sakra21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα παιδια,αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ στο φορουμ,οποτε συγχωριστεμε για τυχον παρατυπιες Ειμαι φοιτητης στο πολυτεχνειο της ξανθης,και εχουν στησει εδω ενα κεντρικο σερβερ με ταινιες σειρες κτλ... Το προβλημα μου,για να μην σας κουραζω, ειναι το εξης:μεχρι τωρα για να μπω στον σερβερ με win7 εγραφα στο search box πχ "\\atlas(το ονομα του σερβερ)" και αποκτουσα προσβαση. Μπορειται να μου πειτε πως μπορω να το κανω αυτο με linux ubuntu ? Ευχαριστω για το χρονο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Ξέρεις αν τρέχει ftp η samba? Για δώσε στο ubuntu στον file manager ftp://και εδώ την adresss του server η smb://με ξανά το ίδιο η βάλε αντί για adress το atlas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakra21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 chek2fire ευχαριστω πολυ για τηνα απαντηση σου δυστυχως ειμαι εκτος πολης αυτη τη στιγμη, θα δοκιμασω τη λυση σου το βραδυ και θα σου απαντησω ---------- Προσθήκη 11-10-2010 στις 01:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 10-10-2010 στις 17:55 ---------- Ξέρεις αν τρέχει ftp η samba? Για δώσε στο ubuntu στον file manager ftp://και εδώ την adresss του server η smb://με ξανά το ίδιο η βάλε αντί για adress το atlas φιλε μου,μου βγαζει το εξης: george@ubuntu:~$ smb://atlas bash: smb://atlas: No such file or directory τι μπορει να κανω λαθος;; και πως μπορω να βρω την adress? ειμαι αρκετα ασχετος με αυτα τα θεματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Κανω mount τα shares των 7 με το smbfs Αφου το εγκαταστησεις (sudo apt-get install smbfs) δωσε σε μια κονσολα sudo mount //192.168.x.x/Users /home/user/koko η ip ειναι η σταθερη εσωτερικη ip του μηχανηματος με 7 το Users το εβαλα ετσι αλλα εσυ μπορεις να βαλεις οποιον φακελο θες και κανεις κοινοχρηστο με τα 7 και τελος το /home/user/koko βαζεις οποιο directory θες εσυ και ουσιαστικα εκει θα δεις τα περιεχομενα του φακελου που εχεις κανει κοινοχρηστο στα 7. πχ δινω sudo mount //192.168.1.5/Users /home/babis/network προσαρμοσε το στα δικα σου δεδομενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Caret Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Για αρχή δοκίμασε τον πιο απλό τρόπο, δηλαδή μέσα από τον file manager του gnome επιλέγοντας το network από την λίστα με τα places. Aν και πάλι δεν γίνεται κάτι πρέπει να δοκιμάσεις να κάνεις χειροκίνητα mount έτσι: ># mount -t cifs //ip/onoma.tou.share /mnt/mountpoint -o username=shareuser,password=sharepassword, Αν δεν χρειάζεται όνομα και κωδικός παραλείπεις το ανάλογο κομμάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.