Προς το περιεχόμενο

επιλογη επεξεργαστη...θελω τη γνωμη σας...

jumper_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χωρις καμια διαθεση fanobismou προς intel.

http://www.anandtech.com/bench/Product/147?vs=109

Μονο σε multithreaded εφαρμογες ειναι γρηγοροτερος ο 1055 απο τον 750 σε στοκ vs στοκ. Δηλαδη rendering/7zip και πολυ συγκεκριμενα benchmarks.

Παρ'ολα αυτα η γνωμη μου ειναι οτι ο απλος-μεσος-ακομα και ψαγμενος χρηστης δε θα καταλαβει διαφορες στις επιδοσεις. Γιαυτο καλο ειναι να μπαινουν και αλλα κριτηρια στη συζητηση περαν των ξερων επιδοσεων οπως, καταναλωση, θερμοκρασιες, futureproof, overclockability.

Ο ΑΜD μπορει να θεωρηθει futureproof λογω των 2 πυρηνων παραπανω. Στις υπολοιπες κατηγοριες ειναι περιπου ισαξιοι. Αλλου υπερεχει ο 750, αλλου ο 1055 με μικρες ωστοσο διαφορες. Προσωπικα, δεν με συγκινουν οι 2 επιπλεον πυρηνες, γιατι ακομα δεν βλεπω τρομακτικη υποστηριξη απο πλευρας software, αρα θα επαιρνα οτι μου εβγαινε φθηνοτερο στην τσεπη. Εκτος αν προοριζα το μηχανημα για επαγγελματικη χρηση video rendering/editing κλπ.

Στον 760 αναφέρεται το τοπικ. Όσον για τον 750, δεν συγκρινεται καν με τον 1055Τ. Κι εγώ με τον 1055Τ είμαι τον οποίο και θα πάρω σε λίγες μέρες όπως προανέφερα. :-)

Δημοσ.
αρχικα σας ευχαριστω για τις απαντησεις..:-D

το θεμα ειναι οτι το pc αφορα ατομο με οχι και πολυ καλη σχεση μεαυτα..αρα για overclocking ουτε λογος..;)

επισεις θα ηθελε το pc να ειναι μες στα πραγματα για 2-3 χρονια σιγουρα..οποτε τι γινεται με το σοκετ του ι5;κατι εχω ακουσει οτι θα αλλαξει(αα ρε ιντελ)...επισεις η amd εχει απο τωρα μητρικες(διορθωστε με αν κανω λαθος..) που θα ειναι αναβαθμησιμες σε usb3 και sata3..:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Το θεμα ειναι να μας πεις τι χρηση θα κανει αυτο το σχετικα ασχετο ατομο.Ετσι θα μπορεσουν ολοι να σε συμβουλευσουν καλυτερα.

Δημοσ.
Το θεμα ειναι να μας πεις τι χρηση θα κανει αυτο το σχετικα ασχετο ατομο.Ετσι θα μπορεσουν ολοι να σε συμβουλευσουν καλυτερα.

Πιστεύω ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν πάιζει τόσο ρόλο η χρήση του, γιατί θα τον συνέφερε να πάρει τον 1055Τ που είναι σε γενικές γραμμές ελάχιστα καλύτερος + το μέλλον που έχει, καθώς και οι δύο έχουν την ίδια τιμή.

Δημοσ.
Στον 760 αναφέρεται το τοπικ. Όσον για τον 750, δεν συγκρινεται καν με τον 1055Τ. Κι εγώ με τον 1055Τ είμαι τον οποίο και θα πάρω σε λίγες μέρες όπως προανέφερα. :-)

Ειδα που αναφερεται το τοπικ, ομως εκανα quote το δικο σου ποστ γιατι εγραψες οτι ο 1055 παταει τον 750 για πλακα κλπ. Γιαυτο αναφερομαι στον 750. Σου παρεθεσα links, σου εξηγησα αρκετα πραγματακια, αλλα η απαντηση, σταθερη: "Όσον για τον 750, δεν συγκρινεται καν με τον 1055Τ". :lol:

Πιστεύω ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν πάιζει τόσο ρόλο η χρήση του, γιατί θα τον συνέφερε να πάρει τον 1055Τ που είναι σε γενικές γραμμές ελάχιστα καλύτερος + το μέλλον που έχει, καθώς και οι δύο έχουν την ίδια τιμή.

Και η παραπληροφορηση συνεχιζεται χωρις καμια βαση, χωρις κανενα επιχειρημα.

Ο 1055 ειναι γρηγοροτερος ΜΟΝΟ σε multilthread εφαρμογες, δηλαδη video rendering/editing, 7zip και αλλα multithreaded benchmarks. Σε games/εφαρμογες γραφειου/καθημερινη χρηση ο 760 (ΚΑΙ ο 750) σε ΟΛΑ τα benchmarks ειναι σαφως πιο γρηγορος.

