Antonis3d Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά έχω ένα πρόβλημα κι εγώ με τα ubuntu. Ακολούθησα τις οδηγίες στο site τους για το πως να φτιάξεις ένα bootable usb για να τρέξεις τα linux σαν live cd αλλά όταν επιλέγω να τρέξω σαν live μου λέει πως λείπει ένα αρχείο και συγκεκριμένα το casper/vmlinuz. Ε αποφάσισα να φτιάξω ένα cdακι με το iso και όταν το το τρέχω δεν μου έχει επιλογή για live cd :S και όταν πάω να κάνω την εγκατάσταση κανονικά το ελάχιστο ποσό σκληρού δίσκου που μπορώ να επιλέξω είναι 103 GB και εγώ δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω παραπάνω από 10-20 gb. EDIT: FIXED katevaza la8os ekdosh.
chek2fire Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Aρα ηταν αυτο που σου ειπα πιο πανω.Update to initramfs σου. Το mount του partition γινεται κανονικα?Βγαζει καποιο προββλημα? Αν γινεται κανονικα δεν εξηγείται να μην μπορει να κανει chroot για οποιοδηποτε λογο. To mount γίνετε κανονικά και δεν βγάζει κάποιο error αλλά όταν πάω να δώσω το chroot τότε εμφανίζει αυτό το μύνημα που έβαλα παραπάνω.
tritonas00 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 To mount γίνετε κανονικά και δεν βγάζει κάποιο error αλλά όταν πάω να δώσω το chroot τότε εμφανίζει αυτό το μύνημα που έβαλα παραπάνω. εισαι σιγουρος οτι το linux βρισκεται στον sda1 και οχι καπου αλλου? Ποσα partitions εχεις στον σκληρο σου?
injen Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Καλησπερα,εχω μια ψιλonoobαδικη ερωτηση,πως αλλαζουμε το boot priority στον grub στην τελευταια kubuntu?παλιοτερα θυμαμαι ειχε εναν manager τωρα δεν βρισκω κατι αναλογο. Sent from my iPhone using Insomnia.app
chek2fire Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 εισαι σιγουρος οτι το linux βρισκεται στον sda1 και οχι καπου αλλου? Ποσα partitions εχεις στον σκληρο σου? Αφού δίνω fdisk -l και το εμφανίζει...
ata1983 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά όταν βλέπω κάποιο video από youtube κ.α. ξαφνικά και μερικές φορές παγώνει, βγαίνει άσπρο φόντο και πρέπει να κάνω refresh. Υπάρχει κάποια λύση? Μου το έκανε το 32 και το 64bit. Απ'ότι έχω καταλάβει βγαίνει όταν τρέχει και άλλο flash σε άλλη καρτέλα και σταματήσει, τότε σταματάνε όλα
chek2fire Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Τώρα τι λειτουργικό έχεις 32αρη η 64αρη? Και το flash από που το έχεις βάλει?
Antonis3d Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μόλις εγκατέστησα Ubuntu 10.10 Desktop Edition και δεν έχω λόγια!!! Για πρώτη φορά το pc μου μπορεί και παίζει video Full HD χωρίς κολλήματα!!! Είναι απίστευτα γρήγορα και ειδικά ο firefox είναι πιο γρήγορος από ποτέ!!! Έκανα update μέσα σε δευτερόλεπτα με απίστευτες ταχύτητες κατεβάσματος!!! Μερικές απορίες όμως: Ποιο torrent client να κατεβάσω? Το utorrent λειτουργεί με linux? Επίσης το Cstrike από που μπορώ να το κατεβάσω?
iliaskr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μερικές απορίες όμως: Ποιο torrent client να κατεβάσω? Το utorrent λειτουργεί με linux? To Ubuntu έχει προεγκατεστημενο το Transmission(θα το βρείς στο μενού των Εφαρμογών).Αν δεν σου αρέσει δοκίμασε και το Deluge.
Antonis3d Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 To Ubuntu έχει προεγκατεστημενο το Transmission(θα το βρείς στο μενού των Εφαρμογών).Αν δεν σου αρέσει δοκίμασε και το Deluge. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, άρα το utorrent δεν υπάρχει για linux ε? κρίμα...
iliaskr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, άρα το utorrent δεν υπάρχει για linux ε? κρίμα... Υπάρχει o utorrent server,σε λίγο θα βγει κανονική έκδοση και για GNU/Linux.Πάντως αυτά που σου πρότεινα είναι εξίσου καλά.
Antonis3d Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ok ευχαριστώ, αλλά πως μπορώ να κάνω όλο το λειτουργικό να είναι στα Αγγλικά? Διάλεξα ελληνικά στην εγκατάσταση αλλά θέλω να το αλλάξω τώρα γιατί με βολεύουν τα αγγλικά. Επίσης πως βγάζω τον κωδικό για να μην με ρωτάει συνέχεια να γράφω τον κωδικό σε ότι κι αν κάνω είναι πολύ σπαστικό! EDIT: Εγκατέστησα το wine μια χαρά, όταν κατέβασα όμως ένα παιχνίδι(.exe) με το transmission πάω στις λήψεις που μου λέει πως αποθηκευτηκέ αλλά δεν υπάρχει τίποτα εκεί! Έψαξα και στην αναζήτηση αλλά τίποτα :S
jim_p Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Αυτο με τον κωδικο ΔΕΝ βγαινει. Τον κραταει για 10-15 λεπτα και πολυ καλα κανει. Για τα αγγλικα, κανεις οτι εχω πει εδω, απλα επιλεγεις ενα απο τα 2 αγγλικα locales. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=406298
Antonis3d Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δεν βγαίνει?!!! "Τον κραταει για 10-15 κεπτα και πολυ καλα κανει." Τι εννοείς? Δηλαδή δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να βγάλω τον κωδικό ακόμα και στα LINUX!?
jim_p Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ο κωδικος σου, ειτε τον δινεις για το sudo στο τερματικο ειτε για το gksu, κρατιεται για 10-15 λεπτα γιατι δεν μπορει πχ σε καθε sudo να ξαναδινεις κωδικο! Με το gksu μπορεις να ορισεις να τον κραταει για οσο εισαι logged in (Remember password > Save for this session). Δεν ξερω κατι αναλογο για το sudo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.