Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

δε το επιασα αυτο..οταν το γραμματοκιβωτιο ειναι μονο για γραμματα δλδ πως θα χωρεσει κατι εκει μεσα..δλδ που θα το αφησει..ποιο ειναι το ασφαλες μερος εξω απο τη πορτα?

αν δεν ισχυει το οτι χτυπαει το κουδουνι και στο δινει τοτε καλυτερα να παω οταν ξυπνησω ή την αλλη μερα να το παρω μονος μου παρα να το αφησει εξω απο τη πορτα..εκτος αν εσεις εχετε ενα τεραστιο κουτι για ολοκληρα πακετα :rolleyes:

τωρα το αν βαριεται να το φερει καν και κραταει μονο χαρτακια , ας τα φερνανε και καλυτερα ας χτυπουσαν το κουδουνι να ημουν ξυπνιος να το επαιρνα.

για το αλλο θεμα των ταχυδρομειων..οταν πηγα για να στειλω πισω το σκληρο ηταν καμια 20αρια ατομα και περιμενανε..ηταν 2 ταμεια μονο και περιμανε μιση ωρα περιπου..βασικα τοσο ελεγε το χαρτακι προτεραιοτητας..το ρολοι στο ταχυδρομειο ελεγε 5 λεπτα πιο μπροστα και επισης ενω εκλεινε 8 η ωρα και ηταν 6 λεει η μια στην αλλη σε μια φαση "αντε τελειωνουμε".. :P

Σου ειπα τι αναφερει το εντυπο. Οχι τι πρεπει να γινεται. Αν με το καλο γινεις υπουργος μεταφορων μπορεις να κανονισεις να μας τα φερνει σπιτι και να χτυπαει το κουδουνι.wink.gif

Και φυσικα δεν εχει κανεις τεραστιο κουτι, εντος του κτιρίου (πρεπει να) τα αφηνει οχι εξω απο την κεντρικη πορτα... Αλοιμονο... Ασφαλες ειναι εξω; Τετοια κριση...;

20 ατομα μονο; Τυχερος ησουν. Εκλειναν 8 το απογευμα; Προφανως δεν ηταν ταχυδρομικο καταστημα, αλλα απο αυτα τα μικρα συνεργαζομενα. Για να παραλαβεις, δυστυχως μονο πρωι δουλευουν τα ταχυδρομικα καταστηματα ΕΛΤΑ, στις 2 κλεινουν. Οποτε πηγα για να παρω πακετο περιμενα 1 ως 1.5 ωρα για 50-80 νουμερα. Τρεις υπαλληλοι ειναι συνηθως, αλλες φορες μονο 2... Μεγαλη ταλαιπωρια...

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δε τους μετρησα αλλα οταν πηγα ηταν στο 720 και εγω ημουν 750..και οχι δεν εκανα τη πραξη λαθος..

δεν εχω και εισοδο στο σπιτι μου..αυτο που λες αναφερεται μονο σε πολυκατοικιες που εχουν και κεντρικη εισοδο.

τελικα εισαι υπερ ή κατα αυτων που λεει το φυλλαδιο και στο τι πρεπει να γινεται?

ελτα ηταν..αλλα κλεινουν 2 αλλα 8 το απογευμα..και δε πηγα να παραλαβω κατι αλλα για να στειλω.[πηγα σε αλλο ελτα και οχι σε αυτο που παω να τα παραλαβω γιατι εκλεινε 2]

• Moderators
Δημοσ.

Για τα υπόλοιπα που λες, πέρα από τα του τελωνείου που μάλλον τα αναφέρεις γενικά μιας και ξέρω τι παίζει, σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων (πχ electronics) έχεις προφανώς δίκιο (πχ αυτά τα στέλνει μόνο με courier, όπου και τελωνείο θα περάσουν 100%). Εγώ όμως εξ΄αρχής μίλησα μόνο cd/dvd/books, δεν γενίκευσα (ξαναλέω, ενημερωτικά να ξέρουμε τι παίζει).

