Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σοβαρα μιλας τωρα εε τοτε τι λενε τοσο καιρο για τελωνεια και τετοια ελεος

να σου πω δηλαδη οτι γραφει στο τελικο αυτο ειναι?και ερχονται οπως απο αγγλια με χαρτακι απλα αργουν πιο πολυ ετσι? τελος χαχα μπορεις να παρεις εξπρες για να ερθουν πιο γρηγορα??

ρε σι μας δουλευεις κοιτα τι γραφει Please note that your country may charge import duties, taxes and fees that you may have to pay ahead of delivery :eek:

Φίλε μου κατ' αρχήν δεν σε δουλεύω, οπότε πάμε παρακάτω.

Γενικά, το ότι οποιοδήποτε προϊόν εκτός ΕΕ υπάρχει περίπτωση να περάσει από τελωνείο και να πληρώσουμε πολλά παραπάνω χρήματα συνολικά, είναι γεγονός.

Τι συμβαίνει τώρα. Αν το προϊόν αποσταλεί με το εκάστοτε ταχυδρομείο της χώρας (πχ USPS από Αμερική, Canada Post από Καναδά κ.λπ.), όταν έρχονται εδώ τα παραλαμβάνουν τα ΕΛ.ΤΑ. και μας τα φέρνουν σπίτι (ή με χαρτάκι τέλος πάντων) χωρίς να μπλέκουμε με τελωνεία (και ναι, κάνει λίγο παραπάνω να έρθουν, μου έχουν έρθει και στις δυο βδομάδες, τώρα πρόσφατα έκανε μήνα ένα βιβλίο να έρθει). Αυτό συμβαίνει στο 99,9% των περιπτώσεων (αφήνω ένα 0,1%, δεν θέλω να είμαι απόλυτος, αν και προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα). Ακόμη καλύτερα το προϊόν να αναφέρεται ως gift ή με χαμηλή τιμή (το amazon.com πάντως αναφέρει την κανονική τιμή).

Αν όμως κάτι σταλεί με courier (πχ επιλέξεις την τελευταία επιλογή για το shipping στο amazon) τότε θα περάσει από τελωνείο 100% και θα πληρώσεις περίπου το 30% της τιμής επιπλέον συν τουλάχιστον κανα 50Ε για τον κόπο (...) της εταιρείας (αυτό μπορείς να το αποφύγεις αν πας εσύ στο αεροδρόμιο). Κάπως έτσι είναι η κατάσταση, αλλά ούτε οι τιμές, ούτε οι περιπτώσεις είναι απόλυτες. Τέλος, τα παραπάνω, πέρα από τις τόσες αγορές που έχω κάνει και έχω δει τι παίζει εμπειρικά (και από Καναδά από το videogamesplus.ca, αλλά και από ebay) μου τα έχει επιβεβαιώσει και η DHL (όσο μπορεί να ξέρει τι γίνεται στα ΕΛ.ΤΑ).

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, δεν θα μιλούσα αν δεν είχα κάνει καμιά 20αριά αγορές από το 2008 και μετά, μπορεί και παραπάνω, από τις κατηγορίες προϊόντων που ανέφερα, από $10 έως $230.

Εκανες ενα "λαθος" σοβαρο. Εθεσες την "ενσταση" σου αναφερομενος σε cd/dvd/books ενω παρεθεσες μηνυμα μου το οποιο απαντουσε σε φιλο που ρωτουσε για το Αμαζον Αμερικης για να παρει Μονιτορ υπολογιστη και καρτες γραφικων (electronics). Δεν μιλησα ποτε για βιβλια dvd.

