Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu 10.10(Maverick Meerkat) - Συζητήσεις, Απορίες ‎

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ελάχιστες γνώσεις γυρω απο τα Linux και πρόσφατα εκανα εγκατάσταση την netbook εκδοση σε ενα Asus eeePC. Δεν γνώριζα οτι το Unity interface που διαθέτει δεν ειναι και οτι καλυτερο. Προσωπικα δεν μπορω να πω οτι με ενοχλει, αν και στην αρχη μου φαινοταν καπως εκνευριστικη η λειτουργία του sidebar.

Αφου κανω log out, μου εμφανιζει το παραθυρο για να κανω log in. Κατω δεξια θα επρεπε να υπαρχει η επιλογη να ξεκιναω με το gnome αλλα δεν την εμφανίζει. Θα πρεπει να κανω επανεγκατάσταση επιλέγοντας την desktop εκδοση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Oχι ΟΧι τα πραγματα ειναι πολύ πιο απλα το gnome dektop υπαρχει ηδη μεσα στhn netbook edition απλα πας και επιλεγεις να κανει login με αυτη αντι του unity.... ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ εγκατασταση απο την αρχη προς θεου....

Τελικα μεσω της επιλογής "Οθονη σύνδεσης", επέλεξα Ubuntu desktop edition ως προεπιλεγμενη συνεδρία. Πρώτες εντυπώσεις ειναι πως το netbook πηγαίνει κομμάτια!:-D

Κατάφερα επιτέλους να διαγράψω και τη λίστα με τα "Πρόσφατα έγγραφα".

Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθειά σας.;)

Διόρθωσα και το πρόβλημα με τις γραμματοσειρές που είχα σε μερικά προγράμματα. Παρατήρησα ότι το πρόβλημα παρουσιαζόταν στα προγράμματα που έτρεχα με root δικαιώματα. Ανοίξα το system settings του KDE με kdesudo και είδα ότι εκεί στις ρυθμίσεις είχαν παραμείνει οι μικρές γραμματοσειρές. Φυσικά το διορθωσα και τώρα και ο synaptic φαίνετε μια χαρά.

Τις τελευταιες μέρες η μια καντεμιά πάνω στην άλλη μου έχουν πέσει. Μετά το κάψιμο του firmware στο nas τώρα μου βγαλε πρόβλημα το netbook. Μετά το τελευταίο kernel update που έγινε σήμερα και αφού έκανα το reboot κόλάει στην οθόνη του ubuntu και αν πατήσω escape βλέπω αυτό εδώ το μύνημα

nit: Failed to spawn hostname main process: unable to execute: No such file or directory

init: Failed to spawn mountall post-stop process: unable to execute: No such file or directory

καμιά ιδέα για να το φτιάξω η να πάω σε fresh install?

Τις τελευταιες μέρες η μια καντεμιά πάνω στην άλλη μου έχουν πέσει. Μετά το κάψιμο του firmware στο nas τώρα μου βγαλε πρόβλημα το netbook. Μετά το τελευταίο kernel update που έγινε σήμερα και αφού έκανα το reboot κόλάει στην οθόνη του ubuntu και αν πατήσω escape βλέπω αυτό εδώ το μύνημα

καμιά ιδέα για να το φτιάξω η να πάω σε fresh install?

Nα μπεις με το livecd,chroot στην εγκατασταση σου και να βαλεις το παλιο kernel ξανα.

Και σε recovery mode να μπως βγάζει τα ίδια ακόμα και με παλιότερο kernel. tritonas δεν πρέπει να είναι αυτό. Μπήκα με το fstab και οι καταχωρήσεις ήταν μια χαρά. Μήπως θα έπρεπε να βρω το αρχείο του kernel να το ξαναπεράσω κάπως?