Στην προηγουμενη σελιδα αλλος ρωτουσε για ηλεκτρονικα, κανεις δεν ρωτησε για βιβλια και dvd, αυτος ο λογος που εχουμε εστιασει εκει. (http://www.insomnia.gr/topic/380365-amazoncouk-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%ac%ce%bd%cf%89-%cf%84%cf%89%ce%bd-25/page__view__findpost__p__3838790)

Μιας και εχεις κανει παραγγελιες απο .com (που οποτε δοκιμασα ως "electronics maniac" ουτε για αστειο δεν συνεφερε αφου οπως ειπα βγαινει διπλη τιμη) δωσε μας λιγο τα φωτα σου:

Μπορεις να μας βρεις κατι συγκεκριμενο που να συμφερει ιδιαιτερα σε σχεση με το Αγγλικο (ας πουμε dvd/bluray) και να δουμε την τελικη τιμη απο .com και .co.uk ;

Βεβαια θα πρεπει να εχουμε και σπασμενο dvd/bluray αφου λογικα δεν θα ειναι region2. Η μηπως εχει και region 2;

Επισης απο οτι ξερω ακομα και τελωνειο να μην περασει κατι (ας πουμε βιβλια dvd κλπ) πληρωνεις 3€ στα ΕΛΤΑ παντα. Ετσι δεν ειναι;

Τελος αν ερθει με απλο ταχυδρομειο κατι απο αυτα που συμφερουν απο .com, ποσες μερες κανει να φτασει; Απο Αγγλια κανει απο μια εως δυο βδομαδες, ισως ακομα και 1-2 μερες παραπανω! Απο Αμερικα;

ΥΓ. Ο ταχυδρομος σου δλδ και η γνωστη μικρη κουτα να ειναι το πακετο σου στο φερνει σπιτι; (πχ 30χ40χ15) Η αναφερεσαι μονο σε cd/dvd;

Εισαι σε μεγαλη πολη ή σε κωμοπολη-χωριο;confused.png

Δημοσ.

Στην προηγουμενη σελιδα αλλος ρωτουσε για ηλεκτρονικα, κανεις δεν ρωτησε για βιβλια και dvd, αυτος ο λογος που εχουμε εστιασει εκει. (http://www.insomnia.gr/topic/380365-amazoncouk-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%ac%ce%bd%cf%89-%cf%84%cf%89%ce%bd-25/page__view__findpost__p__3838790)

Μιας και εχεις κανει παραγγελιες απο .com (που οποτε δοκιμασα ως "electronics maniac" ουτε για αστειο δεν συνεφερε αφου οπως ειπα βγαινει διπλη τιμη) δωσε μας λιγο τα φωτα σου:

Μπορεις να μας βρεις κατι συγκεκριμενο που να συμφερει ιδιαιτερα σε σχεση με το Αγγλικο (ας πουμε dvd/bluray) και να δουμε την τελικη τιμη απο .com και .co.uk ;

Βεβαια θα πρεπει να εχουμε και σπασμενο dvd/bluray αφου λογικα δεν θα ειναι region2. Η μηπως εχει και region 2;

Επισης απο οτι ξερω ακομα και τελωνειο να μην περασει κατι (ας πουμε βιβλια dvd κλπ) πληρωνεις 3€ στα ΕΛΤΑ παντα. Ετσι δεν ειναι;

Τελος αν ερθει με απλο ταχυδρομειο κατι απο αυτα που συμφερουν απο .com, ποσες μερες κανει να φτασει; Απο Αγγλια κανει απο μια εως δυο βδομαδες, ισως ακομα και 1-2 μερες παραπανω! Απο Αμερικα;

ΥΓ. Ο ταχυδρομος σου δλδ και η γνωστη μικρη κουτα να ειναι το πακετο σου στο φερνει σπιτι; (πχ 30χ40χ15) Η αναφερεσαι μονο σε cd/dvd;

επειδη εγω ασχολουμαι παρα πολυ με dvd , blu ray και γενικα κανω τετοιου ειδους συλλογες και εχω ψαξει τα παντα σε τιμες το .com εχει πραγματα που δεν βρισκεις στο uk και στα αλλα ευρωπαικα αmazon αλλα σε ενα αντικειμενο που εχουν και τα 2 οι τιμες βγιανουν σχεδον ιδιες μονο που απο αγγλια ερχονται πολυ πιο γρηγορα απο αμερικη κανουν 20 μερες και λιγο λεω απο ευρωπη δεν εχω περιμενει πιο πολυ απο 10 μερες και επισης η ευρωπη εχει πολυ πιο φθηνα εξοδα αποστολης

• Moderators
Δημοσ.