Ξαναλεω οτι οι τιμες του Αμερικανικου Αμαζον διπλασιαζονται σχεδον, γιατι ουτε ΦΠΑ εχουν (0% φορο εχουν τα Αμερικανικα σαιτς αφου οι περισσοτερες πολιτείες δεν εχουν φορο στα προιοντα τους), ουτε δωρεαν μεταφορικα που εχει το .co.uk. Μαλιστα οι σχεδον διπλασιασμενες αυτες τελικες τιμες ΔΕΝ περιλαμβανουν το πιθανοτατο τελωνειο. Λεμε τι πληρωνεις στο αμαζον.com κατα το checkout. Το τελωνειο το πληρωνεις προκαταβολικα στο Amazon.com; rolleyes.gif Δε νομιζω. Το τελωνειο ειναι εξτρα και προκυπτει μολις φτασει το πακετακι σου αεροδρομιο... Οποτε και αλλο καπελο, αγνωστο πόσο. Δεν εχω αναφερθει λοιπον καν σε ποσα τελωνειου προσωπικα τα οποια μονο σε βιβλια και dvd συνηθως τα γλυτωνεις.

Σε εναν μονο σκληρο δισκο (ειχα κανει αναφορα με copy - paste τις τιμες του checkout, μπορειτε να τα βρειτε πολυ παλιοτερα στο παρον θεμα) εβαζε καπου 35-40 δολαρια μεταφορικα και αλλα 30 φορο. Απ 70 δολλαρια που βλεπεις στη σελιδα, εφτανε 140! Χωρις τελωνειο.

Λιγο off topic, αλλα ας μην ανοιξω ξεχωριστο θεμα...

Μας μοιρασαν σημερα ενα φυλλαδιο της ΕΕΤΤ που αναφερει οτι τα ΕΛΤΑ υποχρεουνται να παρεχουν την "καθολικη υπηρεσια" η οποια, αναμεσα σε αλλα, υποχρεωνει τα ΕΛΤΑ ως τον αποκλειστικο παροχο της ΚΥ να:

...

Ελα ρε Doctor... Καθολου off topic. Το εχω πει πριν 10 μερες αλλα δυστυχως κανεις δεν συγκινηθηκε και δε σχολιασε... Εχω βαρεθει να τρεχω στα ΕΛ.ΤΑ. cry.png

http://www.insomnia....ost__p__3821894

Δημοσ.

αυτο σιγουρα ισχυει?δλδ αν παω στο ταχυδρομειο και πω γιατι δε μου χτυπησε να μου το παραρωσει ο ταχυδρομος αλλα μου αφησε χαρτακι τι θα μου πουνε?

• Moderators
Δημοσ.

αυτο σιγουρα ισχυει?δλδ αν παω στο ταχυδρομειο και πω γιατι δε μου χτυπησε να μου το παραρωσει ο ταχυδρομος αλλα μου αφησε χαρτακι τι θα μου πουνε?

Διαβασε και λιγο το pdf... Δεν χτυπαει κουδουνι, "το αφηνει στο πιο ασφαλες σημειο και ευκολα προσβασιμο (κατα την κριση του)". Αν ομως η "κριση" του ειναι σοβαρη και τα παρει σπιτι του αν "του την πεις"; (Αυτη ηταν σκεψη φιλου οταν του εθιξα το θεμα)...

Ελλαδαρα, να φοβασαι να απαιτησεις τα δικαιωματα σου...

Δημοσ.

Αυτή η 'κρίση ορισμένων είναι όντως αστα να πάνε. Ολόκληρο γραμματοκιβώτιο μπρος στα μούτρα του κλειδωμένο κλπ και άφησε χαρτάκι στο θυροτηλέφωνο, ούτε καν κολλημένο με κάποιο τρόπο, απλά το έχωσε ελάχιστα εκεί σε ότι εσοχή βρήκε και κρατιόταν το χαρτί στο παραπέντε, λίγο να φυσούσε χαιρέτα το. :rolleyes:

Δημοσ.

πραγματικα ο ενας λογος που σταματησα το free ειναι οτι δεν γινεται να καθομαι 2 ωρες στην ουρα του ταχυδρομιου την δευτερα πηγα στις 11 το πρωι και πηρα και ενα φιλο μου μαζι να περασει η ωρα και ειχα το 180 και εκεινη την ωρα ηταν το 30 :eek: και σιγα μην εφευγα και ξαναερχομουν

Δημοσ.

