Προς το περιεχόμενο

αγορα ssd

edm0d0n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο επεξεργαστής ειναι ενας 1055T στα 4 ghz πάνω σε μια Asus M4A89GTD Pro. Οι μνήμες είναι οι δύο Corsair Value Select των 2GB 1333MHz που και αυτές είναι λίγο ανεβασμένες. Η κάρτα γραφικών είναι η on board (ακόμα).

Απλά στο crystaldiskmark βλέπω οτι είναι παρα πολύ χαμηλές οι τιμές εγγραφής. Δεν πιστεύω οτι μπορεί να έχει να κάνει με το υπόλοιπο hadrware. Απλά έχω δει σχεδόν σε όλες τις άλλες κριτικές πολύ ανεβασμένα νούμερα. Μόνο στο δικό μου βλέπω τόσο χαμηλά. Λέτε να έχει σημασία το οτι έχω γεμήσει το δίσκο? Είναι σχεδόν στο 50% με πλήρη εγγατάσταση προγραμμάτων και ένα αδυνάτισμα με διάφορα tweaks. Λέτε να έχει σχέση αυτό?

Όσο για το crystaldiskinfo δεν ξέρω. Απλά το κατέβασα και το έτρεξα. Μήπως έχει να κάνει με το SMART το οποίο είναι ενεργοποιημένο?

Κοιτα πανω απο 260 write στην καλυτερη,δεν προκειτε να δεις.Και εγω με Vertex εκει ειμαι.255/260 το μεγαλυτερο που ειδα..Επισεις για να κρατιεται το write speed παντα ψηλα ΠΡΕΠΕΙ 2 φορες την εβδομαδα,αναλογα και με την χρηση βεβαια,για κανα 5ωρο να τον αφηνεις logged off για να επιτρεπεις τον controller με το GarbageCollection να καθαριζει την σαβουρα του δισκου.

Κατι αλλο σημαντικο για να δουλευει το GC,πας πινακα ελεγχου,επιλογες παροχης ενεργειας,επιλογη σχεδιου παροχης ενεργειας.Επιλεγεις υψηλες επιδοσεις και πας αλλαγη ρυθμισεων σχεδιου και μετα ρυθμισεις για προχωρημενους.Πας σκληρος δισκος και επιλεγεις :απενεργοποιηση σκληρου δισκου επειτα απο:Ποτε

Οταν δεν χρειαζεσαι τον υπολογιστη θα πατας αποσυνδεση χρηστη (2 φορες την βδομαδα για 5-6 ωρες ειναι μια χαρα) και ο controler θα κανει την δουλεια του και θα κραταει τις επιδοσεις παντα ψηλα.

Παντως τα νουμερα σου ειναι μια χαρα.

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό γιά το GarbageCollection δεν το έχω ακούσει ξανά. Ευχαριστω για τη συμβούλη. Θα το δοκιμάσω.

Τι περίπου κάνει αυτό?

Δημοσ.
Αυτό γιά το GarbageCollection δεν το έχω ακούσει ξανά. Ευχαριστω για τη συμβούλη. Θα το δοκιμάσω.

Ουτε εγω το ειχα ακουσει.Στο forum της OCZ το εμαθα.Ο Sandforce εχει μια τεχνολογια που λεγεται DuraClass technology η οποια αναμεσα στα αλλα futures εχει και την λειτουργια GarbageCollection η οποια ειναι πολυ αποδοτικη.Κανει δουλεια.Δοκιμασε το κανα 2-3 φορες και μετα ξανατρεξε το ΑΤΤο να δεις τι αποτελεσματα θα παρεις.ΕΙναι ενα future,μια λειτουργια κατα την οποια οταν ο δισκος βρισκεται σε idle,ο controler καθαριζει την σαβουρα που μαζευει ο δισκος και κραταει ψηλα τις επιδοσεις.Πιο πολυ το write επηρεαζεται,πεφτει αρκετα δλδ αν δεν κανεις GC,το read δεν εχει και τοσο προβλημα.

Επισεις εγω αμα εχω καμια εβδομαδα να την τρεξω,μετα τις 2-3 φορες που θα το τρεξω βλεπω οτι αλλαζει ο ελευθερος χωρος.Κερδιζω μερικα Mbytes.

Δημοσ.

Για δείτε και τα δικά μου!

Gigabyte GA-890FXA-UD5

AMD Phenom II X6 1090T

Corsair Dominator 4GB DDR3 Non ECC CL7 1600MHz (CMP4GX3M2C1600C7)

Gigabyte nVidia GeForce GTX 460 OC 1GB DDR5

Corsair 60GB Force F60 CSSD-F60GB2-BRKT

capture1ji.png

capture2sf.png

capture3a.png

capture4r.png

Δημοσ.
Για δείτε και τα δικά μου!

Κι εσένα τα βλέπω λίγο πεσμένα τα νούμερα. Αλλα βλέπω επίσεις οτι τον έχεις γεμίσει κατά 66%.