παιδια το αμαζον γερμανιας ςιναι πολυ καλυτερο σε παραγγελια 170 ευρω εβαλα express (1-2 μερες)δηλαδη ups και τα εξοδα ηταν 20 ευρω τσαμπε δηλαδη ειδικα αμα τα μοιραζεσαι με αλλους 2

Σχετικο ειναι αυτο!

Μολις εκανα μια δοκιμη.

Ενα boxset dvd απο uk ειχε με εξπρες 17 λιρες μεταφορικα, ενω ακριβως το ιδιο προιον απο το Γερμανικο ειχε 25€ μεταφορικα για εξπρες! Μιλαμε για προιον των 15 ευρω.

Απο Αμερικη (ειναι και περιοχη 1 βεβαια) μερικοι τιτλοι μονο ειναι λιγο πιο φτηνα (αν παρεις πολλα μαζι) με τα πολυ απλα μεταφορικα, αλλα λεει 16-32 εργασιμες μερες (Standard International Shipping (averages 18-32 business days))! Με καραβι ερχονται; 1-2μηνες!; Παναγια μου! shock.png

Add:

παιδια τελος το bug που λεγαμε για το amazon.co.uk...

Οποιος προλαβε προλαβε! Anubis13 ελπιζω να προλαβες! smilie.png

Δημοσ.

Το ξέρω ρε συ ότι κανείς δεν ρώτησε για βιβλία κ.λπ., αλλά το ποστ που απάντησες αρχικά έκανε ένα γενικό σχόλιο για το .com (παραθέτοντας και ένα προϊόν που έτσι κι αλλιώς δεν το έστελνε Ελλάδα), οπότε, σε συνδυασμό με το δικό σου ποστ, είπα να ενημερώσω τι συμβαίνει στις συγκεκριμένες κατηγορίες που έχω εμπειρία. Συμφωνώ ότι δεν ενδιαφέρει και ιδιαίτερα όποιον θέλει ηλεκτρονικά, ενώ ξαναλέω προφανώς έχεις δίκιο για την υπερβολική τελική τιμή τέτοιων προϊόντων (αρκεί μια δοκιμή να κάνει κανείς και το θα το διαπιστώσει).

Εδώ θα ξεφύγουμε λίγο βέβαια γιατί μπαίνουν και άλλες παράμετροι. Εγώ αγοράζω και από το amazon.com από τις παραπάνω κατηγορίες επειδή έτσι μπορώ και βρίσκω προϊόντα που θέλω να υπάρχουν στην συλλογή μου. Κοίταξε να δεις, το θέμα είναι ότι είναι δύο διαφορετικές εντελώς αγορές. Δηλαδή, άλλα προϊόντα βγαίνουν στην Αμερική, άλλα στην Αγγλία (και πολλές φορές άλλα στην Γερμανία κ.ο.κ.). Δεν είναι ακριβώς τα ίδια, κυρίως συναντιούνται διαφορές στην συλλεκτικότητα, στο packaging ιδιαίτερα, στα extras ενίοτε κ.λπ. Πέρα από τα διαφορετικά regions ή τους υπότιτλους όπου θα σου απαντήσω παρακάτω. Δηλαδή δεν θα προτιμήσεις το .com λόγω τιμής (αν και μπορεί να συμβεί και αυτό φυσικά) αλλά λόγω ποικιλίας και διαφορετικότητας. Είναι απλά μία πηγή από μία διαφορετική αγορά.

