Προς το περιεχόμενο

overclokcing E6850 απορίες αρχάριου!

islas canarias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα! μετά απο παραπομπή των παιδιών από άλλη ενότητα ήρθα σαν αρχάριος να ρωτήσω για κάποια πράγματα που με έχουν μπλέξει!

μετά από ώρες πειραματισμου κατέληξα σε 9χ390fsb (= 3510) τον e6850 3.0 επεξεργαστη σε 1,33voltage. μέχρι εδώ καλα, το σύστημα δειχνει σταθερό, εχω μια ταπεινη ψυκτρα ZALMAN CNPS9700 που υποκλινεται στα δικα σας μεγαθηρια φανταζομαι, αλλα ευχαριστημενος ειμαι με το pc και στα 3,5mhz!

εκεί που κόλλησα είναι με κατι λεπτομεριες οπως

α) fsb strap to northbridge, τι ειναι αυτο ρε παιδια? δείχνει 400.

και β) τις μνήμες! εχω adata 2x2gb, 1066 και τις έβαλα να λειτουργουν σε 4-4-4-12 με 2v.

μπορει να μου εξηγησει κάποιος τι σχεση έχει στο cpu-z να μου δειχνει 380Μhz τις μνημες και τι σχεση εχει αυτο με το 1066?

γενικα ειμαι λιγο confused, πρωτη φορα ασχολουμαι, σορρυ για τα n00bίστικα! γενικα σας φαίνονται οκ ολα τα παραπάνω ή δεν εχω κανει κατι σωστα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

ΟΚ, λοιπον asus p5k premium. θα ανεβασω φωτο!

οριστε!

http://img221.imageshack.us/img221/3289/3361139324b9fd0804ceb61.png

http://img830.imageshack.us/img830/3300/b63019b03a0a7b7be25dd90.png

http://img181.imageshack.us/img181/8268/e2674a06c59c1d70552aba0.png

να προσθεσω οτι τελικα με το orthos η θερμοκρασια ανεβαινει 66.

Λοιπόν, οι μνήμες σου παίζουν στα 800MHz (στο cpu-z τα βλέπεις ως 400MHz λόγω DDR) με 5άρια (5-5-5-18). Aυτή τη στιγμή βέβαια παίζουν στα 770MHz (385*2).

Εσύ μάλλον έχεις ορίσει χειροκίνητα στο BIOS να παίζουν με 4άρια (4-4-4-12).

Επίσης αυτή τη στιγμή είσαι με 1:1 διαιρέτη (FSB:DRAM).

Κράτα τις μνήμες σου χαμηλά (όπως είσαι τώρα με 1:1), αλλά χαλάρωσε τα timings σε 5άρια μέχρι να καταλήξεις με τον επεξεργαστή.

Αν οι μνήμες σου είναι όντως 1066άρες, λογικά θα θέλουν ~2.1V για τα 1066 (533 στο cpu-z) κι ας μην αναφέρεται στο SPD.

Η μητρική σου είναι καλή, μπορεί άνετα να πάει παραπάνω. Εξαρτάται απ' τις ρυθμίσεις με τις μνήμες που έχεις, την ψύξη κ.ά..

Για να βλέπεις αν είσαι σταθερός, τρέξε OCCT για κανα μισάωρο και παράλληλα τσέκαρε θερμοκρασίες.

thanx αλλα σε εχασα λιγο. αλλαζοντας το fsb σε 385 του επεξεργαστη παει 1:1 μονη της η μνημη. εγω δεν αλλαξα τιποτα περα απ το χρονισμο!

τι εννοεισ να κρατησω χαμηλα? πως το οριζω αυτο?

επισης με παραπανω fsb απο 385 η θερμοκρασια ανεβαινει 67 και κρασαρει. θεμα ψυξης προφανως.

thanx αλλα σε εχασα λιγο. αλλαζοντας το fsb σε 385 του επεξεργαστη παει 1:1 μονη της η μνημη. εγω δεν αλλαξα τιποτα περα απ το χρονισμο!

