Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu 10.10(Maverick Meerkat) - Συζητήσεις, Απορίες ‎

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Προβληματακι....Βαζω να ακουσω μουσικη απο ακουστικα και αυτο συνεχιζει και παιζει απο τα ηχεια του λαπτοπ....Λυση???

Να μας πεις τα χαρακτηριστικά του πισιού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bγαζεις συμπερασματα γενικα για το linux αναφεροντας ομως προβληματα της διανομης σου και συγκεκριμενα πακετων που δεν υπαρχουν σε αλλες διανομες απο default.

Αφού θέλεις να βγάλουμε συμπεράσματα και από άλλες διανομές για πες μου μια που θεωρείς ότι είναι κατάλληλη για χρήση και ότι κάποιος που θα την εγκαταστήσει δεν θα ασχοληθεί καθόλου μαζί της και απλά τα πάντα θα παίζουν τέλεια από την πρώτη εγκατάσταση και θα συνεχίσουν να παίζουν σωστά χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Ανέφικτο για τον χώρο του ελεύθερου λογισμικού και με τον ρυθμό εμφάνισης νέων εκδόσεων σε όλο το λογισμικό και νομίζω είναι το τίμημα της ελευθερίας που έχουμε. Δηλαδή ότι συμμετέχουμε άμεσα σε όλη την διαδικασία εξέλιξης και την βλέπουμε από πρώτο χέρι. Από την άλλη ένας χρήστης που δεν έχει μεγάλη σχέση με τον χώρο δεν πιστεύω να ακολουθήσει αυτή την διαδικασία.

Eπαναλαμβανω.

Bγαζεις συμπερασματα γενικα για το linux αναφεροντας ομως προβληματα της διανομης σου και συγκεκριμενα πακετων που δεν υπαρχουν σε αλλες διανομες απο default.

Νομιζω ειμαι ξεκαθαρος.

Να το κανω ακομα πιο bold?:-D

Mην αρχισουμε distro war.

Η εκφραση

Για να ανακεφαλαιώσω γιατί μου πήρε κανά δύωρο για να σετάρω ξανά το σύστημα και για άλλη μια φορά είδα γιατί το linux δεν είναι με τίποτα ακόμα έτοιμο για τον μέσο χρήστη..

πρεπει να γινει

Για να ανακεφαλαιώσω γιατί μου πήρε κανά δύωρο για να σετάρω ξανά το σύστημα και για άλλη μια φορά είδα γιατί το U/K/X/Lbuntu δεν είναι με τίποτα ακόμα έτοιμο για τον μέσο χρήστη..

@devill0 δωσε σε ενα terminal

lspci | grep Audio

@devil0

Εκτος απο αυτο που προτεινε ο tritonas00, ποσταρε και οτι σου βγαλει η εντολη

>cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec

και πες μας πως ειναι οι εισοδοι/εξοδοι ηχου στο λαπτοπ σου, πχ μια εξοδος για ακουστικα, μια εισοδος για line in και μια για μικροφωνο.

Αλλιως πες μας το μοντελο του λαπτοπ ή βγαλε μια φωτογραφια.

Το προβλημα σου εχει να κανει με τον τροπο που φορτωνεται ο driver.

@devill0 δωσε σε ενα terminal

lspci | grep Audio

μου εβγαλε αυτο

>00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
01:00.1 Audio device: nVidia Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)
|grep codec

---------- Προσθήκη στις 10:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:44 ----------

@devil0

Εκτος απο αυτο που προτεινε ο tritonas00, ποσταρε και οτι σου βγαλει η εντολη

>cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec

και πες μας πως ειναι οι εισοδοι/εξοδοι ηχου στο λαπτοπ σου, πχ μια εξοδος για ακουστικα, μια εισοδος για line in και μια για μικροφωνο.

Αλλιως πες μας το μοντελο του λαπτοπ ή βγαλε μια φωτογραφια.

Το προβλημα σου εχει να κανει με τον τροπο που φορτωνεται ο driver.

επισης μου εβγαλε αυτο

>Codec: Conexant CX20585|grep codec

Αυτο το τελευταιο δεν μου κανει. Μαλλον ειναι απο το μοντεμ που εχει ενσωματωμενο το λαπτοπ, αρα εκει θα θελει

>cat /proc/asound/card[b]1[/b]/codec#* | grep Codec

Και για να εισαι σιγουρος για το ποια "καρτα ηχου" εχει τον καθε αριθμο, δωσε ενα

>cat /proc/asound/cards

πχ απο το λαπτοπ μου

>[b]$ cat /proc/asound/cards [/b]
0 [V8235          ]: VIA8233 - VIA 8235
                     VIA 8235 with VIA1612A at 0x1400, irq 22
1 [modem          ]: VIA82XX-MODEM - VIA 82XX modem
                     VIA 82XX modem at 0x1800, irq 22

Eπαναλαμβανω.

Νομιζω ειμαι ξεκαθαρος.

Να το κανω ακομα πιο bold?:-D

Mην αρχισουμε distro war.

