konandrio Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Κανω εναν ελεγχο στους σκληρους μου με το hd tune, να το εμπιστευτω αυτο το προγραμματακι? οι εξωτερικοι που με ενδιαφερουν ειναι μια χαρα, οι εσωτερικοι ειναι warning.
washcloud Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Βεβαίως και να το εμπιστευτείς. Δεν κάνει άλλωστε τίποτα περισσότερο απ' το να διαβάζει τα στοιχεία που παρέχει προς ανάγνωση ο ίδιος ο (κάθε) δίσκος. ...Από 'κει και πέρα βέβαια, μην πανικοβάλλεσαι κι όλας,,,περίπου : Ο 80άρης σου ΜΑΛΛΟΝ είναι στο "όριο". Το οποίο σημαίνει αν δεν έχεις ήδη αντίγραφα των αρχείων που πιθανώς να έχει εντός του, κάνε ΑΜΕΣΑ. Στη συνέχεια, κι αν δε θες να χάσεις τα Windows που έχει, φτιάξε ένα "image" του με πχ το True Image της Acronis (θα το βρεις σε όλα τα καλά...τορεντάδικα κλπ) να το έχεις καβάτζα σε περίπτωση που κακαρώσει ο δίσκος. Τέλος, κι αφού πάρεις το image που λέγαμε, θα σε συμβούλευα μέσω floppy δισκέτας, να κάνεις ένα "write zeros" (σβύσιμο των ΠΑΝΤΩΝ) στον δίσκο, με το "Data Lifeguard Tools" (κατεβάζεις την έκδοση για floppy, φτιάχνεις δισκέτα, και ξεκινάς το πισί από αυτήν) και μετά επανεγκαθιστάς Windows. Kι αν σου λείπουν τόσο τα παλιά, τα ξαναπερνάς κάνοντας χρήση του image που λέγαμε πριν. [η διαδικασία "write zeros", θα "καθαρίσει" για τα καλά τον δίσκο, και ότι δείξει μετά από αυτό, το HDTune, θα είναι αυτό που αναμφίβολα θα ισχύει] Οι άλλοι δύο δίσκοι είναι φαινομενικά σε καλύτερη κατάσταση (ειδικά ο 250άρης), αλλά οφείλεις να έχεις αντίγραφα, σε άλλο μέσο (σε DVDάκια πχ ή σε εξωτερικούς), αρχείων που δε θες να χάσεις με τίποτα. Όταν/αν κάποια στιγμή -ποιός ξέρει πότε, μπορεί και σε χρόνια από τώρα- θα δείχνει "κόκκινα" το HDtune, θα είναι γι' αλλαγή, κι αν τότε είσαι ακόμη εντός εγγύησης, να το επιδιώξεις.
konandrio Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Τον 80 ρη τον ειχα για το λειτουργικο, τον εχω περιπου ενα χρονο, με οδηγουσε σε φορματ λειτουργεικου μετα απο καθε μηνα περιπου, αν τον παω πισω θα μου τον αντικαταστησουν?
washcloud Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 (...Κι έλεγα να σε ρωτήσω στο προηγούμενο ποστ "και δεν είχες πρόβλημα με το λειτουργικό...;"...) Αν έχεις την απόδειξη αγοράς=εγγύηση, ναι. Βέβαια, απ' τη στιγμή που ΔΟΥΛΕΥΕΙ ο δίσκος, κι επειδή στο Ελλάντα γενικά τα μαγαζιά κι ο τρόπος που δουλεύουν αυτά κι οι υπάλληλοί τους δεν παίζονται, καλό είναι να κάνεις το εξής : κατεβάζεις την έκδοση για Windows, του Data Lifeguard της WD, το τρέχεις, και εκτυπώνεις τα αποτελέσματα (τα οποία θα λένε για τον 80άρη πως πρέπει ν' αντικατασταθεί) και τους τα δείχνεις, τονίζοντας πως απ' όσο ξέρεις, έχουν την υποχρέωση, βάσει των αποτελεσμάτων του επίσημου διαγνωστικού, να τον αντικαταστήσουν. Αν δεν μπορείς να έχεις εκτυπωμένα αποτελέσματα, να τους επιμείνεις ότι έχουν υποχρέωση να τον ελέγξουν με το επίσημο διαγνωστικό οι ίδιοι τους και να προβούν σε αντικατάσταση.
konandrio Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου. Παει για αλλαγη.
