Προς το περιεχόμενο

[INFO] Ubuntu 10.10(Maverick Meerkat) - Συζητήσεις, Απορίες ‎

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Για Iso burner τι εχετε να προτεινετε?

Όπου και να σαι k3b και μόνον. Ενσωματωμένος έλεγχος md5 και τέτοια άλλα καλούδια, το brasero βρίθει παραπόνων από διάφορους για ψιλοπροβληματάκια.

Δημοσ.

Και μονο οτι καταφερα επιτελους να γραψω dl dvd δε το αλλαζω το k3b...

Για το brasero δεν μπορω να εκφερω γνωμη, γιατι δεν το εχω δουλεψει καθολου...

Δημοσ.

θέλω να φτιάξω μια συλλογή απο ταινίες με το GCstar.θελω να μου πείτε απο που να κατεβαζω τις πληροφορίες π.χ IMDb...και αν υπαρχει κάποιος οδηγός...

Δημοσ.
Στο fedora το πρόβλημα με nvidia και plymouth λύνεται πολύ εύκολα. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να διαφέρει το ubuntu.

1. Προσθέτεις στον grub στον kernel την παράμετρο vga=ask

2. Reboot

3. Σου λέει αν θέλεις να δεις τις διαθέσιμες αναλύσεις λές ναι

4. Επιλέγεις τον κωδικό για την ανάλυση που θέλεις

5. ;ΕΝημερώνεις στο τέλος στον grub vga=κωδικός που είδες και τέλος

Δεν παίζει αυτό στο ubuntu ?

Αυτό που λές νομίζω παίζει μόνο για να αλλάξεις την ανάλυση στον grub2 και νομίζω με την ίδια διαδικασία το είχα πετύχει. Για να δουλέψει σωστά ο plymouth στο ubuntu δλδ να βλέπεις κανονικά την εικόνα εκίνησης χωρίς κάποια error γίνετε μόνο με τον οδηγό που έχω δώσει.

---------- Προσθήκη στις 01:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:08 ----------

@chek2fire

Eχεις ποτε σου δοκιμασει ρεουσα διανομη?

Σταματα να παραπληροφορεις.

Οσον αφορα τον σταθμο εργασιας,επειδη και γω θελω να εχω ενα σταθερο συστημα επιλεγω προσεχτικα το software που εγκαθιστω και φυσικα δεν εχω ουτε plymouth,ουτε pulseaudio αρα τα προβληματα που εχεις εσυ λογω κακης επιλογης software απο την canonical ΔΕΝ επηρεαζουν ουτε εμενα ουτε ολον το κοσμο του linux.Επηρεαζουν μονο τους χρηστες της διανομης-ων που ενσωματωνουν απο default αυτα τα πακετα.Ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις?

Και εγω θελω να το σεταρω μια φορα (οπως εκανα πριν 2 χρονια) και μετα να δουλευει για παντα και να το ξεχασω για παντα οχι ανα 6 μηνο οπως και εγινε.Ο καθενας κανει τις επιλογες του.:-)

οπως σου ειπα και πιο πανω μην εκτιθεσαι.

Και ας σταματησουμε αυτην την συζητηση.Σου ζητησα να μην βγαζεις συμπερασματα γενικα για το linux κρινοντας απο τις κινησεις της canonical και εσυ μου επιτιθεσαι για την διανομη που χρησημοποιω λεγοντας ανακριβειες και πραγματα που δεν ισχυουν("μανιβελες",καθημερινα προβληματα).

Παλιότερα είχα κάνει άπειρους καυγάδες με τους φονταμενταλιστές του linux που ως συνήθως προέρχονται από διανομές σαν το arch. Δεν με ενοχλεί καθόλου ο πλουραλισμός στο ελεύθερο λογισμικό αντίθετα με ενθουσιάσει ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις διανομή και να πας κάπου αλλού. Αυτό που με ενοχλεί είναι η υποκρισία και ο δογματισμός που υπάρχει σε μια μικρή μερίδα linux user. Υποκρισία γιατί πάντα λένε ότι η δικιά τους διανομή τρέχει άψογα ενώ γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει. Και δογματισμός γιατί διαδίδουν την διανομή τους με καθαρά δογματικούς όρους και θρησκευτική προσήλωση. Tritonas φυσικά και η κουβέντα θα σταματήσει γιατί απλά με ένα φανατισμένο δεν έχεις να πεις τιποτά. Ότι και να πεις ότι επιχείρημα και να χρησιμοποιήσεις αυτός θα σου λέει πάντα αυτά που του έχει μάθει το δόγμα του..

Δημοσ.

@chek2fire

Βρε αγορι μου ποτε ειπα εγω οτι η διανομη που χρησιμοποιω δουλευει αψογα και οι αλλες οχι?Αφου απτο ιδιο software περνουν ολες αν εξαιρεσεις φυσικα τις εκδοσεις και τα distro-specific patches.

Ειπα οτι επειδη δεν εχω plymouth και pulsaudio ,τα προβληματα που βγαζουν αυτα τα 2 πακετα δεν με επηρεαζουν.Ουτε μιλησα για arch ουτε για τιποτα.

Τι δεν καταλαβαινεις?

Γιατι επιτιθεσαι με αυτον το τροπο?:fear:

Ειμαι φανατισμενος επειδη στην διανομη μου δεν εχω plymouth?

Ειμαι φανατισμενος επειδη η διανομη μου ειναι ρεουσα?

Ειμαι φανατισμενος επειδη στην διανομη μου κανω εγω κουμαντο?

Δεν μπορω να σε καταλαβω πραγματικα.

Δημοσ.