Μήπως τελικά αυτό είναι που φταίει? Ο ελεύθερος χώρος?

Δημοσ.
Κι εσένα τα βλέπω λίγο πεσμένα τα νούμερα. Αλλα βλέπω επίσεις οτι τον έχεις γεμίσει κατά 66%.

Μήπως τελικά αυτό είναι που φταίει? Ο ελεύθερος χώρος?

Εννοειτε οτι οσο πιο πολυ ελευθερο χωρο εχεις,τοσο καλυτερα ειναι.Του φιλου πιο πανω πραγματικα ειναι χαλια τα νουμερα.Nα και ενα ΑΤΤο απο τον Vertex:

atto.png

Δημοσ.
.Του φιλου πιο πανω πραγματικα ειναι χαλια τα νουμερα.

Αρα τι ειναι προτιμοτερο να κανω;

Βαρια προγραμματα (σε θεμα χωρου) να τα εγκαθιστω καλυτερα σε αλλο σκληρο;

Αν το κανω αυτο, θα δω διαφορα σε ταχυτητες;

Δημοσ.
Αρα τι ειναι προτιμοτερο να κανω;

Βαρια προγραμματα (σε θεμα χωρου) να τα εγκαθιστω καλυτερα σε αλλο σκληρο;

Αν το κανω αυτο, θα δω διαφορα σε ταχυτητες;

Τι να σου πω,αν σε βολευει.Επρεπε απο την αρχη να το σκεφτεις για να παρεις λιγο μεγαλυτερο ssd.Δοκιμασε να αφησεις περιπου 20-25 Giga free space και ξανατρεξε το ΑΤΤο για να δεις αν κερδισεις.Οτι θα εχεις μεγαλυτερες ταχυτητες ειναι σιγουρο.Παντως τοσο χαμηλο read δεν εχω ξαναδει σε Sandforce. :X

Δημοσ.

Λοιπον εχω δοκιμασει τα παντα!

Αυτα τα χαρακτηριστικα ειχα πριν:

capture2sf.png

Εκανα secure erase me parted magic, restore αναλυτικα με οδηγιες απο το forum της corsair.

Τον δοκιμασα και σε αλλο υπολογιστη, μηπως εφταιγε ο sata controller μου.

Τα τελικα μου αποτελεσματα ειναι αυτα:

captureh.png

Πιο πανω δεν παει, ειμαι με 45% free του δισκου, bad sectors δεν εχει.

Κατι αλλο μπορω να κανω; Δεν μπορω να τον γυρισω πισω στο καταστημα ή στην corsair λογω χαμηλων ταχυτητων χωρις να εχει καποιο αλλο προβλημα ε;

Δημοσ.
Έχεις βάλει AHCI mode στο bios?

Αυτο να πω την αληθεια δεν το εχω βαλει.

Το αλλαξα σε AHCI απο IDE και επειδη εχω πανω και τον παλιο σκληρο των windows, οταν το αλλαξα bootαρε για καποιον περιεργο λογο απο τον παλιο...

Θα το δοκιμασω κι αυτο και ποσταρω διαφορα αμεσα!

Edit:

Λοιπον μολις το αλλαζω σε AHCI, αυτοματα μου αλλαζε το Hard Disk Priority και εβαζε τον παλιο πιο πανω.

Τον αλλαξα ξανα, πηγε να κανει boot και μετα το "starting windows" μπλε οθονη για κλασμα δευτερολεπτου και ξανακανει reboot...

Δημοσ.

Το αλλαξα σε AHCI απο IDE και επειδη εχω πανω και τον παλιο σκληρο των windows, οταν το αλλαξα bootαρε για καποιον περιεργο λογο απο τον παλιο...

Δοκίμασε να κάνεις και ένα firmware update μήπως και αλλάξει κάτι. Η Corsair έβγαλε πριν λίγες μέρες την έκδοση 2.0 για τους Force.

Δημοσ.

Edit:

Λοιπον μολις το αλλαζω σε AHCI, αυτοματα μου αλλαζε το Hard Disk Priority και εβαζε τον παλιο πιο πανω.

Τον αλλαξα ξανα, πηγε να κανει boot και μετα το "starting windows" μπλε οθονη για κλασμα δευτερολεπτου και ξανακανει reboot...

Πρωτα αλλαζεις τα windows σε ACHI,μετα restart,bios για να αλλαξεις και εκει σε ACHI και μετα ξανα bootαρεις.Αν αλλαξες μονο στο bios λογικο ειναι η μπλε οθονη.

Δημοσ.

Λοιπον αφου τα καταφερα σωστα με το AHCI mode επιτελους, οριστε τα νεα αποτελεσματα:

capture2bv.png

Θα τον κανω και ενα firmware update αυριο αμα ειναι μηπως παει και πιο πανω, τι να πω..!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...