Προς το περιεχόμενο

αγορα ssd

edm0d0n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Θέλω να κανω μια αναβάθμιση και να βάλω ssd στο τωρινο μου pc. (amd phenom x2, msi 790fx mobo, 4gb ddr3 1333mhz ram, hd5770 gpu). Πρέπει να είναι τουλάχιστον 60gb. Αργότερα προς το τέλος του χρόνου που θα βγουν οι sata3 σκληροί και θα πέσουν λίγο (λογικά) οι τιμές, θα βάλω άλλον ssd στον desktop μου (250-300e budget)και θα χρησιμοποιήσω αυτον που θα αγοράσω τώρα στο laptop μου. (hp compaq, t5670 1.8ghz cpu, 4gb ddr2 800mhz ram, 320gb scorpio black 7200 hdd, hd3430 gpu). Τι μου προτείνεται σε τιμή 100-180ευρώ max. Δεν θέλω κάτι το κορυφαίο αυτήν την στιγμή αλλά μία προσωρινή λύση που αργότερα θα το βάλω στο laptop ως μόνιμο και θα είναι σημαντικά ποιο γρήγορο απο το τωρινό μου 320gb scorpio black 7200rpm και τον 640gb caviar black που έχω τώρα στο desktop.

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί δεν περιμένεις έτσι και αλλιώς; Γενικά αναμένεται μεγάλο μπαμ με τους SSD, όλοι περιμένουν αύξηση χωρητικότητας και μείωση τιμών.

Αν τώρα βιάζεσαι πολύ, θα σου πρότεινα καναν Postville, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικός!

Δημοσ.

Το Visionstudio οπως και αλλα δουλευουν τον κοσμο...

Η αληθινη ταχυτητα του 64αρη ειναι.

215 MB/s sequential read

130 MB/s sequential write

http://www.corsair.com/products/ssd_nova/default.aspx

( Resources Tab )

Δυστυχως πολλοι ακομα και απο εδω μεσα τον αγορασαν και ας τους ειχα πει πως δεν ισχυουν οι ταχυτητες που δινουν.

Δημοσ.
Το Visionstudio οπως και αλλα δουλευουν τον κοσμο...

Η αληθινη ταχυτητα του 64αρη ειναι.

215 MB/s sequential read

130 MB/s sequential write

http://www.corsair.com/products/ssd_nova/default.aspx

( Resources Tab )

Δυστυχως πολλοι ακομα και απο εδω μεσα τον αγορασαν και ας τους ειχα πει πως δεν ισχυουν οι ταχυτητες που δινουν.

Δεν νομιζω οτι δουλευουν τον κοσμο.Αλλωστε αν πατησεις το λινκ της Corsair που εχει στη σελιδα το Visionstudio θα δεις οτι λεει 270/195.Φυσικα και η ταχυτητα του 64αρη ειναι οπως ειπες 215/130 η οποια τον κανει εξαιρετικα γρηγορο.Δεν νομιζω ομως οι υπαλληλοι του Visionstudio ξερουν οτι ο Indilinx οσο ανεβαινει η χωριτικοτητα,ανεβαινει και η ταχυτητα.

Δημοσ.

Μα δεν ειναι μονο το VisionStudio αλλα και αλλα.....

Ακομα και αν δεν ειναι επιτηδες τοτε ειναι ασχετοι, δεν ξερω τι ειναι χειροτερο απο αυτα τα δυο.

Η ταχυτητα ανεβαινει μεχρι και τα 128, μετα αν θυμαμαι καλα πεφτει.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να είναι "απατεώνες" αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποιος υπάλληλος κάνει τις αναρτήσεις με τις περιγραφές των προϊόντων και φαντάζομαι είναι copy/paste από αλλού και τα προϊόντα πολλά. Οπότε μάλλον δεν μπαίνουν στην διαδικασία να τα ελέγξουν. Άλλο ο πρόχειρος κι άλλο ο απατεώνας.

Δημοσ.

Οπως ειπα , ειτε απατεωνας, ειτε ασχετος, ειτε προχειρος, αυτο που κανουν ειναι παρανομο, αυτο νομιζω ειναι το τελικο αποτελεσμα.