Sorry που δε το ειχα δει ομως εχασα τη μπαλα με το ινσομνια λογω μετακομισης σε αλλη πολη :P

Το ζητημα με τον ταχυδρομο το ειχαμε ξανασυζητησει και οντως ειναι προβλημα καθως απο τη στιγμη που δεν ειναι συστημενα, απλως μπορει να ισχυριστει οτι δεν εφτασε ποτε κατι στα χερια του και να "χαθει". Και μετα τρεχα γυρευε... Γιαυτο και προτεινα μια ομαδικη και οργανωμενη κινηση κεντρικα, ειτε στα ΕΛΤΑ τα ιδια, ειτε στην ΕΕΤΤ ειτε στον Συνηγορο του Καταναλωτη αφου ειναι προφανες οτι αυτο αποτελει πολιτικη των ΕΛΤΑ στο συνολο τους και οχι μεμονομενων "κακων" ταχυδρομων. Ειναι σιγουρο οτι δεν λαμβανουμε την Καθολικη Υπηρεσια οπως αυτη οριζεται στην Ελληνικη και Ευρωπαϊκη νομοθεσια γιατι αυτη δεν εχει υιοθετηθει απο τα ΕΛΤΑ. Επισης νομιζω οτι για να εκανε η ΕΕΤΤ τη κινηση να αποστειλει φυλλαδια σημαινει οτι αναγνωριζουν το προβλημα και θελουν να ενημερωσουν για τα δικαιώματά μας και να εφιστησουν την προσοχη μας στο τροπο διεκδίκησής τους και οικαζω οτι εχουν την ορεξη να ασχοληθουν. Προηγουμενη εμπειρια μου με την ΕΕΤΤ για τηλεπικοινωνιακο θεμα ηταν εξαιρετικα καλη. Το μονο που μενει πλεον ειναι να διεκδικησουμε το δικαιωμα να απολαμβανουμε την πληρη ΚΥ οπως ειναι υποχρεωση των ΕΛΤΑ να τη παρεχει.

Δημοσ.

Καλά έχετε δει πως δουλεύουν τα ΕΛΤΑ?

Αυτά που ζητάτε είναι πολυτέλειες.

Εδώ ακόμα γράφουν τη λίστα με τα δέματα σε τετράδιο!

Για να παραλάβω πρόσφατα σημαντικό δέμα που μου εστάλει από αγγλία έβαλα μεσο (έλεος).

Το πήρα στα χέρια μου (ευτυχώς) μετά από 25 μέρες!

Οι υπάληλοι για το οποιοδήποτε δέμα ψάχνουν στα ράφια 5-10 λεπτά όλα τα δέματα με σειριακό τρόπο(δηλαδή δεν υπάρχει ενα minimum επίπεδο tracking που είναι η κεντρική ιδέα ενός ταχυδρομίου!)

Μάλον ξεχνάτε σε ποια χώρα βρίσκεστε μερικοί και νομίζετε ότι αν κάνετε καταγγελίες θα ιδρώσει το αυτί κανενός μονίμου(ας είναι καλά ο Ανδρέας Παπανδρέου).

Δημοσ.

Καλά έχετε δει πως δουλεύουν τα ΕΛΤΑ?

Αυτά που ζητάτε είναι πολυτέλειες.

Εδώ ακόμα γράφουν τη λίστα με τα δέματα σε τετράδιο!

Για να παραλάβω πρόσφατα σημαντικό δέμα που μου εστάλει από αγγλία έβαλα μεσο (έλεος).

Το πήρα στα χέρια μου (ευτυχώς) μετά από 25 μέρες!

