anthony_88 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστω, κατατοπιστικοτατος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 εγώ έχω ένα θεματάκι με το wlan είναι σε λάπτοπ και ανοίγει με τα FN το ασύρματο και για να δουλέψει και να το δεί το ubuntu πρέπει να το ανοίξεις και να κάνεις restart το ubuntu με το wlan ανοιχτό αλλιώς δεν το βλέπει αν bootάρει το pc και το ανοίξεις μετά έχει κανένας το ίδιο θέμα και να το έλυσε κάπως ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Ξεκινα με το ασυρματο κλειστο και οταν εισαι μεσα στο λειτουργικο, πατα τον σχετικο συνδιασμο για να ανοιξει μια φορα. Χωρις να κανεις τιποτε αλλο μετα, ανοιξε ενα τερματικο, δωσε ενα dmesg και ποσταρε εδω τις 10-15 τελευταιες γραμμες του, οχι ολο για να μην ψαχνομαστε τζαμπα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Πάντως για άλλη μια φορά να πω ότι σε αυτό που έχω μείνει φοβερά ευχαριστημένος από αυτή την έκδοση είναι η απίστευτη ταχύτητα απόκρισης της διανομής στο kubuntu δλδ που έχω. Δεν την έχω ξαναδεί να τρέχει τόσο άμεσα και χωρίς κανένα lag. Τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα πάμε σταθερά μπροστά και δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα όπως συμβαίνει με διάφορα άλλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Πάντως για άλλη μια φορά να πω ότι σε αυτό που έχω μείνει φοβερά ευχαριστημένος από αυτή την έκδοση είναι η απίστευτη ταχύτητα απόκρισης της διανομής στο kubuntu δλδ που έχω. Δεν την έχω ξαναδεί να τρέχει τόσο άμεσα και χωρίς κανένα lag. Τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα πάμε σταθερά μπροστά και δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα όπως συμβαίνει με διάφορα άλλα Oντως ο KDE 4.5.x γινεται ολο ενα και καλυτερος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixus40 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Στο φάκελο "Files & Folders", υπάρχει μια λίστα με το όνομα "Πρόσφατα" που εμφανίζει όλα τα τα αρχεια (εικόνες, έγγραφα κτλ.) που εχω ανοίξει. Οσο παει και μεγαλώνει αυτη η λίστα και καταντάει εκνευριστική. Υπάρχει τρόπος να την διαγράψω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Minotavrs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Στο φάκελο "Files & Folders", υπάρχει μια λίστα με το όνομα "Πρόσφατα" που εμφανίζει όλα τα τα αρχεια (εικόνες, έγγραφα κτλ.) που εχω ανοίξει. Οσο παει και μεγαλώνει αυτη η λίστα και καταντάει εκνευριστική. Υπάρχει τρόπος να την διαγράψω?Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις. Πηγαινε Μain Menu--> Places--> Recent Documents--->Clear Recent Documents και εισαι ΟΚ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anthony_88 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 διορθωθηκε το προβλημα με την splash screen στο τελευταιο update ή μου φαινεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Minotavrs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 διορθωθηκε το προβλημα με την splash screen στο τελευταιο update ή μου φαινεται; Θυμισε μου λιγο τι ακριβως εκανε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixus40 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Πηγαινε Μain Menu--> Places--> Recent Documents--->Clear Recent Documents και εισαι ΟΚ Εχω εγκατεστημένη την netbook εκδοση. Μου φαίνεται πως δεν υπάρχουν οι επιλογές "Main Menu --> Places" σε αυτη την έκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anthony_88 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 που εδειχνε μονο μια μαυρη οθονη με τον κερσορα να αναβοσβηνει πανω δεξια και σε εβγαζε στο gnome. Ή καμια φορα εβλεπες τη slash screen για κλασματα. Τωρα μου φορτωσε κανονικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 διορθωθηκε το προβλημα με την splash screen στο τελευταιο update ή μου φαινεται; Αυτό είναι πρόβλημα του plymouth. Οποιος αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα μπορεί αν το διροθώσει με τις οδηγίες που έχω δώσει σε προηγούμενα post. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Ξεκινα με το ασυρματο κλειστο και οταν εισαι μεσα στο λειτουργικο, πατα τον σχετικο συνδιασμο για να ανοιξει μια φορα. Χωρις να κανεις τιποτε αλλο μετα, ανοιξε ενα τερματικο, δωσε ενα dmesg και ποσταρε εδω τις 10-15 τελευταιες γραμμες του, οχι ολο για να μην ψαχνομαστε τζαμπα! thanks για αρχή σε κειμενάκι >[ 26.281735] HDA Intel 0000:00:1b.0: PCI INT A -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 22 [ 26.281795] alloc irq_desc for 46 on node -1 [ 26.281797] alloc kstat_irqs on node -1 [ 26.281809] HDA Intel 0000:00:1b.0: irq 46 for MSI/MSI-X [ 26.281846] HDA Intel 0000:00:1b.0: setting latency timer to 64 [ 26.419052] hda_codec: ALC888: BIOS auto-probing. [ 26.420106] Skipping EDID probe due to cached edid [ 26.773954] ppdev: user-space parallel port driver [ 27.584946] EXT4-fs (sda1): re-mounted. Opts: errors=remount-ro,commit=0 [ 27.670074] Skipping EDID probe due to cached edid [ 27.820137] Skipping EDID probe due to cached edid [ 29.170154] Skipping EDID probe due to cached edid [ 29.230044] Skipping EDID probe due to cached edid [ 29.300062] Skipping EDID probe due to cached edid [ 31.320156] Skipping EDID probe due to cached edid [ 31.705223] EXT4-fs (sda1): re-mounted. Opts: errors=remount-ro,commit=0 [ 34.960072] Skipping EDID probe due to cached edid [ 84.893538] atkbd serio0: Unknown key pressed (translated set 2, code 0xb4 on isa0060/serio0). [ 84.893544] atkbd serio0: Use 'setkeycodes e034 <keycode>' to make it known. [ 84.903536] atkbd serio0: Unknown key released (translated set 2, code 0xb4 on isa0060/serio0). [ 84.903540] atkbd serio0: Use 'setkeycodes e034 <keycode>' to make it known. και σε screenshot ότι σε βολεύει καλύτερα επίσις στο gedit/etc/network/interfaces δεν υπάρχει από μόνο του και όταν το βάζω auto wlan0 iface wlan0 μπλα μπλα και τα σχετικά μετά δεν παίζει καθόλου ούτε με το reboot αν βγάζεις άκρη έχει καλός αλλιώς δεν πειράζει θα ζήσω με ένα reboot παραπάνω από ότι κατάλαβα δεν ξέρει το Fn+F11 που είναι για να ανοίξει το wlan αλλά πως το κάνω να το ξέρει δεν έχω ιδέα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Ενα ενα... Συμφωνα με αυτο το κομματι >[ 84.893538] atkbd serio0: Unknown key pressed (translated set 2, code 0xb4 on isa0060/serio0). [ 84.893544] atkbd serio0: Use 'setkeycodes e034 <keycode>' to make it known. [ 84.903536] atkbd serio0: Unknown key released (translated set 2, code 0xb4 on isa0060/serio0). [ 84.903540] atkbd serio0: Use 'setkeycodes e034 <keycode>' to make it known. το προβλημα σου δεν εινια το ασυρματο αλλα το ιδιο το κουμπι. Πατωντας το, το συστημα δεν καταλαβαινει τι πρεπει να κανει γιατι ειτε δεν εχει οριστει καποια ενεργεια για το συγκεκριμενο