Τουλαχιστον αδερφε αφου επιμενεις σαν τρελος, πες και κανα επιχειρημα, ετσι για την ιστορια, γιατι τα links σε διαψευδουν :-) Bεβαια θα μου πεις, στον fanboysmo δεν υπαρχουν επιχειρηματα.

Δημοσ.

Ότι να 'ναι!

Κάθεστε και ασχολείστε για διαφορές χαζομάρες όπως για το αν θα ανοίξει το word αντί σε 1 sec, σε 1.1 sec και τα σχετικά!

WOW!

Μπράβο φοβερό! Ναι είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να διαλέξεις CPU!

Φοβερά benchmarks.

ΕΛΕΟΣ!

Μάθετε λοιπόν πως εάν μια εφαρμογή δεν είναι multithreaded και το λειτουργικό έχει schedulers αργούς ή καθόλου καλά στοχαστικούς τότε και 100 cores να έχετε και την super τεχνολογία στο chipset, τα ίδια αποτελέσματα θα έχετε!

Αδερφέ ότι και να πάρεις super είναι μην τους ακούς. Απλά όπως είπα εάν θες να μη τραβάς τα μαλλιά σου βάλε Linux και θα ησυχάσεις με το ίδιο CPU για πολλαααααά χρόνια!

Δημοσ.
Ειδα που αναφερεται το τοπικ, ομως εκανα quote το δικο σου ποστ γιατι εγραψες οτι ο 1055 παταει τον 750 για πλακα κλπ. Γιαυτο αναφερομαι στον 750. Σου παρεθεσα links, σου εξηγησα αρκετα πραγματακια, αλλα η απαντηση, σταθερη: "Όσον για τον 750, δεν συγκρινεται καν με τον 1055Τ". :lol:

Και η παραπληροφορηση συνεχιζεται χωρις καμια βαση, χωρις κανενα επιχειρημα.

Ο 1055 ειναι γρηγοροτερος ΜΟΝΟ σε multilthread εφαρμογες, δηλαδη video rendering/editing, 7zip και αλλα multithreaded benchmarks. Σε games/εφαρμογες γραφειου/καθημερινη χρηση ο 760 (ΚΑΙ ο 750) σε ΟΛΑ τα benchmarks ειναι σαφως πιο γρηγορος.

Τουλαχιστον αδερφε αφου επιμενεις σαν τρελος, πες και κανα επιχειρημα, ετσι για την ιστορια, γιατι τα links σε διαψευδουν :-) Bεβαια θα μου πεις, στον fanboysmo δεν υπαρχουν επιχειρηματα.

Καταρχήν δικό μου λάθος, δεν πρόσεξα ότι έκανες quote όταν αναφέρθηκες στον 750. ;)

Είχα δει σε site παρόμοιο με το link που παρέθεσες εσύ για τον 750 αλλά ψάχνω να το βρω και δεν μπορώ, στο οποίο δικαιώνει και εσένα λέγοντας για τις multithread και τα games, αλλά και εμένα καθώς τα games μοιράζονται (σε κάποια είναι καλύτερος ο ένας σε κάποια ο άλλος) με αποτέλεσμα να είναι καλύτερος ο AMD. Όλα αυτά για τον 750, άκυρο απί του θέματος , απλά εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.:-D

Όσο για τον fanboysmo (πρώτη φορά ακούω αυτή την λέξη). Αν καταλαβαίνω καλά υπονοεί ότι είμαι fan της AMD? Αν ναι, μεγάλο λάθος γιατί μέχρι πριν λίγους μήνες δεν ήθελα καν να ακούσω για AMD και πάντα είχα Intel inside. Πρώτη φορά θα βάλω AMD κι εκίνο γιατί δεν έχω επιλογή: θέλω 6 cores και η Intel είναι απλησίαστη. Αυτά από μένα και καλή επιλογή όποια και να είναι. :-)

Δημοσ.

Αδερφέ ότι και να πάρεις super είναι μην τους ακούς. Απλά όπως είπα εάν θες να μη τραβάς τα μαλλιά σου βάλε Linux και θα ησυχάσεις με το ίδιο CPU για πολλαααααά χρόνια!

και συνεχιζεις το ιδιο βιολι... :lol:

η ενοτητα αυτη δεν ειναι linux vs windows...

αμα ο αλλος θελει να βαλει παιχνιδια τι linux και ιστοριες του λες?

επισης στο linux νομιζεις ολα κυλανε ροδινα οτι συστημα και να εχεις? :rolleyes:

τελος το spam

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...