Οι υπάληλοι για το οποιοδήποτε δέμα ψάχνουν στα ράφια 5-10 λεπτά όλα τα δέματα με σειριακό τρόπο(δηλαδή δεν υπάρχει ενα minimum επίπεδο tracking που είναι η κεντρική ιδέα ενός ταχυδρομίου!)

Μάλον ξεχνάτε σε ποια χώρα βρίσκεστε μερικοί και νομίζετε ότι αν κάνετε καταγγελίες θα ιδρώσει το αυτί κανενός μονίμου(ας είναι καλά ο Ανδρέας Παπανδρέου).

ακριβως οταν ειδα τετραδιο πριν λιγες μερες πραγματικα ελιωσα στα γελιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τετράδιο? ψιλά γράμματα. Πάμε στο πως χειρίζονται τα δέματα: Eίμαι ταχυδρομείο πάνω στο κλείσιμο και για να μην μπούνε κι άλλοι (και σχολάσουν κανα 5λεπτο αργότερα) κλειδώνουν τις πόρτες και μας λένε ότι θα βγούμε από την πίσω πόρτα, η οποία πίσω πόρτα ανήκει στο δωμάτιο/χώρο με τα δέματα. Στη φάση που πάω πίσω για να βγω, είναι υπάλληλος που ξεδιαλύνει δέματα/φακέλους και προφανώς καίγεται να τελειώσει μην φύγει κι αυτή κανα 5λεπτο αργότερα. Το πλαστικό καλάθι που "έριχνε" τους φακέλους ήταν 1,5 μέτρο πέρα από το σημείο που ήταν αυτή, έπαιζε κανονικό μπάσκετ με τους φακέλους τη στιγμή που πέρασα. Ούτε ίδρωσε το αυτί της να το κρύψει βέβαια, συνέχισε ακάθεκτη. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έστω κι ένα ελαφρύ δεματάκι με ένα dvd μέσα έρχεται με σπασμένη θήκη στα χέρια μας.

------------------------------

Ασχετο τώρα που το θυμήθηκα, τι έχει γίνει και έρχονται ανοιγμένα δέματα/φάκελοι τελευταία? Το άκουσα κι από άλλον εδώ μέσα και προχθές βιβλίο που πήρε η sister από άμαζον ήταν ανοιγμένο. Μη μου πείτε πιο αυστηροί έλεγχοι, διότι εμένα μου ήρθε πάστα, που στο κάτω κάτω είναι αλοιφή και σύρριγκα και αυτό δεν το είχαν ανοίξει που θα το δικαιολογούσα εν τέλη να το τσεκάρουν. Συσκευασία άμαζον όμως που κάνει κρα ότι είναι ή βιβλίο ή dvd klp?

Επεξ/σία από scullyist
Δημοσ.

Διαβασε και λιγο το pdf... Δεν χτυπαει κουδουνι, "το αφηνει στο πιο ασφαλες σημειο και ευκολα προσβασιμο (κατα την κριση του)". Αν ομως η "κριση" του ειναι σοβαρη και τα παρει σπιτι του αν "του την πεις"; (Αυτη ηταν σκεψη φιλου οταν του εθιξα το θεμα)...

Ελλαδαρα, να φοβασαι να απαιτησεις τα δικαιωματα σου...

δε το επιασα αυτο..οταν το γραμματοκιβωτιο ειναι μονο για γραμματα δλδ πως θα χωρεσει κατι εκει μεσα..δλδ που θα το αφησει..ποιο ειναι το ασφαλες μερος εξω απο τη πορτα?

αν δεν ισχυει το οτι χτυπαει το κουδουνι και στο δινει τοτε καλυτερα να παω οταν ξυπνησω ή την αλλη μερα να το παρω μονος μου παρα να το αφησει εξω απο τη πορτα..εκτος αν εσεις εχετε ενα τεραστιο κουτι για ολοκληρα πακετα :rolleyes:

τωρα το αν βαριεται να το φερει καν και κραταει μονο χαρτακια , ας τα φερνανε και καλυτερα ας χτυπουσαν το κουδουνι να ημουν ξυπνιος να το επαιρνα.