SOWHAT Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Πάντως ρε παιδιά να σας πω, όχι ότι ξέρω και πολλά, απλά μία σκέψη... και ας απαντήσει κάποιος πιο ενημερωμενος σε τέτοια θέματα... Λέτε να υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία και να του έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δίσκους του παιδιού; Εγώ δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα σε όλους μου τους δίσκους με το πρόγραμμα αυτό....
washcloud Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 "Λίγο δύσκολα" προβληματική τροφοδοσία να δημιουργήσει ΤΕΤΟΙΑ προβλήματα σε δίσκους. Είναι συνήθως εγγενή.
alexis333 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Βαλε και το HDsentinel να δουμε τι θα μας πει κι αυτο ...
SOWHAT Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Nα κάνεις επίσης και σε ΟΛΟΥΣ τεστ με το WD... Το extended... Και πες μας από αύριο από περιέργεια τι έγινε! Είναι όλοι σε εγγύηση αλήθεια;
Pooky(1) Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Ο δεύτερος κατά σειρά αναφέρει θερμοκρασία 62 βαθμούς!!!! Αν είναι 62 και είναι εσωτερικός, σήμερα που δεν κάνει και τόση ζέστη, φαντάζομαι που θα είχε φτάσει τον Αύγουστο μεριά. Αν όντως βράζει ο δίσκος σου τόσο, πρέπει να βελτιώσεις το airflow ΑΜΕΣΑ.
SOWHAT Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Όντως είναι πανύψηλη η θερμοκρασία για δίσκο... να το προσέξεις πολύ!!!
konandrio Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Tωρα ειδα οτι συνεχιζεται η συζητηση, προβλημα τροφοδοτικου δεν ειναι σιγουρα, οι σκληροι ειναι 3 ετιας περιπου, εκτος απο τον raptor 74 που τον εχω ενα μιση χρονο, ο ενας δισκος ανεβαζει οντως τρελες θερμοκρασιες, αν κανω καποια χοντρη δουλεια φτανει τους 75 βαθμους, ετσι ομως δουλευει εδω και 3 χρονια. Τωρα ξυλωνω τον ραπτορ για να τον παω στο eshop, 5 xρονια εγγυηση γραφει, ελπιζω να μην μου κανουν μακακιες γιατι την εχω πατησει ηδη με μια μητρικη.
SOWHAT Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Btw, έχεις κοιτάξει τις προδιαγραφές θερμοκρασίας αυτού που φτάνει τους 75; Γιατί δεν παίζει να είναι πάνω από 60 κάτι η μάξιμουμ επιτρεπτή θερμοκρασία! Αν έχει εγγύηση και εκείνος δεν τον σουτάρεις μία ώρα νωρίτερα; Αν και γενικά μάλλον πρέπει να τον σουτάρεις και να πάρεις καινούριο, περνώντας και τα δεδομένα σου, πριν τα βρεις ψημένα καμία μέρα...
konandrio Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δεν υπαρχουν χρησιμα δεδομενα στους σκληρους, την πατησα πολυ χοντρα καποτε (συλλογη φωτο 10 χρονων, κλαιω ακομα) και εβαλα μυαλο. Θα παω για αλλαγη τον raptor και οταν και αμα αντικατασταθει θα κοιταξω να στειλω και τους αλλους. ---------- Προσθήκη στις 13:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:29 ---------- Τέλος, κι αφού πάρεις το image που λέγαμε, θα σε συμβούλευα μέσω floppy δισκέτας, να κάνεις ένα "write zeros" (σβύσιμο των ΠΑΝΤΩΝ) στον δίσκο, με το "Data Lifeguard Tools" (κατεβάζεις την έκδοση για floppy, φτιάχνεις δισκέτα, και ξεκινάς το πισί από αυτήν) και μετά επανεγκαθιστάς Windows. Kι αν σου λείπουν τόσο τα παλιά, τα ξαναπερνάς κάνοντας χρήση του image που λέγαμε πριν. [η διαδικασία "write zeros", θα "καθαρίσει" για τα καλά τον δίσκο, και ότι δείξει μετά από αυτό, το HDTune, θα είναι αυτό που αναμφίβολα θα ισχύει] Επειδη δεν εχω το λειτουργικο πλεων στον 74αρη, το write zeros μπορει να γινει μεσα απο windows; δεν εχω floppy.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.