Λοιπόν, εγώ, επειδή δεν μπόρεσα να λύσω το προηγούμενο πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη και τους nvidia drivers (έκδοση προηγούμενη, όχι current), είπα να το ξανασετάρω απο την αρχή με τους current drivers.

Δοκίμασα 3 φορές, μια φορά μέσω του system-admin-additional drivers, και μια φορά με κατέβασμα του .run αρχείου απο το site της nvidia, και με sh NVIDIAxxxxx.run κτλ.

Και τις δύο φορές, με βγάζει σε terminal, και με startx δίνει "no screens found", "no drivers found" κτλ.

Δοκίμασα μερικές λύσεις που έψαξα στο δίκτυο, δεν έπιασε καμία. Συνήθως έλεγαν για αφαίρεση drivers, ξαναφόρτωση, nvidia-xconfig, αλλά τίποτα.

Βρήκα και για την repo x-swat, αλλά με την εντολή add-apt-repository έβγαζε error, για το url opening. To έγραψα σωστά πάντως.

Γενικά με ταλαιπώρησε (πολύ). Δεν με έχει συνηθίσει έτσι το ubuntu. Έχω 64bit maverick, ίσως στα x86_64 έχει πρόβλημα η Nvidia, γιατί τα 32bit τα έτρεξε αμέσως και πολύ απλά.

Δημοσ.

Δοκίμασα 3 φορές, μια φορά μέσω του system-admin-additional drivers, και μια φορά με κατέβασμα του .run αρχείου απο το site της nvidia, και με sh NVIDIAxxxxx.run κτλ.

Και τις δύο φορές, με βγάζει σε terminal, και με startx δίνει "no screens found", "no drivers found" κτλ.

όλα αυτά τα έκανες απ'το shell; Κατάφερες ποτέ να ξεκινήσεις τον X ύστερα απ'το "πρώτο μαύρισμα";

αν έχεις σκοπό να συνεχίσεις την προσπάθεια προτείνω μια δοκιμή με τον nouveau. Διαφορετικά, πίσω στα 10.04;

Δημοσ.

Για καποιο λογο απο τοτε που αναβαθμιστηκα στην 10.10 δεν μου αναγνωρίζει ο text editor τις ελληνικες γρμματοσειρες στα txt files των windows....

οποιο γνωστο τροπο και να δοκιμασα (open--> text editor--> encoding ---> greek windows , greeek iso κλπ) τα βλέπω κινεζικα

καμια ιδέα

Δημοσ.
Αυτό που λές νομίζω παίζει μόνο για να αλλάξεις την ανάλυση στον grub2 και νομίζω με την ίδια διαδικασία το είχα πετύχει.

Όχι το VGA=ASK είναι παράμετρος στο kernel line του Grub και δεν έχει σχέση με τον Grub

Δημοσ.

@flik + λοιπους με το ιδιο προβλημα

Εφοσον ειναι σιγουρο οτι θα πατε σε nvidia (ή fglrx αν μιλαμε για ati), γιατι δεν κλεινετε το ρημαδι το kms πριν κανετε οτιδηποτε?

Στην αναγκη, καντε και ενα blacklist τον nouveau (ή τον radeon) να ειστε σιγουροι.

Βεβαια εδω υπαρχει ενα catch. Radeon χωρις kms μπορει να σε παει ως το γραφικο περιβαλλον και να δουλευει κανονικα (με μειωμενη αποδοση σε 3d, αλλα αρκει για compiz κλπ). Nouveau χωρις kms δεν μπορει να ξεκινησει καν το γραφικο περιβαλλον.

@Minotavrs

Δοκιμασε να ξεκινησεις το gedit ετσι (απο ενα τερματικο ή απο το alt+f2)

>gedit --encoding=ISO-8859-7

Δημοσ.

Τώρα έτσι όπως είναι η κατάσταση, τι μπορώ να κάνω; Δοκιμάζω remove nvidia-current, και Xofg-configure, αλλά δεν γίνεται επιτυχώς το δεύτερο. Οι έντοκες για να σταματήσω το kms και να κάνω blacklist ποιες είναι;

Δημοσ.

Εχεις ή δεν εχεις γραφικο περιβαλλον?

Αν εχεις, κανε οτι επεξεργασια λεω με το gedit, αλλιως με το nano.

Με ctrl+o σωζεις και με ctrl+x βγαινεις (απο το nano).

Για να κανεις blacklist τον nouveau ανοιγεις το /etc/modprobe.d/blacklist.conf

>sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist.conf

και στο τελοςτου προσθετεις τη γραμμη

>blacklist nouveau

Σωζεις και κλεινεις.

Για να κοψεις το kms μονιμα ανοιγεις το /etc/default/grub

>sudo nano /etc/default/grub

και στη γραμμη που λεει κατι τετοιο

>GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

βαζεις να λεει

>GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash [b]nomodeset[/b]"

Σωζεις και κλεινεις.

Εκτος αυτου, ειμαι της γνωμης οτι το "splash" εκει ειναι αχρηστο. Εγω θα το εβγαζα, αλλα θα χαθει η loading screen του ubuntu και θα εχει μονο γραμματα να κατεβαινουν.

Τελος, κανεις ενα

>sudo update-grub

να γραφτουν τα παραπανω εκει που πρεπει γιατι δεν γραφονται αμεσα και επανεκκινεις.

Δημοσ.

@Minotavrs

Δοκιμασε να ξεκινησεις το gedit ετσι (απο ενα τερματικο ή απο το alt+f2)

>gedit --encoding=ISO-8859-7

μπα το εχω δοκιμασει αλλα τιποτα μια απο τα ιδια... :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...