κουμπι, ειτε γιατι το κουμπι ειναι τελειως αγνωστο για το συστημα! Επισης, επειδη εινια 2 κουμπια στην ουσια (Fn + κατι αλλο), ισως να καταλαβαινει το καθενα μονο του, αλλα οχι και τα 2 μαζι. Ισως να εχω κατεβασει καμια ιδεα μεχρι το μεσημερι για αυτο. Περιμενε Σχετικα με το αρχειο /etc/network/interfaces. Εφοσον χρησιμοποιεις network manager ή wicd, καλο ειναι το αρχειο να εχει μονο τα παρακατω >auto lo iface lo inet loopback (συν οτι γραμμη εχει με # μπροστα, που ειναι υποδειξεις στην ουσια) Αν μεσα εκει βαλεις τα δικα σου περι δικτυου (ααυρματου ή ενσυρματου) το μονο που θα καταφερεις εινια να περιπλεξεις τα πραγματα, μιας και αλλο θα θελει να κανει ο nm ή το wicd και αλλο θα του υπαγορευει το αρχειο. ---------- Προσθήκη στις 11:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:54 ---------- Προσπαθεια #1. Με το ασυρματο κλειστο ή ανοιχτο (αν ειναι ανοιχτο θα κλεισει και το αντιστροφο), δωσε σε ενα τερματικο >setkeycodes e034 0xb4 και ξαναπατα το συνδιασμο Fn + κουμπι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Ενα ενα... Συμφωνα με αυτο το κομματι >[ 84.893538] atkbd serio0: Unknown key pressed (translated set 2, code 0xb4 on isa0060/serio0). [ 84.893544] atkbd serio0: Use 'setkeycodes e034 <keycode>' to make it known. [ 84.903536] atkbd serio0: Unknown key released (translated set 2, code 0xb4 on isa0060/serio0). [ 84.903540] atkbd serio0: Use 'setkeycodes e034 <keycode>' to make it known. το προβλημα σου δεν εινια το ασυρματο αλλα το ιδιο το κουμπι. Πατωντας το, το συστημα δεν καταλαβαινει τι πρεπει να κανει γιατι ειτε δεν εχει οριστει καποια ενεργεια για το συγκεκριμενο κουμπι, ειτε γιατι το κουμπι ειναι τελειως αγνωστο για το συστημα! Επισης, επειδη εινια 2 κουμπια στην ουσια (Fn + κατι αλλο), ισως να καταλαβαινει το καθενα μονο του, αλλα οχι και τα 2 μαζι. Ισως να εχω κατεβασει καμια ιδεα μεχρι το μεσημερι για αυτο. Περιμενε Σχετικα με το αρχειο /etc/network/interfaces. Εφοσον χρησιμοποιεις network manager ή wicd, καλο ειναι το αρχειο να εχει μονο τα παρακατω >auto lo iface lo inet loopback (συν οτι γραμμη εχει με # μπροστα, που ειναι υποδειξεις στην ουσια) Αν μεσα εκει βαλεις τα δικα σου περι δικτυου (ααυρματου ή ενσυρματου) το μονο που θα καταφερεις εινια να περιπλεξεις τα πραγματα, μιας και αλλο θα θελει να κανει ο nm ή το wicd και αλλο θα του υπαγορευει το αρχειο. ---------- Προσθήκη στις 11:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:54 ---------- Προσπαθεια #1. Με το ασυρματο κλειστο ή ανοιχτο (αν ειναι ανοιχτο θα κλεισει και το αντιστροφο), δωσε σε ενα τερματικο >setkeycodes e034 0xb4 και ξαναπατα το συνδιασμο Fn + κουμπι. ξέχασα να πω οτι αν κάνω την διαδικασία με το reboot και μετά πατήσω Fn+F11 κλείνει κανονικά το ασύρματο αλλά μετά δεν συνδέετε ξανά στο /etc/network/interfaces. έχω μόνο αυτό που γράφεις και εσύ αναγκαστικά γιατί αλλιώς δεν παίζει τίποτα τώρα δίνωντας αυτό setkeycodes e034 0xb4 ( με το ασύρματο ανοιχτό ) και πατώντας το Fn+F11 ξανά το ασύρματο αποσυνδέεται όπως έκανε και παλιά πατώντας πάλι το fn+F11 όμως δεν κάνει τίποτα δλδ το setkeycodes e034 0xb4 δεν παίζει επίσεις στο dmesg setkeycodes e034 είναι όταν πατάω το Fn+F11 και η κάρτα ανοίγει ( στο laptop ανάβει το λαμπάκι ) και όταν πατάω πάλι Fn+F11 με ανοιχτό το ασύρματο το βλέπει σαν keycodes e040 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.