Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu 10.10(Maverick Meerkat) - Συζητήσεις, Απορίες ‎

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αυτο που σου λεει σαν παλιο ειναι ο πυρηνας απο την παλια εκδοση του ubuntu που αναβαθμησες. Επειδη ποτε δεν ξερεις, κρατα το λιγες μερες ωστε να σιγουρευτεις οτι δεν εχεις προβλημα με τον .35 και μετα βγαλτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις έκανα την αναβάθμιση από την 10.04 σε 10.10. Ολά πήγαν μια χαρά αλλά το πιο εντυπωσιακό μέχρι στιγμής είναι η απίστευτη ταχύτητα και πόσο smooth τρέχει το compiz στο kubuntu. Μιλάμε για φοβερή απόκριση δεν το έχω ξαναδεί τόσο γρήγορο και πανάλαφρο.

Φυσικά είχα θέμα με το plymouth αλλά αυτό νομίζω δεν θα λυθεί και ποτέ αν δεν βάλει υποστήριξη η nvidia σε kms και δεν σοβαρευτούν εκεί στην canonical και να σέβονται ότι οι μισοί χρήστες τρέχουν hardware που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Εχώ κανά δύο θεματάκια με τα font αλλά ακόμα δεν το έχω ψάξει για να τα λύσω. Θα γράψω νεώτερα μόλις σετάρω λίγο το σύστημα.

Μα και να τον κόψω δεν θα γίνει τίποτα και το plymouth θα συνεχίσει να εμφανίζετε έτσι όπως είναι. Με την ρύθμιση των font έχω ένα θέμα. Αρχικά μου είχε κρατήσει τις προηγούμενες ρυθμισεις αλλά κατά παράξενο τρόπο μου μείωσε το μέγεθος των font από 9 που τα είχα σε 8. Τώρα έβαλα τα ubuntu font μεγάλωσα τις ρυθμίσεις αλλά και πάλι κάτι δεν μου κάθετε καλά. Εχεί κανείς τις default ρυθμίσεις που του βγάζει σε μεγάλη οθόνη. Νομίζω τα font κάνουν adjust μόνα τους σύμφωνα με το μέγεθος της οθόνης.

Δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις παντως.

Θα εκκινησεις μια φορα με nomodeset και θα δεις συμπεριφορα και θα κρινεις. Δεν ειναι δυσκολο, απλα βαζεις "nomodeset" στη σχετικη γραμμη οταν θα εισαι στον grub.

Καλά έτσι και αλλιώς το plymouth μπορώ να το φτιάξω με δύο ρυθμίσεις αυτό που με απασχολεί τώρα είναι αυτό με τα font που δείχνουν αλοπρόσαλα. Αλλού είναι αρκετά μικρά που κανονικά θα πρέπει να εμφανίζονται μια χαρά. Μπορεί να μου δώσει κάποιος τις ρυθμίσεις που έχει βάλει στο kde του και χρησιμοποιεί μεγάλη οθόνη?>

---------- Προσθήκη στις 19:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:43 ----------

Μετά από γενικό ψάξιμο τα πάντα φαίνετε να δουλεύουν μια χαρά. Το μόνο θέμα που έχω είναι αυτό με τα font αν και αυτό το έχω λύσει εν μέρη. Αν εβάζε κάποιος τις δικές του ρυθμίσεις που έχει στο kde θα μου ήταν αρκετά χρήσιμες. Τα ubuntu font πάντως φαίνετε να έχουν πρόβλημα καθώς εμφανίζονται σε πολλά προγράμματα αρκετά μικρά. Νομίζω ότι έχει σχέση καθαρά με το kubuntu γιατι στο ubuntu τα font μου εμφανίζονται μια χαρά.

Αλλό ένα θέμα είναι με το yawp που είχα για να βλέπω τον καιρό αλλά αυτό το applet που έχουν προσθέσει στον task manager και δείχνει τον καιρό είναι αρκετά καλό.

Στο adressbook πλέον έχουν διορθώσει το πρόβλημα με τις επαφές που δεν μπορούσες να τις βάλεις σε κατηγορίες αν και ακόμα αν επιλέξεις το kadressbook τα βλέπεις όλα χύμα δλδ επαφές μαζί με κατηγορίες.

Τέλος το γνωστό πρόβλημα με το plymouth αν και αυτό ήταν αναμενόμενο.

Εγώ πάντως με ubuntu fonts fixed with monospace μια χαρά είμαι και με ενεργοποιημένο φυσικά το antialiasing σε rgb & slight.

Τι ρυθμίσεις ζητάς από το kde για τις γραμματοσειρές δεν έχω καταλάβει. :rolleyes:

το convertX2dvd κανει για την ιδια μετατροπη 45 λεπτα ενω to devede 2 ωρες?

550mb

ubuntu 10.10= 01.45 χρονος

xubuntu 10.10= 00.55 χρονος

550mb

windows xp = 00.45 χρονος

ξερεις ποσο Fluxbox και LXDE?

το convertX2dvd κανει για την ιδια μετατροπη 45 λεπτα ενω to devede 2 ωρες?

Το χω προσεξει και γω αυτο.Στα 7 το convertX2dvd μου κανει περιπου 10 λεπτα ενω το devede στο linux μου κανει γυρω στα 40 λεπτα.

Το convertX2dvd τιγκαρει τους cores ενω με το devede κοιμουνται.

Το χω προσεξει και γω αυτο.Στα 7 το convertX2dvd μου κανει περιπου 10 λεπτα ενω το devede στο linux μου κανει γυρω στα 40 λεπτα.

Το convertX2dvd τιγκαρει τους cores ενω με το devede κοιμουνται.

6-πύρηνοι :P

παλιο δικο μου p4 478 2.53ghz και ram 1024.