Δημοσ.

+1 σε postville, το θεμα ειναι πως το budget που καθοριζει δε τον φτανει για καινουριο postville 80gb (για μεταχειρισμενο ομως που θα εχει ΚΑΙ εγγυηση ναι).

Οποτε μιλωντας για νεο προιον στο συγκεκριμενο budget το οποιο προοριζεται για laptop αργοτερα, τοτε πιστευω οτι o corsair nova ειναι μια καλη μεση λυση σε καλη τιμη.

Αλλα ως εξυπνοτερη αγορα θα ελεγα μεταχειρισμενος postville > corsair nova! Δεν εχεις να φοβηθεις κατι απο εναν μεταχειρισμενο ssd περι φθορας κλπ, χωρια οτι θα εχει εγγυηση τουλαχιστον 2 ετων ακομα!

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι ειναι και πολυ εξυπνη κινηση (κατα την γνωμη μου παντα) να παρεις σημερα μεταχειρο postville,την στιγμη που υπαρχουν οι Sandforce (των οποιων η τιμη εχει πεσει) και τη στιγμη που σε λιγο ακομα βγαινουν οι καινουργιοι G3.

Δημοσ.
Δεν νομιζω οτι ειναι και πολυ εξυπνη κινηση (κατα την γνωμη μου παντα) να παρεις σημερα μεταχειρο postville,την στιγμη που υπαρχουν οι Sandforce (των οποιων η τιμη εχει πεσει) και τη στιγμη που σε λιγο ακομα βγαινουν οι καινουργιοι G3.

Eνας postville μεταχειρισμενος εχει τιμη ~140 ευρω και χτυπαει 255read/90write, ενω σου δινει 80gb χωρητικοτητα + 2 χρονια εγγυηση minimum. Φοβο να εχουν πεσει οι επιδοσεις του δεν εχει, ουσιαστικα ειναι σαν να τον αγοραζεις καινουργιο οπως καθε ssd αλλωστε.

Στα ιδια ή λιγοτερα λεφτα υπαρχει καλυτερος συνδυασμος, εστω και μεταχειρισμενου sandforce?

Οσο για τους g3, μαζι με την κυκλοφορια τους θα πρεπει να δουμε και τις τιμες τους , τις επιδοσεις τους κλπ κλπ για να κρινουμε αν τελικα αποτελουν συμφερουσα αγορα μπροστα στους σημερινους ssd. Εξαλλου οι g2 ειναι ο ορισμος του οτι πληρωνεις παιρνεις, δηλαδη ειναι εξαιρετικοτατοι και δινουν αυτην την νεα πνοη στο συστημα, στο επακρο!

Δημοσ.
Eνας postville μεταχειρισμενος εχει τιμη ~140 ευρω και χτυπαει 255read/90write, ενω σου δινει 80gb χωρητικοτητα + 2 χρονια εγγυηση minimum. Φοβο να εχουν πεσει οι επιδοσεις του δεν εχει, ουσιαστικα ειναι σαν να τον αγοραζεις καινουργιο οπως καθε ssd αλλωστε.

Στα ιδια ή λιγοτερα λεφτα υπαρχει καλυτερος συνδυασμος, εστω και μεταχειρισμενου sandforce?

Οσο για τους g3, μαζι με την κυκλοφορια τους θα πρεπει να δουμε και τις τιμες τους , τις επιδοσεις τους κλπ κλπ για να κρινουμε αν τελικα αποτελουν συμφερουσα αγορα μπροστα στους σημερινους ssd. Εξαλλου οι g2 ειναι ο ορισμος του οτι πληρωνεις παιρνεις, δηλαδη ειναι εξαιρετικοτατοι και δινουν αυτην την νεα πνοη στο συστημα, στο επακρο!

Καλα τα λες.Και εγω οταν ηταν να παρω ssd ειχα κοιταξει για μεταχειρο Intel αλλα με 140 δεν ειχα βρει.Τεσπα 140 ευρω αν βρεις καλουτσικη τιμη ειναι.Μεταχειρισμενο Sandforce δεν βρισκεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...