jim_p Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Το σκεπτικο ειναι το ιδιο μιας και ο driver ειναι ο ιδιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Πάντος σε ευχαριστώ για οτι έκανες....κατι τελευταίο πώς μπορώ να βάλω αύτα τα Desklets?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flik Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά έχω πρόβλημα: Σε πολύ φρέσκια εγκατάσταση ubuntu 10.10 x64, με περασμένους οδηγούς nvidia (current version), μου εμφανίζει μόνιμη μαύρη οθόνη πριν μπω για login. Δοκίμασα το nomodeset στο grub, και το i915.modeset=1, αλλά πάλι τα ίδια. Πάνω που το είχα στήσει το μηχάνημα, και δούλευε άψογα. Σε recovery mode τι μπορώ να κάνω; Ή με live usb κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά έχω πρόβλημα: Σε πολύ φρέσκια εγκατάσταση ubuntu 10.10 x64, με περασμένους οδηγούς nvidia (current version), μου εμφανίζει μόνιμη μαύρη οθόνη πριν μπω για login. Δοκίμασα το nomodeset στο grub, και το i915.modeset=1, αλλά πάλι τα ίδια. Πάνω που το είχα στήσει το μηχάνημα, και δούλευε άψογα.Σε recovery mode τι μπορώ να κάνω; Ή με live usb κάτι; Είναι σκάλωμα του plymouth που τρώει με τους nvidia driver. Κάνε ότι λέει εδώ και θα το λύσεις http://idyllictux.wordpress.com/2010/04/26/lucidubuntu-10-04-high-resolution-plymouth-virtual-terminal-for-atinvidia-cards-with-proprietaryrestricted-driver/ στα πεδία που έχει για την ανάλυση θα βάλεις την ανάλυση που υποστηρίζει η οθόνη σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 @chek2fire @devil0 για τ'ακουστικά στο laptop δοκίμασε το εξής: στο τερματικό: >sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf και στο τέλος του αρχείου πρόσθεσε τη γραμμή: options snd-hda-intel model=lenovo αποθήκευση και reboot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 twiner ευχαριστω αλλα μαλλον δε θελει να φτιαξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 στα "τυφλά" αλλά δε χάνουμε τίποτα να δοκιμάσουμε: άλλαξε αν θέλεις το options snd-hda-intel model=lenovo σε options snd-hda-intel model=ideapad και ξαναδοκίμασε! κι αν δε δουλέψει ούτε τούτο, δοκίμασε με: options snd-hda-intel model=thinkpad Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 @chek2fire Και εγώ επιμένω δεν μπορεί να λές πράγματα χωρίς να τα τεκμηριώνεις. Πες μου ποιά διανομή θεωρείς ότι ένας νέος χρήστης θα την στήσει μόνος του χωρίς να κάνει τίποτα και τα πάντα θα δουλέψουν άψογα χωρίς bug και προβλήματα. Δεν ειπα ποτε τετοιο πραμα.Συμφωνουμε οτι με την πρωτη εγκατασταση - σεταρισμα ειναι λογικο να υπαρξουν προβληματα - επιπλεον παρεμβαση του χρηστη. Η ερώτηση μου είναι ξεκάθαρη αλλά δεν βλέπω απάντηση και όσο για τα πακέτα που λές ότι βρίσκονται μόνο στην διανομή μου και εδώ έχεις λάθος. Το pulseaudio βρίσκετε σχεδόν σε όλες τις σύγχρονες διανομές που δεν έχουν μανιβέλα. Μας διαβαζει και κοσμος..Μην εκτιθεσαι.Λεγοντας λεξεις οπως "μανιβελλα" το μονο που δειχνεις ειναι οτι τοσα χρονια που εισαι στον χωρο δεν εχεις μαθει ουτε τα πολυ βασικα για την λειτουργια - συντηρηση - επιδιορθωση του λειτουργικου που χρησιμοποιεις αλλα περιμενεις την canonical να κανει τις καταλληλες διορθωσεις καθε 6 μηνες. Το plymouht βρίσκετε και αυτό σε αρκετές διανομές όπως και το kms σε όλους τους kernel και επηρεάζει τις κάρτες γραφικών με κλειστούς driver που δεν το υποστηρίζουν. Συνεχιζεις να εκτιθεσαι. Η nvidia έχει δηλώσει ότι δεν έχει στα σχέδια της υποστήριξη για το kms. Αρα το σωστο - λογικο για την canonical ειναι να μην ενσωματωνει το συγκεκριμενο εργαλειο μεχρι να υποστηριχτει σωστα. Και αλήθεια τι διανομή έχεις και είσαι τόσο απροβλημάτιστος. Δεν τρεχω software 6 μηνου.Το software μου ενημερωνεται - βελτιωνεται καθημερινα και οχι καθε 6 μηνες. Χρησιμοποιω ρεουσα διανομη που την εστησα απτο μηδεν μια φορα οπως εγω θελω και με τα προγραμματα που εγω θελω,την εκανα livecd με installer και την τρεχω απροβληματιστα πανω απο 2 χρονια. Αντιθετα εσυ κρεμεσαι απο την καθε canonical για το πως θα βαλει το plymouth,ποτε θα αλλαξει το default DE..