antonl Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δεν ξέρω αν παίζει κάτι παρόμοιο: θέλω να κάνω καταγγελία στην Alpha bank και στο νέο νταβατζιλίκι τους (15-20% παρακράτηση στις συναλλαγές με χρεωστική και επιστροφή μετά από 5-10 μέρες) σε ποιους οργανισμούς πρέπει να απευθυνθώ?
snapy13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν παίζει κάτι παρόμοιο: Πηρα σημερα στην τραπεζα και μου ειπαν οτι λογω διαφορας ισοτιμιας το συστημα το βλεπει σαν αλλη συναλλαγη επειδη υπαρχει μια μικρη διαφορα στο ποσο. Αυτο θα διορθωθει την Δευτερα ( ελπιζω οχι την Δευτερα παρουσια ) και τα χρηματα θα ειναι παλι διαθεσιμα. Αντε να δουμε... Επεξ/σία 7 Μαΐου 2011 από snapy13
Porg Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δεν θα σε χρεώσουν τίποτα παραπάνω μη αγχώνεσαι.Συνήθως όταν γίνεται αυτό αλλάζουν τον τρόπο αποστολής.Πχ προχτές σε μένα ένα αντικείμενο ήταν σε φάση dispatching soon τελικά το ακυρώσανε για να το στείλουν μαζί με κάτι άλλα και η χρέωση φαινόταν δύο φορές, μία μόνο του και μία μαζί με τα άλλα αντικείμενα. Φυσικά αυτό έμεινε μόνο στο λογιστικό υπόλοιπο, την πρώτη χρέωση την ακύρωσαν μετά απο μερικές μέρες χωρίς να αναφέρω τίποτα εγώ.
snapy13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δεν θα σε χρεώσουν τίποτα παραπάνω μη αγχώνεσαι.Συνήθως όταν γίνεται αυτό αλλάζουν τον τρόπο αποστολής.Πχ προχτές σε μένα ένα αντικείμενο ήταν σε φάση dispatching soon τελικά το ακυρώσανε για να το στείλουν μαζί με κάτι άλλα και η χρέωση φαινόταν δύο φορές, μία μόνο του και μία μαζί με τα άλλα αντικείμενα. Φυσικά αυτό έμεινε μόνο στο λογιστικό υπόλοιπο, την πρώτη χρέωση την ακύρωσαν μετά απο μερικές μέρες χωρίς να αναφέρω τίποτα εγώ. Η υπαλληλος που μιλησα μου φανηκε πολυ σιγουρη , μου λες κι εσυ ετσι , οποτε δεν ανησυχω. Και κατι ακομα θελω να ρωτησω σχετικα με την αγορα ενος λαπτοπ απο Αμαζον. Μεχρι τωρα εχω κανει πολλες αγορες ( απο ebay κατα 99% ) αλλα καμια δεν ηταν πανω απο 60-70 ευρω , οποτε και οι επιπλεον χρεωσεις ( οταν υπηρχαν ) ητανε σχετικα μικρες Επειδη αυτη η αγορα θα ειναι αρκετα μεγαλυτερη , γυρω στα 400 ευρω , δεν ξερω με ποια καρτα να την κανω. Εχω την προπληρωμενη της Πειραιως και μια πιστωτικη Visa απο την Citibank. Βασικα χρησιμοποιω την προπληρωμενη και παρα πολυ σπανια την Visa. Αλλα τωρα επειδη βιαζομαι να το παραγγειλω και δεν εχω λεφτα στην Πειραιως σκεφτομαι να κανω την αγορα με την Citibank Visa. Στις μεχρι τωρα λιγες αγορες μ αυτη την καρτα ειχα δει οτι με χρεωνε γυρω στο μισο με ενα ευρω παραπανω , σε αγορες απο 10-30 ευρω ομως. Τωρα που θα ειναι αρκετα πιο μεγαλη φοβαμαι μην φαω καμια σφαλιαρα !!! Οποιος γνωριζει ας μου πει ρε παιδια. Ευχαριστω και σορρυ που σας ζαλιζω με τις χαζοαποριες μου
Porg Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Θα πρέπει να πάρεις τηλ στην τράπεζα για να μάθεις την χρέωση.Μπορεί να είναι ποσοστό % επι της συναλλαγής μπορεί να είναι στάνταρ ποσό αλλά το πιθανότερο είναι να μην έχεις έξτρα χρέωση.Το αγγλικό amazon έχει ελληνικό αφμ οπότε ότι προμήθεια έχει η κάρτα σου για αγορά εντός των συνόρων 99% θα έχεις και εκεί. Στο ξαναλέω όμως ότι πρέπει να ρωτήσεις την τράπεζά σου για σιγουριά. Μιας που το θυμήθηκα, είναι και καιρός για φορολογικές δηλώσεις, πέρασε κανείς τις αποδείξεις του amazon στην δήλωση της εφορίας;
snapy13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Θα πρέπει να πάρεις τηλ στην τράπεζα για να μάθεις την χρέωση.Μπορεί να είναι ποσοστό % επι της συναλλαγής μπορεί να είναι στάνταρ ποσό αλλά το πιθανότερο είναι να μην έχεις έξτρα χρέωση.Το αγγλικό amazon έχει ελληνικό αφμ οπότε ότι προμήθεια έχει η κάρτα σου για αγορά εντός των συνόρων 99% θα έχεις και εκεί. Στο ξαναλέω όμως ότι πρέπει να ρωτήσεις την τράπεζά σου για σιγουριά. Πηρα στην τραπεζα και μου ειπαν παρτε την Δευτερα !!! Γι αυτο εκανα την ερωτηση εδω μηπως γνωριζει καποιος με σιγουρια για να κανω την παραγγελια σημερα.
gatoulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 μια απορία...πήρα μια μπλούζα με Delivery Option: Standard η οποία έγινε dispatched προχθές και μου γράφει Delivery Estimate: 21 May 2011 - 2 Jun 2011 είναι λογικό??
soso75 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 μια απορία...πήρα μια μπλούζα με Delivery Option: Standard η οποία έγινε dispatched προχθές και μου γράφει Delivery Estimate: 21 May 2011 - 2 Jun 2011 είναι λογικό?? Με standard αποστολή είναι 5-10 εργάσιμες ήμερες συνήθως και με courier 1-2 ημέρες. Πάντα βάζουν περισσότερες ημέρες στα dispatch e-mails κάνε check και στο account-orders σου στο amazon να δείς αν λέει το ίδιο.
l3ft3r1s Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Πηρα στην τραπεζα και μου ειπαν παρτε την Δευτερα !!! Γι αυτο εκανα την ερωτηση εδω μηπως γνωριζει καποιος με σιγουρια για να κανω την παραγγελια σημερα. ποια κάρτα της citibank έχεις? πάντως για την δικιά μου το λέει ξεκάθαρα στυους όρους: H οφειλή από συναλλαγή σε ξένο νόμισμα, πλην του ΕΥΡΩ, θα μετατρέπεται σε Δολάρια ΗΠΑ και στη συνέχεια σε Ευρώ, με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες που εφαρμόζονται από τη EUROPAY INTERNATIONAL / MASTERCARD INTERNATIONAL κατά την ημέρα της καταχώρισης της συναλλαγής μεταξύ της αυτής και της Τράπεζας στα βιβλία της τελευταίας, η οποία μπορεί να είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας πραγματοποίησης της συναλλαγής. Κάθε συναλλαγή σύμφωνα με τα ανωτέρω θα επιβαρύνεται με έξοδα επεξεργασίας συναλλαγών και διαμεσολάβησης τρίτων φορέων ανερχόμενα σε 2,34% επί του ποσού της συναλλαγής πλέον: (α) 0,10% επί του ποσού της συναλλαγής, εφόσον η συναλλαγή είναι σε νόμισμα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός του ΕΥΡΩ, και (β) 0,39% επί του ποσού της συναλλαγής, εφόσον η συναλλαγή είναι σε οποιοδήποτε νόμισμα κράτους που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
snapy13 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 ποια κάρτα της citibank έχεις? Την Citibank Visa Vodafone εχω ... Τελικα το παραγγειλα με την καρτα της Τραπεζας Κυπρου , την προπληρωμενη , και δεν πληρωσα ουτε ευρω παραπανω. Απο το καινουριο λαπτοπ γραφω τωρα...σε 2 μερες ηρθε. Δευτερα απογευμα εκανα την παραγγελια , χτες το μεσημερι μου το εφεραν με UPS στην πορτα μου. Μια χαρα !!!
safer97 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 παιδιά καλησπέρα, επειδή θέλω να παραγγείλω από το αμαζον ενα blueray player, υπαρχει κάποιος τροπος να τσεκαρω αν έχει καλώδιο με φις ευρώπης και όχι αγγλικό με τα τρια δοντια ή αν μπορώ να επιλέξω να μου έρθει με ευρωπαϊκό plug; μεχρι τωρα σε αλλα δυο ηλεκτρικα ειδη που ειχα παραγγειλει στο παρελθον το ενα μου ειχε ερθει με ευρωπαϊκό και το άλλο με αγγλικό, γι' αυτό ρωτάω.
loukanikas Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 παιδιά καλησπέρα, επειδή θέλω να παραγγείλω από το αμαζον ενα blueray player, υπαρχει κάποιος τροπος να τσεκαρω αν έχει καλώδιο με φις ευρώπης και όχι αγγλικό με τα τρια δοντια ή αν μπορώ να επιλέξω να μου έρθει με ευρωπαϊκό plug; μεχρι τωρα σε αλλα δυο ηλεκτρικα ειδη που ειχα παραγγειλει στο παρελθον το ενα μου ειχε ερθει με ευρωπαϊκό και το άλλο με αγγλικό, γι' αυτό ρωτάω. πάρε από το Γερμανικό που έχουμε ίδια τάση-μπρίζα κλπ
safer97 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 το γερμανικο το εχει 45 ευρω ακριβοτερα, το τσεκαρα συν το οτι θα πρεπει να αγορασω και hdmi καλωδιο, ενω στο αγγλικό έχει προσφορα δωρεαν. ενταξει δεν ειναι θεμα, αν χρειαστω παιρνω ανταπτορα απο εδω με 1,5 ευρω, απλα ρωταω ως γενικη απορια αν γινεται να παραγγειλεις απο το αγγλικο αμαζον συσκευη με ευρωπαϊκό φις.
antonl Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Αν δεν αναφέρεται στην περιγραφή, νομίζω ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να επικοινωνήσεις με τον πωλητή. Βέβαια δεν ξέρω πόσο σύντομα θ απαντήσει...
safer97 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 sold and dispatched ειναι απο το ιδιο το αμαζον. ανοιξα ενα τοπικ στη σελιδα του player με την ερωτηση μου. ιδωμεν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις