chek2fire Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μάλλον πάω για νέα εγκατάσταση γιατί πάω να διορθώσω τοπρόβλημα και πέφτω πάνω σε άλλο πρόβλημα του chroot που δεν δουλεύει. Βρήκα αυτά εδώ http://www.computing.net/answers/linux/the-chroot-nightmare/4588.html http://serverfault.com/questions/162362/chroot-fails-cannot-run-command-bin-bash-no-such-file-or-directory αλλά δεν έχω βγάλει άκρη τι στο διάλο να κάνω για να δουλέψει αυτό το γα.. το chroot.. Και πρέπει να είναι και δύσκολο πρόβλημα να το κάνεις να δουλέψει γιατί δεν έχω δει πουθενά συγκεκριμένες οδηγίες η και όπου έχω ρωτήσει κανείς δεν έχει βοηθήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 τι να σε πω..παντα μου δουλευε και δουλευει απροβληματιστα. Τελικα το linux σε ποιο partition ειναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 sda1 είναι όπου είναι και το boot. Εχώ κολήσει στο chroot τώρα και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να προχωρήσω την διαδικασία. Από τα μυνήματα παραπάνω και από τι κατάλαβα λένε για δουλέψει το chroot θέλει και τις lib. Δεν έχω καταλάβει όμως τι πρέπει να κάνω ακριβώς. Σε σας υπάρχει φάκελος στο /usr/chroot? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 sda1 είναι όπου είναι και το boot. Εχώ κολήσει στο chroot τώρα και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να προχωρήσω την διαδικασία. Από τα μυνήματα παραπάνω και από τι κατάλαβα λένε για δουλέψει το chroot θέλει και τις lib. Δεν έχω καταλάβει όμως τι πρέπει να κάνω ακριβώς. Σε σας υπάρχει φάκελος στο /usr/chroot? Αν μπορεις ποσταρε μια εικονα με το gparted να δω τι ακριβως παιζει για να σιγουρευτουμε οτι δεν κανεις λαθος partition mount. Στο debian δεν εχω /usr/chroot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Αφού γίνετε tritonas00 mount κανονικά και βλέπω και τα αρχεία όλης τις διανομής μετά στο φάκελο /mount/newroot όπως λέει και η διαδικασία. Μετά και στο fdisk -l μου εμφανίζει το sda1 σαν το κύριο boot partition. Το πρόβλημα δεν είναι εκεί αλλά τώρα βρίσκετε στο chroot που δεν μπορεί να δουλέψει. Δες λίγο τα link που έδωσα παραπάνω γιατί είναι γνωστό πρόβλημα του chroot και μπορεί να εμφανιστεί. Δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να κάνω ακριβώς για να το λύσω. ---------- Προσθήκη στις 13:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:39 ---------- Δειτέ και αυτό εδώ τα λέει ποιο αναλυτικά για το chroot http://lists.opensuse.org/opensuse/2006-11/msg00977.html ---------- Προσθήκη στις 14:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:57 ---------- Παρατήρησα κάτι άλλο που μπορεί να ωφείλετε στο πρόβλημα. Στα αρχεία μου στο σύστημα που έχω εγκαταστημένο λείπουν αρκετοί φάκελοι που τους συγκρίνω με το σύστημα του desktop. Αυτοί είναι οι /bin , /lib32 , /lib64. Λέτε να κάνω ένα copy σε μια διανομή όλων των φακέλων του συστήματος που λήπουν από το live cd? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Νεώτερα από το μέτωπο.. Από τι είδα με έκπληξη ήταν ότι λείπανε τα πάντα από περιεχόμενα από τον φάκελο /bin!! Πήγα και έκανα copy από το live cd τα περιεχόμενα στο φάκελο της εγκατάσταση και μπόρεσα επιτέλους να δώσω chroot και να διαχειριστώ την εγκατάσταση μου μέσω του live cd όπως και να κάνω update τα πάντα. Το θέμα όμως είναι άλλο τώρα... Σε reboot όταν πάει να μπεί στο σύστημα μου βγάζει αυτό εδώ το error Στο recovery mode το μύνημα είναι /dev/sda1: clean EXT4-fs (sda1):Unrecognized mount option "realtime" or missing value An error occurrred while mounting / Press S to skip mounting or M for manual recovery