πραγματα αν μη τι αλλο πραγματικα αστεια για καποιον που ειναι τοσο καιρο στον χωρο σαν και εσενα. Και γι αυτο σου ειπα να αλλαξεις την φραση που ειπες , γιατι αν ελεγες οτι το linux δεν ειναι ετοιμο για το desktop θα συμφωνουσα φυσικα γιατι ολοι το ξερουμε αυτο. Αλλα το να λες οτι το linux δεν ειναι ετοιμo επειδη η canonical βαζει ελλατωματικο - μη σωστα υποστηριζομενο software στην διανομη της ειναι λαθος και παραπληροφορηση. Να σου πω ότι καθημερινά ενημερώνομαι για τα άπειρα bug που ταλαιπωρούν όλες τις διανομές και τους χρήστες τους. Μπορώ άνετα να σε ενημερώσω και τι bug ταλαιπωρούν και την δικιά σου διανομή.. Αν θες μπορω να σου δωσω αναλυτικη λιστα του software που εχω εγκαταστησει - χρησιμοποιω και να μου πεις τι bugs υπαρχουν και με επηρεαζουν σε βαθμο που να με οδηγει το συστημα σε μαυρη οθονη για παραδειγμα..σε τετοιο βαθμο. Αυτα παντα σε φιλικη διαθεση και κουβεντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 εγώ κρέμομαι που λές από την canonical και την κάθε canonical γιατί απαιτώ απο την διανομή μου να μπορεί να γίνει ένα σταθμός εργασίας και όχι να κάνω πειράματα και να λύνω προβλήματα καθημερινά όπως κάνεις στις ρέουσες διανομές. To dekstop το έχω για δουλειά. Θέλω να το σετάρω μια φορά να το φέρω στα μέτρα μου και μετά να το ξεχάσω για 6 μήνες και να δουλεύει απροβλημάτιστα όπως και γίνετε. Οποιός γουστάρει ας κάτσει στην μανιβέλα του και να νταντεύει κάθε τοσο και λιγάκι την διανομή του. Εγώ δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Twiner σε ευxαριστώ επιτέλους έφτιαξε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 το thinkpad ήταν τελικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devill0 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 το thinkpad ήταν τελικά; οχι το ideapad Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 @chek2fire Μπορεις παντα να βαλεις ubuntu the "hard" way, ξεκινωντας με server installation και βαζοντας τον xorg, το kde σου και οτι αλλο θες για να αποφυγεις οτι δεν θες, πχ plymouth. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 @chek2fire εγώ κρέμομαι που λές από την canonical και την κάθε canonical γιατί απαιτώ απο την διανομή μου να μπορεί να γίνει ένα σταθμός εργασίας και όχι να κάνω πειράματα και να λύνω προβλήματα καθημερινά όπως κάνεις στις ρέουσες διανομές. Eχεις ποτε σου δοκιμασει ρεουσα διανομη? Σταματα να παραπληροφορεις. Οσον αφορα τον σταθμο εργασιας,επειδη και γω θελω να εχω ενα σταθερο συστημα επιλεγω προσεχτικα το software που εγκαθιστω και φυσικα δεν εχω ουτε plymouth,ουτε pulseaudio αρα τα προβληματα που εχεις εσυ λογω κακης επιλογης software απο την canonical ΔΕΝ επηρεαζουν ουτε εμενα ουτε ολον το κοσμο του linux.Επηρεαζουν μονο τους χρηστες της διανομης-ων που ενσωματωνουν απο default αυτα τα πακετα.Ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις? To dekstop το έχω για δουλειά. Θέλω να το σετάρω μια φορά να το φέρω στα μέτρα μου και μετά να το ξεχάσω για 6 μήνες και να δουλεύει απροβλημάτιστα όπως και γίνετε. Και εγω θελω να το σεταρω μια φορα (οπως εκανα πριν 2 χρονια) και μετα να δουλευει για παντα και να το ξεχασω για παντα οχι ανα 6 μηνο οπως και εγινε.Ο καθενας κανει τις επιλογες του. Οποιός γουστάρει ας κάτσει στην μανιβέλα του και να νταντεύει κάθε τοσο και λιγάκι την διανομή του. Εγώ δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. οπως σου ειπα και πιο πανω μην εκτιθεσαι. Και ας σταματησουμε αυτην την συζητηση.Σου ζητησα να μην βγαζεις συμπερασματα γενικα για το linux κρινοντας απο τις κινησεις της canonical και εσυ μου επιτιθεσαι για την διανομη που χρησημοποιω λεγοντας ανακριβειες και πραγματα που δεν ισχυουν("μανιβελες",καθημερινα προβληματα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Στο fedora το πρόβλημα με nvidia και plymouth λύνεται πολύ εύκολα. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να διαφέρει το ubuntu. 1. Προσθέτεις στον grub στον kernel την παράμετρο vga=ask 2. Reboot 3. Σου λέει αν θέλεις να δεις τις διαθέσιμες αναλύσεις λές ναι 4. Επιλέγεις τον κωδικό για την ανάλυση που θέλεις 5. ;ΕΝημερώνεις στο τέλος στον grub vga=κωδικός που είδες και τέλος Δεν παίζει αυτό στο ubuntu ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.