matthew21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Γεια σας! Αυτή τη στιγμή μου δίνει internet ο σπιτονοικοκύρης μου (εις γνώσην του προφανώς ), έχω όμως θέμα Πιάνω το πολύ 2/5 γραμμές σήμα με συνέπεια τις περισσότερες φορές να σέρνομαι Η γραμμή δουλεύει μια χαρά μιας και τα στοιχεία του status του router είναι καλά αφενός, και αφετέρου μέσω ethernet που έτυχε να κάτσω σήμερα στο pc του για να φτιάξω κάτι πραγματάκια το internet πάει ΣΦΑΙΡΑ. Οπότε μάλλον φταίει η απόσταση, που είναι σε ευθεία γύρω στα 20 μέτρα και οι 4-5 τοίχοι που παρεμβάλονται ανάμεσα. Έχω σκεφτεί κάποιες λύσεις χωρίς όμως να είμαι σίγουρος, λοιπόν Λύση 1: Αγορά νέας κάρτας δικτύου (τώρα έχω την tplink wn722n, με κεραιούλα) από τις πολυδιαφημιζόμενες που λένε για τεράστιες εμβέλιες κλπ (είχα δει μία στο ebw αν θυμάμαι καλά, το ebay είναι γεμάτο παντως). Λύση 2: Αccess point. Το οποίο θα μπεί απέναντι από το router, θα μειώσει την απόσταση περίπου στα 8-10 μέτρα, και τους τοίχους που θα παρεβάλλονται στους 2. Λύση 3: Powerline. 2 συσκευές, μία στην μπρίζα που θα πάει το ρούτερ και μία στην μπρίζα του σπιτιού μου, δεν ξέρω όμως τι παίζει με τις καλωδιώσεις του ρεύματος και αν όντως θα πιάσει αυτό. Λύση 4: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.535011 μπάς και αυξήσει αυτό το μηχανάκι το σήμα; Προσωπικά δεν θα πήγαινα τόσο για το 1, αν γίνεται να αποφύγω το 2 θα ήταν μια χαρά. Για το 3 όπως είπα και πρίν δεν ξέρω τι γίνεται με τις καλωδιώσεις. Αν δουλέψει το ubiquiti θα είναι τέλεια Τι λύσεις θα προτείνατε; (αν μπορούσα θα τις δοκίμαζα όλες, αλλά δεν είναι και λίγα τα λεφτά )
takos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Το ubnt ειναι 5ghz οχι 2.4ghz. Παρε TL-WN7200ND η WIFISTATION EXT WLAN USB ADAPTER, 2.4 GHz. 802.11g/n 1000mW RSMA Είναι αδιάβροχο. Επέκταση καλωδίου USB μέχρι 5 μέτρα.
matthew21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Xμμ το ubiquiti με ψήνει άσχημα. Έκανα ένα πείραμα και προς το παρών (από χθες το βράδυ βασικά) πιάνει. Είχα ξεχασμένη στο συρτάρι μου μία κεραία 8dBi της tplink, και αντικατέστησα με αυτήν εκείνη που είχε από την αρχή (4 dBi), επίσης έβαλα το stick-ακι σε πιο ψηλό σημείο, σε κάτι ραφάκια που είναι δίπλα από το pc. Από τις 2 γραμμές σήμα πήγα στις 3, και όλα κυλάνε αρκετά καλά. Χθες βράδυ κατέβαζα με 500 περίπου, άψογη πλοήγηση και αρκετά καλό streaming, σήμερα το πρωί 07.00-10.00 κατεβαζα με 1,2 mb/sec, και τώρα κατεβάζω με 250-300 (από megaupload και τις 3 φορές). Να πάρω το ubiquiti μπας και πιάσουμε 4/5; Eπίσης βρήκα στο ebay κάτι τερατάκια όπως αυτό εδώ http://cgi.ebay.co.uk/1500mW-20G-USB-WiFi-Adapter-Wireless-G-10dBi-Antenna-/330455737393?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf0b26431 Να πάω σε κάτι τέτοιο ή στο ubiquiti+την κεραία 8dbi που έχω;
takos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Αφού πιάνεις τόσο καλό σήμα 3/5 με την προσθήκη της OMNI 8dbi δεν υπάρχει λόγος να πάρεις άλλο στικακι. άσε που μπορεί να έχει και το ίδιο αποτέλεσμα. σε περίπτωση που το κρατάς κοντά σου(λιγότερο από 30cm) θα έχεις τρομερό πονοκέφαλο με του 1 watt.
