν τις πάρω ;-). Μισό να δω τι επιλογές έχω ....

---------- Προσθήκη στις 20:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:47 ----------

Παρατηρώντας το DRAM Frequency μου έχει τις εξής επιλογές : DDR2 σε

667,800,835,887,1002,1066,1111,1335,*1200* Mhz

Δημοσ.

Ωραία, μπορείς να επιλέξεις την τιμή που θες και κάθε φορά να τρέχεις bootable memtest για να δεις αν είναι ΟΚ και να δεις πόση τάση απαιτείται για την εκάστοτε συχνότητα.

Μερικές έπαιζαν και στα 1200MHz με 2.1V και βάλε. Ξεκίνα πιο χαλαρά όμως και βλέποντας και κάνοντας.

Δημοσ.

Δηλαδή τώρα π.χ μπορώ να επιλέξω 835 Mhz. Δεν πειράζω κάτι απο το DRAM Voltage? Επιπλέον τι είναι το bootable memtest? Είμαι άσχετος με το θέμα αυτο, φαίνεται...

Δημοσ.

Κατεβάζεις αυτό, το καις σ' ένα CD και κάνεις boot από αυτό.

Το αφήνεις μερικές ώρες και βλέπεις αν πετάει λάθη.

Μπορείς να ανεβάσεις από τώρα το DRAM Voltage, χαλαρά όμως προς το παρόν.

Αλλά και στα 1.8V τα 835MHz λογικά τα έχουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...