xanthigate13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Γεια σας παιδια εχω ενα σταθερο και ειναι pentium 4 αν δεν εχει σκληρο δισκο δεν ανοιγει ο υπολογιστις?
rafail1994 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Γεια σας παιδια εχω ενα σταθερο και ειναι pentium 4 αν δεν εχει σκληρο δισκο δεν ανοιγει ο υπολογιστις? ο υπολογιστής θα ανοίγει αλλά μέχρι το bios
Jorio Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Γεια σας παιδια εχω ενα σταθερο και ειναι pentium 4 αν δεν εχει σκληρο δισκο δεν ανοιγει ο υπολογιστις? Θα ανοιγει μονο μεχρι το ΒΙΟS γιατι δεν θα εχει εγκατεστημενο λογισμικο
xanthigate13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Παιζει ρολο στην μιτρικη και τι τροφοδοτικο θελει φιλος ?? αν ναι τι τροφοδοτικο θελει για asrock fsb800
rafail1994 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Παιζει ρολο στην μιτρικη και τι τροφοδοτικο θελει φιλος ?? αν ναι τι τροφοδοτικο θελει για asrock fsb800 αν εννοείς από θέμα μάρκας όχι όλα τα τροφοδοτικά μπορείς να τα βάλεις αρκεί να έχει και τα απαραίτητα watt που χρειάζεται το pc
xanthigate13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 και πως θα δω ποσα watt θελει ο υπολογιστις μου?
z@xos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 ^Αυτό θέλει προσοχή καθώς οι τελευταίες μεταβλητές (System Load & Capacitor Aging) μπορεί ν' αλλάξουν αρκετά τον τελικό αριθμό.
avgou Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Βασικά όσο μεγαλύτερο τροφοδοτικό πάρεις τόσο καλύτερα είναι. Να ξέρεις οτι το τροφοδοτικό δεν καει τα watt που αναγράφονται (μέγιστο) αλλά αρκετά λιγότερα. Εγώ έχω αμπερομετρήσει ένα σχετικά απλό μηχανημα που λειτουργεί αρκετές ώρες την ημέρα ως server και δεν καίει περισσότερα από 60W παρόλο που το τροφοδοτικό είναι 300W.
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Βασικά όσο μεγαλύτερο τροφοδοτικό πάρεις τόσο καλύτερα είναι. Όχι ακριβώς.. σε πολλές περιπτώσεις το τροφοδοτικό αγγίζει τη μέγιστη αποδοτικότητα υπό φόρτο, περίπου μεταξύ 40-70% του φόρτου. Βασικά πάντα γίνεται αυτό, απλά σε κάποιες περιπτώσεις και σε μικρά ποσοστά load το efficiency πέφτει. Να ξέρεις οτι το τροφοδοτικό δεν καει τα watt που αναγράφονται (μέγιστο) αλλά αρκετά λιγότερα. Εγώ έχω αμπερομετρήσει ένα σχετικά απλό μηχανημα που λειτουργεί αρκετές ώρες την ημέρα ως server και δεν καίει περισσότερα από 60W παρόλο που το τροφοδοτικό είναι 300W. Αυτό ναι, ισχύει και είναι λογικό.
washcloud Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Παιζει ρολο στην μιτρικη και τι τροφοδοτικο θελει φιλος ?? αν ναι τι τροφοδοτικο θελει για asrock fsb800 Δεν είναι τόσο η μητρική που "μετράει", αλλά πρωτίστως ο επεξεργαστής (και αν χρειάζεται οπωσδήποτε "24πινο" τροφοδοτικό, ή του αρκεί το 20άπινο), και στη συνέχεια η κάρτα γραφικών και οι υπόλοιπες συσκευές, όπως φυσικά και το τί ακριβώς κάνεις με τον υπολογιστή (άρα και πόσο "ρεύμα τραβάει"). Χοντρικά, αν έχεις πολλούς δίσκους (πάνω από 4 ας πούμε) ΚΑΙ πχ δύο optical drives, καλό είναι να φροντίσεις το τροφοδοτικό να αποδίδει αρκετά watt στην "12άρα" γραμμή του. Δεν είναι δηλαδή όλα τα τροφοδοτικά τα ίδια, κι ας αναφέρουν γενικά, πχ "350watt" επάνω τους. Αν πάλι δεν ζορίζεις το μηχάνημα στα όριά του με πχ παιχνίδια (εκεί μπαίνουν και οι απαιτήσεις της κάρτας γραφικών σε "ρεύμα"), κι ανάλογα με τον επεξεργαστή σου, μπορεί ακόμα κι ένα "πάμφθηνο" των 250watt να επαρκεί για "νορμάλ" χρήση υπολογιστή, που δεν θα έχει πολλές συσκευές επάνω του, που θα απαιτούν "πολύ ρεύμα ρεύμα". Από 300 μέχρι 400 watt πάντως, είναι χοντρικά ο μέσος όρος αναγκών τροφοδοσίας ενός Pentium 4... Συμπέρασμα : λίγα λες για τις απαιτήσεις σου και γιατί ακριβώς έχεις κατά νου και ρωτάς. Αν γίνεις πιο αναλυτικός, θα πάρεις πιο ακριβείς πληροφορίες. Σε γενικές πάντως γραμμές, ένα 400άρι, το πολύ 50 Ευρώ (πολύ φλου αυτό), θα σε καλύψει. Μάλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.