Και εγώ επιμένω δεν μπορεί να λές πράγματα χωρίς να τα τεκμηριώνεις. Πες μου ποιά διανομή θεωρείς ότι ένας νέος χρήστης θα την στήσει μόνος του χωρίς να κάνει τίποτα και τα πάντα θα δουλέψουν άψογα χωρίς bug και προβλήματα. Η ερώτηση μου είναι ξεκάθαρη αλλά δεν βλέπω απάντηση και όσο για τα πακέτα που λές ότι βρίσκονται μόνο στην διανομή μου και εδώ έχεις λάθος. Το pulseaudio βρίσκετε σχεδόν σε όλες τις σύγχρονες διανομές που δεν έχουν μανιβέλα. Το plymouht βρίσκετε και αυτό σε αρκετές διανομές όπως και το kms σε όλους τους kernel και επηρεάζει τις κάρτες γραφικών με κλειστούς driver που δεν το υποστηρίζουν. Η nvidia έχει δηλώσει ότι δεν έχει στα σχέδια της υποστήριξη για το kms. Και αλήθεια τι διανομή έχεις και είσαι τόσο απροβλημάτιστος. Να σου πω ότι καθημερινά ενημερώνομαι για τα άπειρα bug που ταλαιπωρούν όλες τις διανομές και τους χρήστες τους. Μπορώ άνετα να σε ενημερώσω και τι bug ταλαιπωρούν και την δικιά σου διανομή..

Και για να επανέλθω στο θέμα. Πλέον σέταρα την διανομή και δουλεύει άψογα. Αυτό που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το πόσο καλά πάει το compiz. Απίστευτα γρήγορο και smooth. Μιλάμε ακόμα θυμάμαι το beryl πριν 5 χρόνια και πως σερνόταν και που φτάσαμε σήμερα. Εντυπωσιακή βελτιώση.

Το KDE4.5 δεν με έχει τρελάνει και δεν είδα καμία ουσιαστική βελτίωση πέρα από τα bug fix και μερικές μικροαλλαγές.

Αν έχεις κανείς πάντως να μου δώσει τα font που έχει βάλει ας μου τα ποστάρει εδώ ακόμα και gnome να έχει.

[quote name=jim_p;3729121

Και για να εισαι σιγουρος για το ποια "καρτα ηχου" εχει τον καθε αριθμο' date=' δωσε ενα

>cat /proc/asound/cards

πχ απο το λαπτοπ μου

>[b]$ cat /proc/asound/cards [/b]
0 [V8235          ]: VIA8233 - VIA 8235
                     VIA 8235 with VIA1612A at 0x1400, irq 22
1 [modem          ]: VIA82XX-MODEM - VIA 82XX modem
                     VIA 82XX modem at 0x1800, irq 22

[/quote]

εμενα μου εβγαλε αυτο

>0 [intel          ]: HDA-Intel - HDA Intel
                     HDA Intel at 0xdb100000 irq 47
1 [NVidia         ]: HDA-Intel - HDA NVidia
                     HDA NVidia at 0xd3000000 irq 16

πως μπορω να ορισω το κλασσικο τροπο για να αλλαζω τη γλωσσα??

I rest my case. Αφου η καρτα σου με το τσιπακι της intel εχει το 0 και δεν τη βγαζει με το

>cat /proc/asound/card[b]0[/b]/codec#* | grep Codec

δεν εχω να προτεινω κατι αλλο.

Conexant CX20585 παντως δεν υπαρχει εδω.

http://www.kernel.org/doc/Documentation/sound/alsa/HD-Audio-Models.txt

---

Η γενικη ιδεα, εχοντας σαν παραδειγμα το hardware που εχω και υποθετοντας οτι εχω το ιδιο προβλημα με τα ακουστικα μπροστα.

>[b]$ aplay -l[/b]
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
[u]card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC889A Analog [ALC889A Analog]
 Subdevices: 1/1
 Subdevice #0: subdevice #0[/u]
card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC889A Digital [ALC889A Digital]
 Subdevice #0: subdevice #0
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 3: ATI HDMI [ATI HDMI]
 Subdevice #0: subdevice #0

Αρα η καρτα απο την οποια παιρνω ηχο (αναλογικο) εχει τον αριθμο 0, οποτε

>[b]$ cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec[/b]
Codec: Realtek ALC889A

Αρα εσωτερικα εχει το "στησιμο" του alc889a. Eξωτερικα ειναι ετσι, εχει δηλαδη 6 "καρφια" και μια ψηφιακη

8026.jpg

Ανατρεχω στην παραπανω λιστα και βλεπω οτι για το alc889 εχει προβλεφθει μεταξυ αλλων και αυτο που εχω σε bold

ALC882/883/885/888/889

======================

3stack-dig 3-jack with SPDIF I/O

6stack-dig 6-jack digital with SPDIF I/O

arima Arima W820Di1

targa Targa T8, MSI-1049 T8

asus-a7j ASUS A7J

asus-a7m ASUS A7M

Οποτε ανοιγω το /etc/modprobe.d/alsa-base.conf και του λεω οτι το snd-hda-intel (ο driver που ειναι ιδιος και για σενα) θα φορτωνεται με το σκεπτικο οτι δινει σε καρτα με 6 "καρφια" και μια ψηφιακη, δηλαδη

>options snd-hda-intel 6stack-dig

Και τελος. Δυστυχως ο παραπανω τροπος εινια ο μονος που λυνει το προβλημα που εχεις και απαιτει λιγο υπομονη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...