Ζητάω στις ρυθμίσεις γραμματοσειρών τι έχετε βάλει. Σε όλα τα πεδία πλέον το έχω βάλει στο sans serrif 9 εκτός από τα σταθερού πλάτους που το έχω σε monospace 9. Απλά ήθελα να ρωτήσω τι έχετε εσείς στο kde ανεξάρτητα διανομής. Για να ανακεφαλαιώσω γιατί μου πήρε κανά δύωρο για να σετάρω ξανά το σύστημα και για άλλη μια φορά είδα γιατί το linux δεν είναι με τίποτα ακόμα έτοιμο για τον μέσο χρήστη..

Τα προβλήματα που βρήκα:

1. plymouth.

To γνωστό πρόβλημα με το plymouth ήταν για άλλη μια φορά εδώ. Και δεν επειρεάζει μόνο του κλειστού τύπου κάρτες γραφικών αλλά ακόμα και τις open σαν τις intel. Η λύση για άλλη μια φορά είναι αν κάνεις αυτά εδώ

http://idyllictux.wordpress.com/2010/04/26/lucidubuntu-10-04-high-resolution-plymouth-virtual-terminal-for-atinvidia-cards-with-proprietaryrestricted-driver/

2. Προβλήμα με τον ήχο

Το πιο παράδοξο bug και πρόβλημα ever. To bug έχει αναφερθεί από την alpha κατάσταση της διανομής έχει ποστάρει μέχρι και ο Mark αλλά λύση δεν έχει βρεθεί

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/maverick/+source/pulseaudio/+bug/592016

Σε αυτή την έκδοση το kubuntu πέρασε σε pulseaudio ενώ όμως λειτουργεί μια χαρά με το που κάνεις login ο ήχος είναι πάντα mute και πρέπει να τον κάνεις unmute μέσω του pavucontrol > configuration

. Το κακό είναι ότι αυτές τις ρυθμίσεις δεν τις κρατάει το σύστημα ότι και να κάνεις. Δοκίμασα όλες τις λύσεις που αναφέρουν στο bug report με άπειρα restart αλλά καμία δεν δούλεψε. Φυσικά για άλλη μια φορά δούλεψε η πιο δοκιμασμένη δλδ η αφαίρεση του pulseaudio..

3.Τα παιχνιδιάρικα font

Στην κυριολεξία τα font στο kubuntu κάνουν ότι γουστάρουν. Αλλού εμφανίζονται μικρά αλλού μεγάλα και αλλού θέλεις μεγεθυντικό φακό για να τα διαβάσεις. Δεν πάει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις των font αυτά συνεχίζουν να κάνουν τα δικά τους. Ακόμα και να αλλάξεις τον τυπο τον font μετά από κάποια restart θα σου εμφανιστούν τα ubuntu font που κυρίως αυτά κάνουν ότι τους καπνίσει αγνοώντας παντελώς τις ρυθμίσεις του χρήστη.

Τι έκανα σαν root τις ρυθμίσεις δεν κατάφερα τίποτα. Τελικά δεν ξέρω τι έγινε και το έφτιαξα η τουλάχιστον έτσι φαίνετε αλλά αρχικά αφαίρεσα το kubuntu-destop-settings πακέτο που από τι διάβασα είναι ο κύριος υπαίτιος γιαυτή την συμπεριφορά μετά έσβησα στο .kde ένα αρχείο που έχει όλες τις ρυθμίσεις του συστήματος, restat ξανά αλλαγή τα font με επιλογή καθολική αλλαγή σε όλα τα προγράμματα restart και δούλεψε...

Αυτά.. σίγουρα το επόμενο upgrade θα τραβήξει παραπάνω από ένα μήνα που το έκανα τώρα αν και δεν νομίζω τα προβλήματα που συνάντησα να έχουν διορθωθεί μέχρι την επόμενη έκδοση.

Εχει ενα μεγαλο προβλημα, το exchαnge plugin του Evolution

δε δουλευει.

Όντως. Αλλά χρησιμοποίησε Thunderbird, πολύ απλό στην χρήση του και οι ρυθμίσεις γίνονται όλλες αυτόματα, δεν μπλέκεις καθόλου.

---------- Προσθήκη στις 01:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:49 ----------

Τελικα είχες δίκιο και το βρήκα αλλά δεν είναι αυτό που εξαφανίστηκε.

Αυτό που εξαφανίστηκε είναι το εικονίδιο που όταν πάταγες ππάνω του σου έβγαζε την μπάρα για την ένταση του ήχου

Μπορείς να κάνεις επαναφορά σε default Panel, αλλά θα χάσεις όλλες τις εφαρμογές που έχεις προσθέση στο Panel σου.

Εάν θέλεις να το επαναφέρεις τρέξε στο Terminal:

gconftool-2 --shutdown

gconftool --recursive-unset /apps/panel

rm -rf ~/.gconf/apps/panel

pkill gnome-panel

Παιδιά κατεβάστε το Elegant Gnome Pack.

Eκτός από καλύτερα θέματα για την επιφάνεια εργασίας αλλάζει και τα γράμματα σε όλες τις ιστοσελίδες με έναν φανταστικό γραφικό χαρακτήρα (fonts).

φιλε ολα τα λεφτα αυτο το πακετο..!!:-):-):-):-)

Για να ανακεφαλαιώσω γιατί μου πήρε κανά δύωρο για να σετάρω ξανά το σύστημα και για άλλη μια φορά είδα γιατί το linux δεν είναι με τίποτα ακόμα έτοιμο για τον μέσο χρήστη..

Bγαζεις συμπερασματα γενικα για το linux αναφεροντας ομως προβληματα της διανομης σου και συγκεκριμενα πακετων που δεν υπαρχουν σε αλλες διανομες απο default.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...