matthew21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Aρα το αφήνω ως έχει τώρα και αν ξανατύχει τίποτα θα σκεφτώ τη λύση του ubiquiti. (έτσι κι αλλιώς η απόσταση είναι γύρω στο μέτρο οπότε δε νομίζω να έχω πρόβλημα)
MAFIA Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Γεια σας! Αυτή τη στιγμή μου δίνει internet ο σπιτονοικοκύρης μου (εις γνώσην του προφανώς ), έχω όμως θέμα Πιάνω το πολύ 2/5 γραμμές σήμα με συνέπεια τις περισσότερες φορές να σέρνομαι Η γραμμή δουλεύει μια χαρά μιας και τα στοιχεία του status του router είναι καλά αφενός, και αφετέρου μέσω ethernet που έτυχε να κάτσω σήμερα στο pc του για να φτιάξω κάτι πραγματάκια το internet πάει ΣΦΑΙΡΑ. Οπότε μάλλον φταίει η απόσταση, που είναι σε ευθεία γύρω στα 20 μέτρα και οι 4-5 τοίχοι που παρεμβάλονται ανάμεσα. Έχω σκεφτεί κάποιες λύσεις χωρίς όμως να είμαι σίγουρος, λοιπόν Λύση 1: Αγορά νέας κάρτας δικτύου (τώρα έχω την tplink wn722n, με κεραιούλα) από τις πολυδιαφημιζόμενες που λένε για τεράστιες εμβέλιες κλπ (είχα δει μία στο ebw αν θυμάμαι καλά, το ebay είναι γεμάτο παντως). Λύση 2: Αccess point. Το οποίο θα μπεί απέναντι από το router, θα μειώσει την απόσταση περίπου στα 8-10 μέτρα, και τους τοίχους που θα παρεβάλλονται στους 2. Λύση 3: Powerline. 2 συσκευές, μία στην μπρίζα που θα πάει το ρούτερ και μία στην μπρίζα του σπιτιού μου, δεν ξέρω όμως τι παίζει με τις καλωδιώσεις του ρεύματος και αν όντως θα πιάσει αυτό. Λύση 4: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.535011 μπάς και αυξήσει αυτό το μηχανάκι το σήμα; Προσωπικά δεν θα πήγαινα τόσο για το 1, αν γίνεται να αποφύγω το 2 θα ήταν μια χαρά. Για το 3 όπως είπα και πρίν δεν ξέρω τι γίνεται με τις καλωδιώσεις. Αν δουλέψει το ubiquiti θα είναι τέλεια Τι λύσεις θα προτείνατε; (αν μπορούσα θα τις δοκίμαζα όλες, αλλά δεν είναι και λίγα τα λεφτά ) παρε nanostation να σωθεις.....με 100ευρω εχεις τη λυση για παντα. υπαρχει και στα 2.4 και στα 5 http://www.ubnt.com το εχω κανα 4μηνο στο μπαλκονι......κρυο,ζεστη,αερας,βροχη....τιποτα δεν το σταματα...χωρις αποσυνδεσεις 4 μηνες συνεχομενα εγω εχω το nanostation2. (οχι το loco). To σπιτι που εχει ιντερνετ (το πατρικο μου) και απο το αλλο σπιτι που μενω εχω το νανο ολα μια χαρα.... εγω το αγορασα απο εδω http://e-wifi.gr/WirelessAPOut24GHz/Ubiquiti-NanoStation-2-MiMo-High-Power 150+ Mbps real outdoor throughput and up to 15km+ range. Featuring 2x2 MIMO technology, the new NanoStation links significantly faster and farther than ever before with antenna MiMo 11dBi dual-polarity at 2.4GHz. With optimized cross-polarity isolation and in a compact form-factor. The New NanoStation M provides a secondary ethernet port with software enabled POE output for seamless IP Video integration. SYSTEM INFORMATION Processor Specs Atheros MIPS 24KC, 400MHz Memory Information 32MB SDRAM, 8MB Flash Networking Interface 2 X 10/100 BASE-TX (Cat. 5, RJ-45) Ethernet Interface Τιμή με ΦΠΑ:€87,52 Και φυσικα βρισκει πολλα ακομα δικτυα...παρε ενα prtscn απο το δικο μου http://img411.imageshack.us/img411/6303/homewk.jpg **Ασχετο αλλα κοιτα και ενας αγανακτισμενος μαλλον... το νο.24 στα δικτυα πως εχει ονομασει το wifi του...χααχαχ
matthew21 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Χαχαχα, θεουλης! Θα το εχω υποψιν μου το εργαλειο μιας και προς το παρον ειμαι οκ. Υ.Γ. Πολυ on παιζει ρε παιδακι μου.. Sent from my LG GW620 using Tapatalk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.