Για τα DVD ναι, θα πρέπει να έχουμε region free player (κάτι πολύ σύνηθες εδώ και πολλά χρόνια). Δεν έχει region 2 DVD's. Για τα BD το ίδιο, αν και πάρα πολλά BD's είναι region free, οπότε παίζουν παντού. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετά BD's που κυκλοφορούν εκεί έχουν και ελληνικούς υπότιτλους (και προφανώς είναι και region free - καλά μην φανταστείς 100άδες τίτλους!). Αυτά τα 3Ε δεν τα έχω πληρώσει ποτέ εγώ στις αγορές από το amazon.com, δεν ξέρω τι παίζει με αυτό. Όσο για το πόσο κάνουν να έρθουν, οι δυο βδομάδες (γεμάτες) είναι σίγουρες, ενώ η τελευταία μου παραγγελία που ήταν αρχές Ιανουαρίου, έκανε σχεδόν έναν ημερολογιακό μήνα (2-3 μέρες λιγότερο). Τώρα περιμένω παραγγελία ένα βιβλίο και ένα bd (σε κοινό shipment), αν θες θα επανέλθω με τους χρόνους. Έφυγε 26 Ιανουαρίου.

Αθήνα - Αμπελόκηποι, κεντρικά δηλαδή με αρκετό όγκο πακέτων και αλληλογραφίας απ' ότι έχω δει/καταλάβει.

Όχι κυρίως αναφέρομαι σε DVD/BD/Books αλλά όταν πρόκειται και για Ευρώπη, αναφέρομαι και σε video games. Αλλά ακόμη και κει πολλές φορές τα κουτιά είναι μεγάλα, ενώ προφανώς και τα βιβλία έχουν κάποιο μέγεθος και βάρος. Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα πιο κάτω.

Γενικά έρχεται 3-5 φορές την εβδομάδα, είναι ο ίδιος εδώ και χρόνια, τώρα πια τον ξέρουμε γενικά στην πολυκατοικία και στην γειτονιά.

Εννοείται αν πρόκειται για απλό DVD/BD το φέρνει πάντα σπίτι και ποτέ δεν το αφήνει στην εξώπορτα, ανεβαίνει πάνω. Αν είμαι σπίτι το δίνει χέρι - χέρι, αν όχι το αφήνει έξω από την πόρτα στον όροφό μου όμως.

Αν πρόκειται για μεγαλύτερο πακέτο, άλλες φορές τα φέρνει, άλλες με χαρτάκι. Καθαρά φαντάζομαι είναι θέμα πρακτικό.

Ας πούμε θυμάμαι αυτό το έφερε σπίτι, ενώ αυτό όχι. Στην πρώτη περίπτωση το κουτί σίγουρα θα είχε τις διαστάσεις που αναφέρεις πάνω κάτω, στην δεύτερη θα ήταν και μεγαλύτερο. A και αυτό το είχε φέρει σπίτι. Παρεμπιπτόντως, τα δύο πρώτα, αγορές από το amazon.com, άνω των $100 (το δεύτερο αρκετά πάνω). Εξαρτάται φαντάζομαι, αν και εγώ θα προτιμούσα (και το του έχω πει) ότι καλύτερα μεγάλα πακέτα να μην μπαίνει στον κόπο και αυτός, να υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια μήπως δεν είμαι σπίτι, να πηγαίνω εγώ να τα παίρνω. Γενικά ό,τι μικρότερο από τα παραπάνω, το φέρνει σπίτι.

Δυστυχώς βέβαια δεν μπορώ να σε βοηθήσω για τα electronics και τι αντιμετώπιση θα είχα σε αυτή την περίπτωση. :(

Απο Αμερικη (ειναι και περιοχη 1 βεβαια) μερικοι τιτλοι μονο ειναι λιγο πιο φτηνα (αν παρεις πολλα μαζι) με τα πολυ απλα μεταφορικα, αλλα λεει 16-32 εργασιμες μερες (Standard International Shipping (averages 18-32 business days))! Με καραβι ερχονται; 1-2μηνες!; Παναγια μου!

Μπορείς να βάλεις και την δεύτερη επιλογή (expedited), που έρχονται με τους παραπάνω χρόνους που ανέφερα (νομίζω ανεβαίνει λίγο η τιμή όμως). Πάντα expedited επιλέγω, η τρίτη είναι απαγορευτική λόγω courier, τιμής δηλαδή και στάνταρ τελωνείου.

Δημοσ.

να κάνω μια ερώτηση...θέλω να πάρω αυτό το ρολόι τοίχου

http://www.amazon.co.uk/Karlsson-Little-Time-Clock-Black/dp/B000OC1OOU/ref=pd_sim_sbs_kh_7

και ενώ στέλνει Ελλάδα που είδα στο delivery destinations όταν κάνω check δεν δέχεται την διεύθυνση μου.σας έχει ξανατύχει? να τουσ στείλω mail?

• Moderators
Δημοσ.

να κάνω μια ερώτηση...θέλω να πάρω αυτό το ρολόι τοίχου

http://www.amazon.co...pd_sim_sbs_kh_7

και ενώ στέλνει Ελλάδα που είδα στο delivery destinations όταν κάνω check δεν δέχεται την διεύθυνση μου.σας έχει ξανατύχει? να τουσ στείλω mail?

Ειναι τριτος πωλητης, φανταζομαι το εχεις δει. Για στειλτου mail, αλλα αφου δεν μπορεις να κανεις παραγγελια τι να σου πει; Αν ηταν θα προχωρουσε. Προφανως δεν στελνει το μαγαζι Ελλαδα και μπορει να μην εχει ενημερωσει τη σελιδα του.

Tonypapadovic να'σαι καλα για τις αναλυτικες πληροφοριες σου για το .com!wink.gif

Δημοσ.

Επειδη απο οτι καταλαβαινω δεν ενδιαφερεται κανεις για την καταγγελια που προτεινα, θα κινηθω μονος μου με το τοπικο καταστημα.

Και κατι ακομη το οποιο δεν ξερω αν εχει αναφερθει ποτε. Ριξτε μια ματια στο http://camelcamelcamel.com/ Εχει Chrome & Firefox add-on και ειναι απιστευτα χρησιμο για οσους αγοραζουμε συχνα απο τα αμαζον

• Moderators
Δημοσ.

Και κατι ακομη το οποιο δεν ξερω αν εχει αναφερθει ποτε. Ριξτε μια ματια στο http://camelcamelcamel.com/ Εχει Chrome & Firefox add-on και ειναι απιστευτα χρησιμο για οσους αγοραζουμε συχνα απο τα αμαζον

Εχει αναφερθει, αλλα η "καλη" επαναληψη κανει καλο.wink.gif http://www.insomnia....ost__p__3835061

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμη ένα μικρό πρόσφατο δειγματάκι για χρόνους κλπ από .com

- Το checkout έγινε 10/1 (10.5Ε το βιβλίο + 6.5Ε μεταφορικά)

- Dispatched στις 12/1 με,

- estimated arrival 24/2-3/3

- εφτασε 4/2

(!)> από ανεξάρτητο πωλητή μεν, fulfilled by amazon δε.

Άντε τρέχα ταχυδρομείο τώρα :/

Επεξ/σία από scullyist
  • Moderators
Δημοσ.

Πραγματι sculliyist κατι εχει παιχτει. Μαλλον ειναι bug αφου στην αρχικη σελιδα εχει ακομα το γνωστο μπανερακι για την Ελλαδα και τα £25.

Ο,τι και αν δοκιμασα ακομα και 4.99£, το εβγαζε χωρις μεταφορικα. Τελος παντων αγορασα κατι με 12 λιρες, βγηκε φυσικα και αυτο χωρις μεταφορικα, το ολοκληρωσα, περασε πανω απο ωρα - πηγε σε φαση dispatching soon , εγινε και η δεσμευση στην καρτα κανονικα 14.5€... Περιμενω τωρα να μου το στειλουν και με UPS για να δεσει! tongue.gif (λεμε τωρα...)

Μολις εγινε το dispatch. Με royal mail τελικα, με εκτιμωμενη 14-2-2011 wub.gif

ΥΓ. Εχω πει απο χθες "bug τελος", μην στεναχωρηθείτε τωρα οσοι το "χασατε"...

Δημοσ.

πάντως και τα 2 πακέτα που είχαν arrival estimate 4/2 αλλά και το άλλο 3/2 μου ήρθαν κανονικά και τα παρέλαβα σήμερα! ειδικά το ένα σήμερα ήρθε!

οπότε όλα οκ! :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...