mountall: mount / [413] terminated with status 32 mountall: Filesystem could not be mounted: / και μου ζητάει η να κάνω skip το mount η manual Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Νεώτερα από το μέτωπο.. Από τι είδα με έκπληξη ήταν ότι λείπανε τα πάντα από περιεχόμενα από τον φάκελο /bin!! Mετα απο ενα update ολα αυτα? :-D:-D Ριξε μια ματια στο fstab σου για το realtime που λεει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Ναι και δεν ξέρω πως στραβώσανε τα πάντα έτσι με αυτό τον τρόπο από ένα update και ιδίως το ubuntu ακόμα και από την εποχή του dapper δεν με έχει πουλήσει με τα update του ακόμα και με τα distro upgrade. Μπορεί να έχω βάλει και εγώ το χέρι μου πουθενά αλλά λόγο βιασύνης και έλειψης χρόνου να μην θυμάμαι τι έκανα. ---------- Προσθήκη στις 03:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:37 ---------- Και μετά από 4 μέρες ταλαιπωρίας κατάφερα να διορθώσω τα προβληματα και να μπω κανονικά στο σύστημα . Thanks όλους για την βοήθεια.. Αυτή την βδομάδα είχα πέσει σε δίνη τεχνολογικής μλκ. Μια ο nas server που μου έσβησε το ρεύμα την ώρα που έκανα firmware update και έπρεπε να λύσω το corrupt φλασαρισμένο firmware, μια ο media player που έβγαλε κάτι bug πάλι από firmware update και έπρεπε να πάω ξανά σε παλαιότερο, και μια το netbook με τα προβληματα του. :S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Ναι και δεν ξέρω πως στραβώσανε τα πάντα έτσι με αυτό τον τρόπο από ένα update και ιδίως το ubuntu ακόμα και από την εποχή του dapper δεν με έχει πουλήσει με τα update του ακόμα και με τα distro upgrade. Μα σε διανομες που εχουν εκδοσεις ειναι πιο ευκολο να σπασει κατι λογο του μεγαλου ογκου updates και αποτομου upgrade καθε Χ time. Αnyway τελος καλο ολα καλα. Πως λυθηκε το προβλημα τελικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Αρχικά έκανα mount τα αρχεία της εγκατάστασης μέσω lice cd μετά έκανα copy τα αρχεία του bin από το live cd στην εγκαταστασή μου και μετά έδωσα update initramfs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 εννουσα με το realtime τι εκανες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δεν ήταν realtime αλλά reltime η καταχώρηση απλά έκανα ένα edit στο /etc/fstab Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ata1983 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Τώρα τι λειτουργικό έχεις 32αρη η 64αρη? Και το flash από που το έχεις βάλει? Έχω ubuntu 10.10 64bit και πριν από αυτό ubuntu 10.04 64bit. Flash έχω δοκιμάσει το beta 64bit και τώρα έχω το 32_bit από τα restricted sources. Όλα clean install και πάντα το ίδιο πρόβλημα. Μετά από λίγο το flash plugin εξαφανίζεται. Επιπλέον έχω και στο fullscreen κάποιο θέμα λόγω dual monitor, δεν καλύπτει όλη την οθόνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Καλύτερα η 64αρα beta έκδοση του flash από την 32αρα έκδοση και έχει καλύτερη συμπεριφορά. Αν βάλεις την 64αρα θα πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσεις τελείως την 32αρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Έχω ubuntu 10.10 64bit και πριν από αυτό ubuntu 10.04 64bit. Flash έχω δοκιμάσει το beta 64bit και τώρα έχω το 32_bit από τα restricted sources. Όλα clean install και πάντα το ίδιο πρόβλημα. Μετά από λίγο το flash plugin εξαφανίζεται. Επιπλέον έχω και στο fullscreen κάποιο θέμα λόγω dual monitor, δεν καλύπτει όλη την οθόνη. https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats/Flash Τα ξήλωσα όλα και έκανα αυτό που λέει στο παραπάνω λινκ και είναι μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.