Προς το περιεχόμενο

Samsung dvd hr-773 νεκρο μετα απο ενημερωση λογισμικου

xenias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Εχω ενα Samsung dvd hr-773 player/recorder απο το Μαιο.

Προσφατα κατεβασα το τελευταιο λογισμικο για firmware update απο την επισημη ιστοσελιδα της Samsung και το εγκατεστησα συμφωνα με τις οδηγιες που δινουν (το λογισμικο ειναι το hr773_100407_14.ruf).

Εκτοτε το dvd δεν λειτουργει. Το αναβω, εμφανιζει στην οθονη ενα load και δεν κανει τιποτε αλλο,δεν μπορω καν να ανοιξω το disk tray.

Αν εχει κανεις ιδεα για το αν μπορω να το φτιαξω θα με υποχρεωνε. Ειναι καινουριο και δεν θελω να το πεταξω. Ειναι ευθυνη της Samsung αφου δεν ελεγχει τα λογισμικα της αλλα τωρα ειναι αργα.

• Moderators
Δημοσ.
Δωσ' το για RMA κάνοντας τον Κινέζο

Συνηθως τα firmware update γινονται με δισκακι.

"δεν μπορω καν να ανοιξω το disk tray" μας λεει, οποτε δεν θα μπορεσει να κανει τον κινεζο αφου ειναι μεσα το δισκακι με το "νεο" FW, εκτος αν ανοιξει το μηχανημα ξεβιδωσει την μεταλικη/πλαστικη "μπαρα" για να βγαλει το δισκακι. Βεβαια χωρις να αφησει "σημαδι" οτι το ανοιξε!

Δημοσ.

Λίγο απίθανο να το ανοίξει χωρίς να αφήσει σημάδι.

Και δεν έχεις άλλες επιλογες.

Παιξτο κινέζος και ότι γίνει.Δεν νομίζω να κοιτάξουν τι είχε το δισκάκι.

χεχε μου είχε τύχει και σε μένα πολύ παλιότερα και το έφτιαξαν και μάλιστα μου επέστρεψαν και το δισκάκι με την αναβάθμιση.

Δημοσ.

Ολα εχουν μια τρυπουλα που αν βαλεις μεσα κατι και πιεσεις το κουμπακι που ειναι μεσα τοτε θα ανοιξει το πορτακι ...

Κανε αυτο που σου ειπα για να βγαλεις το δισκακι ...

Δημοσ.

Μενω σε μικρη επαρχιακη πολη και εχω παρει ηδη τηλεφωνο δυστυχως τον εξουσιοδοτουμενο τεχνικο της Samsung για να ρωτησω οποτε φοβαμαι μηπως με παρουν ειδηση αν εμφανιστω εκει. Και μου ειπαν ηδη για αυτη την περιπτωση οτι η εγγυηση δεν το καλυπτει.Προκειμενου να πληρωσω ενα σωρο καλυτερα να παρω ενα καινουριο.

Δε γινεται τιποτα ρε παιδια μπας και το φτιαξω εγω?? Τιποτα ειδικοι drivers που να μπορω να εγκαταστησω απ'την αρχη με στικ η καμια αλλη διαδικασια??

Δημοσ.
Συνηθως τα firmware update γινονται με δισκακι.

..."συνήθως"; Εγώ πάντως πρώτη φορά το "ακούω" αυτό.

Μέσω updating utilities είναι -αν όχι ο "μόνος"- ο συνηθέστερος τρόπος, και γίνεται μέχρι και μέσω online σύνδεσης. Δεν ξέρω καν αν αναφέρεσαι σε πολύ περασμένες εποχές.

"δεν μπορω καν να ανοιξω το disk tray" μας λεει, οποτε δεν θα μπορεσει να κανει τον κινεζο αφου ειναι μεσα το δισκακι με το "νεο" FW, εκτος αν ανοιξει το μηχανημα ξεβιδωσει την μεταλικη/πλαστικη "μπαρα" για να βγαλει το δισκακι. Βεβαια χωρις να αφησει "σημαδι" οτι το ανοιξε!

Το να μην μπορεί αν το ανοίξει, είναι νομίζω ξεκάθαρο ότι σημαίνει πως το drive απλώς δεν ανταποκρίνεται στην εντολή που ακολουθεί το πάτημα του eject κουμπιού του.

Κι όσο για πιθανά (...ή και "απίθανα") δισκάκια εντός, ό,τι και να περιέχουνε, δεν έχω μέχρι στιγμής πετύχει drive, ακόμα και 15τίας, να μην έχει τρύπα, η οποία όπως ήδη αναφέρθηκε από άλλους, να χρησιμοποιείται για την εξαγωγή του tray με χρήση ενός συνδετήρα, βελόνας κλπ, όταν είτε το drive δεν τροφοδοτείται, η υπάρχει προβλήμα να εξαχθεί με "εντολή".

ΟΠΟΤΕ, το να μην καταφέρει να κάνει τον Κινέζο, θα το θεωρήσω κατόρθωμα.

• Moderators
Δημοσ.
..."συνήθως"; Εγώ πάντως πρώτη φορά το "ακούω" αυτό.

Μέσω updating utilities είναι -αν όχι ο "μόνος"- ο συνηθέστερος τρόπος, και γίνεται μέχρι και μέσω online σύνδεσης. Δεν ξέρω καν αν αναφέρεσαι σε πολύ περασμένες εποχές.

Μιλαει για επιτραπεζιο dvd recorder, μηπως δεν καταλαβες και νομιζεις οτι ειναι καποιο dvd-recorder για pc? Η γνωστη τρυπα και σε επιτραπεζια; Online κλπ σε dvd-recorder? Εχουν lan τα dvd-recorders? Ποσο πισω εχω μεινει....; :confused:

imagehandler.ashx?t=l&id=4945325&s=n&index=0&ts=634109489059930000

Δημοσ.

...ώπα, δεν έχεις μείνει καθόλου πίσω - εγώ έγραψα αηδίες με το κιλό, αφού ούτε καν πήγε το μυαλό μου σε επιτραπέζιο μηχάνημα (...για την λειτουργία των οποίων, τα firm ups και ό,τι άλλο σχετικό, δεν έχω ιδέα...) και φυσικά δεν τσέκαρα σε τί ανταποκρίνεται το μοντέλο που ανέφερε...

Μόνη μου "δικιολογία", το ότι δεν έγραψε ο ίδιος το περί "επιτραπέζιου" και "φυσικά" όντως εγώ "δεν το συζήτησα καν" εάν πρόκειται για κάτι αλλό εκτός από pc drive...

Kλείνω τη ρόμπα μου και αποσύρομαι μιας και δεν έχω εμπειρία με κάτι τέτοιο για να συμβουλέψω...

Δημοσ.

Ναι συγγνωμη,προκειται για επιτραπεζιο dvd recorder με HDD.

Επομενως δεν υπαρχει λυση?

Ευχαριστω παντως για την ανταλλαγη αποψεων παιδια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...