για το αλλο θεμα των ταχυδρομειων..οταν πηγα για να στειλω πισω το σκληρο ηταν καμια 20αρια ατομα και περιμενανε..ηταν 2 ταμεια μονο και περιμανε μιση ωρα περιπου..βασικα τοσο ελεγε το χαρτακι προτεραιοτητας..το ρολοι στο ταχυδρομειο ελεγε 5 λεπτα πιο μπροστα και επισης ενω εκλεινε 8 η ωρα και ηταν 6 λεει η μια στην αλλη σε μια φαση "αντε τελειωνουμε".. :P

Δημοσ.

έχει κάνει κανείς αγορά φορητού υπολογιστή απο το αγγλικό?

αν ναι,τι παίζει με τα έξοδα?μπαίνει στα δωρεάν η λόγω βάρους όχι?

η συσκευασία είναι κομπλέ,ασφαλής?

Δημοσ.

Εκανες ενα "λαθος" σοβαρο. Εθεσες την "ενσταση" σου αναφερομενος σε cd/dvd/books ενω παρεθεσες μηνυμα μου το οποιο απαντουσε σε φιλο που ρωτουσε για το Αμαζον Αμερικης για να παρει Μονιτορ υπολογιστη και καρτες γραφικων (electronics). Δεν μιλησα ποτε για βιβλια dvd.

Αν και δεν έχει νόημα και κουράζουμε και τους αναγνώστες, για την ιστορία:

Πόσταρα καθαρά ενημερωτικά.

Το πρώτο ποστ (που το συγκεκριμένο προϊόν αναφέρει ότι δεν το στέλνει καν):

το αμερικανικο ειναι κλασης ανωτερο βλεπω οτι ειναι εντελως διαφορετικα ακομη και στα index τους(περισσοτερες κατηγοριες+e find parts and fit your vehicle!)...ελπιζω να μην ειναι τοσο διαφορετικα και στις αλλες κατηγοριες

http://www.amazon.com/gp/product/B000AP57US/ref=s9_simh_gw_p263_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-4&pf_rd_r=01WXDDP1BRNCEPM1P8D4&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470939031&pf_rd_i=507846

vs

http://www.amazon.co.uk/Air-Filter-Audi-2004-2008-33-2209/dp/B003K30DI8/ref=sr_1_4?s=automotive&ie=UTF8&qid=1296796475&sr=1-4

Η απάντησή σου:

Οι τιμες που βλεπεις στο Αμερικανικο δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που θα δεις στο checkout.

Βαλε κατι στο καλαθι και αν στο checkout δεν σκασεις στα γελια ή δεν παθεις εγκεφαλικο (αναλογα τη διαθεση σου) πες μας. (Αν το στελνουν Ελλαδα μαλιστα)

grin.png

Και μετά συνεχίστηκε η κουβέντα με τον timoboll. Επίσης πόσταρα και το λινκ όπου λέει για όλα τα προϊόντα τι μεταφορικά έχει το amazon.com.

Για τα υπόλοιπα που λες, πέρα από τα του τελωνείου που μάλλον τα αναφέρεις γενικά μιας και ξέρω τι παίζει, σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων (πχ electronics) έχεις προφανώς δίκιο (πχ αυτά τα στέλνει μόνο με courier, όπου και τελωνείο θα περάσουν 100%). Εγώ όμως εξ΄αρχής μίλησα μόνο cd/dvd/books, δεν γενίκευσα (ξαναλέω, ενημερωτικά να ξέρουμε τι παίζει).

Για να μην είμαι και εντελώς οφφ τόπικ, η τελευταία αγορά (μέσα Ιανουαρίου) από το amazon.co.uk έκανε δύο εβδομάδες περίπου.