ναι γιατί μνήμες και fsb είναι linked αυτή τη στιγμή..για αυτό και το 1:1...αν πχ βάλεις το fsb στα 400 τότε οι μνήμες θα δουλεύουν στα 400χ2(έτσι πάει για τις μνήμες) 800mhz...αν το βάλεις στα 420 οι μνήμες θα δουλεύουν στα 840 και πάει λέγοντας..ακολούθησε τις συμβουλές του φάνη και κοίτα θερμοκρασίες...λογικά θα κλοκάρει καλά μιας και το ρεύμα που έχεις δώσει μέχρι τώρα δεν είναι πολύ για τον 6850...τι vid έχεις?εγώ έχω τον ίδιο επεξεργαστή στα 412χ9=3,7 ghz 24/7 με 1,432 real voltage...λογικά τα3,7 τα έχεις άνετα θερμοκρασιών επιτρέποντος..

εμένα παίζει σταθερά μέχρι τα 3,9 αλλά θέλει πολύ ρεύμα-1,544 οπότε είναι μόνο για κανά bench για εκεί(λόγω temps η cpu δε νοιώθει απο ρεύμα μέχρι τα 1,6v):-)

τελικα και με 9χ380 ανεβαζει 63 βαθμους με full τον zalman νομιζω καλα ειναι. επισης οσο πιο κατω το cpu voltage τοσο καλυτερα σωστα?

απ οτι καταλαβα απ ολα αυτα οτι βαλεις το fsb, lined ειναι παντα οι μνημες, αρα μονο με χρονισμο παιζω!

Ναι, ο επεξεργαστής σου δεν έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή (προς τα πάνω) και μόνο με το FSB μπορείς να παίξεις.

Φυσικά και όσο λιγότερη τάση εφαρμόζεις πάνω του (με την προϋπόθεση ότι είναι σταθερός πάντα), τόσο το καλύτερο καθώς εκλύεται λιγότερη ενέργεια.

Ο μεγαλύτερος διαιρέτης με τον οποίο μπορείς να παίξεις είναι ο 1:1, όπως είσαι τώρα δηλαδή.

Μείνε σε αυτόν αρχικά μέχρι να δεις πού θα φτάσεις με τον επεξεργαστή.

Νομίζω πως μπορείς ν' ανέβεις κι άλλο.

Η ψύκτρα είναι καθαρή ή έχει γεμίσει σκόνη; Η συγκεκριμένη μαζεύει πολλή σκόνη και είναι δύσκολη στον καθαρισμό.

τελικα και με 9χ380 ανεβαζει 63 βαθμους με full τον zalman νομιζω καλα ειναι. επισης οσο πιο κατω το cpu voltage τοσο καλυτερα σωστα?

απ οτι καταλαβα απ ολα αυτα οτι βαλεις το fsb, lined ειναι παντα οι μνημες, αρα μονο με χρονισμο παιζω!

δε γνωρίζω ακριβώς τη μητρική που έχεις, αλλά λογικά θα έχει διαιρέτες για τις μνήμες αν θες να παίξεις..μπορεί να το λέει fsb strap κάτι(δε θυμάμαι ακριβώς)..κοίτα στο manual και θα το βρεις..προσωπικά εγώ δε κωλώνω όσον αφορά τις θερμοκρασίες και τον έχω εδώ και σχεδόν 3 χρόνια το καλοκαίρι να χτυπάει 75άρια χωρίς κανένα πρόβλημα..εγώ θα πήγαινα για παραπάνω..βέβαια αν για εσένα αυτά είναι τα όρια μείνε εκεί..

ναι όσο πιο χαμηλο το voltage core (της cpu δηλαδή), τόσο καλύτερα απο άποψη θερμοκρασιών

200, 266, 333, 400

οτι αλλαξω στο fsb starp μετα δινει αλλες επιλογες και στο dram frequency.

η αληθεια ειναι οτι αλλαγες κ να κανω εκει δε βλεπω διαφορα στην αποδοση στο pc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...