antonl Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δε φημίζομαι για τη μνήμη μου οπότε πιθανόν να μη θυμάμαι καλά. Αν παρατηρήσω κάτι τέτοιο θα επανέλθω.
farfan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Ακριβως ετσι φιλε! Off ο currency converter ωστε να πληρωνεις σε λιρες. (Κερδιζεις λογω καλυτερης ισοτιμιας καπου 5% - δεν ειναι θεμα φορου) Άρα θυμόμουν τα μισά. Οπότε το αφήνουμε στο off και για να υπολογίσουμε την τελική τιμή σε ευρώ χρησιμοποιούμε κάποιον online converter.
gatoulis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 πως απενεργοποιούμε τον converter? εμένα είναι enabled.
scullyist Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Πηγαίνεις στο my account στο δευτερο πακέτο ρυθμίσεων "Payment & GC" έχει το "Turn On / Turn Off Amazon Currency Converter"
Orifiel Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Αν είναι όπως τα λες matrixx τότε αν κάποια ημέρα το ευρώ εκτιναχτεί πολύ ψηλά, θα χάσει κάποιος σε σχέση με αυτόν που το έχει ON έτσι δεν είναι?.. εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.. Αυτές της ημέρες πάντως έχει πάει αρκετά ψηλά σε σχέση με πριν στο 1.28 που ήταν.. τώρα είναι 1.38 ?..
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Αν είναι όπως τα λες matrixx τότε αν κάποια ημέρα το ευρώ εκτιναχτεί πολύ ψηλά, θα χάσει κάποιος σε σχέση με αυτόν που το έχει ON έτσι δεν είναι?.. εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.. Αυτές της ημέρες πάντως έχει πάει αρκετά ψηλά σε σχέση με πριν στο 1.28 που ήταν.. τώρα είναι 1.38 ?.. Παμε απο το τελος γιατι δυσκολευομαι λιγο να σε παρακολουθησω... Στο 1.28 τελευταια φορα ηταν το καλοκαιρι του 2008, απο τοτε ειναι χαμηλοτερα. 5ετια: http://www.xe.com/cu...&to=EUR&view=5Y (Στις 31-12-2008 ειχε φτασει σχεδον 1λιρα=1 ευρω!) Τωρα δεν ειναι βεβαια στο 1.38 που λες, εχει διαρκως σκαμπανευασματα κοντα στο 1.17-.120. Αυτη τη στιγμη (2-3 μερες) πεφτει και εχει φτασει το 1.16 http://www.xe.com/cu...&to=EUR&view=1W Σιγουρα ειναι οπως τα λεω, ειναι κατι πολυ απλο σε σχεση με το χρονο που εχω διαθεσει. Αν το ψαξεις λιγο θα το καταλαβεις οτι ετσι ειναι. Λες... "τότε αν κάποια ημέρα το ευρώ εκτιναχτεί πολύ ψηλά, θα χάσει κάποιος σε σχέση με αυτόν που το έχει ON έτσι δεν είναι?.. εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.." Οπου και να ειναι το ευρω, αν κανει την μετατροπη το αμαζον (η τραπεζα ΤΟΥ) πληρωνεις 4.5% παραπανω απο το να κανει την μετατροπη η τραπεζα ΣΟΥ. Απο σενα ευρω παιρνουν και οι δυο, δεν εχεις λιρες στον λογαριασμο σου. Η μονη περιπτωση να χασεις οταν το εχεις off ειναι αν ΠΕΣΕΙ το ευρω σε σχεση με τη λιρα (οχι αν ανεβει που λες) παρα πολυ μεσα σε 2-3 μερες που θελει η τραπεζα σου για να περασει την πραξη-κινηση. Να πεσει περισσοτερο απο 4.5% δηλαδη, κατι που ειναι σχεδον απιθανο. Πχ να αγορασεις σημερα που ειναι 1.16 και το αμαζον στο μετατρεπει με 1.22 και σε 2 μερες να φτασει πχ 1.25 η πραγματικη ισοτιμια αρα με 1.25 να μετατρεψει η τραπεζα σου. Οπως μπορει να πεσει, μπορει και να ανεβει το ευρω που σημαινει οτι θα κερδισεις ακομα περισσοτερο απο το 4.5%, καποιες φορες ακομα και 6-7%. Ποτε (αποδεδειγμενο στην πραξη) δεν βγαινεις χαμενος με τον μετατροπεα στο off. Ελπιζω να μπορεσα να σου δωσω να καταλαβεις...
gatoulis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Πηγαίνεις στο my account στο δευτερο πακέτο ρυθμίσεων "Payment & GC" έχει το "Turn On / Turn Off Amazon Currency Converter" ευχαριστώ bro...
Orifiel Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Επειδή ζούσα Αγγλία , δεν είναι όπως οι ελληνικές τράπεζες που κατακλέβουν με κουστούμια.. Εδώ αν πας σε προτρέπουν να κάνεις convert την όποια αποστολή στο εξωτερικό, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να φάνε φόρους και την μετατροπή. Εκεί αποφεύγουν να σου το κάνουν γιατί είναι δωρεάν! Ακόμη και μεταφορά χρημάτων να κάνεις από Αγγλία Ελλάδα μέσω τραπεζών, είναι εντελώς δωρεάν.. Η Ελλάδα είναι αυτή που βάζει φόρο σε ότι κάνεις.. Είσαι 100% σίγουρος?