Σχετικά με το πολύ ενδιαφέρον φυλλάδιο της ΕΕΤΤ, έχω να πω ότι ο δικός μου ταχυδρόμος το ακολουθεί αρκετά πιστά.

Δημοσ.

Τετράδιο? ψιλά γράμματα. Πάμε στο πως χειρίζονται τα δέματα: Eίμαι ταχυδρομείο πάνω στο κλείσιμο και για να μην μπούνε κι άλλοι (και σχολάσουν κανα 5λεπτο αργότερα) κλειδώνουν τις πόρτες και μας λένε ότι θα βγούμε από την πίσω πόρτα, η οποία πίσω πόρτα ανήκει στο δωμάτιο/χώρο με τα δέματα. Στη φάση που πάω πίσω για να βγω, είναι υπάλληλος που ξεδιαλύνει δέματα/φακέλους και προφανώς καίγεται να τελειώσει μην φύγει κι αυτή κανα 5λεπτο αργότερα. Το πλαστικό καλάθι που "έριχνε" τους φακέλους ήταν 1,5 μέτρο πέρα από το σημείο που ήταν αυτή, έπαιζε κανονικό μπάσκετ με τους φακέλους τη στιγμή που πέρασα. Ούτε ίδρωσε το αυτί της να το κρύψει βέβαια, συνέχισε ακάθεκτη. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έστω κι ένα ελαφρύ δεματάκι με ένα dvd μέσα έρχεται με σπασμένη θήκη στα χέρια μας.

------------------------------

Ασχετο τώρα που το θυμήθηκα, τι έχει γίνει και έρχονται ανοιγμένα δέματα/φάκελοι τελευταία? Το άκουσα κι από άλλον εδώ μέσα και προχθές βιβλίο που πήρε η sister από άμαζον ήταν ανοιγμένο. Μη μου πείτε πιο αυστηροί έλεγχοι, διότι εμένα μου ήρθε πάστα, που στο κάτω κάτω είναι αλοιφή και σύρριγκα και αυτό δεν το είχαν ανοίξει που θα το δικαιολογούσα εν τέλη να το τσεκάρουν. Συσκευασία άμαζον όμως που κάνει κρα ότι είναι ή βιβλίο ή dvd klp?

Κοιτανε να δουν αν εχεις καμια βομβα :mrgreen: :shock: :cry: . και στα δικα μου πακετα ανοιγουν το κουτι amazon για να τσεκαρουν μεσα :-(

Δημοσ.

Αν και δεν έχει νόημα και κουράζουμε και τους αναγνώστες, για την ιστορία:

Πόσταρα καθαρά ενημερωτικά.

Το πρώτο ποστ (που το συγκεκριμένο προϊόν αναφέρει ότι δεν το στέλνει καν):

Η απάντησή σου:

Και μετά συνεχίστηκε η κουβέντα με τον timoboll. Επίσης πόσταρα και το λινκ όπου λέει για όλα τα προϊόντα τι μεταφορικά έχει το amazon.com.

Για τα υπόλοιπα που λες, πέρα από τα του τελωνείου που μάλλον τα αναφέρεις γενικά μιας και ξέρω τι παίζει, σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων (πχ electronics) έχεις προφανώς δίκιο (πχ αυτά τα στέλνει μόνο με courier, όπου και τελωνείο θα περάσουν 100%). Εγώ όμως εξ΄αρχής μίλησα μόνο cd/dvd/books, δεν γενίκευσα (ξαναλέω, ενημερωτικά να ξέρουμε τι παίζει).

Για να μην είμαι και εντελώς οφφ τόπικ, η τελευταία αγορά (μέσα Ιανουαρίου) από το amazon.co.uk έκανε δύο εβδομάδες περίπου.

Σχετικά με το πολύ ενδιαφέρον φυλλάδιο της ΕΕΤΤ, έχω να πω ότι ο δικός μου ταχυδρόμος το ακολουθεί αρκετά πιστά.

εγω νομιζα ελεγες για ολα τα πραγματα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...