Και σε recovery mode να μπως βγάζει τα ίδια ακόμα και με παλιότερο kernel. tritonas δεν πρέπει να είναι αυτό. Μπήκα με το fstab και οι καταχωρήσεις ήταν μια χαρά. Μήπως θα έπρεπε να βρω το αρχείο του kernel να το ξαναπεράσω κάπως?

Τι σχεση εχει το fstab με τον kernel?

Μετα απο kernel update δεν ειπες οτι εγινε?

Μηπως θελει ξαναχτισιμο το initrd?

Αν εισάγω ενα "μολυσμένο" usb flash, μπορώ απλα να το ανοιξω, να παρω τα αρχεια που θέλω και μετα να του κανω format ή θα πρέπει πριν το ανοίξω να το ελέγξω με κάποιο antivirus και αν ναι, με ποιο? Πάντως απ'οσο ξερω, ειναι εξαιρετικά δύσκολο να κολήσεις ιο μιας και τα αρχεία αυτα τρέχουν μόνο σε windows.

Απλα το βαζεις και παιρνεις τα αρχεια σου. Το να σβησεις το μολυσμενο αρχειο και το autorun εινια αστεια διαδικασια, μιας και στο λινουξ δεν φαινονται σαν κρυφα ή αρχεια συστηματος ωστε να τα προστατευει κατι.

Βρήκα αυτές εδώ τις οδηγίες για να διορθώσω το πρόβλημα με τον kernel

http://ubuntu-ky.ubuntuforums.org/showthread.php?t=1567147

και λέει αυτά εδώ τα βήματα

1. Boot liveCD

2. "sudo fdisk -l" to find your boot disk, in my case it is /dev/sda1.

3. "sudo mkdir /media/newroot"

4. "sudo mount /dev/sda1 /media/newroot", change sda1 to whatever your boot disk is.

5. "sudo chroot /media/newroot"

Now follow RufusVS's suggestion,

6. "ls /boot" to find your latest kenel. Mine has both 2.6.32-24-generic and 2.6.32-24-386. I don't know which one is causing the problem, so I updated both.

7. "sudo update-initramfs -u -k 2.6.32-24-generic"

8. reboot and smile.

οτάν δίνω το 5 μου βγάζει αυτό εδώ

chroot: cannot run command ' /bin/bash' : No such file or directory

και δεν μπορώ να προχωρήσω το update-initramfs γιατί μου βγάζει ότι είναι disable since is runing on read-only media.

Τι κάνω λάθος και πως θα το βάλω να πάει και write κατάσταση?

τα πάντα γίνονται μέσω lice cd

check2fire δεν ξερω αν σε βοηθησω με το post μου αλλα αν ειναι προβλημα του chroot τοτε δες εδω

στο

Prepare and chroot

Καπου πηρε το ματι μου στο λινκ που εδωσες παραπανω οτι κανουνε μερικοι mount και αυτα, εγω παντως αν δεν εκανα mount τα proc & dev δεν μπορουσα να κανω grub restore, δεν ηταν mounted ελεγε το partition...

Βρήκα αυτές εδώ τις οδηγίες για να διορθώσω το πρόβλημα με τον kernel

http://ubuntu-ky.ubuntuforums.org/showthread.php?t=1567147

και λέει αυτά εδώ τα βήματα

οτάν δίνω το 5 μου βγάζει αυτό εδώ

chroot: cannot run command ' /bin/bash' : No such file or directory

και δεν μπορώ να προχωρήσω το update-initramfs γιατί μου βγάζει ότι είναι disable since is runing on read-only media.

Τι κάνω λάθος και πως θα το βάλω να πάει και write κατάσταση?

τα πάντα γίνονται μέσω lice cd

Aρα ηταν αυτο που σου ειπα πιο πανω.Update to initramfs σου.

Το mount του partition γινεται κανονικα?Βγαζει καποιο προββλημα?

Αν γινεται κανονικα δεν εξηγείται να μην μπορει να κανει chroot για οποιοδηποτε λογο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...