StavrosD Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα. Έχω ένα ps2 με χαλασμένο laser. Πήρα πρόσφατα ένα network adapter και του έβαλα και έναν δίσκο. Έφτιαξα σε άλλο ps2 μια κάρτα με το Free MCBoot και προσπαθώ να βρω τρόπο να περάσω τα backup μου στον εσωτερικό δίσκο. To HDLoader τρέχει κανονικά από την μνήμη και έκανε Format τον δίσκο. Το πρόβλημα είναι ότι με χαλασμένο το laser δεν μπορώ να περάσω τα παιχνίδια στον δίσκο. Επίσης με χαλασμένο laser δεν μπορώ να φορτώσω το Network Setup Disc για να ρυθμίσω το δίκτυο. Έχω το usb extreme με το οποίο είχα περάσει τα backup μου σε έναν εξωτερικό δίσκο. Όταν τρέχω το USB Advance από την κάρτα ενώ πάει να φορτώσει τελικά κολλάει (ίσως φταίει το χαλασμένο drive) Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να τρέχει από την κάρτα και να μου δίνει ftp, χωρίς να έχω τρέξει το network access disc; Δοκίμασα το uLaunchELF αλλά δεν βλέπω το PS2 να συνδέεται στο router ούτε ανάβει το λαμπάκι του δικτύου. Το PS3 το είχα πάρει δεύτερο χέρι. Έχει ένα αυτοκόλλητο πάνω που λέει DMS 3.
ktsolkas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 λοιπον το μονο που εχεις να κανεις για να μην μπλεξεις με ftp καθως και η μεταφορα μπορει να κανει πανω απο μια ωρα,ειναι να βαλεις τον δισκο σε μια θηκη εξωτερικη usb η να τον κουμπωσει σε ide στο pc σου. μετα τρεχεις το winhiip και οταν περασεις τα iso που εχεις κανει backup τα αυθεντικα δισκακια σου,το βαζεις παλι στον network adapter και εισαι κομπλε. winhiip δες εδω... WinHiip is used to copy PS2 games (which you own) to your PS2 HDD from your PC. As a disc you can use CD's (original and back-ups), DVD's (original and back-ups), ISO's, NRG's, BIN's, MDF's, etc. Supports almost anything. After starting the application you must select the PS2 drive (WinHiip automatically recognizes the Ps2 drive in your PC and selects it). If you are using a brand-new drive you can format it into the PS2 format. You can also format an existing drive (Remeber formating a drive erases it). Now you can select an CD/DVD or image file. After you give it the correct display name and the correct game mode you can copy it to your PS2 drive. If you use images it will use the filename as display name (e.g. apeescape2.iso will be named apeescape2 instead of Ape Escape 2). You can always rename an installed game and change the game mode. It supports drives over 128 Gb (48bit HDL patch) and it can apply (and undo) PPF files (patches) on the installed games. It is way faster than copying within HDAdvance on the PS2. HDLDump doesnt work with a >160 GB drive.
StavrosD Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστώ. Το δοκίμασα και λειτουργεί. Ο δίσκος είναι 160GB. Με ενοχλεί όμως που δεν μπορώ να συνδέσω το ps2 με τον υπολογιστή, έστω για ftp. Το open ps2 loader ξέρεις πως λειτουργεί; Υπάρχει πρόγραμμα που να μετατρέπει backup από USB Extreme σε HDAdvance;
ktsolkas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 τσεκαρε πρωτα οτι εχεις κανει την συνδεσμολογια σωστα στο δικτυο σου. παντως και το ulaunchELF εχει δυνατοτητα ftp. κοιταξε εδω εναν παλιο οδηγο. http://sksapps.com/index.php?page=ulaunchelfftp.html ωσο για μετατροπη απο usbadvance,μαλλον θα πρεπει να κανεις την εξης διαδικασια(αν γινεται κιολας) usbadvance->extract σε iso->περασμα σε hdloader μορφη.
StavrosD Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Το uLaunchELF τρέχει κανονικά, περνάω τις ρυθμίσεις δικτύου, τρέχω το ftp, παίρνει IP αλλά δεν το βλέπω με τίποτα. Ενώ του δίνω IP 192.168.1.10, στο router δεν φαίνεται καθόλου στον πίνακα με τις συνδεδεμένες συσκευές.
ktsolkas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 κοιταξε μηπως εχεις καποιον κανονα στο ρουτερ σου που μπλοκαρει αγνωστες για αυτον ip.δοκιμασε να κλεισεις το firewall και ξαναδοκιμασε. επισης σιγουρεψου οτι εχεις καλωδιο utp και οχι crossover αφου συνδεεσαι στο ρουτερ.
astrea966 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 μηπως εχει καποιος ενα οδηγο κατα προτιμηση για ασχετους ωστε να κανω και εγω το ps2 να παιζει απο δισκο τα παιχνιδια?και τι θα χρειαστει να παρω εκτος απο δισκο βεβαια.η κονσολα ειναι ηδη τσιπαρισμενη και παιζει αντιγραμμενα
astrea966 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 μηπως εχει καποιος ενα οδηγο κατα προτιμηση για ασχετους ωστε να κανω και εγω το ps2 να παιζει απο δισκο τα παιχνιδια?και τι θα χρειαστει να παρω εκτος απο δισκο βεβαια.η κονσολα ειναι ηδη τσιπαρισμενη και παιζει αντιγραμμενα
StavrosD Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 To switch έχει auto-MDIX οπότε λειτουργεί και με crossover και με κανονικό καλώδιο. Στο firewell δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο router οι κανόνες για μπλοκάρισμα πρόσβασης είναι απενεργοποιημένοι. Άλλη λύση; @astrea966 Τα μόνα που θες είναι το FreeMC boot και το HDLoader. Ψάξε στο internet.
StavrosD Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2010 To switch έχει auto-MDIX οπότε λειτουργεί και με crossover και με κανονικό καλώδιο. Στο firewell δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο router οι κανόνες για μπλοκάρισμα πρόσβασης είναι απενεργοποιημένοι. Άλλη λύση; @astrea966 Τα μόνα που θες είναι το FreeMC boot και το HDLoader. Ψάξε στο internet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.