Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu 10.10(Maverick Meerkat) - Συζητήσεις, Απορίες ‎

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ερώτηση :

ένα software Raid κάνει rebullied σε έναν ubuntu server

και λέει οτι ο sdax ( όπου x ένα νούμερο πεθαίνει )

το πρόβλημα είναι οτι οι δίσκοι στο raid 10 είναι και οι 4 ίδιοι

πως μπορώ να βρω ποιος δίσκος είναι ακριβός πχ σε πιο πόρτ είναι ενωμένος ή έστω από το serial number κάτι για να τον αλλάξω και να κάνει rebullied το raid με έναν καινούριο δίσκο ;

PS ο server είναι headless

για πείτε καμιά ιδέα γιατί καιγόμαστε :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Γιά δές στο /proc/mdstat αρχείο για το status τών δίσκων. Αλλιώς μάλλον θα χρειαστεί να πάρεις το SMART status για έναν έναν ξεχωριστά με το smartctl. Επίσης το hdparm θα σου δώσει τον σειριακό του κάθε δίσκου για να τους ξεχωρίσεις.

Γιά δές στο /proc/mdstat αρχείο για το status τών δίσκων. Αλλιώς μάλλον θα χρειαστεί να πάρεις το SMART status για έναν έναν ξεχωριστά με το smartctl. Επίσης το hdparm θα σου δώσει τον σειριακό του κάθε δίσκου για να τους ξεχωρίσεις.

thanks θα το τσεκάρω αύριο το πρωί και θα ποστάρω και αν τα κατάφερα και πως :)

παιδια έχω ένα monitor samsung t220 και θέλω να το συνδέσω στο λαπτοπ που φοράει ubuntu σαν external monitor αλλά έχω χαθεί κάπου στις ρυθμίσεις και δε μπορώ να το κάνω...τι πρέπει να κάνω...??

Είπα να περάσω και εγώ σε Ubuntu 10.10 και σαν νεοφώτιστος του Linux άφησα το πρόγραμμα να κάνει αυτόματα την επιλογή μεγέθους των κατατμήσεων. Αντιμετωπίζω όμως το εξής πρόβλημα: Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και τη λήψη ενημερώσεων, κάθε φορά που πάω να εγκαταστήσω μια νέα εφαρμογή βγαίνει μήνυμα περιορισμένου χώρου στο δίσκο (40 Gb σύνολο). Επίσης ψάχνω να βρω κάτι σαν διαχείριση συσκευών και δε βρίσκω τίποτε ώστε να δω αν έχουν εγκατασταθεί οδηγοί για την αναλογική κάρτα TV που έχω, καθώς και λογισμικού για τη χρήση της.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξω τώρα το μέγεθος των κατατμήσεων και να λύσω και το θέμα της TV? Είχα δοκιμάσει το Mandriva αλλά σ' αυτό ενώ είχα κανονικά εικόνα, δεν είχα ήχο.

Θα κάνεις resize του δίσκου με το gparted και θα δώσεις περισσότερο χώρο στο ubuntu.

Σχετικά με την κάρτα τηλεόρασης, υπάρχουν πολλά προγράμματα στο linux. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις το κατάλληλο. Αρκεί βέβαια να επιβεβαιώσεις ότι η κάρτα σου είναι συμβατή με ubuntu.

Ασχετο...αλλά με το τελευταίο update του ubuntu 10.10 περάστηκε νέα έκδοση του cups driver και ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί ο εκτυπωτής μου (canon). Είχα βέβαια περασμένους κάποιους εξωτερικούς driver για αυτόν.

Αναγκάστηκα να διαγράψω τα πάντα σχετικά με τον εκτυπωτή και να ξαναεγκαταστήσω τον cups. Αυτή την φορά δούλεψε άμεσα ο εκτυπωτής χωρίς ρυθμίσεις.

πως κάνουμε εγκατάσταση zip,bz2(και κάποιο άλλο αλλά δε θυμάμαι τώρα) files...??

τις πιο πολλες φορες δε χρειαζεται εγκατασταση(πχ firefox)

απλα κανεις extract το περιεχομενο του bz2 στο home folder σου ας πουμε και απλα τρεχεις το εκτελεσιμο που εχει μεσα...και αν θες βαζεις και μια τελια μπροστα απο τον φακελο για να γινει κρυφος(πχ .firefox)...το μονο που πρεπει να κανεις εσυ χειροκινητα ειναι συντομευσεις!

πως κάνουμε εγκατάσταση zip,bz2(και κάποιο άλλο αλλά δε θυμάμαι τώρα) files...??

Απο πηγαιο κωδικα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ εγκατασταση. Βαζουμε μονο οτι υπαρχει στα βασικα repos ή σε repos τριτων και παντα μεσω του apt.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...