blacksuede Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 ο τρίτος δίσκος σου έχει σχεδόν 200 bad sectors αν το είδα καλά... στο multirama μου άλλαξαν seagate που είχε μόλις 12... επίσης είχα wd που έβγαλε μια μέρα στο boot ότι απέτυχε to smart attribute και να πάω για αντικατάσταση γιατί θα τα τινάξει, και όντως τον αδειασα και τον αντικατέστησα...
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Εμ γι' αυτό υπάρχει η τεχνολογία διάγνωσης SMART........
blacksuede Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Εμ γι' αυτό υπάρχει η τεχνολογία διάγνωσης SMART........ τον δίσκο με τα 200 bad sectors δεν πρέπει να τον αλλάξει??? με 12 τον έστειλα εγώ...παρόλο που δεν είχε σοβαρό θέμα...
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Το όριο αλλαγής είναι να βγάλει failed τη συγκεκριμένη (όπως και την οποιαδήποτε, απ' όσο ξέρω...) κατηγορία το επίσημο διαγνωστικό. Από 'κει και πέρα, το "πρέπει" είναι άλλο μανίκι. Κι όσο για το τί μπορεί να κάνει, είπα και σε προηγούμενο ποστ, πως η φάση εν Ελλάδι τουλάχιστο, είναι χύμα στο κύμα, αναφορικά με τις συμπεριφορές των καταστημάτων : έχει τύχει να διαβάσω πως άλλος μόνο που πήγε δίσκο και τους είπε "έχει πρόβλημα..." χωρίς καν να τον τεστάρουν, του τον αλλάξανε. Οπότε τρέχα-γύρευε είναι, και σε κάθε περίπτωση και αξίζει αν δοκιμάσει κανείς - και να το "παλαίψει" (με τη δική του επιμονή), να του τον αλλάξουν, ακόμα κι αν δεν "δικαιολογείται" αλλαγή........
konandrio Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 http://support.wdc.com/techinfo/general/errorcodes.asp To site για οποιοδηποτε σφαλμα στο smart λεει αντικατασταση σκληρου. Αυριο θα παω για ενα ντερμπι με τα τυπακια.
konandrio Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Πηγα παλι απο κει με τα χαρτια τυπωμένα και τα error της wd που λεει για αντικατασταση, τα παιδια που τον πηραν, μου ειπαν οτι παει για rma, να δουμε τι θα πει και το ελεεινό το service τους
washcloud Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Ε οκ, το θέμα ήταν να τον πάρουν. Αυτό αποφεύγουν. Άπαξ και τον πήραν, θ' αντικατασταθεί.
konandrio Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Η απαντηση της WD Καλα, παω να επισυνάψω την απαντηση και μου λεει οτι χρησιμοποιω greeklish. Τελος παντων μου λεει οτι ο δισκος πρεπει να αντικατασταθει και αν θελω μπορουν να το κανουν και αυτοι.
washcloud Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Εννοείται. Απλά η υποχρέωση είναι, κανονικά, του μεταπράτη απ' τον οποίο αγόρασες τον δίσκο.
The_Judas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Είναι λίγο παράξενο το ότι έχουν χαλάσει και οι 3 δίσκοι μαζί. Κάνε και έναν έλεγχο τα ηλεκτρολογικά σου ή πάρε ένα ups.
washcloud Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Γιατί "παράξενο"; Εκτός του ότι το ουσιαστικό πρόβλημα υπάρχει μόνο στον ένα από τους δίσκους του, ο μέσος όρος ζωής ενός δίσκου,,,"οφείλει" να είναι μέχρι λιγο μετά, έστω την εγγύηση αντικατάστασης. Το οποίο είναι γύρω στα 3 χρόνια. Πρόκειται δε για 3 δίσκους διαφορετικών εποχών. Οι δε bad sctors δεν είναι κάτι άγνωστο με δίσκους WD ειδικά (και να συνεχίζει ο δίσκος να δουλεύει για καιρό). Τέλος, οι δίσκοι (όταν πρόκειται για ζητήματα bs) δεν "χρειάζονται" εξωγενείς παράγοντες για ν' αρχίσουν να έχουν προβλήματα (για να μην πω ότι τέτοιοι παράγοντες είναι μέχρι κι άσχετοι...). Ειδικά UPS δεν χρειάζεται να πάρει - όχι τουλάχιστον για τον εν λόγω λόγο. Απλά του 'κατσε (= ένας δίσκος που "επισήμως έχει πρόβλημα", ένας με αρκετούς έως πολλούς bs, κι ένας με λίγους) όπως σχεδόν σε όλους μας.
The_Judas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Η φυσική φθορά των μηχανικών μερών λόγω παρόδου του χρόνου δεν είναι η μόνη αιτία βλάβης του δίσκου. Οι υπερτάσεις και γενικά οι αυξομοιώσεις ρεύματος είναι επίσης βασική αιτία. Τα προβληματικά ηλεκτρολογικά ή το προβληματικό τροφοδοτικό μπορούν να προκαλέσουν κάτι τέτοιο.
washcloud Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Kάθε άλλο παρά, όταν μιλάμε για προβλήματα τύπου bad sectors.
konandrio Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Να δουμε τι θα γινει με τον ραπτορα και μετα θα κοιταξω και τον αλλο, απο τι καταλαβα για τους αλλους προκειτε για φυσικη φθορά. οι αλλοι ειναι απο πλαισιο, λογικα δεν θα εχω θεμα.
konandrio Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Να δουμε τι θα γινει με τον ραπτορα και μετα θα κοιταξω και τον αλλο, απο τι καταλαβα για τους αλλους προκειτε για φυσικη φθορά. οι αλλοι ειναι απο πλαισιο, λογικα δεν θα εχω θεμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.