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Επειδή ζούσα Αγγλία , δεν είναι όπως οι ελληνικές τράπεζες που κατακλέβουν με κουστούμια.. Εδώ αν πας σε προτρέπουν να κάνεις convert την όποια αποστολή στο εξωτερικό, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να φάνε φόρους και την μετατροπή. Εκεί αποφεύγουν να σου το κάνουν γιατί είναι δωρεάν! Ακόμη και μεταφορά χρημάτων να κάνεις από Αγγλία Ελλάδα μέσω τραπεζών, είναι εντελώς δωρεάν.. Η Ελλάδα είναι αυτή που βάζει φόρο σε ότι κάνεις.. Είσαι 100% σίγουρος? xe.com δεν "πιανει" το adsl σου; Καρτα Ελληνικης τραπεζας δεν εχεις; Δεν ειναι δυσκολο να το διαπιστωσεις μονος σου! Καλα κανεις και δεν πιστευεις ολα οσα λεω, φαε μερικες ωρες να τα δεις με τα ματια σου. Τι αλλο να σου πω; Καταντα κουραστικο να προσπαθεις να εξηγησεις κατι και ο αλλος να μην θελει να δει το εμφανεστατο... (δεν μιλαω μονο για σενα, εχουν πληθυνει τα "κρουσματα" τις τελευταιες μερες) Καλη σας νυχτα...
Orifiel Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 (επεξεργασμένο) Εσύ αν και αναφέρεσαι στην μετατροπή από ευρώ σε λίρα και από λίρα σε ευρώ είναι ακριβως το ίδιο, το converter απλά σε βοηθά να ελέγχεις τα λεφτά σου πόσα ακριβώς ξοδεύεις, δεν έχουν διαφορετική χρέωση αν το εχεις οφφ η ον.. εγώ το είχα οφφ και πριν βάλω την παραγγελία μου το έκανα ον, για να μου βγάλει πόσα ευρώ είναι ακριβώς, μιας και έχω νετ κάρτα. Δεν είχα επιπλέον χρέωση.. το ευρώ που ανέφερα ήταν η διαφορά φπα στην Ελλάδα.. το έλεγξα μετά. Ποτέ μα ποτέ δεν με έχουν χρεώσει στην Αγγλία για όποια μεταφορά, πληρωμή σε ευρώ που έχω κάνει.. βλέποντας το μηνιαίο αναλυτικό λογαριασμό σε αγγλικό μου λογαριασμό και αν έχει τύχει να κάνω μεταφορά χρημάτων, φαίνετε από πού γίνονται οι χρεώσεις.. όπου γενικότερα εμπλέκετε ελληνική τράπεζα, βάζουν φόρους σε ότι κάνεις.. Να ένα παράδειγμα με το μετρο 2033 με κονβερτερ στο ΟΝ.. Item Subtotal: £7.16 Delivery and handling: £0.00 VAT: £1.65 Total: £8.81 Payment Total: EUR 10,70** Τέλος πάντων, όπως την βρίσκει ο καθένας, επειδή ξέρω ότι εκεί τέτοια λάθη δεν κάνουν, δεν πιστεύω να πληρώνεις -5% αν το έχεις οφφ.. θα το δοκιμάσω στην επόμενη αγορά μου σύντομα και θα συγκρίνω διαφορά και αναλογίες..Αν και το ευρώ ανέβηκε και άλλο σήμερα.. 1.39.9 πήγε.. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2011 από Orifiel
gruser Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 μαλλον κανεις λαθος μετατροπη..αυτο που κοιτας ειναι μετατροπη απο ευρω σε united states dollars-usd αυτο που λενε τα παιδια ειναι απο λιρες(united kingdom pounds-gbp) σε ευρω.
Orifiel Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2011 Όχι απλά αναφέρω ότι ανεβαίνει το ευρώ, μέχρι να σκάση πάλι η φούσκα.. Είναι καλό να ανεβαίνει..
ffseriespower Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω κάτι βιβλία τα οποία τα έχω βρει μόνο στο amazon αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τον τρόπο αγοράς. Είχα την εντύπωση ότι είναι ένα ενιαίο κατάστημα αλλά όταν πάω να αγοράσω μου βγάζει κάτι για sellers και ratings. Δηλαδή είναι σαν το ebay? Επίσης έχω ακούσει ότι κάτι παίζει με πειριοριμούς σε αυτά που μπορεί να σου στείλουν στην Ελλάδα. Στα βιβλία ισχύει τίποτα τέτοιο? Έχει αγοράσει κανείς βιβλία από amazon να μου πει την εμπειρία του? Ευχαριστώ εκ των προταίρων.
PETROS13 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 ότι είναι από amazon στο 99% των περιπτώσεων έρχεται στην Ελλάδα! απλά να λέει ότι πωλείται από το amazon.co.uk και όχι από κάποιον seller στο παρακάτω link έχουμε κάνει μεγάλη αναφορά για το amazon! http://www.insomnia.gr/topic/380365-amazoncouk-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%ac%ce%bd%cf%89-%cf%84%cf%89%ce%bd-25/
antbyron Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2011 Εκτός από το ίδιο το amazon πουλάνε και άλλα καταστήματα στον ιστότοπο του amazon, τα περισσότερα νομίζω δεν στέλνουν Ελλάδα. Τώρα για αγορές μέσω amazon δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Για παραπάνω πληροφορίες εδω
Προτεινόμενες αναρτήσεις